Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vysetrovatel Dzuro avers 2022Demon balkanske valky avers 2022Vladimír Dzuro byl první a po dlouhou dobu jediný Čech, který v úřadu hlavního žalobce Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii vyšetřoval válečné zločiny na Balkáně. Podílel se na prvním zatčení válečného zločince od norimberských procesů. Rozkrýval pozadí masakru u Vukovaru na farmě Ovčara. Někdejší pražský kriminalista působil více než devět let v týmu pověřeném vyšetřováním válečných zločinů Srbů v bývalé Jugoslávii. Nyní vede kancelář Úřadu pro vnitřní záležitosti OSN v New Yorku. Kniha Vyšetřovatel, kterou napsal, přináší jeho unikátní svědectví. 

Vysetrovatel Dzuro revers 2022Demon balkanske valky revers 2022Bylo plno, veřejnost musela stát i na chodbě. KVH nenatáčela na video, pouze polští hosté. Osobně byl přítomen i šéf polské speciální policejní jednotky GROM (obdoba české Urny), která zatýkala válečné zločince – seznámili jsme se. Žádná média jsem nezaznamenal. Hovořil především Vladimír Dzuro, poutavě, přesvědčivě, doprovázeno prezentací s fotografiemi a videi – i proto 170 min. uteklo tak rychle. Na vystupování elitního policisty bylo vidět, že žije v USA – jeho způsob myšlení, chování, absolutní koncentrace na to co říká, na projednávaná témata a na partnera se kterým hovoří.

Dokument Démoni balkánské války o zločinech proti lidskosti v bývalé Jugoslávii bude mít premiéru na festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, bude mít premiéru i v ČT, Do kin bude uveden na jaře 2023.

Děsivá byla ukázky síly dezinformací:

Srbská TV odvysílala nepravdivou informaci o povraždění 40 srbských dětí, Reuters ji obratem převzal - bez ověření - a rozeslal do celého světa. Následovalo bestiální povraždění 300 nevinných lidí Srby. Následně se srbská TV omluvila za „fake“… Ukázka, jak „informace“ umí zabíjet, aniž by šiřitel sám zmáčkl spoušť. Kdo bude soudit původce informace a ty, kdo ji zveřejnili a šířili – vrahy, kteří nevystřelili…

KVH Dzuro paneliste 26.10.2022Knihu VYŠETŘOVATEL jsem si koupil na místě. Vážím si věnování Vladimíra Dzury. Šířit comicsovou knihu Démoni balkánské války na školách a pořádat besedy s dětmi, jak v diskusi oznámil host ze Slovenska, považuji za scestné. Děti znají Lidice, nacistické zločiny, ale komunistické prakticky neznají. Větší smysl by mělo poukázat na vlastní, dosud před širokou veřejností zamlčované zločiny proti lidskosti a o nich vydat knihy ve formě comiksů – např. o masakru na Švédských šancích (povražděno 267 lidí včetně starců, žen, dětí, batolat a kojenců v době míru), či nově objevený masakr v Petržalce (94 povražděných maďarských skautů). Také v červnu 1945 stejnými vojáky armády Ludvíka Svobody. Žádný tribunál se dosud nekonal – „mírové“ zločiny, stejně jako válečné, jsou nepromlčitelné.  

KVH Dzuro verejnost 26.10.2022SDL CZ Statistika odsunuPořídil jsem zvukový záznam celého večera (můj vstup od 1:42:20 hod.) Moderátor ČRo David Šťáhlavský mně poněkud nedemokraticky vstoupil do mého vyjádření, kdy upozornil na pravidlo třikrát nezávisle ověřovat informaci. Podstatné jsem stihl říci, byť už jen ve zkratce. Samozřejmě, že mnou sdělené informace jsou ověřené a zdokumentované. Bohužel je veřejnoprávní média nepřipomínají, pokud vůbec a když, tak v pozdních hodinách. Připomínám, že mnou zmíněný Dr. Iur. Et phil. Alfred de Zayas, je profesorem mezinárodního práva na Ženevské škole diplomacie a zastával vysoké funkce v OSN v sekretariátu Vysokého komisaře pro lidská práva. I on považuje vyhnání českých Němců za zločin genocidia a ethnocidia se stejnými zločinnými prvky a porušování mezinárodního práva, jako v bývalé Jugoslávii.

Věřme, že Mezinárodní trestní tribunál se bude zabývat ruskými válečnými zločiny na Ukrajině v kratší době, než válečnými zločiny proti lidskosti a porušování základních lidských práv v bývalé Jugoslávii. Další zkouška skutečné vyspělosti západního světa a obnovy morálních hodnot, za které bojuje Ukrajina a umírají Ukrajinci – i za nás!

 

Jan Šinágl, 28.10.2022

***

Pražský hrad 28.10.2022: Každý, kdo se zúčastní dnešní akce na Pražském hradu, včetně vyznamenaných, morálně selhal

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)