Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rakas MilanKS Zlín prg 1.2.2024Škoda, že článek na Seznam.cz: Vražda ve Slopném. Korunní svědek připustil, že se lhaním nemá problém, byl jen krátce na titulní stránce? U soudu nezaznělo, že oběť měla údajně upravovat zbraně pro slovenskou mafii, konkrétně přidat tlumiče, i pro české policisty?! Kdo má asi zájem, aby nevinní nadále zůstali ve vězení? Slovák Maroš Straňák a Čech David Šimon, s tresty 24,5 a 20,5 roku, jsou ve vězení už 11 let. ČT měla na místě dva týmy (prý je to důležité, řekli mi redaktoři) - večer v Událostech ČT ani zmínka ?! Kdo má asi tu moc to zařídit, či nařídit?!

Vyšetřování vraždy Miroslava Sedláře v roce 2011, také výrazně zkomplikovalo počínání potomků zavražděného. Nejdřív nahlásili, že spadl ze schodů, dům i se stopami uklidili… Nelze vůbec vyloučit, že upravil pro slovenskou mafii i zbraň, se kterou byl zavražděn novinář Ján Kuciak se svou přítelkyní. Soudce KS Zlín Radomír Koudela odsouzené nejdříve viny v roce 2013 zprostil, v roce 2014 jim nepravomocně udělil výjimečné tresty. Milan Rakaš - korunní svědek obžaloby, se objevil  v roce 2014 a tvrdil, že se mu Straňák ve vazbě k vraždě přiznal… Jakub Řezníček - původně podezřelý, poté svědek - tvrdil, že v den vraždy Sedláře si přisedl do auta k Šimonovi a Straňákovi a že si tam sedl na kuklu a rukavice. Právě tam policejní psi identifikovali i jeho pachové stopy. Jeho výpověď odsouzení odmítli, stejně tak čtvrtý spolujezdec. Pavel Kucík - hlavní vyšetřovatel vraždy, o Řezníčkově výpovědi reportérkám řekl, že byla účelová. Soudu to ale nesdělil nikdy. Tomáš Botek - redaktorkám řekl, že Šimona se Straňákem seznámil až zhruba měsíc po vraždě ve Slopném - tedy v říjnu. Jeho slovům odpovídají i telekomunikační data.

KS Zlin verejnost chodba 1.2.2024KS Zlin sin verejnost 1.2.2024Vstup byl na vstupenky (na 8 lidí z řad veřejnosti se nedostalo). Pořídil jsem malou FOTOGALERII, a kompletní zvukový záznam z jednání – PRVNÍ ČÁSTDRUHÁ ČÁST + ROZHOVOR JUDr. Roberta Cholenského (obhájce Davida Šimona) s médii (ČT, TN NOVA, ČTK, BLESK) po skončení soudního jednání. Odvedl skvělou práci! David Šimon patřičně zhodnotil v závěru vystoupení „barona Prášila“ svědka Milana Rakaše. Je chudák, prý pobírá invalidní důchod, sám nemá žádné peníze, 7x předběžně propuštěn z vazby. Bývalý advokát Vlastimil Vlk z Brna, ho navštěvoval i 4x týdně ve vězení?! Svědek „podnikal“ i mezinárodně (při předběžném propuštění a jezdil na dovolenou do zahraničí?!). Na obchodní schůzky měl jezdit v Mercedesu, což mělo na zákazníky působit důvěryhodně. Jeho bratranec Milan Rakaš se nedostavil ze zdravotních důvodů (má být předvolán 11.3.2024, 9:00 hod, č. 202). Lékař mu vystavil neschopenku s nečitelným podpisem. Uvidíme, zda 11. března využije PČR veškeré své možnosti, aby i on vystoupil jako svědek a nevyhýbal se účelově svědectví?

Milan Rakaš popisoval jak je těžce nemocný, přitom vypovídal přes 3 hodiny ve stoje (nepožádal o židli), navíc mírně otylý, kdy se jen dvakrát krátce napil. Kdo mu asi vyhotovil znalecký posudek, na jehož základě mu byl přiznán invalidní důchod (pokud si i to opět nevymyslel)? Přítomná zdravotní sestra z řad veřejnosti u něho nezjistila žádný příznak, který by nasvědčoval tomu, že je příjemce invalidního důchodu, pokud ho ovšem nebere  „na hlavu“… Právě byl za podvod odsouzen, tuším na 4 roky, zatím nepravomocně.     

Reportérka Seznam.cz Adéla Jelínková a fotografka Christine Havranová vypovídaly zajímavě. Byly puštěny dva zvukové záznamy. Při prvním – rozhovoru reportérky s Milanem Rakašem – jí zavěsil, což okomentovala slovy: „Ty píčo“ k pobavení veřejnosti. Takový slovník by k práci redaktora renomovaného serveru patřit neměl, stejně jako piercing v nose a tetování. Moji navštívenku odmítly, ale ruku při jejich odchodu mně podaly, kdy jsme se bavili s oběma advokáty před budovou soudu.   

 

Státní zástupce Martin Malůš byl časem stále více zamlklejší, nedivím se mu. Svědka měl za prokazatelné lhání a porušení svědecké přísahy na místě obvinit z porušení zákona.  

Soudce Mgr. Pavel Dvorský čelí jistě velkému tlaku. Věřme, že mu odolá (po skončení soudního jednání – už v civilu – přednášel budoucím právníkům v soudní síni, kteří se jednání také zúčastnili). Odsouzený David Šimon je slušný člověk - jeho vyjádření na konci na adresu svědka to jen potvrdilo. O druhém odsouzeném se to říci nedá. Oba jsou prokazatelně nevinní. Věřme, že se osvobození nedočkají až po odpykání celého trestu, nebyli by prvními... JŠ

***

1.2.2024: Neprávem seděl 20 let, žádá odškodné 86 milionů. „Psychicky už to nebude dobré nikdy!“, řekl u soudu Robert Tempel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)