Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 12.05.2024 09:50
    Neskutečný případ. Bohužel není ojedinělý, což znamená, že ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 07:45
    Tak to je opravdu děsivé. A je toho čím dál více, tohle už ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VN_10_Krejcik_150412

"Pokud chcete soudit národ, podívejte se do jeho věznic." Fjodor Dostojevskij 1860

... O Šottově rozsudku ve věci poslanců Bárty a Škárky jsem původně vůbec nechtěl psát; můj názor na Věci veřejné a trestněprávní aspekty jejich působení v politice je jasnýKlaus_za_me a dlouhodobě neměnný: soudím, že obviněni by měli být všichni, kdo tento politický útvar kdy volili, a obligatorní součástí trestu by mělo být nařízení ústavní léčby, neboť voliči této strany jsou pro svou naivitu reálným nebezpečím pro demokratický vývoj této země. ...

Účast na II. demonstraci Holešovské výzvy 2011 cca 300 lidí, počasí nevalné, jediný kdo vynikal mezi řečníky byl Jiří Krejčík v úctyhodné formě a věku 94 let. Promluvil i Libor Michálek (stojí za Jiřím Krejčíkem) o stavu kauzy Drobil a korupci (bohužel jsem pro jiné své rozhovory, ať už osobní či pro přítomná média) nestihl natočit. Celkem nic nového - PČR stále (ne)vyšetřuje Drobilovu korupční kauzu. Vystoupení pana Michálka bylo sympatické. Vedení HV svými projevy nepřesvědčilo, navíc čtenými – pan Slávek Popelka. Jeho odpověď na můj přímý dotaz, proč mi vedení neodpovídá na moji včasnou nabídku e-mailem k rukám vedení HV, ohledně možnosti mého vystoupení: „Dostáváme tisíce e-mailů…?“, zřejmě je malým „šéfem“, aby jednoduše řekl, omlouvám se, díky za nabídku, prosím mluvte či vysvětlil proč nelze. Každý máme viditelně jinou představu o pořádání mítinků a zřejmě i cílech svých aktivit. Neřeším, zda jde o neschopnost, hloupost či vědomý záměr. Pro mne se tak původní záměr a cíle HV ztrácejí v nedohlednu. Moji podporu s takovýmto vedením, chováním a způsoby již nemají. Deštivé počasí tak jistě nebylo jedinou příčinou slabé účasti. Malá Fotogalerie.

Kausa Škárka aneb Nad soudním zákazem výkonu mandátu - O Šottově rozsudku ve věci poslanců Bárty a Škárky jsem původně vůbec nechtěl psát; můj názor na Věci veřejné a trestněprávní aspekty jejich působení v politice je jasný a dlouhodobě neměnný: soudím, že obviněni by měli být všichni, kdo tento politický útvar kdy volili, a obligatorní součástí trestu by mělo být nařízení ústavní léčby, neboť voliči této strany jsou pro svou naivitu reálným nebezpečím pro demokratický vývoj této země. ...

Kouřové clony verbálních pravicových dogmatiků Ostatně, byl to právě Topolánek, kdo s parťákem Kalouskem vymyslel novou značku TOP 09. Asistovali jim u toho i přátelé Dalík, Háva, Barták aj. Podstatu hloubky devastace správy země jakoby potvrdilo "veselé hopsání veverek". Ale ve skutečnosti působí spíše jako kouřová clona, která odvádí pozornost. O kontrole komise EU v ČEZ se již nemluví. O plánované privatizaci nově vzniklého Aeroholdingu se ani nepíše. O dalších připravovaných prodejích státního majetku se dozvídáme jen kusé útržky. Co třeba další zdravotnická zařízení, ČD Cargo, Mero, Lesy ČR, Pošta aj.? Figury z Věcí veřejných se jenom chtěly přizpůsobit svým velkým vzorům. Působily však jako karikatura politiky, jako amatéři z divize, kteří chtěli hrát rovnou o titul. A možná si vůbec nevšimly, že s nimi hraje své hry i stárnoucí hradní režisér. Zkušený verbální pravicový mobilizátor, který se opírá o podporu mocného Martina Romana a ještě mocnějšího Petra Kellnera. Osudy lidí z podhradí nejsou v těchto pokrových hrách nijak podstatné. Vyšší karta bere. To je vše. Ztráty pak bohužel platíme všichni. …

 

Jan Šinágl, 15.4.2012

 

Nvod_Karla_IV

Politici_vejce_a_kulka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #3 Feedee Kite 2012-04-19 08:59
No občas jsem měl námitky k Vašim článkům, ale jsou mezi nimi i zajímavé a kvalitní názory, ale přepustit si na vlastní stránky text, kdy jsou voliči jedné strany zralí na léčení je fakt hnus. Máte snad pocit, že ostatní strany jsou na tom lépe? A že Holešovická výzva nezakročila dříve, když věděla, kdo jde do vlády a je jim teď naprosto jasný, že VV je to nejhorší co mohlo naši zemi potkat. Nikomu nevadí, že si ostatní strany kupují loajalitu svých poslanců různými posty a z našich peněz, ale všichni se mohou podělat, když jim Bárta dal úplatek nebo půjčku - to už je jedno co. A jenom proto, že šli proti matadorům podsvětí a nezvládli to, tak tu budou lidi odsuzovat voliče? Ať jdou všichni do háje. Volte si svoje socany a komunisty a čekejte na to, kdy budeme budovat světlé zítřky a nikdy jinak. Náš národ fakt potřebuje pořádně přes pusu aby se probudil. Dokud nepoteče krev, tak bude každý mlátit pusou, ale makat a udělat něco pro záchranu země to raději ne, ještě by se museli zvednout z gauče a pustit z ruky pivo s darovaným párkem. Jestli najdete někdo řešení téhle situace, kdy si Kalousek dovolí už cokoliv, včetně mlácení občanů, tak se nám politika opravdu stává zločinem číslo jedna. Socani se chvástaj, že chtějí předčasné volby, ale když jsem včera poslouchal Sobotku, tak mlel akorát pantem a nic rozumnýho neřekl. Chce vládnout, ale neví jak. Nemůže přece do TV říct, že bude vládnout s komunisty, tak se furt vymlouval, že když budou mít komunisti dobrý názor na zákony předložené ČSSD, tak že mu nevadí, když ho podpoří. Ale na přímou otázku: Takže chcete vládnout s podporou komunistů, se kroutil jak had na plotně :-) Takové kličkování jsem už dlouho neviděl. Takže kdo nám tu zbývá za strany, které nic neukradli? Bohužel musím konstatovat, že po viloučení extremistů a nynějších dinoparků mi zase vychází VV, které jediné naplnili svůj program už zhruba z 80 procent a proto jsem je volil, aby prosadili svůj program. Howgh.
+3 #2 Rukkapane 2012-04-19 08:56
No Holešovická výzva je bohužel holý nesmysl. Viděl jsem jejich předtavitele v nějakém rozhovoru v televizi a to nebude ten pravý!? Chce to velkou inteligenci a mít promyšlených několik kroků dopředu a zaměřit se na podstatné. Na začátek stačí -1/ veškeré veřejné zakázky pomocí veřejných aukcí na internetu. Soukromé velké firmy, jako Tesco to dávno dělají. 2/ - veškeré náhrady všech státních zaměstnanců čerpat na základě dokladů - nemáš účet, nic nebereš - jak jednoduché. Takové nesmysly, jako pověsit celou vládu, to jsou rady pro lůzu, která pak ze svého středu vygeneruje stejné vych. .ané zlatokopy, jako jsou v parlamentu dnes a je to všechno stejné.
+6 #1 Pavel K. 2012-04-16 15:20
Návod Karla IV. na řešení situace je skvělý. Je ale smutné, že takových osobností, jako byl on, nebo třeba T.G. Masaryk, se dnes jaksi nedostává. Ani na budoucího prezidenta nemáme na výběr téměř žádnou skutečnou autoritu, která by vrátila této funkci ztracený morální kredit. Tedy měli bychom, ale tito lidé zase odmítají kandidovat, neboť naše politická scéna se stala tak odporným bahnem, že v ní slušní lidé odmítají působit. Naši politici především jsou těmi, kdo zničili všechny skutečné mravní a morální hodnoty, a učinili z národa stádo ovcí, které strpí i takovou sebranku, jaká nám dnes vládne.
A tak se musí úlohy burcovat národ ujmout pan režisér Jiří Krejčík, který i ve svých letech svou nezdolnou bojovností dokáže zastínit mnohem mladší občany naší vlasti. Vypadá to, jakoby všichni hrdinové u nás vymřeli.
Ale my víme, že ještě je u nás pár statečných, kteří dokážou vyburcovat lidi z letargie. Dejme jim slovo a sjednoťme se, ať vláda vidí, kolik nás je a co chceme, a co naopak nikoliv.
Když se dokážeme zbavit zbytečného strachu ze současné moci, nebudeme muset mít oprávněný strach z vlastní budoucnosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)