Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dnes slavíme 120.výročí premiéry Symfonie z Nového světa Antonína Dvořáka - "Zájem o vstupenky na slavnostní premiéru Novosvětské symfonie byl tak mimořádný, že by k plnému uspokojení zájemců musela i tak obrovská Carnegie Hall několikanásobně zvýšit počet sedadel. Všechny noviny se předháněly v úvahách, zda tatínkova symfonie určí další vývoj americké hudby, a předem tak dílo obklopily jakousi aurou jedinečnosti," napsal ve svých vzpomínkách skladatelův syn Otakar, který byl slavnostní premiéře přítomen.

Ještě štěstí, že se dnes můžeme připomenout 120.výročí premiéry Dvořákovy Novosvětské a být na ni a jeho autora hrdi. Poslechněte si ji v podání vídeňských filharmoniků a slavného dirigenta Herberta von Karajana. Patří k mým oblíbeným. Je to poselství čistoty, charakteru, síly ducha a každodenní výzvě každému z nás! O Antonínu Dvořákovi natočí Američané film – my raději potřebné peníze rozkrademe!

Livia Klausová je dcerou důstojníka tajné policie fašistického slovenského státu, Štefana Mištiny, který se podílel na konfiskaci majetku slovenských Židů. Ti poté ukončili svůj život v plynu nacistických koncentračních táborů! Jsme zemí, která stále nezná pojmy hanba, slušnost, úcta, pieta… Za své rodiče nemůžeme. Na můj dopis tato bývalá první dáma neměla odvahu odepsat. Ukazuje tím svůj nepěkný charakter a zbabělost, který jen navazuje na charakter jejího otce. Slušný člověk se nemohl stát členem tajné policie fašistického státu, natož ve vedoucí funkci. Okrádat o majetky nevinné lidi už je jen smutným svědectvím naprosté bezcharakternosti. Vyvážíme další ostudu do zahraničí, která bude médii jistě prezentována podobně jako Nelson Mandela, tzn. ne jaký ve skutečnosti byl, ale jaký si ho přejeme mít. Dokud budou naši zemi reprezentovat lidé malého ducha, nelze očekávat návrat duchovních hodnot!

 

Jan Šinágl, 16.12.2013

 

Livie Klausová, dcera příslušníka tajné policie fašistického státu, jmenována prezidentem Zemanem velvyslankyní České republiky na Slovensku!

Tak odpověděla „první dáma“ Livia Klausová…?!

Otevřený dopis první dámě České republiky Ing. Livii Klausové, CSc, rozené Mištinové

Livia Klausová nemá dost odvahy na přiznání se ke zločinně minulosti svého otce

Poslední rozhovor Livie Klausové

Jak paní Livie Klausová viděla Potěmkinovu vesnici

* * *

„Svatý“ Mandela? Ne tak rychle!

Madiba a jeho stíny

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #2 Vitezslav Haramule 2013-12-17 14:50
Livia Klausova na slovensko a Zeman, ke Kalouskum na zachod.

novinky.cz/.../...
+4 #1 Mrzílek 2013-12-17 00:48
Jaká ostuda? Proč ostuda, s paní Klausovou? Normální je být v Česku nemorální, když místopředsedu českého parlamentu zvolili čeští poslanci dobrovolného agenta komunistické státní bezpečnosti pana Vojtěcha Filipa, který na to má písemné potvrzení. Podle příkladu našich poslanců: Kdo nekašle na morálku není Čech.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)