Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

František Palacký: „Kdykoli jsme vítězili, dálo se to pokaždé více převahou ducha, nežli mocí fyzickou a kdykoli jsme podléhali, že tím vinen vždy býval nedostatek duchovní činnosti, mravní statečnosti a odvahy.“ 

Zeman maly krokPřipomínám moji petici z 30.října 2014. K dnešnímu dni 1863 signatářů a 404 komentářů. SlušnýHolkup Martin text počet na to, že ji média stále zamlčují. Mimochodem článek poslance Martina Komárka „Duševně nemocní“, který je součástí petice, už není na internetu. Připomínám nedávný výrok bývalého vojáka Martina Holkupa (fotografie vpravo), pronesený za paramilitantní skupinu čs. vojáků v záloze veřejně v televizi a opět připomenutý v pořadu ČT 168 „Ukradené výročí“: „Když se podíváte do našeho prohlášení, tak tam máme citát Ernesta Hemingwaye, který jednoznačně říká, že lid by měl v první den války postřílet svoji vládu. Tohle politikům vzkazuju a jestli nás do tohohle stavu dovedou, tak první se bude střílet ve Strakově akademii a v Parlamentu. Ať si to uvědomí.“ To jsou stoupenci prezidenta Zemana – a nic se neděje, nikdo z odpovědných nekoná! Celá Francie bojuje proti několika extrémistům. My jich zde máme 5500 a nechávají nás v klidu – v podstatě pod velením Zemana! V nejbližších dnech podám ve věci trestní oznámení k rukám vrchní státní zástupkyně JUDr. Lenky Bradáčové.

LN OS Proc lze 111515Doporučuji Reportéry ČT „Účastníci zájezdu“ a ČT168 „Ukradené výročí“ a „Bory čumí“. Zeman na Albertově 17.listopadu: „Opačný názor nesmí být umlčován“ - a před jeho zraky byl brutálně civilistou v maskáči sražen mladý muž k zemi. Přitom byl klidný a pouze ukázal Zemanovi červenou kartu. Byl umlčen, Zeman viděl - a mlčel! Extrémisté stojí na podiu s prezidentem a rektoři prosí o vstup!

Mluvčí prezidenta Ovčáček prohlásil: „17.listopad je svátek všech“. Na Albertově ovšem jen některých!

Poslanec Marek Černoch se na Albertově „vyznamenal“ při zpěvu státní hymny, ke kterému byl vyzván, aby začal: „…Voda humí po lučinách, bory čumí po skalinách…“, přitom měl ruku ne na srdci, ale na břichu! No národ opravdu, ale opravdu také čumí, pane poslanče!

K fotografii v titulku – velký krok pro lidstvo by to jistě nebyl, ale pro naši zemi zcela určitě. Tohoto „kroku“ se od prezidenta nikdy nedočkáme, ani mu ho nepřejeme. Měli bychom se zasadit o to, aby se „propadl“ jinak a padl demokraticky. To že občas upadne už nestačí. Jinak můžeme padnout všichni, naše zem i naše budoucnost!

Prosím o šíření petice jejímž smyslem je přispět ke snahám k odvolání prezidenta z funkce pro zločin velezrady. Měl by být obžalován a souzen. Zdravotní stav by zřejmě nástup trestu neumožnil, ale podstatné by bylo prokázat a pojmenovat zločin. Od zvolení Zemana je důkazů více než dost. Nepotrestané zlo samo nikdy neodejde, ale vrací se často v ještě větší síle. Sametová revoluce a 17.listopad na Albertově jsou toho důkazem.

Připomínám cvičení „ENDURING MEMORY 2012“ – nepochybně i tyto aktivní zálohy vojenské policie patří ke stoupencům Zemana. Jistě jsou i ve spojení s čs. vojáky v záloze. Prezident Zeman, jako vrchní velitel armády, velí tak v podstatě armádě legální i ilegální. Tu ilegální bych přirovnal k novodobým Lidovým milicím.

Přituhuje občané a pokud budeme nečinní, budou konat jiní a my se budeme zase divit. Ještě není pozdě, ale může být – velmi rychle! Věřme, že studenti 22.listopadem na Albertově neskončili, ale teprve začali!

 

Jan Šinágl, 24.11.2015

* * *

Prezident Zeman vyznamenal ředitele komunistického koncentráku Ludvíka Karla

Albertov 22.listopadu 2015: Skutečné uctění památky 17.listopadu!

Dukova modlitba za Zemana

* * *

Aktualizováno 26.11.2015:

ČTK: Sobotka minulý týden uvedl, že se Zeman projevem 17. listopadu po boku představitelů extremistického Bloku proti islámu zařadil mezi populisty, kteří parazitují na obavách lidí z Islámského státu a migrační krize. "Víte, já jsem starý pán. A já s úsměvem přehlížím klukovské drzosti, jako je tato. Nicméně bych byl rád, aby premiér pochopil, že na Albertově jsem naopak veřejně vyzýval k toleranci, k dialogu a k respektování různých názorů," sdělil Zeman deníku. … A následovalo, přímo před Zemanem, brutální stržení účastníka demonstrace k zemi „civilistou“, který jen naprosto v klidu ukázal Zemanovi malou červenou kartu… Jinde policie udržuje klid na demonstracích. V tomto případě zabránila „účasti“ jiného názoru a „chránila“ pouze jeden.

* * *

Aktualizováno 28.11.2015:

* * *

Proč prezident ukradl studentům pietní akt?

… Já nevím, co si myslí čtenář, ale já mám vážné obavy o prezidentovo duševní zdraví. Snad by bylo na příští rok účelné pro hlavu státu obstarat nějakého opatrovníka, bez jehož svolení by prezident nesměl opustit Pražský hrad. V opačném případě hrozí nebezpečí, že se 17. listopadu zase objeví na Albertově...

* * *

Co je dovoleno Zemanovým roztleskávačům, to nesmějí studenti a skupina Ztohoven

… Na Hradě si dělají, co chtějí. Když se to hodí, použije se „ohrožení bezpečnosti“ jako v případu Ztohoven. Když se to hodí, nejsou kvůli bezpečnosti studenti puštěni na Albertov. A když je potřeba, když Mynář cítí potřebu, bezpečnost přestane existovat. - Hradní režim je nechutný, připomíná ten minulý.

* * *

Studenti a rektoři opravili 17. listopad. Školy žalují Zemana. Elity se probouzejí

Na Albertov přišlo několik tisíc lidí. Vlály vlajky české, EU, Ukrajiny a Tibetu. Zajímavé, s čím si studenti spojují svobodu: s Unií, tedy se Západem. S Ukrajinou, kde se o svobodu bojuje. A s Tibetem, jemuž vzala svobodu Čína. Témata transparentů: Albertov je symbol svobody, Vzděláním proti strachu či NE násilí a kolektivní vině. V úterý 17. listopadu to v Praze vypadalo, že veřejný prostor čím dál víc zabírají neonacisté, xenofobové. Následující neděle ten pocit přinejmenším vyvážila. České elity začaly přicházet k životu. Snad nebude zas několik měsíců ticho. … Když se na nás dívají třeba z Vídně, Paříže, Bruselu, Berlína, jen zírají: Co je to za carské manýry? Co je to za zemi, kde starobylá Karlova univerzita žaluje prezidenta? Bože! Oprava Albertova a žaloba na Zemana jsou dvě události, které dávají naději, že nám právo a svoboda nejsou úplně lhostejné. A že máme své elity. Možná plebejské, ale pořád elity.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (10 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #17 Jan Šinagl 2015-11-28 12:01
0 #15 Oldřich Musil 2015-11-28 10:55
0 #14 Zdeněk 2015-11-28 10:34
Pokračování
4)Napadení trvalo pouze několik vteřin, přesto byl napadený muž byl snímán současně dvěma kamerami ČT. Z toho nepochybně plyne, že se jednalo o řízenou provokaci ČT a jejího figuranta provokatéra. Vše tedy bylo předem zinscenováno.
5)Jako nezávislý publicista jste se dopustil účelové manipulace s fakty, pane Šinágle. Tedy už nejste nezávislý.
0 #13 Zdeněk 2015-11-28 10:33
Pane Šinágle.

Nařkl jste mě, že – „Šířil jste odkaz na video na FB s pacifikaci antizemanovce, ale bez začátku, tedy podstatného. ČT 168 tento začátek ukázala. Mladý muž ukázal v klidu Zemanovi červenou kartu a hned byl brutálně napaden před očima Zemana, který hovořil o právu každého zúčastnit se demonstrace. Tomu říkáte právo na ochranu před demonstranty?“

Tak jsem se tedy podíval na ten Vámi zmíněný začátek, který ukázala ČT 168. A co jsem zjistil :

1) Mnou odkázané video bylo natočeno zcela někde jinde a s napadením mladého muže s červenou kartou nemá nic společného.
2) Dle Vás údajně „brutální napadení“ spočívalo v tom, že mu muž v maskáčích stáhl ruku dolů a vzal mu červenou kartu. Dále ho nijak fyzicky nenapadl. Brutalita tam žádná nebyla.
3) Napadený muž nestál před očima Zemana, ale až za kovovou zábranou, tedy poměrně daleko od pódia.
-3 #12 Jan Šinagl 2015-11-27 10:11
Pan Strnad bude asi pěkný ptáček. Kolem Zemana jich poslušně zpívá a poletuje dost, nejenom strnadi a vorli, ale i bučící voli, při vší úctě k těmto živočichům.
-3 #11 Oldřich Musil 2015-11-27 07:56
Cituji Ladislav Strnad:
Cituji Oldřich Musil:
Cituji Ladislav Strnad:
Pane kolego, račte se s Vaší peticí odebrat v řiť!

A ty jsi kdo?

Nějakej Strnad.

Jak vidím,vůbec jsi smysl mé otázky nepochopil.No nedivím se.Své IQ a svou úroveň tu demonstrativně předvádíš dost jasně.
0 #10 Ladislav Strnad 2015-11-26 21:21
Cituji Jan Šinagl:
Pan Strnad, nebo , nezapře Zemanův slovník i způsoby. Zajisté byl spokojen i v totalitě jedné strany a názoru, dost možná i jako člen KSČ. "Intelektem" by jistě vyhovoval tehdy i dnes.

Šinágle, šinágle. Dojdi si k optikovi, aby Ti udělal nové brýle. Obávám se, že dost špatně vidíš.
-1 #9 Ladislav Strnad 2015-11-26 21:19
Cituji Oldřich Musil:
Cituji Ladislav Strnad:
Pane kolego, račte se s Vaší peticí odebrat v řiť!

A ty jsi kdo?

Nějakej Strnad.
-2 #8 Oldřich Musil 2015-11-26 15:16
Cituji Martin Vániš:
A nemáte pane autore článků kopající do prezidenta ČR ať už jím je kdokoliv, na práci něco užitečnějšího??? Ing Miloš Zeman je prezidentem na základě DEMOKRATICKÝCH VOLEB a pakliže se vám to nelíbí, máte možnost nebýt občanem ČR.

Ano já vím že většina Čechů jsou odporní sobci.Nemusíte mi to předvádět.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)