Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KVH Zantovsky Kolar Pavel

Aktualizováno 26.1.2023: Skutečným soupeřem Babiše není Pavel, ale média

***

Kdybyste měl možnost podívat se na seznam mých dětských i pozdějších přání a na odpovědi na otázku, čím bys chtěl být, tak byste tam nikde nenašel slovo prezident. Já jsem nikdy takovou ambici neměl a nikdy jsem ani o něčem podobném neuvažoval. Jasně si uvědomuji, že jsem voják, že nemám žádné zkušenosti v politice a nemíním se ani touto cestou ubírat. Líbí se mi staré české přísloví ,ševče, drž se svého kopyta’. Tím mým je obrana a mezinárodní vztahy v oblasti bezpečnosti, ne politika. Budu se držet svého a věřím, že osobností vhodných pro prezidentskou kandidaturu má Česká republika více v jiných prostředích než v tom armádním,” řekl v roce 2016 Petr Pavel pro Neovlivni.cz

***

Kolář a Pavel původně mluvili úplně jinak, neboť Kolář pracoval v americkém podniku pro ruský Gazprom. Před prvním kolem veřejně uvedla Danuše Nerudová, že tatáž americká společnost zaměstnávající Petra Koláře, lobbovala i za zrušení protiruských sankcí.

Dnes jsou Kolář s Pavlem protiruští, ale nikoho nezajímá, že to tak nebylo celou dobu. Oba dva před lety odmítali dodávky zbraní na Ukrajinu, připouštěli možnost rozdělení Ukrajiny a dnes patří mezi jestřáby. Že by na to mělo vliv Kolářovo americké angažmá? Ať je to jakkoli, voliči by měli vědět, jací lidé za jejich kandidátem Pavlem stojí a že tu existuje důvodné podezření, že dovedou měnit jeho názory podle toho, co se zrovna hodí jim nebo jejich chlebodárcům.

V současné době generál Pavel opakovaně mluví o nutnosti dodávek zbraní, aby Ukrajina válku nad Ruskem vyhrála. „Podpořme Ukrajinu, jak jen to jde. Humanitární pomocí, finanční podporou, zasíláním zbraní a také uvalením co nejpřísnějších sankcí na Rusko,“ řekl Pavel 26. února 2022 na CNN Prima News. O několik týdnů později dokonce na Twitteru psal o tom, že bychom měli na Ukrajinu poslat i vojáky NATO, což je výrok, který v nedělním prezidentském duelu na ČT dokonce popíral. Jen několik let před tím se ale vyjadřoval úplně jinak. „Dodávky zbraní by v době trvání konfliktu přispěly jen k tomu, že na Ukrajině bude více a více mrtvých,” uvedl v březnu 2015 Pavel pro Aktuálně.cz, tedy po anexi Krymu.

Exdiplomat Kolář před rokem, v době kdy válka byla na spadnutí, veřejně vyzýval k tomu, abychom Ukrajině kromě zbraní poslali i vojáky, protože Rusko dle jeho slov rozumí pouze síle. „Mám za to, že bychom měli Ukrajincům dodávat nejen

zbraně, ale i vojáky.”

Podobně jako jeho „svěřenec” Petr Pavel si to však Kolář dříve nemyslel. Počátkem roku 2014 dokonce jako jednu z variant řešení konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem navrhoval rozdělení Ukrajiny.

„A upřímně řečeno bych se ani nedivil, kdyby došlo k rozdělení země. Z mého pohledu bych to neviděl úplně jako fatální tragédii. V historii je mnoho příkladů, kdy rozdělení nakonec vedlo spíše k uklidnění situace,” řekl Kolář na ČT.

Pár týdnů před tím, koncem února 2014 navíc Kolář zpochybnil cestu Ukrajiny do Evropské unie, kterou nyní někteří státníci Kyjevu slibují a řekl, že část Ukrajiny vždy patřila Rusku.

„Ukrajina je součástí ruské historie. Rusku vždy patřila část Ukrajiny. I název Ukrajina vypovídá o tom, že jde o okrajové, nárazníkové území. Nejsem si vůbec jistý, že západní politici touží mít Ukrajinu ve sféře svého zájmu. Mám pocit, že v Bruselu jsou lidé, kteří z toho mají noční můru. Pokud se to stane, bude to totiž strašně drahé, nákladné a bude to příběh s otevřeným koncem. Nevím, jestli bychom měli západním politikům podsouvat, že chtějí EU rozšířit o Ukrajinu. Jedna věc je to, co se veřejně říká a druhá věc je realita, kde se počítají peníze a řeší se, co s tím. Jsou daná nějaká kritéria pro členství v EU a ta se kvůli Ukrajině nebudou měnit. Ukrajina je na pokraji bankrotu, země je ve strašném stavu,” řekl v rozhovoru na Českém rozhlasu Petr Kolář.

Před několika lety Pavel  odmítl, že by se o hradní pozici chtěl kdy ucházet. I proto, že podle svých slov nerozumí politice. 

„Kdybyste měl možnost podívat se na seznam mých dětských i pozdějších přání a na odpovědi na otázku, čím bys chtěl být, tak byste tam nikde nenašel slovo prezident. Já jsem nikdy takovou ambici neměl a nikdy jsem ani o něčem podobném neuvažoval. Jasně si uvědomuji, že jsem voják, že nemám žádné zkušenosti v politice a nemíním se ani touto cestou ubírat. Líbí se mi staré české přísloví ,ševče, drž se svého kopyta’. Tím mým je obrana a mezinárodní vztahy v oblasti bezpečnosti, ne politika. Budu se držet svého a věřím, že osobností vhodných pro prezidentskou kandidaturu má Česká republika více v jiných prostředích než v tom armádním,” řekl v roce 2016 Petr Pavel pro Neovlivni.cz

Původní článek>

***

KVH 24.1.2023: Diskutoval jsem s Danuší Nerudovou

Pavel versus Babiš, o zotročování voličů a volbě menšího zla

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2023-02-17 21:48
„Stát nemá žaludek na debatu, demokracii nebo svobodu,“ uzavírá Olesya.
„Ale nemůžou všechny zavřít do vězení, v určitou chvíli jim zkrátka dojdou
cely.“

seznamzpravy.cz/.../...
-1 #1 Jan Šinagl 2023-02-09 13:52
Nejlepší píseň: Ukrajinská hymna v podání dívek v krytu v Charkově.

video.aktualne.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)