Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

54.výročí sebeupálení Jana Palacha – jeho oběti stále nejsme hodni, zapomínáme…Pavel CSLA KSC StB prezidentPavel Medaile 1.10.1987

***

„Naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota,

že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne.“

Václav Havel

***

Aktualizováno 4.1.2023: Historická lekce Adolfa Heusingera: i napravení hříšníci se občas vyskytnou - ...Prezidentem Spolkové republiky se sice nestal, ale ani tak neztrácejme naději: napravení hříšníci se občas vyskytnou.

Aktualizováno 26.1.2023: Skutečným soupeřem Babiše není Pavel, ale média

Aktualizováno 25.1.2023: Gen. Petr Pavel 2019: „Nechci vykonávat reálnou politiku. Nemám na to náturu. V politickém prostředí bych se dlouho pohybovat nedokázal.“  Minulé chování vždy predikuje chování budoucí! Skutečným soupeřem Babiše není Pavel, ale média. Svoji "jednosměrností" připomínají dobu totalitního tisku. JŠ

„Rozdělit Ukrajinu.“ „Poslat tam vojáky.“ Jeden a ten samý člověk? Proč tyto vztahy média nerozebírají?!

KVH 24.1.2023: Diskutoval jsem s Danuší Nerudovou

***

„Největším bohatstvím muže je jeho dobré jméno.“ – Dnes by Pavel Wonka dožil 70ti let (více na konci článku). JŠ

Šance kandidátů jsou vyrovnané. Pavlova podpora mainstreamem připomíná totalitu. Pro nezávislé diváky vyhrál včerejší debatu na ČT Babiš, věcností i způsobem projevu. Čelil viditelnému, podprahovému aktivismu moderátora Řezníčka a častému vstupování gen. Pavla do Babišovi argumentace. To je projev slabosti a reakce v ohrožení. Moderátor se v USA o nezávislosti a férovosti mnoho nenaučil, resp. je v ČT nemohl použít. 30 vteřin na poslední slovo je ubohost – i Rada ČT uděluje 3 minuty, pravda jen zástupcům občanů, aby toho neřekli příliš…

Pavlovi plkWonka Pavel Vezen svedomiNepřekvapuje ani to, že veřejnoprávní ČT v podstatě zamlčela v Událostech ČT včerejší Mši svatou za vlast, kdy ukázala jen pár vteřin „obrázků“. Ze skvělého kázání Pražského arcibiskupa Jana Graubnera nezaznělo ani slovo! Zamlčela silné, oslovující a motivující myšlenky, stejně jako to za totality uměli komunisté. V podstatě nepřímá cenzura. Alespoň mne potěšilo, že jsem účast Babiše na debatě v ČT předpověděl.

Připomínám níže můj projev ze 17.11.2011 na Jungmannově náměstí v Praze, na kterém bych ani dnes nemusel nic měnit. Hovořím zde i o výstavě v DOXu Luciferůf efekt, které se zúčastnil i Andrej Babiš, neškodí si připomenout – viz odkaz pod videem, co tehdy řekl a porovnat s dneškem! 

Prof. Cyril Höschl: „70% národa se nachází na hranici debility.“ O to snadnější je manipulace s voliči. „Přežít volby a nezbláznit se“, doplňuje bývalý ředitel Národního ústavu duševního zdraví

 

***

 

Luciferův efekt, aneb ANO2011 přichází v pravý čas!

O pravosti podpisů podporovatelů prezidentských kandidátů měla rozhodovat firma se sídlem na Kajmanských ostrovech ?! Bude volba neplatná?

***

Pro mne je podstatné, že voják Pavel by nevyznamenal Mašíny. Odhaluje tak svůj neměnný charakter a postoje. Ty se nemění, pouze prostředí. Většinu sjednocující kandidát stále není, společnost ho zatím „nevyprodukovala“. Souhlasím se spisovatelkou Lenkou Pastorčákovou: „Kandidát nepřichází, ale je stvořen“, podobně jako Václav Havel.

LN Moralni majaky 24.1.2023Na pohřbu Ctirada Mašína v roce 2011 v Clevelandu v USA, jsem položil k jeho rakvi růže i za Martu Kubišovou a Věru Čáslavskou. Dobře věděli co je komunismus. Gen.  Pavel to nevěděl, protože mu to prý nikdo v jeho okolí neřekl… Slouží tak „věrně“ každému režimu. Charaktery se nemění, někdo se přizpůsobí, jiný ne. Gen. Pavel se okolí vždy uměl přizpůsobit. Vždy se mu včas řeklo co si má myslet, aby náhodou nepochybil. Kdo mu to říká asi dnes? NATO respektuji, ale stále větší korupční skandál s Katargate a Marokogate mne přílišným optimismem nenaplňuje. Kde je velká moc a velké peníze, má to korupce snazší. O to více jsou kladeny nároky na osobní odpovědnost, schopnosti a charakter nejvýše postavených. Vydělávají nejvíce a mají tak často i účinné páky se bránit, když jsou společně v ohrožení. Uvidíme, co nám ještě budoucnost přinese. Věřme, že korupční aféra bude vyšetřena a pomůže EU, aby její představitelé skutečně sloužili Evropanům a světu.

Ano, Morální majáky nám silně svítí do očí - viz článek vlevo právníka a publicisty Petra Kolmana.  

Afganistán: Jak zachránil gen. Pavel, jako velitel, francouzské vojáky? Riskoval přitom svůj život fyzicky, nebo jen potenciálně, byl v přímém ohrožení života v boji muže proti muži a první v čele jako velitel?  Jaké mají vojenské důchody manželé Pavlovi? Bude svůj plat gen. Pavel, v případě zvolení, také věnovat zemi jako Babiš? Zveřejnil všechny své příjmy, včetně důchodu a platu v NATO, případně i výslužky z NATO po odchodu z funkce? Nezapomínejme, že kontrarozvědka byla podřízena GRU. Nelze vůvec vyloučit, že má „kompra“ i na gen. Pavla, či na Václava Klause, který je tak vstřícný k Rusku. Gen. StB Aloiz Lorenc, zůstal ve službě jako jedinný z východního bloku, ještě půl roku, kdy zařídil skartaci a část tajných dokumetů StB předal ruské ambasádě v Praze. Víme, jak dokonale umí ruské tajné služby (doufejme uměly), v tomto ohledu, působit nedávno i na Západě.  Pavel byl vychováván k lásce k SSSR. Zradil, nebo jen „změnil obal“? Zradit lze jen jednou! Jeho otec byl také zpravodajec. Generál nikdy nekritizuje svého vrchního velitele – Pavel Zemana kritizuje. Zradil otce, zradil, přísahu, koho a co zradí příště? Zradí jen kariérista. Má jeho vázací akt GRU, jako zřejmě i Klause? Pokud ne, byl by vyjímka a tu GRU nikdy nedělá. Potom by byl snadno vydíratelným a manipulovatelným. Napoleon: „Nenávidím zrádce, ale mám rád zradu.“

Důstojník nelže a Pavel je generál! Voják přísahá jen jednou. Nepsaná důstojnická etika. Jeho případná presidentská přísaha není morálně obhajitelná. Zatlouká někdy „jako malý kluk“ – viz tento děsivý rozhovor o Okupaci 1968, kde plně odhaluje svůj skutečný charakter - arogance mocného, zvyklého na neodporování a poslouchání! Místo aby se chlapsky přiznal a omluvil za své morální a mravní selhání. Má takový člověk morální právo být presidentem? Na mýtincích Pavla jeho odpůrce nevidíte, na Babišových jsou neustále – ukázka úrovně a „vyspělosti“ o části jeho voličstva. Je smutné, že ani za 30 let nemáme charakterově nezpochybnitelného kandidáta na presidenta republiky.

Babiš byl do systému vtažen, jako dítě, svým otcem. Podmínky ve kterých žil mu umožnily, aby plně rozvinul své podnikatelské schopnosti – i proto dává za vzor Tomáše a Jana A. Baťu. Jeho zkušenosti může nyní země využít v nadcházejícím období - vážné krize světa – kdy bude třeba rychle, racionálně a efektivně jednat. V příštích letech to bude hlavně o ekonomice, které rozumí Babiš nepochybně více. Má větší předpoklady skutečně pomoci zemi a jejímu obavatelstvu za danného stavu společnosti. Nemíním volit riziko charakteru, který vždy slouží svému pánu. Kdo byl asi tím skutečným pánem, který vládl a ovládal Pražský hrad v období Klause a Zemana?

Babis Pavel CT 22.1.2023Povšimněme si „řeči těla“ obou kandidátů na fotografii vlevo. Babiš sedí uvolněně, v pohodě, pohodlně, natažené nohy, ruce v klidu. Pavel napjatý, se skrčenými nohami, jeho prsty na rukou prozrazují nervozitu a nejistotu. Obranný, nejistý postoj vojáka, který se cítí být v ohrožení. Neví odkud má očekávat útok a zda na něj byl dobře připraven. Nejistota versus sebevědomí, jistota a klid.

Proč nejsou tématem debat nosná, aktuální témata, jako jsou zločinné exekuce, klimatická změna, nefunkčnost české justice, obrovitá korupce ve státním aparátu, či dosud nepřijatý zákon o whistelblowingu? ČR se k jeho přijetí před lety zavázala a je jedinou zemí EU, která zákon na ochranu svědků nemá. Nově i kontrola pravosti podpisů občanů na podporu svých kandidátů, kontrolovaných firmou se sídlem na Kajmanských ostrovech s neznámými vlastníky? Mimochodem nejčtenější článek.

Je smutné, že novináři se stávají aktivisty, místo aby objektivně, věcně informovali, nevnucovali své názory a nechali voliče používat vlastní rozum.

Dám hlas Babišovi ve víře, že v jeho minulosti už nebude nic překvapivého odhaleno, na rozdíl od gen. Pavla, který zdaleka nebyl tak důkladně „prolustrován“. Babiš vybudoval Agrofert a jako jedinný se dokázal postavit skutečným mocenským strukturám (to by „mikromanažer“, jak ho nazval gen. Pavel těžko dokázal). Zná systém, není koupitelný, ohrožuje ho, proto vadí mocným v pozadí. Nikdo tyto mocenské struktury nevolil, skutečně ovládají a vládnou zemi, včetně ovládání hlavních médií. Co vybudoval gen. Pavel za 30 let? Kvůli zdravotnímu stavu odvolal mítinky a média to nezajímá, ačkoliv „vyšťourají“ kdeco na kdekoho? Budou kontaktovat i jeho první manželku a příčiny rozvodu? „Investigativci Slonková a Kubík se nestyděli tajně natočit a vyzpovídat ve Švýcarsku nemocného Babišova syna a jeho matku!

Kdo měl charakter, do KSČ nevstoupil. Většina vstupovala, aby neměla problémy v práci, jen vybraná menšina profitovala a pomáhala aktivně budovat tento zločinný systém.

***

Základnu pro kandidaturu Pavlovi poskytuje spolek „Pro bezpečnou budoucnost“, jehož provoz podle slov samotného generála stojí asi 1,5 milionu měsíčně. „Hlavní účet spolku není transparentní, protože to nevyžadují žádné zákonné normy a ne všichni dárci a dodavatelé si přejí výše svých darů, respektive odměn, zveřejňovat,“ uvedl Pavel. Spolek ovládají čtyři muži a vznikl v roce 2019. Předsedou spolku je generál Ing. Petr Pavel, M.A. Předsedou správní rady je diplomat, PhDr. Petr Kolář. Členem Správní rady je datový analytik, bojovník proti dezinformačním webům PaeDr. František Vrábel. Výkonným tajemníkem a statutárním zástupcem je ředitel think-tanku Evropské hodnoty a analytik Programu pro vnitřní bezpečnost Radko Hokovský, Ph.D.  Z celé sestavy je více než jasné, že skutečným cílem je protlačit  generála do funkce prezidenta ČR za každou cenu, kde bude hájit zájmy těch co to celé platí... zájmy občanů ČR to rozhodně nebudou. Spolek na rozdíl od prezidentského kandidáta nemusí mít transparentní účet, pokud ale chce spolek podpořit konkrétního kandidáta, musí to udělat prostřednictvím transparentního účtu. Ten Pavlův je zde: https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2902252345. Tam můžeme všichni podívat kdo kolik poslal a kdy, a na co bylo použito kolik peněz.

Roman Ondrčka

***

Vládne brutální mediální teror, oslovují se emoce, pudy a nenávist. Média aktivisticky volí předem za voliče. Podle Petra Macenky má RESPEKT vydat ve velkém nákladu speciální vydání na podporu Pavla? „Volme vojáka, on to za nás vybojuje“ ustrašení voliči na to stále slyší. Česká kotlina opět ukazuje čeho je schopna – teď už dokonce i církev… Celý svět se opět baví na náš účet - Alespoň nám nedělá ostudu ve světě Andrej Babiš.

V prvním kole jsem volil Karla Diviše. Nejraději bych volil posledního českého krále Karla Habsburského. Tak snad příště, pokud vyspějeme, jinak budou kandidáti nutně obrazem společnosti, pokud nebude stořen nový Václav Havel.

Dnes (ČT2 18:15 Wonka) vzpomínáme nedožitých 70. narozenin Pavla Wonky. Poslední oběť komunistické justice a všemocné StB u které sloužil i gen. Petr Pavel. Byl v podstatě umučen k smrti. V dokumentu vystupuje i „mediální“ hostorik Petr Blažek. Bude volit gen. Petra Pavla. Upřednostňuje tak pachate před obětí. Na konci dokumentu říká bratr Pavla Wonky Jiří Wonka: „Nechceme tlustou čáru, tu chtějí jenom kolaboranti a zbabělci“. Dodnes nebyli viníci smrti Pavla Wonky potrestáni (soudkyně JUDr. Marcela Horváthová stále soudí). Zemřel ve vazební cele 26.4.1988, necelé dva roky před  listopadem 1989…

Mimochodem dcera Jiřího Wonky pracuje v nemocnici na oddělení, kde byl hospitalizován gen. ředitel ČT Petr Dvořák, po úrazu na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně.

Pravda je vždy relativní, můžeme se k ní jen přibližovat. K té může president přispět, pokud chce skurtečně sloužit zemi. Argumentaci obou kandidátů je třeba chápat jako boj o voliče, jejichž intelektuální různorodnosti je třeba volební kampaň přizpůsobit. Rozhodují hlasy. Po vítězství může president ukázat své skutečné kvality a záměry, které by měly být v souladu se zájmy země, její budoucnosti a jejích obyvatel. Ne v zájmu mocenských skupin, jako tomu bylo doposud. Nicméně president to za nás sám nemůže nikdy udělat, nemá potřebnou moc a pravomoci. Je třeba vybudovat aktivní občanskou společnost a žitou pospolitost, která je začátkem potřebných pozitivních změn. Bez ní to nepůjde. Je to výzva každému z  nás.

I Pavel Wonka nám ukázal cestu. Za své přesvědčení zaplatil životem, podobně jako Jan Palach. Snažme se, ve jménu jejich památky a odkazu našimi životy jejich vize, každodenní prací, postupně realizovat a naplňovat.   

Vše začíná obnovením přirozené lidské komunikace, mluvit tak jak myslíme, žít plně své životy, nemarnit je koukáním na různé „krabičky“, postupně zblbnout a stát se jen užitečnou ovcí. I proto se demence šíří a postihuje už i mladé.    

Připomeňme si jeho Tezi č.1 - O národní nesnášenlivosti, stále aktuální: „Historická praxe opět potvrdila, kam může dospět společnost, která poklá­dala za nepotřebné dodržovat vlastní právní řád. Rozsévá se nenávist a nesnášenlivost. Mašinérie jednou uvedena do pohybu, stále přináší neštěstí pro viníky i nevinné.“ Pavel Wonka

Správnou volbu - i za Pavla Wonku!

 

Jan Šinágl, 23.1.2023

***

Pořady kandidátů na funkci Prezidenta ČR - VOLBY 2023

Mám dluh... máš dluh, od něj nám pomůže, už jenom Bůh ...

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)