Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 07.05.2024 17:30
    Die Linke begrüßt es, es steckt sicher ein Stück Wahrheit in ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 17:27
    Levice vítá, kus pravdy v projevu jistě je. I pravda ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 11:20
    Důvod? Vždyť se to týkalo cikánů, Romů a Sintů. Ale hlavně ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 10:04
    No řekněte, není ten pán opravdu zábavnej? Nejdřív si hraje na ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 09:52
    I bez odstranění penisu může být muž úředně ženou a žena bez ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Topolanek… Když jsem za ním přišel s dokumenty o problematice divadelních grantů, snažil jsem se mu vysvětlit, že mi nejde o peníze, ale o princip podpory umění v tomhle státě. Že nám chybí divadelní kategorie, zásadní pravidla i jasná kulturní politika. Řekl mi tehdy: "Ahoj čur***, podívej se, jak jsem zhubnul! Co je? Co to je? To nebudu číst, vole, kolik chceš? Cože? Ty nechceš prachy? Jaký principy, vole? Ááááále, na to se vyser!" Od té doby už ódéesku nepodporuju. A taky jsem začal mít velké problémy s lidmi. …

http://www.lidovky.cz/petr-kratochvil-vypravi-o-setkani-s-mirkem-topolankem-p1i-/lide.asp?c=A120216_171035_lide_sm

P.S.

Nedělejme si iluze, že se poměry zlepšily, jsou ještě horší!!! Lidé bez morálky se sami od sebe nikdy nemohou změnit! Budou páchat zlo, dokud jim v tom nebude zabráněno, protože je jejich přirozeností!

 

J.Š. 16.2.2012

 

Topolanek_Dalik

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #8 Martin Skala 2012-02-21 20:27
To ne pane Šinágl...podpás ovku , to bych nechtěl.Reagova l jsem na Váš předchozí příspěvek, kde nabádáte k setrvání v republice a boji proti darebákům.S tím opravdu souhlasím, pouze mne zaráží, že sám jste emigroval v době tvrdé normalizace.Vrá til jste se někdy kolem roku 2000,proč ne dřív?Sám zde hodnotíte spousty lidí, kteří zdě v tom bolševickém bahně žily.Vrchol je hodnocení režiséra Trošky.To je opravdu ubohost horší než bulvár.
[quote name="Jan Šinagl"]To je poněkud podpásové od Vás, pane Skálo, nemyslíte? Někdo zůstal a nekonal, někdo konal a byl zavřen nebo zabit, někdo odešel, aby mohl o to více konat v exilu.
-1 #7 Jan Šinagl 2012-02-21 18:41
To je poněkud podpásové od Vás, pane Skálo, nemyslíte? Někdo zůstal a nekonal, někdo konal a byl zavřen nebo zabit, někdo odešel, aby mohl o to více konat v exilu. Ne každý má na to být mučedníkem. Právo volby je osobní a pokud jste Vy dokázal za totality, v exilu či nyní více, než já, máte můj obdiv a úctu. Není-li tomu tak, je Vaše otázka nedůstojná. Nikdy jsem neměl potřebu prezentovat svoji činnost a práci. Za mne hovoří obé. Je svobodnou vůlí a odpovědností každého, jak je hodnotí a na základě jakých informací. Zkuste si položit otázku, kolik ze statisíců krajanů se vrátilo do vlasti a investují svůj majetek, čas, energii a často i zdraví nezištně této zemi, aniž by cokoliv očekávali, samozřejmě mimo pomluv, závisti a hloupé kritiky - o pomoci druhým v této práci a činnosti raději nemluvě? J.Š.
+2 #6 Martin Skala 2012-02-21 17:03
Pane Šinágl....Vy jste žil v exilu že?Vy jste to těm darebákům bolševickejm tenkrát udělal?
Cituji Jan Šinagl:
Neklesat na duchu, brát jako výzvu! Útěk je možná volba, ale žádné řešení, pokud uvažujeme jen v osobní rovině. Tu radost nelze darebákům udělat! Co by zde po nás zbylo a co bychom zanechali těm, co přijdou po nás? Skutečný život nebere, ale dává!
Konfucius:

„Pamatujte že, slaboši čekají jen na příležitost, silní ji vytvářejí.“

„Ten, kdo krade naše sny, ten nás zabíjí.“
-1 #5 Kamjdu 2012-02-20 13:02
I ten Kratochvíl je dost morálně padlý člověk, když dává rovnítko mezi buranem Topolánkem a panem Paroubkem, obdivuje Mašíny a Klaus mu je přijatelnější. To se prostě sešli dva přibližně stejnorodí a proto s nim ten buran Topolánek tak puberťácky cynicky otrsle mluvil. Na toho kdo vyzařuje mravností by si to určitě nedovolil. To je vidět jaká pakáž se to dere k moci.
+3 #4 Miroslav Hrubý 2012-02-20 08:21
Možná nemusíme hledat až u Konfucia, - nestačilo by své parlamentní zástupce třídit podle Tibetského moudra?

Kdo nepozná, kde dobro kde zlo je ukryto, netouží poučit se zas a zase
a vždycky všude dbá jen o své koryto – i kdyby neměl štětiny je prase…

A prasata jak je obecně známo by ochranka do parlamentu pouštět neměla...
+2 #3 Pavel K. 2012-02-17 08:47
Hlavní chyba byla v tom, že jsme vůbec umožnili dostat se takovým barbarům, jako je Topolánek, k moci. Je to nedůstojné národa s takovou historickou tradicí. Proto žádám všechny slušné lidí, kterým není lhostejný osud naší země, kteří ji mají natolik rádi, že ji nedokážou opustit,aby se konečně vzpamatovali! Takových je nás tu přece většina. Nenechme ji na pospas těmto ničemům!
+1 #2 Jan Šinagl 2012-02-17 00:50
Neklesat na duchu, brát jako výzvu! Útěk je možná volba, ale žádné řešení, pokud uvažujeme jen v osobní rovině. Tu radost nelze darebákům udělat! Co by zde po nás zbylo a co bychom zanechali těm, co přijdou po nás? Skutečný život nebere, ale dává!
Konfucius:

„Pamatujte že, slaboši čekají jen na příležitost, silní ji vytvářejí.“

„Ten, kdo krade naše sny, ten nás zabíjí.“
+7 #1 Pavel K. 2012-02-16 23:32
Nádhera!!! Těchto pár vět vystihuje úplně přesně situaci v našem státě. A Petru Kratochvílovi se nedivím. S veškerou kulturou je při "kultuře" osobností a projevu našich "státníků" naprostý konec. Kdo můžete, vystěhujte se z této nešťastné země!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)