Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rychetsky Pavel JUDr. Pavel Rychetský - komunista v čele Ústavního soudu ČR…?! - Pane Šinágle, s ohledem na sprostý a lživý obsah vaší elektronické pošty jsem původně vůbec nehodlal reagovat ani na váš poslední mail z 19.5.2008 týkající se mého postupu ve funkci generálního prokurátora na jaře roku 1990. Ale s ohledem na bludy, které ve svém mailu šíříte činím výjimku. …

Doplněno o moji korespondenci s předsedou ÚS ČR, ředitelstvím PČR JK, ředitelem ÚOOZ plk. Robertem Šlachtou a ředitelem ÚOKFK, ve věci Občanské žaloby a TO na Ing. Michaela Hrbatu, náměstka ministra obrany ČR Alexandra Vondry.

***

Aktuální téma doplňuji o článek Ištvána Léka Otočky soudce Rychetského (LN 5.2.2021) a o komentář Erika Besta Jak ústavní soudce Rychetský mluvil v roce 2012.

***

Pavel Rychetský nechce připustit opakované selhávání Ústavního soudu ČR?!

JUDr. Pavel Rychetský, dr. h. c. lobdržel od prezidenta Miloše Zemana ke dni 28. října Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy

Do KSČ vstoupil dr. Rychecký v roce 1966, aby pomáhal změnit KSČ zevnitř… Jeho otec Josef Rychetský hájil v roce 1956 komunistického prokurátora Karla Vaše (na odkazu je můj rozhovor s tímto českým „Eichmannem“), strůjce mnoha justičních vražd - na popraviště poslal genHeliodora Píku. Jeho syn, Pavel Rychetský, považuje Vaše, na rozdíl od některých historiků, za politického vězně, který se stal také obětí politických procesů… Působí proto poněkud nedůvěryhodně, když mu vadí, že premiérem je „udavač StB“. Někdo musí konat, když „demokraté“ nekonají. O tom, že si Sněmovna zvolila svým prvním místopředsedou 75% hlasů anonymních poslanců předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, vědomého, usvědčeného agenta StB, pomlčel, stejně jako média. Alespoň připomenul kauzu zpěvačky Heleny Vondráčkové a novináře Jana Rejžka, kdy veřejně známé osoby nemohou mít zvýšenou ochranu svého soukromí. Novináře ústavní soud zastal.

Když se po Listopadu 89 zvažoval zákaz KSČ, byl dr. Rychetský proti s argumentem, že to neumožňuje zákon. Už nedodal zákon z „komunistické dílny“. Jakoby stále věřil, že tuto zločineckou ideologii lze reformovat. Argumentoval by stejně v NSR, když Bundestag zrušil NSDAP? Je-li mravní zákon umlčován pouhým formálním naplňováním zákona, doplatí na to dříve či později celá společnost. Podobně selhal JUDr. Tomáš Sokol. Také byl pro zákaz KSČ, když se stal ministrem vnitra, změnil názor. Pokud považuje dr. Rychetský za ostudnou pro zemi minulost premiéra, tak jeho minulost je mnohem ostudnější, včetně přítomnosti, kdy Ústavní soud ČR pod jeho vedením často selhává. Zejména v kauzách, kdy poslušně plní politickou objednávku a vědomě kryje justiční zločiny - viz. kauzu Jan Antonín Baťa. Premiéra si zvolili občané, předsedu ústavního soudu si volit nemohou…

Z rozhovoru s JUDr. Jiřím Šetinou (1.1.1993): „Vezměme si politickou vůli na začátku roku 1990 a vezměme si signalizující politickou vůli na začátku roku 1993. Vidíme, že je zde již rozdíl a že signalizace spěje k tomu, že na vědomě neobjasněných zločinech, se nedá nic demokratického vybudovat. Alespoň já v tom vidím posun politické vůle. Samozřejmě, to všechno proti, jde na vrub právnické reprezentace, která obsadila vedoucí posty r. 1990. - A do dneška se setkávám s dopisy lidí, vypovídajícími o tom jak se tehdy demagogicky zneužilo právnických zásad k tomu, aby se zatemnil tento problém. Například s tou legendou, že chceme do Evropy a že tam můžeme pouze jako právní stát. Právní stát ovšem znamená právní kontinuitu. A právní kontinuita znamená návaznost na to co tady bylo. Závěr pak z toho byl ten, že nebude-li právní kontinuita, nejenže nepůjdeme do Evropy, ale vznikne dokonce anarchie. Samozřejmě, pokud se to tvrdilo s dostatečnou argumentací a vahou osobnosti, že na lidi, kteří obnovují stát to působilo. - Za mé existence demokratická společnost dvakrát totálně zklamala. Vždycky to mělo strašlivé následky pro lidstvo. Proto nejsem příznivcem bezbranné demokratické společnosti, která si skloňuje ve všech pádech Listinu základních práv a svobod, když přitom opět může kdokoliv přijít a zmocnit se vlády a vládnout tak, jako jsme již tomu byli svědky. - StB měla připraveny podmínky, situaci a chování pro případ zániku i v době, kdy s tím nepočítala. To totiž musí mít každá profesionální složka. Je to tzv. mobilizační opatření. U nás se předávala moc - předávala - nemluvím o revoluci. A je to závažná věc, protože ti lidé se obohatí na několik generací. Bohužel, když se dá dohromady bývalá komunistická nomenklatura, objeví se i na ekonomických postech. Byli to přece oni, kdo měli styky. Zahodili stranické legitimace, přestoupili do jiných stran, ale styky a vedoucí postavení v podnicích, to bylo rozhodující pro přechod na akciovky a na ovládnutí. - To co udělala třeba se mnou (ČT pozn. J.Š.), kdy natočila mé vysvětlení jak to bylo s tím zavedením do seznamu, to odpovídalo určité epizodě ve Františkových Lázních. Ale, když toto zveřejnila, že tam současně nedala i ty věci o tom jak jsem odmítl spolupráci, jak potom jsem byl odvezen do Chebu, kde jsem jí znovu odmítl, že následovalo ukončení pracovního poměru, to už si opravdu mohu myslet, že je to cílené. A i když jsem křesťansky založený a tolerantní člověk, tak musím říci, že pokud je to nedbalost, tak je to tak hrozná hraniční nedbalost, že si nedovedu horší představit! Toto by se dalo charakterizovat jako velice neseriózní jednání. Protože jestliže z toho vyberou, ustřihnou slova a pustí to celému národu, tak takhle mohou "odstřelit" úplně každého.

Právě jsou obviněni a vyšetřováni z korupce dva soudci Vrchního soudu v Praze. Je to špička ledovce a svědectvím o nefunkčnosti nemalé části justice. Vše je jen „jako“. Vezmeme si příklad ze Slovenska? Věřme, že se slovenským policistům podaří objasnit i vraždu JUDr. Ernesta Valka (bývalý ústavní soudce ČSFR a přítel JUDr. Zdeňka Altnera). Byl zavražděn ve svém bezpečnostně dobře zajištěném domě krátce předtím co se chystal vypovídat o korupci v nejvyšších patrech politiky. Při postupném odhalování minulosti slovenských bezpečnostních služeb je téměř jisté, že to byla jejich „práce“.

Je nejvyšší čas, aby právo přestalo sloužit podvodníkům, zločincům a bylo zneužíváno na úkor slušných občanů. I o tom by měly být volby v příštím roce.

 

Jan Šinágl, 6.2.2021

***

„JUDr.“ Martin Michal, mezinárodní zločinec, kterému mám zaplatit veškerým majetkem za ohrožení jeho „dobré“ pověsti?!

Demokracie je především dobrovolná disciplína a sebekázeň v chování a v myšlení

***

Podstatné je, že v čele Ústavního soudu sedí osoba, která spoluvytváří normy chování a hlasuje pro ně, aby je pak rušila, kritizovala a prohlašovala za nesouladné s Ústavou. S tou samou Ústavou, kterou se zaštiťoval, když kdysi přijetí těchto norem prosazoval.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.25 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)