Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Udávání po roce 1945: V Obzorech jsme uveřejnili jakousi morální bilanci retribuce z pera sociálně demokratického poslance Vojty Beneše, prezidentova bratra. Ten vypočítal, na podkladě počtu lidí osvobozených různými  "lidovými tribunály", že za necelý rok po"květnové revoluci" křivě udalo své spoluobčany 240 000 Čechů. Skoro čtvrt milionu udavačů a tudíž stejný počet nevinně vězněných, občansky a často i existenčně zničených lidí bez práva na zadostiučinění. Nebot žádný dekret nepamatoval na to, aby udavači a falešní svědkové mohli být popohnáni k odpovědnosti. "Malý dekret" navíc zvýhodnoval komunisty v květnových volbách 1946, kdo dostal i jen obsílku, že bude souzen, nesměl prostě volit. Tak jen v Praze čtyřiadvacet hodin před volbami rozeslal komunisty ovládaný bezpečnostní referát na 15 000 takových obsílek. Malý podvod, ale charakteristický… 

Z knihy Pavla Tigrida: "Průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu" (str. 209-212). Takový byl režim Edvarda Beneše. Můj otec byl také křivě obviněn "správnými Čechy", zavřen a potom osvobozen. Jako satisfakci dostal místo řidiče u vrchlabského soudu. Po r. 1948 soudce Maška komunisté zavřeli. Otec byl také vyhozen.

Zapsal Jiří Wonka, 20.3.2021

***

Kojetínská euologie, aneb proč Kojetínu, ČR ani EU není pomoci?

Psát o Kojetínu je takové moje sadomasochistické hobby, protože nemusím a zcela určitě si tím škodím na zdraví. Ale zase mne to baví...nekouřím, nepiju alkohol, tak co?

S lidmi z Kojetína či Česka všeobecně si píšu uz desítky let - jedni si stěžují a druzí mi nadávají. Nedávno jsem bádal a analyzoval čísílka z voleb na serveru volby.cz a došel jsem k názoru, že Kojetínu, případně celé České republice (potažmo i EU) není možno pomoci, že jejich situace je bezvýchodna - jsou sami sobě svým nejhorším nepřítelem. Potkali jsme své nepřátele - a byli jsme to my! Děs a běs!

Je to proto, že většina obyvatelstva je doslova prosáknuta levicovou ideologií a názory a to už historicky - něco přes sto let. České obyvatelstvo je od konce Rakouska Uherska vystaveno neustálému mentálnímu bombardování levicovou ideologií, tedy ideologií zla - napřed první republika, pak nacismus (pro majitele pouze českého vzdělání připomínám, že i nacismus JE levicová ideologie), pak přišla doba totalitárních komunistů a dnes tam žijete v post-komunismu - a není cesty ven. Pokud se politického povědomí týče, žijete ve stavu latentní mentální bezprizornosti, což znamená, že vám prozatím ještě netečou sliny z koutku úst, ale časem k tomu dojde. A dědí se to z generace na generaci - už to není jen genetic embedding, už je to genetic inbreeding! Když byli rodiče komunisté, tak to většinu jejich potomků taky poznamená. Kdyby nebyl Masaryk kafe-komunista a Beneš pokřivený komunistický poskok (proto mu taky komunisti odhlasovali, že se "Beneš zasloužil o stát"), tak to mohlo být jinak - ale není. Tak jak není možné přešlechtit pudlíky na vlky, tak není možné předělat mentálně bezprizorní národ na jasně myslící lidi - přinejmenším ne během jedné nebo několika generací. I u koně Przewalského to trvalo desítky let, a to jen proto, že délka "koňské generace" je 3-4 roky - u lidí je délka generace 20-30 let. Vynásobte si to laskavě. Jsem optimista, určitě to půjde, ale bude to dlooooooouheee.

Rád bych ještě vysvětlil tu levicovost: Levicovost všeobecně je ideologie zla, protože upřednostňuje práva společnosti před právy jednotlivce a to je příčinou všeho "co soudruzi nedomysleli". Dělníci a soustružníci z ČKD žádají přísný trest pro Miladu Horákovou! A tak dále. Pokračujte ve čtení.

Všeobecná populace (=voličstvo) v ČR i v Kojetíně je geneticky poškozené - pořád jsou to jen koně, žádní mustangové či koně Przewalského a v naprosté většině VŽDY budou volit doleva. Navíc současný systém volebních kandidátek jednotlivých stran úplně znemožňuje zvolitelnost ne-levicového kandidáta. Každá strana je infikována levicovostí a bývalými komunisty. Například v takovém Kojetíně je volební kandidátka teoreticky nejpravicovější strany ve městě (tedy ODS) kontrolovaná třemi "bývalými" členy KSČ! A lidi se diví jako telata, protože o tom "neví", "o politiku se nestarají" a "mají dost svých vlastních starostí".

Souvisejícím zlomovým problémem je, že ČR (tím pádem to ovlivňuje i Kojetín) není právním státem. Prosím o trpělivost - rád vysvětlím:

John Locke kdysi napsal že "Free people need to agree on some ground rules in order to live together in harmony" (Svobodní lidé se potřebuji dohodnout  na nějakých základnich pravidlech, tak aby spolu mohli žit v harmonii).

John Rawls specifikoval "přirozene snahy a povinnosti" jako:

  • podpora spravedlivých institucí (support just institutions)
  • vzájemný respekt (mutual respect)
  • vzajemná pomoc (mutual aid)
  • neubližování (do not harm)
  • udělej svou část (do your fair share)
  • dodržuj slíbene (keep your promises)

A teď už nevím, kdo to byl, ale znělo to jako "There is no democracy without freedom and there is no freedom without justice" (Není demokracie bez svobody a není svobody bez spravedlnosti).

Celý ten řetězec začíná svobodou, pokračuje spravedlností a končí u demokracie. Slovo svoboda nemám moc rád, je to takové zprzněné a pomatlané slovo, požvýkané a oslintané komunistickými držkami - mám radši slovo "freedom".

Svoboda znamená svobodu řeči a vyjádření, svobodu vyznání, svobodu shromažďování a právo na soukromí.

Lidé by měli být schopni žít si jak chtějí, za předpokladu, že tím nebudou ohrožovat svobody a práva jiných. Tomuhle říkám "politické svobody". Politické svobody samy o sobě jsou bezcenné, pokud nemáte prostředky jak jich užít. Tedy - pokud nemáte peníze, střechu nad hlavou, potravu a příležitost svou situaci nějak vylepšit - k čemu je vám pak svoboda? Proto svoboda musí být nejen politická, ale i ekonomická. A tady se začínají vynořovat první nepříjemné aspekty - jako třeba vrácení majetku emigrantům, eeeee taková svoboda se vám nehodí... takže nic! Utrum!

A dostáváme se ke spravedlnosti. Spravedlnost je systém, který - a to prosím bez časového omezení - zaručuje, vynucuje a dohlíží na dodržování svobod jednotlivce - ekonomických i politických. Opakuji, že žádná práva jednoho člověka nemůžou být vynucena na úkor práv jiného. Pokud k tomuto porušení dochází, nastupuje princip zločinu a trestu, kdy porušovatel je za porušení práv jiných systémem trestán omezením jeho vlastních práv. Pokud tedy je systém funkční - u vás není.

A opakuji znova - svoboda není možná bez spravedlnosti a demokracie není možná bez obou.

Ještě trošku odbočím k jednomu výrazu, který je často používán v Česku - je to "právní stát". Různí demagogové a ztumpachovělí posluchači to často používají ve smyslu "demokracie". Omyl - veliký omyl. Právní stát neni stát, kde mají nějaký právní řád ve smyslu vytištěných a parlamentem odsouhlasených zákonů - to by pak byla právním státem i Středoafrická republika, jejíž president Jean Bedel Bokassa byl lidožrout a žral své "občany" k obědu či večeři Právní stát je stát, který dodržuje PRÁVA svých občanů - tudiž i práva na dodržování jejich práv - neboli právo na spravedlnost.

A teď si ten řádek nahoře přečtěte ještě jednou a přemýšlejte se mnou. Je možné, aby řekněme 10% příslušníků společnosti celých 40 let utiskovalo ty zbývající, omezovalo je v jejich právech, bezdůvodně je věznilo, vraždilo, okrádalo a pak se ze dne na den prohlásili za demokraty - a při totální absenci trestu za minulé zločiny - se chtěli podílet na vytvoření demokratické společnosti?

O nikoliv - chybí nám tu ta spravedlnost, že ano? Jste pak skutečně svobodní, když nemáte spravedlnost? Bez spravedlnosti neni svobody a demokracie.

Takže ještě jednou. Ten správný postup je: 

  • Napřed musíte být svobodní.
  • Pak musíte zajistit, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost.
  • A pak můžete začít budovat demokracii.

Cože? Vy nechcete? Většina národa je proti tomu? Není společenská objednávka?

Ale to je nemilé.... to nemáte ani svobodu, ani spravedlnost, ani demokracii - to žijete pořád v tyranii...

To pak jděte do prdele. Mějte se hezky.

---

Určitě mi bude zase vynadáno, že žiju tisíce kilometrů daleko, že se mám starat o své a držet hubu (to je má obvyklá odměna za mé články). Píšu to proto, že jsem se tam narodil a mnoho z vás jsem měl a mám rád. Nemúže mi to být jedno, je mi to velice líto. Lidé, bděte!

https://www.hedvicek.com/2021/03/kojetinska-eulogie.html

***

Sergej Vojcechovský, generál bez vlasti a naše „černé svědomí“

Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse

***

Můj letitý boj proti zločinné exekuci za svobodu slova a právo veřejnosti na informace se blíží ke konci, nebo začátku

 

J.Š. 21.3.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.73 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #3 Jan Šinagl 2021-03-22 11:09
Vyhnání českých Němců v r. 1945
Poválečné vyhnání českých Němců je zločin, který se musí tak pojmenovat, zakládá také znaky genocídia. Pan Luděk Frýbort z Hannoveru napsal v Českém deníku 3.3. 1994 toto:

„Nerozumím tomu dodnes. Prosím snažně ty moudré a zkušené, co to všechno vědí a čtenářské dopisy píší, aby mne anonymně poučili. Z průzkumu veřejného mínění vyplývá, že tři čtvrtiny českých lidí dodnes považují odsun našich bývalých spoluobčanů německého jazyka za věc správnou a národním zájmem posvěcenou. Prosím vás, proč? Co dobrého z toho komu vyplynulo, snad kromě krátkodobého zchlazení žáhy a zlatokopeckého rabování. Divné je, že se tento nápad urodil i v hlavách jiných národů, čerstvě osvobozených Rudou armádou. Jen tam a ne jinde, své Němce nevyhnali a jejich majetek nerozkradli ani Belgičané, ani Francouzi, ani Dánové, ačkoliv na ně mohli mít stejný vztek jako Češi.

Co myslíte? Že by ne ani tak stará příkoří a české city jako spíš šeredný plán upečený na stolech moskevské Lubjanky a poslušně převzatý vládou té neslavné dvaapůlté republiky. 1945 – 1948 Vyhánění celých národů nijak neodpovídá obyčejům evropských a západních, zato bylo běžným prostředkem upevňování sovětské moci za vlády Stalina. Estonci, Lotyšové, karelští Finové, Kalmykové i jiní národové by o tom dodnes dovedli pět písně. Že by i v našem případě ani tak nešlo o očištění českého pohraničí a o splátku za křivdy, jako o přípravu únorového upevnění sovětské moci?

Poválečný vývoj ČSR, pokud by nebyl ovlivněn zásahy Košického vládního programu a „Benešovými dekrety“, musel zákonitě vést k prosperitě země a v současné době by ČSR patřila k zemím s nejvyšší životní úrovní. Mimo ekonomické důsledky jsou zde důsledky morální devastace, likvidace tradičních vztahů a hodnot, pocit malosti střídaný s velikášstvím.

Renomovaný historik Emanuel Mandler napsal: “Divoký odsun“, s nímž z vítězných mocností souhlasil pouze Sovětský svaz, byl hrůzný, provázený trýzněním, internováním obětí, surovým zacházením a vražděním. S odstupem doby vznikla a neustále se vrací palčivá otázka, zda to vše stálo za to. Nejen proto, že zpustla velká část pohraničí, kterou opustilo německé obyvatelstvo. Vyhnání sudetských Němců vytvořilo na existenci českého národa morální a právní skvrnu, kterým československá vláda vzala všechen majetek, odvedla je do táborů a před vystěhováním podrobila nezákonné persekuci. Nebyli souzeni podle platných československýc h zákonů – včetně retribučního dekretu.

Pavel Tigrid, jinak židovského původu napsal, článek přiložen: „Pokládám odsun Němců za velmi špatný, ba zločinný počin. Byla to mstivá etnická čistka, že se zase v těch dobytčátcích místo Židů, plošně vyháněli lidé - tenkrát s bílou páskou a s uzlíkem svršků v pytlíku. Upřímně a z vlastní vůle uznat obludnost tohoto odsunu bude české straně trvat ještě dlouho.

Náš veliký básník Ivan Diviš napsal, jak se dívá na problém sudetských Němců, cituji nemám co bych kloudného odpověděl, leda to, že prvním a posledním neštěstím, naši republiky byl impotentní, byrokratický a povahou zlý a úkladný člověk. Došlo ke genocidnímu „odsunu“, ačkoliv Beneš dobře věděl, že v českém prostoru vedle sebe a skrze sebe žili tři elementy a to po osm století Češi, Němci a Židé.

V Americe v exulantském Hlasateli ze 3. 11. 1993 vyšel výborný článek od Jaroslava Moudrého pod názvem „Se lží nelze žít“, cituji: „70 % čs. průmyslu bylo znárodněno v roce 1945. Formálně dne 27.října 1945, de facto ihned v květnu a letních měsících téhož roku. Podobný nesmysl s rokem 1948 je tradován o konci demokracie v ČR. Ve skutečnosti tato skončila neústavním podepsáním kapitulace největším idiotem našich dějin, jakým byl Beneš. O jeho idiotství a zbabělosti svědčí roky jejích následků 1935, 1938, 1945 a 1948. Z té doby jsou známy opravdové masakry na Němcích - Švédské šance, pochod smrti v Brně, Postoloprty, Ústí nad Labem atd. Němci se také hlásí a stydí za své zločiny.

Režim národní fronty, který zde vládl po r. 1945, nedokázal vymyslet nic jiného než náhradní válku v pohraničí proti ženám, dětem a starcům. Ano byl to válečný tanec kolem modly štítivého nacionalismu, dědičných nenávistí a pomst, který končil etnickou čistkou a z jejichž následků se tato země nevzpamatovala.
Tehdy se špatně a zhoubně udělalo vše.


Jiří Wonka
-7 #2 Jan Šinagl 2021-03-21 16:33
Je to zakořeněno, tou propagandou. Čechům zůstanou jenom dekrety, jinak bude a je vše rozkradeno. Pro informaci - dekretů bylo kolem 120, proti Němcům a Madarům 12. Ostatní likvidovaly Čechy, znárodnění fabrik, bank atd. Co neznárodnily dekrety, tak dodělali komunisté. Zlikvidovali i každého ševce a pekaře za velikého jásotu zblblých mas.

Cituji z knihy mého zesnulého přítele a historika Emanuela Mandlera z knihy NEBÁT SE A NEKRÁST: "Tím, že polistopadový režim explicitně navázal na poválečnou revoluci, jako kdyby šlo o demokratický režim, získaly vrch tradice, které jsou protikladné příkazu "nekrást" a krádež zůstala i pro své odpůrce něčím, co je v této společnosti normální.

Dále doplňuji z knihy Pavla Tigrida: "Režim národní fronty zde po r. 1945 nedokázal vymyslet nic jiného než náhradní válku v pohraničí proti ženám dětem a starcům. Ano to byl válečný tanec kolem modly nacionalismu, dědičných nenávistí a pomst, která končila etnickou čistkou a z jejichž následků se tato země nevzpamatovala. Tehdy se špatně a zhoubně udělalo vše."

Jiří Wonka
-8 #1 Jan Šinagl 2021-03-21 16:26
Přátelil jsem se se spisovatelem O. Filipem, který mě a Hanu Jüptnerovou navštěvoval. Řekl nám jeden příběh. Již si nevzpomínám ve kterém městě v severních Čechách to bylo. Potomek sudetského Němce, co ho z jeho závodu vyhnali, se obrátil na zastupitelstvo se žádosti o vrácení ruiny závodu po svém otci, že ho obnoví, když mu ho vrátí. Ale na úřadě vládli správní Češi a odmítli to. Tak postavil hned za hranicemi nový závod na výrobu ponožek. Zaměstnal i mnoho pendlujících Čechů. Daně ale zůstávají v Německu.

Filip říkal, že takové blbce jako jsou Češi se svým nacionalismem, se hned tak ve světě nevidí. Sami závod nepostavili, ale ruiny proti "sudeťákům" uhájili, tak mohou klidně spát, zase zvítězili...

Němcům po válce ten nacionalismus vymlátili po válce z hlavy.

Zrovna tak tady ve Vrchlabí nepovolili vybudovat Česko-německé středisko s pomocí vyhnaných Němců. Jüptnerová navrhovala vrátit jim jeden baráček pod sklípkem. Byl jsem na zasedání s pověřením Filipa a myslel jsem že sedím mezi idiotami. Hana Jüpterová se po tom znechucena vzdala mandátu. Napsal o tom z mých podkladů článek.

Jezdil jsem na sudetoněmecké dny, ale nesetkal jsem se tam se žádným sudetským Němcem, který by se chtěl vrátit do zbořenin, a nenávistného prostředí. Pouze se zajímají a sponzorují zničené kostely a památky.

Kdyby Němci nepřevzali automobilku ve Vrchlabí, tak je zde konec. Spisovatel Filip napsal, že většinu akcií ve Volkswagenu nevlastní Němci, ale Arabové, mezinárodní kapitál. Němci to pouze řídí, protože Češi by to vytunelovali.

Jiří Wonka

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)