Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Maroko kralovsky znakChaloupková Jana IIIDopis v českém jazyce jsem odevzdal osobně na velvyslanectví v Praze dne 30.6.2021. Jeho francouzskou verzi jsem odeslal dne 5.7.2021.

Velvyslanectví potvrdilo příjem francouzské verze dne 7.7.2021:

 

Vážený pane Šinágle,

 

potvrzuji Vám přijetí dopisu pro paní velvyslankyni.

Její Excelence zná dr. Janu Chaloupkovou již od doby jejího působení v Černínském paláci, kde dle jejích slov odváděla excelentní práci. Otázky spojené s její další misí na Velvyslanectví České republiky v Rabatu jsou zcela záležitostí Ministerstva zahraničních věcí ČR a paní velvyslankyně se netýkají. Proto, prosím, neočekávejte žádnou další reakci.


S pozdravem

Anna Nevosadová

Sekretariát velvyslankyně/Ambassador´s Office

***

Dne 8.7.2021 jsem odpověděl:

 

Vážená paní Nevosadová,

 

děkuji Vám. Věřím, že paní Chaloupková v tomto boji proti bezpráví uspěje a že velvyslanectví v Maroku bude obsazeno lidmi, kteří budou naši zemi skutečně reprezentovat.

Dění na velvyslanectví ČR v Rabatu je samozřejmě interní záležitostí České republiky.Osoby organizující ilegální migraci z Maroka do Evropy jsou ale marockého občanství, realizují nekalé praktiky na marocké půdě a proto by měly být šetřeny a postiženy marockými policejními orgány. Bez podvodníků, kteří se snaží zprostředkovávat víza za úplatu či služby v Maroku, by nenastala ani příležitost pro velvyslance Viktora Lorence k jeho fatálnímu selhání. Domnívám se, že postih podvodníků je velmi důležitý pro obranu bezpečnosti obou našich států a pro kredibilitu Marockého království, včetně EU a její bezpečnosti. Zákony musíme dodržovat všichni, bez ohledu na pozici a titul. Takové odpudivé mravní selhání velvyslance lze očekávat v rozvojových zemích, ne v zemi, která se považuje za demokratickou. Jako občana ČR a EU se mne jeho chování velmi dotýká. Proto nemohu být nečinný a jen tomuto bezpráví přihlížet, pokud nikdo nemá odvahu konat. Mediální mlčení je důkazem, že média nejsou zcela nezávislá. Velvyslanec ČR se snížil nejen k podpoře primitivních kšeftů s vízy, ale především zlikvidoval ženu, skvělou diplomatku, jen aby zakryl své selhání a nepochybný podíl na páchání zločinů, které udělování víz za úplatu umožňovalo či dokonce stále umožňuje. Maroko přineslo dr. Chaloupkové  ztrátu práce, za 28 let záslužné práce v diplomacii. Má být snad její "odměnou" účelové vyhození z práce metodami totalitního režimu a hlásit se na úřadu práce pro nezaměstnané? Tak, jak se vyjádřila J.E. paní velvyslankyně o její vynikající práci, tak o ní  hovoří mnoho dalších lidí, včetně diplomatů z celého světa. Je tím, co nám v dnešní době chybí - příkladem etiky, morálky, vůdčí osobností na cestě za spravedlností a pravdou, přinášející osobní oběti.

Bez takových lidí se současný, morálně a mravně hroutící se svět neposune dopředu. Bude nutně jen hůře, nebudou-li se moci takoví lidé prosadit. Nakonec na to doplatíme všichni. Co zde zanecháme našim potomkům?

 

S pozdravem

Jan Šinágl

***

Chování a způsoby MZV ČR stále více připomínají totalitní praktiky z 50. let

Velvyslanec ČR v Maroku Viktor Lorenc, zmizel z webových stránek velvyslanectví?!

NOVINKY SÍTĚ WHISTLEBLOWER: Pražská mlha: Čeští úředníci v odvetě proti informátorovi

WHISTLEBLOWER NETWORK NEWS: Prague Fog: Czech Officials Mum on Whistleblower Retaliation Case

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)