Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Počítat se svědomím vědce je příliš slabý nástroj ochrany společnosti.“ 

MUDr. Soňa Peková

***

Hovoří Adriana Čipižáková, zaměstnankyně jedné pražské nemocnice, t.č. na neplacené dovolené. 

Pánové, polepšeme se, ať bitvu za nás nevyhrávají jen odvážné ženy. Mužů je dost, kde jsou chlapi?!

Jen odvaha jednotlivců posouvá svět dopředu, ne zmanipulované masy. J.Š.

Výzva lékárníka kolegům a zdravotníkům: Povinné očkování zdravotníků, státních zaměstnanců, seniorů?

V Kanadě podána žaloba za zločiny proti lidskosti – „Norimberk 2“

 

Podporujeme akci za svobodu a občanská práva! Zítra od 15:00 - Václavské náměstí

Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci

Proč chce FDA opět odložit zveřejnění údajů o vakcínách?

***

„Jsou-li všichni odborníci zajedno, je na místě opatrnost.“

Betrand Russell

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #15 Jan Šinagl 2022-01-28 18:38
Je naprosto nepochybne, ze tehotne patri mezi rizikove skupiny pro covid - neockovane maji vetsi pravdepodobnost tezkeho prubehu (popr. potratu) nez ockovane vrstevnice. Proto je jim ockovani durazne doporucovano.

Viz napr. irozhlas.cz/.../...

To, ze jsou v Rakousku vyjmuty z toho povinneho ockovani (jen je jim to silne doporucovano) je z psychologickych duvodu - pro ty, ktere uverily tem internetovym bludum o skodlivosti ockovani by to bylo prilis stresujici, a tak je to ponechano na jejich zodpovednosti.

Roli asi hraje i to, ze omkkron jak se zda je mene nebezpecny.

Václav Hořejší
0 #14 Jan Šinagl 2022-01-28 12:28
Dotaz na prof. Hořejšího?

Vážený pane profesore,
s ohledem na naši nedávnou diskusi by mě zajímal Váš názor na situaci v Rakousku. Při jejich tvrdém přístupu a povinném očkování z toho vyjmuli těhotné. Jak si to vysvětlujete, když patříte k zastáncům názoru, že očkování proti Covidu představuje úžasný benefit a výrazné snížení rizika komplikací pro matku i plod ?

S pozdravem
MUDr.Jaroslav Henzl
-2 #13 Jan Šinagl 2022-01-20 22:56
Ve Švýcarsku tlačí stále silněji právníci na zveřejnění smluv s výrobci vakcín. Těm se to začíná nelíbit.

aargauerzeitung.ch/.../...
-2 #12 Jan Šinagl 2022-01-20 22:38
Do hospod mohou jen očkovaní, ačkoliv mohou také přenášet virus jako neočkovaní, do nákupních center mohou všichni, na stadiony jen omezený počet návštěvníků. Nerozum vládne a blázni se radují. SRN zavádí loterii pro motivování neočkovaných, akt zoufalosti a bezmocnosti.
-2 #11 Jan Šinagl 2022-01-20 11:23
Česká legislativa stanovuje přísné podmínky pro uložení povinného očkování a s příchodem omikronu se stala zákonnost takového kroku v souvislosti s covidem velmi spornou. Jak může být injekce povinná - nebo dokonce nazývaná vakcínou - když lidé se třemi dávkami mohou onemocnět a nemoc stále přenášet? Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, který se důsledně stavěl proti povinnému očkování, se minulý týden zeptal Deníku: Jak chcete definovat očkovací režim, když virus každý půlrok mutuje a zřejmě se budou vyvíjet i nové vakcíny? Včerejší rozhodnutí nové vlády o upuštění od nařízení Babišovy vlády je naplněním Válkových snah a problematiku s legalitou povinného covidového očkování prozatím dává k ledu, ale někteří vlivní Češi budou nadále prosazovat to, co by se dalo nazvat očkovacím znásilněním. Prezident České lékařské komory Milan Kubek je stále zastáncem donucovací metody, protože proočkovanost je „katastrofálně nízká“. Zajímají ho pouze čísla, nikoliv zákony či práva obětí.

www.fsfinalword.cz/.../
-2 #10 Jan Šinagl 2022-01-20 10:59
Placebo efekt zvyšuje, podle nedávného výzkumu, vedlejší účinky očkování. Další důkaz jak je pro imunitní systém důležitá psychika. Člověk nebyl očkován a hned má vedlejší účinky jako očkovaný.

Stejně tak se projevuje neustále šíření strachu, kdy placebo efekt "dělá" z lidí covidové pacienty, ačkoliv jimi mnohdy vůbec nejsou.

Další důkaz jak lze imunitní systém ovládat a mást psychikou. Optimismus a naděje ho aktivují positivně. Negativismus, strach ho matou a působí tak jak nemá. I proto jsou 2/3 nemocí psychosomatické ho původu.

Šiřme optimismus, to je ta nejlepší vakcína. Se zbytkem si poradí omicron:-)
-2 #9 Jan Šinagl 2022-01-19 09:31
WHO právě prohlásila, že další očkování nemá smysl. Ke coronaviru je třeba přistupovat jako ke chřipce. Neustálé očkování oslabuje IS a jeho pružnost. Bude se vyrábět univerzální vakcína s rizikem, že bude mít zpoždění proti stále novým variantám.

Chaos, bezmocnost, hlavně že se vydělává.

J.Š.
-3 #8 Jan Šinagl 2022-01-18 17:52
Viroložka: Ke koronaviru bychom měli přistupovat jako k chřipkové epidemii.

Vláda by měla zrušit plošné testování ve školách i na pracovištích a přistupovat ke koronaviru podobně jako k chřipkové epidemii. Myslí si to viroložka Hana Zelená, která vede Oddělení virologie Zdravotního ústavu v Ostravě. Podle ní je nyní v Česku odlišná situace než v minulosti. Imunita obyvatelstva je na zcela jiné úrovni než v počátku pandemie, protože značná část populace se koronavirem již nakazila, někteří i opakovaně či různými variantami, další lidé jsou očkovaní. Podíl těch, kteří nepatří do žádné z těchto skupin, odhadla maximálně na deset procent. Návratu k normálnímu životu by mohla nahrávat i současná koronavirová varianta omikron. Zelená to řekla v rozhovoru s ČTK.

"Obávám se, že plošné testy na školách či na pracovištích přinesou více škody než užitku. Nehledě na to, že to bude nesmírně drahé. Bude to znamenat vysoké náklady, které by mohly být vynaloženy účelněji. Testování rozhodně nezachytí všechny, kteří jsou infikovaní, a nezabrání šíření nákazy," míní Zelená. Ne zcela spolehlivé testy by tak podle ní mohly do karantény poslat zbytečně některé zaměstnance, což by mohlo ohrozit chod některých pracovišť.

Podle lékařky by se neměla uplatňovat plošná opatření, ale spíše cílená. Za vhodné by považovala osvědčené postupy využívané třeba při chřipkových epidemiích. "Během nich jsme nikdy nevyšetřovali bezpříznakové jedince, neprováděli jsme trasování," řekla Zelená. Testování podle ní má smysl třeba při nákaze v zařízeních, kde jsou vysoce rizikoví lidé, v případech, kdy na výsledku testu závisí následný léčebný postup. Očkování považuje za užitečné u lidí, kteří se virem ještě nenakazili. Jako zbytečné naopak vidí nutit k očkování ty, kteří si nákazou, a třeba i opakovaně, prošli, a mají stále pozitivní protilátky.

ČRo, 18.1.2022
-2 #7 Jan Šinagl 2022-01-18 15:07
Samozrejme, že toto isté aj v slovenských nemocniciach. Len sa všetci boja o tom hovoriť. Príplatok je silná motivácia.
***
Komentář na YouTube.
-3 #6 Jan Šinagl 2022-01-18 14:44
Dobrý den,

to není o vyhrožování pane Poláku, jenom upozornění vzhledem k Vašemu postavení, funkci a osobní odpovědnosti. Krajským koordinátorem už nejste? Opravdu vidíte rozdíl, když se mařily lidské životy za nacismu, komunismu a dneškem?

Narůstají následky vedlejších účinků očkování, jaké budou za 10 let či déle, když nejsou vakcíny dlouhodobě odzkoušeny? Převezmete osobní odpovědnost jako lékař, pokud jste sám očkoval pozdější oběť očkování?

Narůstá počet sebevražd, krachují podnikatelé, kolabuje hospodářství, hrozivě narůstá počet duševně narušených dětí. Zoufale chybějí dětští lékaři, psychologové a psychiatři. O tom všem se statistiky nevedou, jednou jistě budou.

Likvidace lidského života může mít různé formy. Totalitní systémy životy likvidovaly a likvidují viditelně i dnes, např. v ČLR a Severní Koreji. Není stejně odsouzeníhodné, ne-li více, bránění přirozenému životu "neviditelně", který přestává být životem a je pouhou bezduchou existencí, umožňující nemravné zisky těm, co nebudou mít nikdy dost - jak peněz, tak i moci?

Před Bohem se budeme zodpovídat všichni, lékaři i před Hippokratem.

Slovo Příroda pochází od slova Přirozenost.

Návrat zdravého rozumu je nevyhnutný, nechceme-li být zničeni vlastním nerozumem, v tom lepším případě.

S pozdravem
Jan Šinágl

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)