Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zajímavý článek JUDr. Kláry Samkové se kterým nemusíme každý souhlasit. Zajímavé myšlenky a úvahy jsem označil tučně. Bohužel dlouhé texty jsou neštěstím. Kapacita vnímání běžného čtenáře je rychle vyčerpána. Snaha říci vše odvádí od přečtení. Vše nelze sdělit. Pravda je nutně relativní a neustále v pohybu. Proto je nutný aktivní postoj každého občana, má-li přijít možnost změny.  

***

Demokracie už zůstala jen na papíře, svět z blahobytu opět morálně, nutně i hospodářsky, kolabuje. Člověk je nezměnitelný. Krize, schopní k moci, položí se základy prosperity, druhá generace rozmnoží, třetí z blahobytu mravně, hodnotově degeneruje, vracíme se opět na začátek. Svět opět potřebuje mravní elitu a silné osobnosti typu Churchilla. Krize je vždy vynesla, pokud ne, nastoupí příroda. Každý musíme začít sám u sebe. Vše už vymyslel Baťa - nikdo nezměníme sám svět, jen sebe, své okolí, tím měníme svět. Vše začíná žitou, aktivní občanskou společnosti, kdy základem je obnovení přirozené lidské komunikace, mluvit tak jak myslíme, funkčního vzdělání, výchovy a osobního příkladu. Nic není a nebude ideální a dokonalé, stejně jako člověk. My jako malá země bez elit, kterých jsme se navíc zbavili, nemůžeme přežít ve středu Evropy bez silnějšího (Rakousko Uhersko tuto úlohu plnilo skvěle). Volba je jasná - Západ i s jeho chybami. Mongoly a Džingischánem zaseté geny do ruského národa ukazují dnes čeho všeho jsou schopny.

Každý den je novou výzvou, strach, obavy a nevíra, oslabují cestu ke svobodě. Usnadňují cestu zlu. Pozor na "vydýchávače", jak je výstižně nazval Baťa. Změňte je, nebo se jim vyhněte, berou energii. Korupce ohrožuje všechny, tlak zdola a nezávislá média musí pomoci. Je třeba návratu k základním hodnotám, od kterých nás blahobyt odvedl. I USA se musí navrátit ke svým zakladatelům a jejich nadčasovým myšlenkám, od kterých se hodně vzdálily. Že by nás USA ohrožovaly je poněkud nerealistické, když jsme cíleně ohrožováni Ruskem, už od dob Edvarda Beneše, a dodnes. Musíme si vybrat nové „Rakousko Uhersko“, které nás ochrání. Z Východu určitě nepřijde! JŠ  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)