Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ruka a ditePaní senátorka nepochopila hloubku problému či morální povinnost každého člověka a zvláště na pozici zákonodárce - zastat se práva a spravedlnosti bez ohledu na „společenskou podporu potratového zákona“.

***

Milí přátelé, vážení příznivci

Naše petice za právo dětí na život má za sebou projednání v Ústavně – právním výboru Senátu ČR. Toto jednání, které se uskutečnilo dne 11. října, se odlišilo od jednání ostatních výborů díky určitým vstřícným postojům senátorky – zpravodajky Kovářové. Členka výboru senátorka Chalánková, iniciativu a argumentaci přítomného pana Kratochvíla ze spolku Nejmenší z nás dokonce označila jako „vynikající“. Samotný návrh na zrušení potratového zákona byl však, již ve zpravodajské zprávě, odmítnut na základě „dlouhodobé společenské podpory stávající právní úpravy“. Závěr schváleného stanoviska ÚPV k petici předkládám v úplném znění:

(…) S ohledem na tyto společenské poměry Ústavně-právní výbor nemůže podpořit petici za obnovení legislativní ochrany lidského života. Nicméně s ohledem na závažnost celé problematiky, kterou je lidský život a jeho ochrana stanovená ústavním zákonem, Ústavněprávní výbor Senátu Parlamentu ČR apeluje na

a)Vládu České republiky, aby přijala ekonomická opatření pro podporu nečekaně těhotných žen, které se cítí být nuceny k podstoupení potratu z ekonomických a osobních důvodů a z obavy ze slaďování studia a rodinného života;

b)Ministerstvo zdravotnictví ČR, aby při připravované rekodifikaci zákona o zdravotnických službách minimalizovalo negativní dopad provádění potratů u zahraničních pacientek na české zdravotníky;

c)soudy, advokáty, opatrovníky, mediátory, instituce a další společnosti, jejichž doménou je péče o rodinu, i českou veřejnost, aby podporovala dobré vztahy mezi rodiči, jejich vstřícné jednání, komunikaci a přátelskou spolupráci ve věcech týkajících se společných dětí všeho věku s cílem zmírnit situace, v nichž jeden z rodičů rozhoduje o důležitých otázkách dětí bez souhlasu a bez projednání s druhým rodičem.

V celkovém vystoupení paní senátorky Kovářové je patrná snaha o alespoň „povýšenecké“ neodmítnutí petice tak jako v jiných výborech, za což jsme jí vděční. S bolestí ale nelze než konstatovat, že ani tato vzácná paní senátorka nepochopila hloubku problému či morální povinnost každého člověka a zvláště na pozici zákonodárce - zastat se práva a spravedlnosti bez ohledu na „společenskou podporu potratového zákona“.

Petice se vrátila na garanční výbor, tedy Výbor pro lidská práva a petice, odkud nám napsala paní tajemnice, že k petici dají dne 1.11. senátoři tohoto výboru své stanovisko a dále petice půjde na plénum Senátu.

Petice za obnovení legislativní ochrany lidského života od početí byla projednávána na půdě ÚPV Senátu dne 11.10.2023 od 11h. Odkaz na zvukovou nahrávku ke stažení pro prvních 20 zájemců.

Odkaz na zásilku: https://www.uschovna.cz/zasilka/NAA7NXWTX94Z69X2-KAY/


Zástupci petentů se sešli na místě ve složení: Vladimír Knajzl, Jan Vrána, Sylva Bernardová, Miroslav Kratochvíl. Před začátkem jednání jsme rozdali přítomným senátorům písemný návrh na zrušení potratového zákona z pera ICLic. Ing. Bc. Miroslava Kratochvíla, který již tento návrh dříve prezentoval na konferenci spolku Nejmenší z nás. Tento návrh má 18 stran textu a je velmi precizně zpracován. Musel by se však stát zázrak aby poslancům argumenty otevřely oči a srdce.

Petiční stánky v Brně

O těchto akcích jsem již psal v minulé zprávě. Během měsíce září jsme Brně uskutečnili celkem 10 petičních stánků s rozdáváním letáků. Za tímto účelem jsme si dali vyrobit modré kšiltovky s bílo-červeným nápisem Člověkem jsem od početí. Byli jsme v podstatě pouze na 2 místech, dle našeho názoru nejlepších, v centru města – nároží Masarykovy ulice směrem k nádraží a poté pěší zóna Česká-Joštova. Pořadatelsky zajištění jsme v počtu 2-4 osoby. Rozdalo se na 10 tis. letáků a proběhlo mnoho diskuzí. Ze srdce doufáme, že alespoň pro některé z těch, kteří byli oslovení a leták dostali nebude naše společná snaha marná.

Individuálně rozdával jeden z pořadatelů při svých výjezdech do Jindřichova Hradce, Břeclavi, a slovenské Nitry. Prvního října někteří z nás uskutečnili pouť k „národu, který chrání svoje nenarozené děti - Polsku“. V Čenstochové jsme svěřili Český národ Bohu skrze Matku Boží a dali sloužit mši za národ a Senát.

Pro dlouhodobý nedostatek financí a i kvůli neshodám jsem v tomto měsíci říjnu ukončil spolupráci s Peterem P., který pro nás cca 2 roky pracoval. Díky mu za službu a za jeho nasazení.

Uvítáme Váš příspěvek na činnost (v případě zájmu o pokračování) na účet pro zasílání darů číslo: 2300378725/2010

Děkujeme za Vaši přízeň

Se srdečným pozdravem

Jan Vrána

Vítonice, pondělí 23. října 2023

***

P.S.

Politik, který plně nevyužívá mandát občanů, aby ovlivňoval a tvořil zákony ve jménu zdravého rozumu a dobrých mravů a vysílal potřebné mravní signály společnosti, selhává. JŠ  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)