Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VincescuSoud v Bukurešti odsoudil na 20 let vězení Alexandra Visinescu, jenž velel vězeníRumunska veznice v Ramnicu Sarat, kde byli drženi vedoucí političtí představitelé Rumunska s předkomunistické éry a také intelektuální elita. Rozsudek není ještě pravomocný - O zákazu ukrajinským komunistům zúčastnit se voleb veřejnoprávní ČT informovala dne 24.7.2015 v 16 minutě hlavních večerních zpráv Události, „celých“ 19 vteřin?! O Visinescovi ČT v den jeho odsouzení 24.7.2015, tedy ve stejný den, vůbec v hlavních zprávách neinformovala! V Událostech ČT nebylo nic?! Mezi 29 titulkami se tato zpráva neobjevila v takřka hodinovém zpravodajství! Mediální ticho pokračuje.

Zahraniční média uvádějí, že rozsudkem odsuzujícím na 20 let se skončil proces s komunistickým zločincem, jenž velel pověstnému nejbrutálnějšímu vězení v Rumunsku.

Odsouzený na 20 let vězeni Alexandru Visinescu má 89 let. V r. 2013 se rumunský institut vyšetřující zločiny komunistických úřadů obrátil na generálního prokurátora s podáním, ve kterém žádal prokurátora žádal o sdělení někdejšímu náčelníkovi jedné z vězíc ve spojitosti se smrtí pěti politických vězňů.

Právě podplukovník Alexandru Visinescu od roku 1956 do r. 1963 vedl brutální vězení. Z výpovědi svědků vyplývá, že tam vězni umírali následkem příčin ubití, hladu, a absence lékařské péče a také zimou. Všichni byli ukrutně trestáni za dokonce nejdrobnější provinění. Náčelník Visinescu byl popisován jako „individuum obzvláště ukrutné“.

Soud mu také nařídil, společně s ministerstvem financí a vnitra, zaplatit 300.000 EUR jako odškodnění potomkům vězňů, kteří podali civilní žalobu, dle státem řízené rumunské tiskové agentury Agerpres.

Podle oficiální zprávy publikované v roce 2006, bylo v Rumunsku mezi 500.000 až 2.000.000 lidí zavražděno, nebo persekuováno vládnoucím komunistickým režimem a jeho úřady.

Vládnoucí komunistický vůdce a tyran Nicolae Ceausescu byl svržen a popraven spolu se svoji ženou během krvavého povstání v prosinci 1989.

V Rumunsku bylo z politických důvodů v letech 1945-1989 uvězněno více než 600.000 lidí, avšak míra jejich utrpení začala vycházet najevo teprve před několika lety.

Zdroje:

http://niezalezna.pl/69308-prawie-90-letni-komunistyczny-zbrodniarz-skazany-wyrok-20-lat-wiezienia

http://www.theguardian.com/world/2015/jul/24/romania-alexandru-visinescu-jailed-ramnicu-sarat

http://www.bbc.com/news/world-europe-33649800

* * *

O zákazu ukrajinským komunistům zúčastnit se voleb veřejnoprávní ČT informovala dne 24.7.2015 v 16 minutě hlavních večerních zpráv Události, „celých“ 19 vteřin?! Mediální ticho pokračuje.

O Visinescovi ČT v den jeho odsouzení 24.7.2015 vůbec v hlavních zprávách neinformovala! V Událostech ČT nebylo nic, jen 19 vteřin zprávy o zákazu účasti ve volbách ukrajinských komunistů?! Mezi 29 titulkami se tato zpráva neobjevila v takřka hodinovém zpravodajství! Porovnejte informaci s BBC ze stejného dne?! Nedávno se kdesi gen. ředitel ČT Petr Dvořák vyjádřil, že ČT snese v mnoha směrech s BBC srovnání a že může být vzorem? V tomto konkrétním případě ČT zcela selhala. Jaká smůla, zrovna když se jednalo o komunistického zločince které, na rozdíl od Rumunska, u nás netrestáme a necháváme dožít s tučnými důchody. Často s mnohem většími, než mají mnohé jejich oběti. Zahraniční novináři právem označují tento proces jako rumunský Norimberský tribunál. Dočkáme se Rumuni bojuji 1989také českého Norimberského tribunálu? Nemálo komunistických zločinců stále žije mezi námi. Nejde prioritně o jejich potrestání, ale pojmenovat a odsoudit zlo. Jinak se může vrátit a začít se chovat stejně jako dříve. To, že jsou u nás komunisté v Parlamentu, včetně bývalých je naprostým mravním selháním země, tedy i jejího obyvatelstva, kdy každý neseme svůj podíl viny na tomto amorálním stavu země a naší společnosti. Nebudeme-li schopni tento stav změnit, bude to jen důkazem, že i dnes komunisté vyhrávají boj o moc. Nepochybně i s pomocí těch bývalých, kteří zaplevelili stávající politické strany.

Rumuni v roce 1989 bojovali se zbraněmi v ruce, popravovali komunistické zločince a odsuzují je dodnes. My jsme „bojovali“ klíčky a umožnili bývalým i současným komunistům mít rozhodující vliv v zemi. Nedivme se, že se dnes odsuzuje tolik nevinných a žádný komunistický zločinec.

 

Jan Šinágl, 26.7.2015

* * *

Téměř 90-letý komunistický zločinec odsouzen. Rozsudek zní 20 let vězení.

ČRo Vltava: Jiří Hejda: Žil jsem zbytečně

Dnes před 5 lety zemřel Milan Paumer, člen odbojové skupiny bratří Mašínů

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Otloukánek Andrej Babiš

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)