Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlevo LN 28.1.2017Ghandi citatLN Hanak Trumpovani 280117

Uživatelé internetu nehledají nové informace, ale lidi se stejným světonázorem. Místo aby se díky internetu rozšířilo komunikační prostranství, veřejný prostor pro diskusi se zmenšil. - Pokud nemáme ideu pokroku, a ta nyní skutečně chybí, zlé síly nastupují a mají navrch. Obávám se, že se ujaly mise šířit zlo. Proto nutně potřebujeme novou vizi, proto potřebujeme vizionáře. - Propagandistická válka, kterou Moskva vede, má milion podob. Cíl je však jediný – zničit ideu roku 1991, který chápeme jako zlomový nejen pro rozpad SSSR, ale i celou Evropu - Jsem si jistý, že velký projekt, podle kterého jsme dosud žili a který dodával motivaci, končí. Buď se podaří mu dát novou ideou, nové cíle, nebo nastoupí jiné síly.

„Všichni jsme si mysleli, že s objevením internetu se svět více spojí, bude skutečně jeden. To byla oficiální mytologie internetu – měl pomoci zlomit národní tradice ve prospěch jednotného světa. To tvrdil Mark Zuckerberg, avšak to se nestalo,“ říká v rozhovoru rusko-britský expert na ruskou a sovětskou propagandu Peter Pomerantsev.

- Zlom nastal v roce 2004, kdy se na Ukrajině odehrála první barevná revoluce, takzvaná oranžová. Tehdy se Kreml aktivizoval, ale zacílil svou propagandistickou mašinérii výhradně na Ukrajince – navázal na sovětskou tradici.

- Síla internetu je zatím především v jeho kapacitě – informací je tolik, že některé zasáhnou cíl

- V KGB systematicky vyráběli falešné, zcela vymyšlené a účelové historky, které předkládali čtenářům a divákům doma i ve světě. Rusko má dnes na co navazovat a určitě navazuje.

- Tanky nepředstavují další stupeň války, ale prolínání metod. Nemyslím si, že Kreml považuje používání měkké a tvrdé síly za časově lineární. Vše se mísí a proplétá, až z toho vzejde momentální rozhodnutí, třeba obsadit Krym.

- Samo Rusko by bez vnitřního pnutí v USA Trumpa do Bílého domu nedostalo

- Uživatelé internetu nehledají nové informace, ale lidi se stejným světonázorem. Místo aby se díky internetu rozšířilo komunikační prostranství, veřejný prostor pro diskusi se zmenšil.

- Uživatelé internetu nehledají nové informace, ale lidi se stejným světonázorem. Místo aby se díky internetu rozšířilo komunikační prostranství, veřejný prostor pro diskusi se zmenšil.

- Pokud nemáme ideu pokroku, a ta nyní skutečně chybí, zlé síly nastupují a mají navrch. Obávám se, že se ujaly mise šířit zlo. Proto nutně potřebujeme novou vizi, proto potřebujeme vizionáře.

- Střední a východní Evropa je pro Rusko, které v tomto prostoru informačně působí, mimořádně důležitá, protože demokracie i úcta k liberálním pořádkům byly v historii vždy spojené se znovuzrozením této části kontinentu

- Propagandistická válka, kterou Moskva vede, má milion podob. Cíl je však jediný – zničit ideu roku 1991, který chápeme jako zlomový nejen pro rozpad SSSR, ale i celou Evropu.

- Jsem si jistý, že velký projekt, podle kterého jsme dosud žili a který dodával motivaci, končí. Buď se podaří mu dát novou ideou, nové cíle, nebo nastoupí jiné síly.

- Válka a masakry nebudou tady, ale třeba v Indonésii a Africe. Tady bude odporná atmosféra.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/prichazi-doba-obdivovanych-bilych-machu-f04-/tema.aspx?c=A170126_183150_pozice-tema_lube#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

* * *

Nemyslíme na budoucnost, neinvestujeme do budoucnosti, nevytváříme přidanou hodnotu, jen nezodpovědně konzumujeme, ničíme zdroje a životní prostředí. Žijeme v právnicko formálním světe, se všeobecným úpadkem morálky a mravních hodnot. Podnikatelé se mýlí jako politici, ale mnohem méně, jsou mnohem více propojeni s realitou. V jejich nástupu do politiky a větší prosazení zdravého rozumu je naděje návratu morálky a odvrácení se od cesty do zkázy celého světa. Příroda problémy zvládne vždy, jen člověk má schopnost sebezničení a zdá se i neschopnost se z chyb minulosti poučit - stále je opakuje.

 

Jan Šinágl, 5.2.2017 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)