Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ZOH CLR 2022 logo poutaTibet protestujeSi Ťin-Pching byl doživotně zvolen presidentem ze zákona. Útok na něho je považován za útok na komunistickou stranu ČLR. O dění ve světě bude rozhodovat opět zločinec s dopady i na naše životy.

Komunistická propagandistická mašinerie pracuje spolehlivě a rafinovaně jako Goebbelsova. Beze studu pošlapává olympijské ideály a základní lidská práva tím nejbrutálnějším způsobem. Sportovci budou moci soutěžit, ale za podmínek absolutní poslušnosti. Většina to neřeší, hlavní je úspěch, sponzoři a peníze. Špičkový sport je dnes povoláním, olympijské myšlenky zůstaly už jen mezi amatéry. Vítězové budou mít na hrudích zakrvavené medaile. Umí si někdo představit, že by se za nacismu v době koncentračních táborů, konaly OH? To je dnes v ČLR skutečností. Všichni to vědí a nikdo z odpovědných nechce konat.

Cina PopravaZebrak Nejedlych 335 4.2.2022Upadnou-li dobré mravy, dříve i později se rozloží hospodářství. Nemůže nekonečně růst tak jako nemohou nekonečně růst sportovní výkony. MOV opět „vítězí“, kdy prodal olympijskou myšlenku a její hodnoty „za kus žvance“. Nehlídá už dávno odkaz zakladatelů a jejich olympijské hodnoty, ale jen obchody, často velmi špinavé. Více už klesnout nemůže.

Podívejte se na tu hrůzu v této FOTOGALERII, co se dělo a stále děje v ČLR a v odkazech na mé dřívější články níže. Jak se může sportovec radovat z vítězství, když v zemi kde soutěží, jsou mučeni a popravováni nevinní lidé a kde základní lidská práva nemají žádnou hodnotu, stejně jako lidský život?! Si Tieng - Ujgursko je 3x větší než Francie. Připojeno bylo k Číně v roce 1955 jako „Nová země“. Pronásledováno už bylo cca milion Ujgurů, národ, který má bohaté dějiny, kulturu a tradice. Musel vždy o svoji nezávislost bojovat.

Tibetská vlajka na domě č.p. 335 v Žebráku společně s vlajkou České republiky, vlaje od zahájení a bude vlát po celou dobu konání ZOH v Pekingu – na památku všech objetí zločinného komunistického režimu v ČLR!

Postřehy ze zahájení ZOH:

LN IL Badiucao I 7.2.2022Mé postřehy: 12 příslušníků Čínské lidové armády nese čínskou vlajku ke stožáru a vztyčují i olympijskou vlajku – demonstrace moci! Ruského presidenta Putina jsem nezahlédl (zločinci se často podporují, ale Čína bere Rusko stále méně vážně)? Monacký kníže Albert se zúčastnil jako jediný představitel Západu, zřejmě jako předseda OV Monaka, ale sportovní oblečení neměl? Zklamal polský president Andrzej Duda, který se zúčastnil. Nepochybuji, že jeho postoj neschvaluje většina Poláků.

Peking je první město, kde se konaly letní i zimní OH. Sympatické bylo, jak jeden malý čínský chlapec, při zpěvu olympijské hymny jako jediný se nechoval v nacvičeném pohybu. Pro mne hvězda zahájení ZOH, jediný zástupce přirozenosti života a normálnosti – „soudruzi, někde se stala chyba“. Děti nacvičovaly 3 měsíce jednu píseň. ZOH se poprvé konaly ve městě, kde není sníh. Předseda MOV Thomas Bach: „V olympijské vesnici nebude žádná diskriminace“ při svém zahajovacím projevu – začala už dávno a pokračuje brutálně i v olympijské vesnici! OH bez skutečného ducha, vše je jen jako. Olympijský oheň zapálila mladá Ujgurka, další zneužití komunistickou propagandou. Při pochodu Francouzů zazněla ukázka z Dvořákova symfonie „Z nového světa“.

Eurosport: 3000 diváků na zahájení, MOV: Hlasování o pořadatelství - 44 hlasů Peking, 40 Kazachsán. Oslo „padlo“, protože nenaplnilo požadavky MOV – samozřejmě hlavně finanční. Hezká gesta, působivé scény, ale nenaplněná skutečným životem v ČLR. Ničení životního prostředí – lesy, voda, nucené vystěhování lidí, zločin na přírodě a lidech. Nejlépe naplnily duch ZOH v Liliehammer 1994. Účast Taiwanu a Honkongu až na nátlak MOV, ale Tchajwan nesmí nést název své země. Na startu nesmí vedle sebe stát Rusové a Ukrajinci. Rusko pod vlajkou MOV za největší podvody s dopingem v dějinách sportu. Dosud nejdražší olympijská zlatá medaile 6 gramů, 308 Euro. Kvidové testy jsou Bingo-Loterie. ČLR ukazuje svaly, aby ukázala svoji sílu při pošlapávání základních lidských práv a svobod. Bezduché OH v bublině. MOV nesleduje sportovní cíle, ale čistě jenom finanční. OH se staly pouhým byznysem.

LN IL Badiucao II 7.2.2022Z postřehů zpravodajky ARD v Pekingu: V koncentrácích se má nacházet 100.000 Ujgurů. V Pekingu všude zátarasy, ploty, kontroly na každém kroku. Hry mají být apolitické, ale v tiskových střediscích jsou vystaveny knihy Si-Ťin-Pchinga v hlavních světových jazycích. Styk s místními obyvateli není možný. V restauracích jsou sportovci obsluhováni personálem ve skafandrech. Vše je cenzurováno, dokonce i vysílání redaktorů do domácích reakcí. Novináři vidí jen to, co je jim dovoleno, nic mimo oblast ZOH. Mnoha novinářům byly odebrány akreditace, zejména z USA. Rozhovory jsou sledovány, novináři pronásledováni i auty. Osoby pro rozhovory jsou pod kontrolou.

ČT moderátoři: Jsme 68-má výprava, je to symbolika Jágra, nebo stáří českých hostů na tribuně (okupace z roku 1968 napadne každého, jenom ne moderátora ČT). Pokud se Číně podaří spojit národy, tak to bude velké olympijské vítězství (ideologický moderátor). Čína získá 300 milionů sportovců, na tohle slyšeli výrobci sportovních záležitostí, to bylo rozhodující pro přidělení olympiády (z Alp se bude dovážet sníh, opomněl moderátor dodat, moderátor představuje nositele olympijské vlajky, přitom kamera zabírá už někoho jiného, „užiteční idioti“). 

ARD: Mario Schmidt: Dva nabroušenými šavlemi hrozící si hrají na mírové holubice. Jeden ohrožuje Taiwan, druhý Ukrajinu a oba poučují NATO. Měli by suverenitu druhých respektovat. Svět naruby, ale takový, bohužel právě je. Autokraté měli dnes velké představení, především Si Ťin-Pching, který svoji zemi představil jaká je. Sebevědomá světová velmoc, bohužel nepřátelská. Nechtěli jsme ve SRN mít ZOH a museli jsme přihlížet, jak jsou nestydatě politizovány. Přesně mířená střelba do zad. Si Ťin-Pching mohl, díky Putinovi, odvést pozornost od toho, kdo všechno nepřijel. Ruský president dal jasně najevo, kdo komu pomůže, pokud se dostaví další sankce. Si Ťin-Pching pozorně sleduje jak Západ reaguje na vše, co Rusko dělá s Ukrajinou. Tchajwan v podvědomí je spojuje. To jsou jen obětní beránci. Autokraté cítí slabost Západu. Je nejistý, není sjednocen, odkládá rozhodnutí, ani společného postupu při blokování OH nebyl schopen. Proč? Protože má strach z konsekvencí. Čína se nás nebojí, ale my Číny. Právě hospodářská závislost SRN na Číně je tak obrovská, že si nepřejeme žádné potíže. Ale strach není žádná strategie. Tu potřebují demokratické státy, jinak bude autokratické duo překračovat červenou linii jednu po druhé. Včera Šing Jang, zítra Hongkong, možná Ukrajina a někdy Tchajwan. Na každý pád Peking dnes nevyslal žádné přátelské poselství. Pokud nám OH něco ukazují, tak jen to, jak nebezpečný se stal příkop mezi Východem a Západem.  

Rusko Ukrajinu nenapadne, tím méně v době konání ZOH, kdy vedením války by popřelo dávné pravidlo a „vstřelilo si vlastní gól“. I tak, v době ZOH, ukazuje Rusko své „svaly“ a pořádá masivní vojenská cvičení, resp. manévry. To je jeho prává tvář dnes.

MZV ČR odmítá sdělit, zda se velvyslanec ČR v Číně Vladimír Tomšík zúčastnil zahájení ZOH? Tak se nechová hrdá a nezávislá země, jen ustrašená. Tradice české politiky pokračuje - čekáme jak to dopadne, abychom se přiklonili na tu „správnou“ stranu.

 

Jan Šinágl, 5.2.2022

***

Zeman neoslovil zdejší Asiaty, ale soudruha Si

Zeman říká, že Čína je nám blízká, neboť usiluje o prosperitu a v lecčems předstihla USA. Má pravdu. Měřeno paritou kupní síly, Čína už předstihla USA v HDP. (A také v emisích skleníkových plynů.) Tato fakta slouží prezidentu Zemanovi jako argumenty pro inspirování Čínou. Ale do plného kontextu je staví až dikce zdravice: „Dovolte mi, abych při příležitosti čínského nového roku svým čínským přátelům – počínaje mým přítelem čínským prezidentem – popřál mnoho zdaru a štěstí.“ Nahraďte slovo přítel slovem soudruh a máte ukázku normalizačního rituálu. Ne že by Zeman propadl kouzlu Husákovy éry. Dělá to, neboť v Pekingu se tak opravdu mluví. Toto je odvrácená strana inspirace Čínou. Říká se, že komunismus jako ideologie je mrtev a Čína je ukázkou brutálního kapitalismu. Ano, ale zpoza toho čiší autoritářství jako sláma z bot. …

***

Zeman popřál příteli Si Ťin-pchingovi k novému roku. Chválil, že Čína předstihla USA

Prezident Miloš Zeman v předvečer čínského nového roku zveřejnil zdravici svému čínskému protějšku Si Ťin-pchingovi, kterého označil za přítele. Česko má podle něj k asijskému obrovi blízko. …

Z Pekingu do Pekingu. Od minulé olympiády Čína v porušování lidských práv ještě přitvrdila

Před dvaceti lety Peking jako kandidát na pořádání letních olympijských her sliboval občanské svobody a lidská práva, včetně zlepšení podmínek v Tibetu. Letos na prahu zimní pekingské olympiády jsou však represe v Číně tvrdší než kdy dříve, a to zdaleka nejen v Tibetské autonomní oblasti.

***

 KVH 4.10.2021: Skvělá debata s Tomášem Etzlerem o Číně a nejstrašnějším diktátorovi na světě

JATKA ve Sněmovně a v Lucerně

TK Davida Kilgoura a Ethana Gutmanna – otřesná fakta z dnešní komunistické Číny!

Senát 19.11.2018: Veřejné slyšení k petici o genocidě Hnutí Falung Gong

Svědectví o násilném odebírání orgánů v Číně

 Čína: nová forma zla!

Epoch Times: DEVĚT KOMENTÁŘŮ KE KOMUNISTICKÉ STRANĚ

Hrůza a děs: Devět komentářů ke komunistické straně

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-2 #3 Jan Šinagl 2022-02-18 07:56
Novinář Duncan Mackay, který olympijské hry pokrývá již řadu let, se na Twitteru například nechal slyšet, že jednání Jen Ťia-žung je pro MOV obrovskou ostudou.

„Pokrývám olympijské hry 30 let a byl jsem na stovkách těchto akcí. Nikdy jsem neviděl nic tak mimořádného a ohromujícího. Během 20 minut odhalila lež, že olympiáda je ‚politicky neutrální‘,“ napsal Mackay o tiskové konferenci. Mluvčí podle něj porušila jedno z pravidel her, podle kterého během události nemá docházet k demonstracím nebo politické, náboženské a rasové propagandě.

„Nebudou proti ní samozřejmě podnikat žádné kroky, ale pro Thomase Bacha (předseda MOV, pozn. red.) bude velmi těžké na zítřejším denním tiskovém brífinku se s jakoukoli vážností držet svého prohlášení, že olympiáda je politicky neutrální, když její hostitelé dali jasně najevo, že nejsou,“ upozornil novinář.

seznamzpravy.cz/.../...
-3 #2 Jan Šinagl 2022-02-06 11:50
České lední hokejistky mají na dresech český státní znak, hokejisté lva. Lev by byla zřejmě urážka v rámci genderismu na hrudích žen. To si zatím mohou dovolit jen muži. Lev tak diskriminuje lvice. Možná bude symbol nahrazen Sněžkou, ale ta je zase ženského rodu...
-3 #1 Jan Šinagl 2022-02-06 11:49
Primitivním narušením práce holandského novináře si Číňané jen testují, co vše si mohou dovolit. Současně působí na podvědomí novinářů. Sportovci si už stěžují i na jídlo v karanténě. Potenciál nespokojenosti účastníků ZOH bude narůstat a tím i excesů. Nepochybně se plnou pravdu dozví veřejnost až po skončení ZOH.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)