Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Losany vence Sinagl web 26.8.2022Losany Jeep a kluk 26.8.2022

Aktualizováno 15.9.2022: Čeští „Putinkovci“ v akci - pátá kolona mobilizuje

Aktualizováno 7.9.2022: Tolik nás stálo „osvobozování“ ruskými okupanty: 1968 – 1989 !!! - 3.9.2022: 30.pouť politických vězňů na Sv. Hostýně – komunisté a jejich pohrobci se radují, média mlčí…

Aktualizováno 5.9.2022: Na webu Mašínova statku - https://www.masinuvstatek.cz/ - dosud žádné informace o průběhu slavnostním otevření památníku tří odbojů, nepřekvapuje…?! -  30.8.2022: Dnes před 6 lety nás opustila Věra Čáslavská. Schopný, aktivní jednotlivec, vykoná vždy více, než neschopní politici a mlčící většina!

***

Tuto donebevolající ostudu, hanbu, urážku Čechoslováků, ČT ani ostatní poslušná média, nezveřejnila!

***

Tričko se zakrvácenou vlajkou USA a s citacemi z Ústavy USA, mi před lety zaslali Ctirad Mašín a James Jakoubek z Clevelandu – svoboda stále vždy „krev, pot a slzy“, jak kdysi řekl Winston Churchill – muž doby, které dnes opět tolik potřebujeme! Kšiltovku a nápisem BAŤA, jsem si přivezl ze Sokolského Sletu v Torontu v roce 1995. Článek vpravo o Czechoslovak Labor Service Company z 15.4.1984, jsem našel na sedadle pro čestné hosty, kde seděl zástupce velvyslanectví USA (přivítán nebyl). JŠ

Masinuv statek 26.8.2022Czechoslovak LSC Guard 15.4.1984Opět jsem byl nucen zazpívat II. část čs. státní hymny, stejně jako v Národním divadle. Tehdy ČT ukončila přímý přenos v momentě, kdy jsem začal zpívat. Slovenskou část čs. státní hymny zpívalo spontánně celé Národní divadlo na počest Věry Čáslavské. Tentokrát dokončení mého  vystoupení plebejským, primitivním způsobem zabránil moderátor ČT Jakub Železný (od 30.min). Při posledním rozloučení se Ctiradem Mašínem v Clevelandu v roce 2011, jsem k jeho rakvi položil růže i za Věru Čáslavskou a Martu Kubišovou, které mne o to požádaly. Byli to Čechoslováci, žili, bojovali a umírali za Československo, proto II. část musela zaznít. Události ČT přinesly 130 vteřinovou reportáž jako 15 v pořadí. Jako obvykle o ničem – jen vyprávění a konstatování známého… (úmrtí zpěvačky Hanky Zagorové byla zpráva dne, hlavní téma dne a večera). Podstatné zaznělo při besedě z úst Zdeny Mašínové, Barbary Mašínové a Sandry Mašínové, dcer Josefa Mašína (omlouvám se, že jsem nestihl zaznamenat celou skvělou besedu). Jejich slova by měli slyšet všichni občané ČR, abychom nezapomínali, v čem jsme žili a stále žijeme (z obrazovek veřejnoprávní ČT nezazněla - měla být hlavním večerním tématem a měly být hosty večerního, živého vysílání tito členové rodiny Mašínů – bez poselství „rozmělňující“  účasti často nudných historiků, ulpívajících v minulosti a neburcujících k dnešku). Při současném stavu veřejnoprávní ČT a jejího vedení, to nehrozilo a nehrozí, dokud nebude  nahrazeno vedením, které slouží zemi, ne mocným v pozadí !

Sabaton - Far From The Fame - CZ text (Karel Janoušek - NOVĚJŠÍ A DELŠÍ VERZE)

BRATŘI – premiéra podzim 2023 - film o Mašínech

***

Losany Milan Cerny 26.8.2022Odbojová skupina Tří Králů a Odbojová skupina bratří Mašínů, je navrhnuta na nejvyšší státní vyznamenání ke dni 28. října - Řádu Bílého lva. Další zkouška naší morální (ne)vyspělosti. Jsme ještě hodně hluboko pod morální a mravní úrovní, kterou nastavili Tři Králové a jejich pokračovatelé. Připojuji malou FOTOGALERII a ukázku z přednášky Milana Černého o způsobu boje Tří Králů – nadšení, zvědavost a znalosti třech zvídavých dětí, byla na závěr oceněna také potleskem:-) 

Pod Expozicí v Památníku je uveden jako autor pouze historik Petr Blažek, ačkoliv to těžko mohl dělat vše sám. V Památníku nejsou vůbec uvedeny všechny podstatné věci o gen. Josefu Mašínovi a Odbojové skupině bratří Mašínů. Např. o útoku na Británii se dozvěděl Churchill od Tří králů. Posílali i zprávu o chystaném napadení SSSR Stalinovi, který ji ignoroval, na rozdíl od Churchilla. První atentát na území Německavyhození do povětří budovy gestapa v Berlíně a části Národní banky. Tyto podstatné činy ve  II. světové válce návštěvník Památníku postrádá. Na druhé straně Petr Blažek je zřejmě nejčastěji vystupujícím „dvorním“ historikem v ČT i v jiných médií, má široký záběr, potom se nelze divit, že mu ledacos unikne. Škoda, že nedostanou prostor historici, kteří se tématem zabývají dopodrobna, do hloubky. Věřme, že to časem bude napraveno.

Čestná letka AČR nepřiletěla, čestná stráž a její salvy nezazněly, ministryně obrany ČR se nedostavila, řadoví politici vidět nebyli (Sněmovna nemohla hlasovat pro jejich nedostatečný počet)…

Neustále si připomínáme zločiny nacismu a bojovníky proti němu. Zločiny komunismu a aktivní bojovníky proti němu stále méně. Komunistické zločince a jejich pohrobky netrestáme, jejich neveřejné mocenské struktury necháváme „demokraticky“ působit, chráníme a „opečováváme“ jak zločinné jednotlivce, tak jejich skryté struktury a organizace, ať už veřejné či neveřejné. Památník Tří Odbojů byl vybudován až 33 let po listopadu 89 ze soukromých zdrojů! Kdy bude vybudováno státem slibované Muzeum zločinů komunismu? Nedivím se, že Josef Mašín stále dodržuje slib návratu do rodné země - až nebude ovládána komunisty a jejich pohrobky.

Stojí za připomenutí názory Ctirada (Radka) Mašína27.11.2010:

Radek Mašín o Václavu Havlovi a komunistech (sestřih)

***

Hitler o Mnichovu – a o nás…

***

Omlouvám se, že jsem nestihl vše, jak bych si přál. Rozhovory s lidmi, které jsem náhodně potkal, nebo kteří se mnou chtěli hovořit, byly úžasné. Jejich množství a zájem překvapující:-)

 

Jan Šinágl, 27.8.2022

P.S.

Můžete si poslechnout i moji krátkou konverzaci s moderátorem ČT Jakubem Železným po skončení akce. Potkali jsme se náhodně. Chlubivě, monologově „debatoval“ se svými obdivovateli. Na mne najednou neměl čas, musí prý hledat synka, nedalo mu to a čas si hned našel. Na obrazovce působí suverénně, mimo ni nepřirozeným dojmem, jako by měl problémy sám se zvládáním sama sebe? Přetvařuje se, nezvládá své sebestředné ego a emoce, magor, řekla by lidová moudrost… Vskutku ten „pravý“ na moderování takovéhoto významného aktu. Zvažuje prý dokonce kandidaturu na gen. ředitele ČT. Tam už pomalu není co zkazit. Člověk jeho „kvalit“ by to mohl dokázat... Za příklad může mít svého otce, byť za své rodiče nemůžeme, ale jsme jimi vychováváni - Spokojen byl nakonec i Vladimír Železný, protože - s výjimkou podílu v CET 21 - uhájil značnou část majetku a zatím ho nikdo nezavřel a pravděpodobné již nikdy nezavře … 

Plebejskému moderátorovi ČT jsem se na závěr omluvil pouze proto, aby jím narušené ukončení slavnostního aktu nepokračovalo. JŠ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-2 #2 Jan Šinagl 2022-09-08 09:01
Subject: Re: 3.9.2022: 30.pouť politických vězňů na Sv. Hostýně – komunisté a jejich pohrobci se radují, média mlčí…
From: "Martin Vadas"
Date: Wed, September 7, 2022 9:24 pm
To: Jan Šinágl
------------------------------------

Pane Šinágle,
okamžitě mě vyřaďte ze svých adresářů a neobtěžujte svými spamy.
M.V.


Odesláno z iPhonu

7. 9. 2022 v 20:35, Jan Šinágl :

3.9.2022: 30.pouť politických vězňů na Sv. Hostýně – komunisté a jejich pohrobci se radují, média mlčí…
-1 #1 Jan Šinagl 2022-09-01 09:57
Mimo jiné, Češi jsou na 29 místě z 30 členů NATO v přiměřeném placení příspěvků - i když do vlastní kapsy.

Josef Mašín 2.3.2022

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)