Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havel_VclavTOTO JE PROJEV SKUTEČNĚ VELKÉHO MUŽE, který by měl dnes ve 13:00 hodin zaznít z Pražského Hradu do celé země, jako velká výzva nám všem. Chceme-li být hodni památky a odkazu presidenta Václava Havla, měli bychom tuto jeho výzvu vyslyšet!

Takového šéfa nemůžete nemilovat…

Modlitba k Stalinovi: Otče náš, jenž si v Kremlu, posvěť se jméno tvé, buď vůle tvá, jak v Sovětském svazu tak po celém světě, za chléb náš vezdejší ti vřele děkujem a odpusť nám naše ideologické odchylky, tak jako my střež svatost marxistické ideologie, jako my hlídáme své bližní a odhalujeme úchylkáře a třídní nepřítele.“

Václav Havel jako šestnáctiletý v roce 1952

* * *

Pavel Kosatík, LN 30.12.2011, ČEŠI JSOU PŘIPRAVENI PRO DIKTÁTORA: „My jsme takový podivný, dětský národ. Peroutka napsal, že Češi, to je věčný začátek. Vždycky se k něčemu rozběhneme – a pak buď dostaneme facku, nebo ji ani nedostaneme a couvneme sami. Ale tímhle stereotypem se de facto nemůžou vyvinout dospělé vlastnosti tohoto národa. Jsme nejen mnohem pasivnější, ale i mnohem davovější než jiné národy. Jako by nám pořád nedocházelo, že za to co se tady děje, odpovídá každý sám, ne jenom ti nahoře, kterým nadáváme….“

Takže Potěmkinova demokracie? „No ano. Ale musíme o ní mluvit jako lidi, co jsou za ni odpovědní. Protože když kritizujete z pasivní posice, skončíte vždycky hledáním nějakého spasitele. Spousta lidí se dnes chová, jako kdyby někde existovala nějaká většina, nějaký morální soudce, který nás zachrání. Jenže nic takového neexistuje. A protože se u nás tímhle způsobem moc neuvažuje, politické problémy se zde neřeší. Jen hromadí. Psychologové by si řekli, že český národ je neurotický.“

A měl byste chuť o někom živém psát? „Samozřejmě, dělám to pořád, teď třeba chystám text s Věrou Čáslavskou. A mám k tomu vlastně velmi osobní motivaci. Po té tragédii v rodině, při níž zemřel Josef Odložil, byla Věra Čáslavská 15 let mimo tenhle svět. A já si celou tu dobu myslel, že je o ni nějak postaráno. Že k člověku, který pro tuhle zemi tolik udělal, se společnost nějak zachová, když se dostane do problémů. A to se nestalo. Ona se celou tu dobu koukala do zdi. A já byl hlupák, že jsem si to představoval růžově. Píšu to vlastně z pocitu viny. Jsem taky Čech a jsem za to taky odpovědný.“

* * *

O čase a smyslu věcí

Satan svolal celosvětový kongres démonů a v úvodním projevu řekl: „Naše situace se zdá být prekérní. Lidé si nastavěli množství kostelů, chrámů, mešit a templů, aby měli kam před námi utíkat. Mají také mnoho moudrých knih, některé z nich i svaté, a dokáží z nich poznávat pravdivou a smysluplnou cestu pro svůj život. My tomu nedokážeme zabránit! Naše věc se zdá být ztracena…“

„Co tedy máme dělat?“ volali démoni.

„Nebraňte jim v tom, čemu zabránit nedokážete, ale připravte je o čas,“ pokračoval Satan, „tak, aby prostě neměli čas na podstatné věci. Snažte se, aby byli stále zaneprázdněni nedůležitými prkotinami. Vymyslete spoustu možností jak zaměstnat jejich myšlení.

Pokoušejte je, aby utráceli a půjčovali si peníze, aby kvůli tomu v práci trávili víc a víc času, aby pracovali sedm dní v týdnu a nejméně dvanáct hodin denně, a to všechno proto, aby si mohli kupovat zbytečnosti.

Přidejte jim k tomu vědomí vlastní důležitosti a nepostradatelnosti - říkejte jim: „Kdo to zachrání, když ne ty? Nikdo to nedokáže tak dobře udělat jako ty!“ A budou pracovat ještě víc a o pracovních věcech budou přemýšlet ve dne i v noci.

Zabraňte jim trávit čas s partnery, zabraňte jim věnovat se dětem. Jejich rodiny se rozpadnou a jejich domovy přestanou být útočištěm před pracovním shonem.

Lákejte je, aby měli doma pořád puštěné rádio, televizi nebo počítač. Dohlédněte, aby v každém obchodě a v každé restauraci pořád vyhrávala hudba. Nuťte je, aby si v každou volnou chvíli strkali sluchátka do uší a ohlušovali si hlavy, aby si i na cestách v autě pořád něco hlučného pouštěli.

Dbejte, aby měli u ruky vždycky množství časopisů a novin. Dvacet čtyři hodin denně na ně útočte zbytečnými a hloupými zprávami.

Kolem silnic nastavte billboardy, aby je vyrušovaly při řízení. Jejich schránky naplňte reklamami, katalogy, nabídkami slev a služeb zdarma. V časopisech a v televizi jim pořád ukazujte štíhlé modelky a svalnaté modely, aby začali věřit, že tohle je krása a znechutili si své protějšky. Postarejte se, aby byli každý večer tak unavení, aby se nemohli milovat.

Veďte je k tomu, aby i při odpočinku byli nezřízení, aby se z cest a z rekreací vraceli vyčerpaní. Braňte jim chodit do přírody, vymýšlejte pro ně spoustu možností „aktivního“ odpočinku v zábavních parcích, v multikinech a v hledištích stadiónů.

Hlavně je ale stále a bez oddechu zaměstnávejte! To jim naprosto zabrání slyšet hlas moudrosti, který je tichý a nevtíravý.“

Démoni se po Satanově projevu rozletěli po světě a od té chvíle horlivě pracují přesně podle šéfových instrukcí.

A výsledek této jejich činnosti můžete vidět všude kolem sebe. Tak pozor na ně a hezké listopadové dny vám přeje

Pavlína Vlková, šéfredaktorka

* * *

Přeji této zemi a všem jejím slušným lidem, aby jejich přání a myšlenky, týkající se jejich životů, rodin, přátel a naší země, nezůstaly v Novém roce jen pouhými slovy a byly naplněny činy a skutky odpovědných a hrdých občanů, hrdých na své životy i na svoji zemi.

Jan Šinágl, 1.1.2012

 

U mne jste prohrál, pane Klausi

BEZ DOGMA SVĚTOVÉHO KOMUNISTICKÉHO HNUTÍ

 

 

Havel_history_mystery_020112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #22 Josef Nos 2012-01-17 10:41
Skladba komentářů dává tušit, co se hodí do krámu a co ne. To je jako platit mincí, která má pouze jednu stranu.
-1 #21 Josef Pepa Nos 2012-01-06 11:27
Porazí se krásný, vysoký, dlouholetý, vzrostlý smrk.
Plánuje se z něj vyrobit několik nábytkových souprav do obýváků a ložnic.
Za tím účelem se smrk zbaví větví, kůry a začne se otesávat.
Otesává se tak dlouho, až z něj zbude jen jedna jediná sirka.
ASPOŇ NĚCO! ŽE JO!
-5 #20 Kolečkář 2012-01-06 10:22
Za kus vola Vás nepovažuji, i když jste zjara lonˇ.roku takřka shodně proti mně brojil či smýšlel.Holt Vy musíte mít poslední slovo,Vaše pravda je tou zcela správnou.Jak famosní a geniální.Jistě Vás takoví, jako je např. Živan L.,jinak ten, jímž jsem byl ve spánku jednou okraden atd.,bezmezně milují či adorují...
-2 #19 Jan Šinagl 2012-01-06 00:40
Svůj názor jsem sdělil zveřejněním, paní Jonášová. Kdo nepochopí, tomu nelze ani vysvětlit. Podobně jako jednomu pánovi, který mne upozornil, že Václav Havel nemohl svůj projev přednést 1.1.2012. Jsme pouze nedokonalí, někdo více, někdo méně.JS
-6 #18 Hana Jonášová 2012-01-05 09:38
Vážení, nějak jsem asi mimo mísu, nebo v samém spěchu jsem nepochopila meritum věci v diskusních příspěvcích. Ale začínám se obávat, jestli nejsem nějak zvrhlá, ale mě se jak text, tak aranžmá té písničky moc líbí - je to o životě a má to dynamický rytmus. Můžete mi, vážený pane Šinágle, polopaticky sdělit svůj názor o písničce s názvem ZA CO? Předem Vám děkuji za ochotu, s úctou Hana Jonášová
-1 #17 Josef Pepa Nos 2012-01-04 13:22
Jeden lidový komentář shrnuje tuto diskuzi také: TOJE ALE KUS VOLA.
0 #16 Jan Šinagl 2012-01-04 12:24
Také chci doufat pane Zuno? Tyto podivné komentáře neodpovídají mým dosavadním zkušenostem s panem Nosem, který mne také mj. pozval na KRYLONOCE do Kutné Hory v loňském roce. Volal jsem na jeho mobil při první negativní zkušenosti, nezvedal? Nicméně, to, že na Váš příspěvek není reagováno a mobil není zvedán, by nasvědčovalo, že se o pana Nose může jednat. Doba je divná a dokáže zamotat hlavu i lidem u kterých byste to nikdy neočekávali. J.Š.
-3 #15 Josef Pepa Nos 2012-01-04 10:56
To je jak socialistická soutěž ve výrobě socialistické oceli: PRO VĚTŠÍ MOHUTNOST VE SJEZDU KSČ VYKUJEME V SOCIALISTICKÉM ZÁVAZKU MILION TUN NAVÍC. HURÁ!
+1 #14 Zdeněk Zuna 2012-01-04 00:13
Doufám, že "Josef Pepa Nos" není ten koho mám rád, jako folkaře. Bohužel se zde v komentáři může vyjádřit kdokoliv pod jakýmkoliv jménem. Jen dál a více Tomášů Klusů.
-2 #13 Josef Pepa Nos 2012-01-03 17:36
Děkuji zdvořile.
Už konečně vím, kde se momentálně ty čtyři roky nacházejí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)