Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jak_neutopit_Janouka_020412Divné mravy v divné zemi – Dle jména už na www.justice.cz nelze vyhledat v jakých firmách kdo působí – Nevyjde dálnice postavená západní firmou daleko levněji…?! – Označení Letiště Václava Havla mate svět - Srovnání ČT a ARD!

Nelze vyloučit ani podmínku, ani omluvu zraněné paní a zasahujících policistů pachateli Janouškovi. To nepřehlédnutelné soukolí vzájemných vztahů není zrovna povzbuzující. Ještě nedávno jste si mohli na www.justice.cz v obchodním rejstříku, zadat na první stránce jméno a hned vám vyskočilo ve kterých firmách zadaná osoba působí. Pro mnohé podnikatele velmi užitečná a potřebná informace! Na webu byly provedeny změny a tuto možnost tento web už na první stránce nenabízí, ale poněkud skrytě a náročněji, že to dost možná mnohé zájemce odradí. Skutečně podpora „boje“ proti korupci, jak si ho MsP představuje! ZDE najdete návod jak se k informaci dostat. Současně se omlouvám za dřívější informaci v tomto článku, že tato možnost už neexistuje. Děkuji tímto pánovi, který mne na chybu upozornil a zaslal mi podrobný návod. Nepřeje si být jmenován.

Připravují se další výběrová řízení na výstavbu dálnic. Proč je musí stavět pořad jen české firmy ve srovnání se Západem pomaleji, v horší kvalitě a mnohem dráže?! Proč stavbu nezadat renomované zahraniční firmě, která by převzala garanci za kvalitu i za účasti českých firem? Na Západě vydrží dálnice desetiletí – u nás se za pár let „lepí díry“, nebo rovnou obnovuje celý povrch – těžko půjde o záruční opravy! I z tohoto pohledu by i více peněz pro západní firmu vyšlo na konec mnohem levněji!

Životnost českých dálnic je 6 let, německých 15 let – záruka v ČR je 5 let, v Německu 10 let na provedené práce. Když mohou Temelín stavět zahraniční firmy s lepším know-how za účasti českých firem, může to tak být i při další výstavbě dálnic – budou postaveny rychleji, levněji, kvalitněji, tedy i bezpečněji pro řidiče a jejich vozidla.

Nové označení Letiště Václava Havla bude další česká ostuda a ukázkou naší malosti a provinciálnosti. Hlasoval jsem v petici pro, ale ne pro to, aby turisty neznající českou řeč vítalo letiště se jménem jím neznámé osoby! Jméno Václav Havel zná celý svět, ale jméno Václava Havla je pro zahraniční turisty nové! Chceme-li být tedy světoví – a Praha je v tomto ohledu už dost daleko, tak proč ne Airport Prague – Václav Havel, či jiné formy, zachovávající jméno v prvním pádu. Zkuste se zeptat např. anglického turisty „Do You know Václavu Havlovi?“, nebo německého „Kennen Sie Karlu Gottovi?“ – nepochybně budou oba kroutit nechápavě hlavou!

Nové Události ČT nejsou žádným přínosem, ale jen dalším a větším obtěžováním diváků informacemi, které už znají z novin, rádia či internetu. Zprávy dělá především výběr podstatného v patřičné zvukové, obrazové formě a časové délce! Nikoliv další nový, drahý, studiový „disneyland“! Bulvarizace médií, otupování rozumu a myšlení diváků tak pokračuje. ARD např. má zprávy každý den od 20:00 do 20:15 hod. Nemusíte umět německy abyste poznali ten nebetyčný rozdíl v kvalitě. Německý divák se ze zpráv neunaví, dozví se to hlavní ze světa a z domova a těší se na následný program, aby se rozptýlil a zapomněl na denní stres. Pokud má zájem, má později večer možnost sledovat závažná témata v rozhovorech se známými lidmi, podobně jako u Martina Veselovského. V ARD ovšem  převažuje diskuze a odborné komentáře nezávislých osobností. Co také může objevného říci např. „postižený“ politik. To je jen marnění času a ČT ho v tomto směru marní více než dost! ČR by měla zapojit více nezávislých osobností a odporníků do diskusí a silně omezit prostor pro politiky, který divákům vůbec nic neřekne a nepřináší! Veřejnoprávní televize má pomáhat kultivovat společnost, vychovávat, být příkladná, divák se má dozvědět to hlavní, v rozumné míře, nebýt obtěžován a přesycován často opakujícími se informacemi.

Maďarskému presidentu Pálu Schmidtovi byl prokázán podvod při disertační práci, kdy opsal 180 ze 250 stránek! Nejprve odmítal odstoupit – dnes už abdikoval na společenský nátlak, podobně jako nedávno Christian Wulff ve SRN jen kvůli podezřelé finanční půjčce od známého. U nás se prezident Václav Klaus dopouští ve srovnání s nimi, daleko horších věcí (např. udělování milosti zločincům, podezřelé koupě nemovitosti), přesto je naprosto v klidu. V tomto směru se od obyvatel obou zemí máme ještě hodně co učit, jakož i naše média od médií obou zemí!

Zítra přijede na návštěvu ČR premiérka SRN Angela Merkel. Bude zajímavé, zda ji novináři při TK či studenti na UK položí otázku také ve věci zločinných Benešových dekretů, které jsou stále součástí právního řádu naší země a které použil k vydírání EU prezident Václav Klaus při podpisu Lisabonské smlouvy…?!

Skutečný pokrok nespočívá ve vyspělosti techniky. Nastane teprve tehdy, až se lidé stanou tím čím mají být, tedy lidmi!

 

Jan Šinágl, 2.4.2012

Až Klaus zmlkne, bude to dobrý den

 

Prezident Václav Klaus: zhasněte a nechte svině krást!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)