Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Keller Sobotka ZaoralekMargaret Thatcher: „Problém socialistů je, že jim nakonec dojdou peníze i těch druhých.“Babis II

Keller je úplně všude už i na světelných reklamách – ČSSD s Kellerem už zase kopou za komunisty - Doplatí Hnutí ANO opět na nedůvěryhodné kandidátky do EP? - Nedůstojné podmínky vstupu do EU vyjednal Telička - Babišův problém s OKD - Premiér Sobotka má neodejmutelný, osobní podíl na skandálním prodeji OKD se ztrátou 6 miliard korun! - Babiš neumí udržet tajemství - Stovky miliard stále mizí v korupčním bahně a koalice se pře o pár miliard pro OKD, církev a zdravotnictví! – Na pekáči je Sobotka - Navalte prachy, pane Bakalo, a nebo mlčte! - Nástup levice s podporou Moskvy je stále zřetelnější – Řešením jsou další předčasné volby, nechceme-li pokračovat se stejnými – viditelnými i v pozadí – a dopadnout zase stejně!

Populista a bývalý komunista Jan Keller, se dočkal pochvaly od předsedy sdružení přátel Ruska za distancování se od proukrajinských postojů. Kdo asi zaplatil za „děkovné“ billboardy, jsou úplně všude i na světelných reklamách…?! Před 4 roky Keller říkal a psal něco zcela jiného než dnes?! Hnutí ANO volili občané v dobré víře a naději Keller a spol. budou volit z hlouposti a té je tu dostatek už od nepaměti. Jsme nepoučitelný národ jak už vystihl Karel IV.: „Vás kdyby učit chtěli všichni svatí, zda všimnou si jich Češi paličatí? Buď svatý rád, když nejsi bit!“

6 důvodů mimořádné odpornosti rádobyposlance Jan Kellera

Je smutné pozorovat snahu Hnutí ANO, kdy nemá dostatek schopných, kteří by jej podporovali a efektivně mu pomáhali proti starým lišákům v politice i jinde. V ničem si nezadají se zbohatlíky z privatizace se kterými často spolupracovali a hned tak nepřestanou – dobrovolně zcela jistě ne. Kandidátka ANO do EP je opět sporná. Lidé s pochybnou minulostí i současností diskreditují ANO. Připomínám nedůstojné podmínky vstupu do EU, které měl vyjednat Telička. Kolik s kandidátů do EP je členy ANO a kolik jich odvedlo pro ANO prokazatelnou práci?

Obávám se, že pan Telička a jeho kamarádi z kandidátky pro ANO mnoho neudělali a ani v EU těžko pro naši zemi a EU něco dosáhnou, tím méně, dokud bude takový obludný nepořádek a rozkrádání v naší zemi pokračovat. EU není jen o penězích a technokratech. Dluhy světa už narostly na 100 bilionů USD. Bezradnost už ukázal i MMF svým nedávným prohlášením o dodanění nejbohatších lidí což bylo ještě nedávno nepředstavitelné.

Osobně bych lídra Teličku odvolal jako zcela nedůvěryhodného a zkompromitovaného, pokud by to ještě legislativně bylo možné, a vyslal jasný signál voličům o odpovědnosti a důvěryhodnosti. Vítězství ve volbách do EP by bylo potom mnohem výraznější! Technokraté moci a lobbingu jsou cestou do pekla. Je třeba začít hájit morální hodnoty. Nejlepší lobbing v Bruselu neudělají technokraté, ale že se dokážeme sami vypořádat s obrovskou korupcí a vše ničícím nepotismem. Andrej Babiš to sám za nás těžko zvládne. Nebude stíhat „hasit požáry“. Budou zákonitě přibývat, pokud bude chtít ANO naplnit sliby dané voličům a nezradit své voliče. Kdo ví, kolik je ještě skryto bezcharakterních v řadách poslanců ANO a i na kandidátce do EU. Případ kolaboranta, poslance Berkovského, nemusí být vůbec ojedinělý. Že zvolilo místopředsedou Sněmovny prokazatelného agenta StB Filipa 151 poslanců, bez „mrknutí oka“, je také varujícím signálem o skutečné „kvalitě“ Sněmovny – a nemohli nevolit i poslanci za Hnutí ANO!

Premiér Sobotka má neodejmutelný, osobní podíl na skandálním prodeji OKD se ztrátou 6 miliard korun! Co můžeme očekávat od člověka, který veřejně přizná, že si na luxusní byt našetřil z poslaneckých náhrad?! Je součástí zavedeného systému politických stran, který ničí zemi už od listopadu 1989!

PCR parkuje na invalidechNepochybuji, že většina voličů Hnutí ANO by dala dnes přednost dalším předčasným volbám, kandidátkám s přesvědčivými, novými a důvěryhodnými kandidáty a jasnému vítězství ANO, než se dívat na trapné koaliční divadlo. Stovky miliard stále mizí v korupčním bahně a koalice se pře o pár miliard pro OKD, církev a zdravotnictví!

Ministerstvo vnitra zřídilo speciální oddělení "invalidní policii". Za odměnu, že se tolik nadřou, jdou ve 45letech do důchodu. Pomáhat a chránit. Pořízeno Parking Tesco Eden. Dnes jsem pozván na PČR na podání vysvětlení, také požádám PČR o vysvětlení!

 

Jan Šinágl, 9.4.2014

* * *

Babišův problém s OKD

07. 04. 2014 - EB

Ellen DeGeneres minulý měsíc zahájila udílení Oscarů slovy, že když ceremoniál před sedmi lety moderovala poprvé, všechno bylo úplně jinak. Tehdy se nominace dočkali Cate Blanchett, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese. Letos je tomu naprosto jinak, vtipkovala, když opět ohlašovala stejné kandidáty. Podobně se to má i s „hvězdami“ případu OKD. Stejně jako před deseti lety v něm figurují Zdeněk Bakala, Bohuslav Sobotka, Radek Pokorný, Jan Mládek, Pavel Telička. Mládek, nyní ministr průmyslu, minulý týden jako králíka z klobouku vytáhl informaci, že Telička seděl v komisi, která vypracovala návrh řešení situace na dolu Paskov. Před Mládkovou zmínkou o tom skoro nikdo nevěděl, a ministr tak ze Sobotkova problému s OKD udělal i problém Andreje Babiše. Babiš veřejně cupoval tentýž návrh, který jeho lídr pro evropské volby Telička podpořil v roli zástupce NWR vyslaného jednat s Mládkovým ministerstvem. Dnes Právo upozornilo, že Babiš už v otázce Paskova mění tón.

* * *

Babiš neumí udržet tajemství

08. 04. 2014 - EB

To nejdůležitější, co včera z úst Andreje Babiše zaznělo ohledně NWR, nebyla slova „2017“ nebo „600 milionů korun“ vymezující rámec dohody o pokračování těžby v dole Paskov, kterou uzavřel s předsedou představenstva NWR Garethem Pennym. Důležitější byl výraz „swap“. V pořadu Události, komentáře na ČT Babiš  řekl, že pravděpodobně dojde k restrukturalizaci dluhů NWR a k nějakému swapu na akcie. To nasvědčuje, že Babiš včera s Garethem Pennym hovořil o určitém druhu výměny dluhu za akcie (debt-for-equity swap) v NWR, která by zajistila, že se držitelé obligací spokojí se seříznutím jejich hodnoty výměnou za nové akcie důlní společnosti. Analytici od ledna upozorňují, že k nové emisi pravděpodobně dojde, a to s výraznou slevou z tržní ceny. NWR je však povinna činit jakákoli podobná oznámení prostřednictvím regulatorních kanálů. Babiš teď zřejmě všechno vyzvonil. Analytici by si měli položit otázku, jestli Babišův včerejší „husarský kousek“ (jak to nazvalo Právo) ve věci prodloužení těžby na dole Paskov nemohl umožnit slib, že se nepostaví proti restrukturalizaci dluhu NWR.

* * *

Babiš se dohodl s NWR, důl Paskov pojede ještě tři roky

Společnost NWR bude provozovat důl Paskov další tři roky a stát nebude platit 1,1 miliardy korun, ale 600 miliónů korun na sociální program. Firma NWR zaplatí 500 miliónů za sanaci dolu. Po jednání s šéfem představenstva NWR Garethem Pennym to uvedl ministr financí Andrej Babiš (ANO).

* * *

AKTUÁLNĚ.CZ: Pavel Telička odejde ze správní rady NWR, vlastníka OKD

Telička reaguje na neshody ministra financí Andreje Babiše (ANO) s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem z ČSSD ohledně miliardové státní pomoci při útlumu Dolu Paskov.

* * *

MF DNES: Na "žehlení" podezřelé privatizace OKD se podílel i Telička

Kauza prodeje ostravsko-karvinských dolů je citlivá nejen pro premiéra Bohuslava Sobotku a ČSSD. Na vysvětlování podezření kolem privatizační ceny se podílel také Pavel Telička. Jako poradce pracoval pro akcionáře OKD. Nyní vede eurokandidátku Babišova hnutí ANO.

* * *

Navalte prachy, pane Bakalo, a nebo mlčte!

09. 04. 2014 - EB

Zdeněk Bakala využil setkání s novináři v hotelu Four Seasons minulý týden k ohlášení příchodu verze 2. 0 Korporátního nájezdníka Bakaly. Velmi podobně jako před ním Lloyd Blankfein z Goldman Sachs se Bakala pokusil nadběhnout své špatné reputaci a naznačil, že je ochoten vrátit peníze do OKD. Kdy přesně k tomuto prozření dospěl, není jasné, protože ostře kontrastuje s přístupem k OKD v duchu „je mi to šumák“, který projevil v loňském rozhovoru pro časopis Forbes. Poté, co ministr financí Andrej Babiš vyzvonil novinu o výměně dluhu za akcie (debt-for-equity swap), ji ministr průmyslu Jan Mládek včera označil za jediné řešení proti bankrotu firmy a uvedl, že většinoví vlastníci letos do NWR budou muset vložit 3-5 miliard Kč. Bakalovi nic nebrání převzít celý podíl BXR v NWR, nabídnout minoritním akcionářům zpětný odkup a sáhnout do vlastní kapsy, aby se vyrovnal s majiteli obligací. Je načase, aby nový a vylepšený Bakala jednal podle toho, jak káže.

* * *

Na pekáči je Sobotka

… Příběh, který investigativci paní Slonkové předestřeli, je krátký a přehledný: v roce 2004 prodala Grossova vláda zbývajících 46 % akcií státní firmy OKD společnosti Karbon Invest a ta je vzápětí postoupila RPG Industries Zdeňka Bakaly. Cena činila 4,1 miliardy Kč, když si poté nový majitel nechal nabytý podíl odhadnout, odhad zněl na 10,3 miliard. Po dvou letech kdosi nahlásil do Bruselu, že cena byla příliš nízká, případem se začala zabývat Evropská komise a obrátila se na českou vládu. Ta komisi poskytla zdůvodnění, které vypracovala advokátní kancelář, jež ovšem pracovala zároveň pro kupce. Navíc jeden z advokátů je prý blízký přítel nynějšího premiéra Sobotky, který měl tenkrát coby ministr financí a první místopředseda vlády za vše zodpovídat. … Pan Sobotka jen sklízí, co zasel. ČSSD po roce 2010 porušila základní pravidlo fair play v politice, přenesla politický zápas z parlamentního kolbiště do volného prostoru, iniciovala masové protivládní protesty za účasti odborů a různých skurilních iniciativ a destabilizovala politickou scénu v přesvědčení, že až porazí své politické protivníky, dostane všechno zpátky pod kontrolu. …

* * *

Informační válka: Putin nařizuje spuštění projektu “Dvojhlavý orel” za účelem zničení ekonomik USA a EÚ…?!

Neuvěřitelná míra a způsoby korupce v ČR už přestává „bavit“ EU i SRN!

Vitální problémy budoucnosti

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Miloslava Chalupová 2014-04-20 09:27
Pane Jaroslave, jsem pro revoluci právní. Prostřednictvím referend si budeme právní řád opravovat k obrazu svému. A tuto souběžnou cestu k parlamentní demokracii - tj. přímou demokracii budeme doporučovat spolu se Švýcarskem, Lichtenštejnske m, Kalifornií a postupně dalšími, kteří pochopili význam demokracie, po celém světě. Důležité je, aby tento model byl procesně bezpečně nastaven.
+2 #1 Jaroslav Mencl 2014-04-19 12:33
Po přečtení jsem si nechal časový odstup, abych nemusel být vulgární.
Jsme právě nyní v časovém úseku vývoje naší země po "sametu" , kdy bychom se měli na chvíli zastavit, podívat se za sebe, co jsme tady napachali, nebo mlčky nechali páchat ty druhé a říci si dost!!!
Neofašizmus, který nám byl infikován v době po skončení "Studené války" v podobě pseudokapitalzm u a pluralitní demokracie , kdy strany jsou ovládány podnikatelskými klany a mafiemi, kdy volební program je cár papíru vhodný tak k použití na WC, nám dává plné právo k ozbrojenému střetu s cílem zastavit tu "Cílenou genocidu národa,ekonomik y,země , vzdělání a víry". Je nejvyšší čas na REVOLUCI i za cenu ztráty lidských životů. Zemřít hlady a nebo v boji za svobodu je rozdíl. Plíšek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)