Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a Putin

Ferdinand Peroutka v roce 1968 o Rusku a komunismu - za 100 vteřin řečeno vše! - V roce 1914 zhasla světla po celém světě. Bohužel se dosud NEROZSVÍTILO. (archiv ČRo 5.7.2005)

***

PETICE: Komu slouží Zeman? Výzva Senátu k podání ústavní žaloby proti prezidentovi - Zeman je vlastizrádce. Každý den, který zůstává ve funkci je ohrožením bezpečnosti země a ostudou politiků, kteří už měli dávno konat. J.Š. podpis č. 3462 - Připomínám moji petici za odstoupení Zemana z 30.10.2014

***

EU za nás nebude řešit Zemana, Klause a Okamuru, to si musíme vyřešit sami, chceme-li být samostatnou, hrdou a nezávislou zemí. Zeman a predseda CinyMnichovská zkušenost varuje i dnes. Žijeme v infodemii a nejistotě zdrojů. Vrbětice byly projednány na mimořádné schůzí v Parlamentu ČR od prosince 2014 do dubna 2015. Proč od té doby veřejnost nedostala žádné informace? Konspiruje kdekdo a kdo efektivně koná? Můžeme jen doufat, že negativní manipulace bude mít svůj brzký konec ve prospěch pozitivní. Jinak končíme. S Ruskem nelze jednat „čistě“, vždy je v tom nekalá politika. Totalita  nikdy nebude jednat demokraticky, uznává jen sílu, svoji i protivníka.

Vrbětice umožnil Klaus svoji privatizací všeho – i muničních skladů, včetně totální likvidace epidemiologické ochrany obyvatelstva, která byla jedna z nejlepších, ne-li nejlepší na světě. Vládu převzal farmaprůmysl a obchod se zdravím.

Zeman nepoděkoval presidentce Slovenska, ani Západu za podporu, Ústava ČR ho usvědčuje ze lži, zveřejňuje utajované informace a napadá CIA (tehdy se mluvilo i o tom, že Íránci včas uklidili zbraně). Je jen dobře, že Američané na aktivity Zemana a jeho podivného okolí upozorňují u soudu.

Škoda, že profesně i jako dáma a žena primitivně, hulvátsky napadaná moderátorka TV Prima, nepoložila Zemanovi ozázku ohledně prezidentem Beneše vyvlastněné budovy ruské ambasády a zabavení pozemku poblíž ruskými okupačními vojsky v roce 1968, trvající dodnes?!  Nebo jak hodnotí výrok Kulhánka: „Zeman je zkušený politik. Rád si k němu budu chodit pro rady.“ Ministr zahraničí přiznává svoji nezkušenost – v tak exponované době!

Sebeovládání moderátorky bylo obdivuhodné. TV Prima by měla požadovat omluvu, je-li vskutku tak profesionální a nezávislá. Že se ozvou jinak aktivní zastánci práv žen v rámci propagovaného genderismu lze těžko očekávat. Kdyby nad Hradem vládla UEFA, dostal by Zeman zákaz vystoupení na doživotí, jako odstrašující případ pro mladou generaci. Ta starší už je otrlá a nezměnitelná.

Staneme se dobrovolně jeho oběťmi a půjdeme na porážku jako ovce?

Není to o ideologii, ale po generace zakořeněném systému, kterému nestálo nic v cestě, zahloubil kořeny a nevyhubitelně roste, dokud nenarazí na odpor, který jedině uznává.

Jan Hamáček není pověřen řízením ministerstva zahraničních věcí ani 48 hodin a už bourá českou zahraniční politiku. Zeman, Klaus Havlíček a Hamáček se chovají jako kolaboranti, novodobí Quislingové. Jsme absolutně nedůvěryhodným partnerem EU. Petříček byl odstaven jako Jan Masaryk, také překážel. Bohužel to jsme my, jen komentujeme, co by bylo, kdyby bylo a hlavně situaci neřešíme stejně jako v minulosti. Jen nevěřícně přihlížíme dalším zločinům a čekáme, kdo to za nás vyřeší.

Kdo si ještě pamatuje příběh Klause: „Neznám rozdíl mezi čístými a špinavými penězi“. Kdo asi hlavně privatizoval? Klaus se stal prezidentem za podpory Zemana, opoziční smlouva ODS-ČSSD (druhá největší zlodějna po privatizaci), Klausova amnestie, všichni kámoši beztrestní, Zeman prezidentem, za podpory koho? Kdo ovládá republiku dnes?

***

Profesor Koukolík: „Jsme zapleteni v příliš mnoha sítích. Nedostanete se z nich. Představte si třeba v naší „moderní“ společnosti zhroucení energetické dodávky. Během několik dnů mají města hlad. Důsledky si těžko dovedeme představit.“

***

Parlament má jedinečnou šanci ukázat, že není poslušným sluhou Zemana, pokud jsou v něm ještě skuteční chlapi. Zatím se chová bojácně a poslušně. 

Zemřel Ivan Havel

Umíme truchlit nad schopnými, ale naplňovat jejich odkaz činy schopni stále nejsme. Quisling na Hradu si dělá se zemí co chce. Ochota k boji, riziku a osobní oběti dávno opustila naší zemi. Slova jsou jen stínem činu.

Nepřítelem České republiky jsou také její mnohé policejní, soudní a mediální kamarily, včetně nemálo politiků a proruských organizací v ČR, vedených Čechy a řízených z Moskvy. Nebojovat, neriskovat, neobětovat, opatrnost, strach, obavy nepatří k vlastnostem země, která si přeje demokracii a svobodu. Rusko koná činy, Západ “koná“ slovy. Jak dlouho si to budeme moci dovolovat, abychom  neutrpěli škody mnohem větší a nevratné?

Neumíme to, nemáme lidi a ti co vládnou neví, že nevládnou. Politici mají potřebu okomentovat denně kdejaký „prd“, strany mají své stále stejné „tiskové mluvčí“ v médiích, jakoby ostatní občané zákonodárci nebyli. Naši zemi vládne a je ovládána neschopností všude kde se jen podíváte. Volby jsou poslední šancí jak se vydat na racionální cestu zdravého rozumu bez neschopných a všehoschopných. Skutečné „kvality“ odhalí vždy až krize.

Agrofert má vrátit dotace?

Proč se nepíše o stovkách miliard dotací, skutečně zneužitých jinými? Premiér zná systém, nedá se koupit, proto korupční struktury ohrožuje nejvíce a trvalá snaha ho odstranit. Bohužel jsou i v Hnutí Ano, jako v jiných stranách a institucích země. Nejsou lidi. Při deformovaném českém charakteru a prožité deformaci téměř všeho totalitou, tomu ani jinak být nemůže. Tradiční česká politika "ode zdi ke zdi" nikam nevede. Jedinou smysluplnou cestou je postupné zkvalitňování kandidátek poltických stran. Je to jen na občanech.

Premiér má jedinečnou šanci prosadit cíle, se kterými vstupoval do politiky – podpořit odstranění Zemana a postavit se jasně na stranu Západu a za jeho hodnoty. Předpokladem je jednota. Bude opět „fatou morgánou“? Budeme-li chtít jen dokonalé a dokonalá řešení, dostanou se k moci zákonitě opět ti nejhorší.

ZAPŘAHAT OBČANÉ!

 

Jan Šinágl, 26.4.2021

***

Zničené životy a zbabělé útěky

O našich a ruských tajných službách dříve a dnes

STŘÍPKY Z CEST PO RUSKU, ANEB RUSKO JE OPRAVDU JINÉ

Věděl to už Palacký, nepoučili jsme se…

Bezpečnost: Alarmující informace bývalého velvyslance Slovinska v České republice

***

Báseň A.S.Puškina: „Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…“, je stále aktuální – i po 195 letech…

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem inspirací…

 

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval

Nestojíť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič. …     

***

Roztává sníh, písnička zlé doby

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.19 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #4 Jan Šinagl 2021-04-29 14:26
Navzdory svým prohlášením česká vláda nepotrestala Rusko za vojenský útok ve Vrběticích vyloučením Rosatomu z tendru na Dukovany. Namísto toho již dříve vytvořila fíkový list v podobě zcela zbytečného „bezpečnostního dotazníku“, čímž fakticky zachránila šanci na ruskou účast v tendru. Tento „bezpečnostní dotazník“ totiž není nijak závazný a není součástí tendru, za půl roku tedy příští vláda pod tlakem Rusku sloužícího prezidenta Zemana může Rosatom bez problémů přizvat. Přestože se Babišova vláda snaží vyvolat dojem, že v tendru na Dukovany postupuje proti ruské státní agentuře razantně a její účast je vyloučená, ve skutečnosti dělá přesně opačné kroky.

Vybral
KM.
-7 #3 Jan Šinagl 2021-04-29 07:28
Inu ano pan Peroutka je Pán P. Budoucnost předpověděl, technické budoucí způsoby nemohl vědět. Skutečnost je taková, že výlevy podvraťáka Zemana už chválí nejen Rusko, ale i mnoho Čechů. Bojím se výsledků voleb, množství bývalých aparátčíků a jejich potomků. Česká společnost je uštknuta jedem
který ji otupuje, zpohodlňuje a snad i naplňuje schválností mstít se vztahem k Zemanovi druhé části společnosti. Společnost která nemá hrdiny, protože nebojovala, nemá hrdost, je shnilá, pohodlná a ví, že bude-li podporovat sílu nic se jí nestane.

K.Mrzílek
-12 #2 Jan Šinagl 2021-04-27 09:47
Když požádal president Ukrajiny Zelenskij Putina o schůzku, odpověděl mu, aby nejprve jednal se STÁTY východní Ukrajiny, kdy mu má zavolat po skončení jednání a dohodnout případný termín.
-12 #1 Jan Šinagl 2021-04-26 16:59
Rusko není nepřítelem České republiky, jak tvrdí senátor Drahoš. Nepřítelem České republiky je pouze kamarila, vlivná skupina osob působící na vládu. NKVD, GRU, které skutečně vládnou.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)