Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN RK Duse pacienta 26.10.202122. 5. 2017: Čínský disident Liao I-wu v ČT o Miloši Zemanovi: „Chová se hůř jako prostitutka.“Zeman 10.10.2021

***

Aktualizováno 16.10.2021: Prezident se stále nachází na JIP. Předseda Senátu Miloš Vystrčil právě položil stejnou otázku, zda je prezident schopen vykonávat svoji funkci, vedení nemocnice? Ve vyspělých zemích je tato informace oznámena okamžitě široké veřejnosti. Vedení nemocnice se právě radí jak odpovědět. Pokud je tato zásadní informace odmítána už týden, je vážně nemocná i naše země. J.Š.

***   

Miloš Zeman 24.10.2019: „V případě prezidenta republiky je jeho povinností, aby občané znali zprávu o jeho zdravotním stavu.“ - Dle posledního průzkumu si informace o zdravotním stavu prezidenta přeje znát 87% obyvatelstva.

***

Cyril Höschl: „Pokud by hlava státu skutečně trpěla jaterní encefalopatií, prognózy v takových případech nejsou vůbec povzbudivé. Onemocnění se projevuje kromě úbytku kognitivních funkcí, jako je paměť, pozornost, výkonnost a podobně, mimo jiné i stavy snížené schopnosti se orientovat. A to ve všech kvalitách, to znamená místem, časem, osobou. Kdyby šlo o běžného občana, tak jeho způsobilost k právním úkonům posuzuje zpravidla soudní znalec z oboru psychiatrie.“

***

Abychom nezapomínali: UKÁZKA intelektuálních „kvalit“ prezidenta Miloše Zemana, doplněná stejnými „kvalitami“ ekonoma Valtra Komárka...

Přejme prezidentovi brzké uzdravení, ale stávající situace mnoho optimismu nepřipouští. Dnes jsem se náhodně setkal s jednou zdravotní sestrou z pražské nemocnice. Zeptal jsem se jí, jak hodnotí lékaři z jejího okolí zdravotní stav prezidenta? Shodují  se, že mu postupně odchází mozek a začínají selhávat funkce vnitřních orgánů. Uniklé fotografie z poslední doby by tomu nasvědčovaly. Na jedné se objevují skvrny na jeho zadní části krku. Bagatelizování zdravotního stavu prezidenta země jeho zcela nedůvěryhodným okolím, kdy se už několik dnů nachází na jednotce intenzivní péče, naznačuje i laikům, že stav je velmi vážný a jeho život v bezprostředním ohrožení. Vážný je tak i stav společnosti, která nedokáže konat a nechává ve funkci těžce nemocného člověka – jako vrchního velitele armády a se všemi pravomocemi.

Nejsem žádným příznivcem konspiračních teorií, ale kdo soudný by mohl zcela vyloučit i možnost, že prezident podepíše i něco, co by při plném vědomí a zdraví nemusel podepsat. Víme, jak sofistikovaně umí pracovat ruské tajné služby a využít každou možnost ve svůj prospěch. Nemusím připomínat, jak úzké vazby má okolí prezidenta na Rusko. Nelze vůbec vyloučit, že Rusko sehrálo roli i v parlamentních volbách, kdy vláda premiéra Babiše zásahem proti ruské ambasádě v Praze, rozhodně Kremlu radost neudělala a kdy slíbil „tvrdou odpověď“. Kreml nezapomíná a umí čekat.

 

Jan Šinágl, 14.10.2021    

***

Aktualizováno 15.10.2021: Jaterní encefalopatie má neuropsychické příznaky, u postiženého člověka se stále viditelněji projevují změny v chování. Příčiny lze hledat právě ve špatné funkci chronicky nemocných jater, která ztrácejí svou detoxikační funkci. Škodlivé látky, jako je amoniak, působí na centrální nervový systém. V prvním stadiu bývá pacient mírně zmatený, objevují se u něj změny chování. V druhém jsou už přítomny poruchy osobnosti a myšlení. Ve třetí fázi trpí poruchou vědomí, je dezorientován. Závěrečné stadium je doprovázeno kómatem. „Encefalopatie je poškození mozkových funkcí v důsledku zvýšené produkce amoniaku a disbalance jiných látek. Projevuje se poruchou soustředění, změnami nálad, poruchami paměti, poruchou režimu spánku a bdění, apatií a dezorientací,“ popsal důsledky onemocnění Pavel Trunečka, vedoucí hepatologické ambulance Kliniky hepatogastroenterologie pražského IKEM.

Celý článek>

***

Kdyby prezident Beneš odstoupil po prudkém zhoršení zdravotního stavu v roce 1947,

Je to Zemanův podpis? Případ řeší detektivové, ústavní expert navrhuje v budoucnu přítomnost svědků

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.22 (18 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #3 Jan Šinagl 2021-11-07 22:07
Jak jsme viděli na fotografiích, prezident má nasazený na krku tzv. "port". Slouží k "dopravě" potřebných živin přímo do krve, kdy orgány k tomu potřebné už tuto funkci plně nezaručují. Pokud bude toto prodloužení života prezidenta schopné jeho duševní schopnosti udržet pro nejbližší čas, může prezident v rámci své povahy, ještě nemálo ovlivnit politickou scénu. Ať už je prezident jaký je, přejme mu uzdravení, v rámci omezených možností, kdy nutně platí za mnohaletou životosprávu, která rozhodně není vhodná následování.
-7 #2 Jan Šinagl 2021-11-01 17:57
Výrok pana Klause o poslankyni Pekarové Adamové, že z "jejich očí čiší zlo", ukazuje, že ten to člověk se už utápí v emocích o kterých je známo že s rozumným uvažováním nemají mnoho společného.
I tomuto bývalému prezidentovi přeji brzké uzdravení.

K.Mrzílek
-9 #1 Jan Šinagl 2021-10-26 15:25
Touto fotkou se s osobou Miloše Zemana loučím a už ho nechci vidět. A ani není nutné se k němu vracet. Nezanechal po sobě žádné hodnotné myšlenky a ani činy.
Jeho nejbližším spolupracovníků m doporučuji nastudovat si paragrafy neposkytnutí první pomoci, padělání a pozměňování veřejné listiny, případně i sobotáž. Bude toho možná i víc, protože jejich jednání se pohybovalo na hranici státního převratu, své jednání vydávali za jednání prezidenta.

facebook.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)