Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Volby 2021 graf stranSamkova o RychetskemRepubliku vytváří jednota občanů - Každé království rozdělené samo proti sobě zpustne a město nebo dům proti sobě rozdělený neobstojí (Mat. 12, 25).

***

Jistě provokativní otázka, ale co je v politice nemožné, zvláště v té české?

Tolik úsilí a energie svrhnout jednoho člověka, trvající roky vede k myšlence, že pronásledovatelé nemají nic jiného co nabídnout než negativní kampaň. Budou v ní pokračovat, pokud budou u moci a vymlouvat se, že za všechno může jeden člověk? Proč odmítly „pravicové“ strany spoluúčast ve vládě před 4 roky a radovali se, že Hnutí ANO donutily opírat vládnutí o ČSSD a KSČM? Bude v budoucnu také tak důkladně probírána minulost politiků z jiných stran také tak důkladně, kteří také začnou rozhodovat o našich životech a budoucnosti? A že by se našlo! Nechutné útoky na premiéra primitivním zneužitím jeho nemocného syna nenapovídají nic dobrého (každý sedmý volič se rozhodoval těsně před volbami!). Hnutí ANO ztratilo hodně hlasů připuštěním kandidatury Jermanové a Faltýnka. Přísaha svoji kampaní „jednoho muže“ zdaleka nevyužila, jako potenciální partner Hnutí ANO, svůj volební potenciál.

Babis o RakusanoviPoslanecke kluby HasenkopfBabiš: Může se zdát, že pokus o moje vyhnání zafungoval, uvidíme

Andrej Babiš před chvílí okomentoval volební porážku jeho hnutí ANO. „Bylo vás 1 458 140, kteří jste se rozhodli volit hnutí ANO. (…) Po všech těch výmyslech a lžích, co o nás napsali, je to úplný zázrak. Děkuju za něj a přijímám ho s pokorou. Tolik hlasů znamená, že jsme vás ve vládě nezklamali. Dnes jsme nejsilnější politická strana v Poslanecké sněmovně. Máme 72 mandátů, koalice Spolu jich má 71 a samotná ODS jenom 33. Na první pohled se zdá, že projekt pětikoalice vyhnat Babiše z politiky zafungoval. Ale jestli to tak je, ukážou následující měsíce.“ 10.10.2021

Petr Fiala je politolog a na kritiku, že nikdy nic neřídl odpovídá řízením univerzity. To je ovšem něco zcela jiného, než řídit zemi s tak rozsáhlou korupcí ve všech vrstvách společnosti, včetně politických stran. Kdysi jsem obdržel informaci z Brna, kdy už jeho profesor na gymnáziu, kde Petr Fiala studoval o něm měl prohlásit, že s jeho kariérními sklony to dotáhne daleko. Navíc nás čeká  volba presidenta, předsednictví v Radě EU. Očekává se „příchod“ 80% inflace ze zahraničí, porostou ceny energií, oceli,  dalších zásadních surovin a potravin, které neovlivníme.

***

O dění v Senátu, které veřejnoprávní média zamlčují. Rozhovor níže veřejnoprávní ČT nikdy neodvysílá – měla by ho vidět a slyšet celá země!

***

Piráti se porazili sami, kdy podcenili kroužkování a kdy jistě velkou roli hrál i „účes“ předsedy Bartoše, který byl pro mnohé prioritou nevolby bez ohledu na to co říká. Měl by okamžitě odstoupit jako Hamáček a Filip a přijmout osobní odpovědnost za volební debakl. Doporučoval bych jako nového předsedu Pirátů Olgu Richterovou. Přesvědčivě, přirozeně mluví, má kultivovaný, atraktivní vzhled, není konfliktní a působí upřímně. S Richterovou jako předsedkyní by Piráti jistě neprohráli.

SnemovnaANO neztratilo na síle. Doplatilo na ztracené hlasy stran pod 5%, zejména Přísahy, která mohla být přirozeným spojencem Hnutí ANO. Je nepochopitelné, že přestože svého největšího „konědr. Janu Chaloupkovou oslovili, aby kandidovala, kdy ji její příběh oslovil, vůbec její volební potenciál nevyužili, resp. ignorovali. Dali ji na druhé místo ve Středočeském kraji, ačkoliv bydlí v Praze a kde „pravice“ uspěla?! V debatách by svoji kultivovaností, znalostmi a vědomostmi (28 let v diplomacii, znalost 12 jazyků), nepochybně oslovila dostatek voličů, kterými by Přísaha bezpečně zdolala hranici 5%. Můžeme jen spekulovat o hlouposti, sobectví, sebestřednosti, či zda bylo v pozadí něco jiného a vlivného? Nezapomínejme na vliv Kremlu při volbách v USA a na jeho vyjádření o „tvrdé odplatě“ za likvidaci ruské ambasády v Praze vládou premiéra Babiše. Rusové nezapomínají.

***

Pravomocný rozsudek za zneužití dotací na odbahnění Schwarzenberských rybníků: Kalousek a Schwarzenbergové se také podíleli na dotačních podvodech v řádech stamilionů korun. Veřejnoprávní média mlčí…

***

Vít Rakušan by byl také dobrý premiér. Prvně mne zaujal před lety v Kolíně při svém projevu při odhalení pamětní desky štp.kpt. Josefa Morávka na radnici v Kolíně, přesvědčivý rétor.  Možná by byl i dobrý kandidát na presidenta. Měli bychom tak opět „Rakušana“ na Pražském hraděJ

Zdravotní stav prezidenta Zemana vzbuzuje obavy. Prohlášení prezidenta ČLK Milana Kubka: „Prezident je pacient jako každý jiný“, je neuvěřitelné. I dění kolem zdravotního stavu prezidenta reflektuje nedobrý stav společnosti.

Hlasy více než milionu voličů se neprojevily dle jejich volby a vůle. Vpodstatě byly jejich hlasy zneužity. Byly tzv. „propadlé“, kdy jejich počet byl rekordní. Volily strany, které nepřekročily 5% hranici, nutnou pro vstup do dolní komory. Jde o historicky nejvyšší číslo od vzniku samostatné České republiky.

***

Clarion Congress Hotel Prague 13.10.2021: Institut Equlibrium - Hledání české cesty, aneb management ve XXI. století

***

Ve volebních debatách opakovaně zaznělo, že 100.000 lidí se nachází v exekuci – lež! Je jich 860.000 a cca 70% z nich je nezákonných, zcela v rozporu s dobrými mravy, s duchem Ústavy ČR a LPS. Největší současný zločin probíhající na občanech. Je to „doutnající bomba“. Je jen otázkou času, kdy „vybuchne“. Dědictví ODS a zkorumpovaného ministra spravedlnosti Pavla Dostála. Může být zásadním tématem příštích voleb, resp. předčasných, kdy lidé vyjdou do ulic.  

Nastroje na umlcovaniRozkrademe to spoluČeši neuměli nikdy vládnout, resp. si vládnout, neměli kde se to naučit. Vždy byli ovládáni a využíváni díky své řevnivosti a povaze, neschopni společné jednoty ve společném zájmu, kterou vládci vždy využívali. Každý by chtěl „řídit“. Zvykli si na to. Nespokojenost, řevnivost, kritizování všeho a všech je provází už od roku 1918. Vyhovuje jim „diktátor“. TGM vládl v podstatě sám, Tomáši Baťovi  zvolením presidentem zabránila podivná letecká nehoda. Beneš také vládl osamoceně, s tragickými následky. Přišel Hitler a po dvaceti letech hádek se do rána jezdilo vpravo. Hácha už jen zachraňoval co se dalo. Proto měli komunisté snadnou práci. Pokračují v tom i dnešní politici. Babiš ukázal prvky „diktátora“ a jak dopadl. Určitě ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

Nemůžeme se chovat jinak po deformaci charakteru v minulém století, která stále pokračuje. Potřebujeme instinktivně, aby nás  neustále někdo řídil a my mohli jen nezodpovědně kritizovat. To nám vyhovuje. Proto nemůže být úroveň politiků a politické scény jiná.Dokud budeme žít ve lži a nepřípomínat si pravdu o naší minulosti, budeme opakovat stále stejné chyby a budeme stále na začátku. Občansky vyspělí svět se nám bude zákonitě vzdalovat. Ten určuje kvalitu politiků, tedy i její úroveň. Základem je rodina, vzdělání a výchova.  

Zemi čekají velké výzvy doby. Nemůže si nadále dovolit, aby na vysoce odpovědných místech ve správě země bylo takové množství neschopných, mnohdy i všehoschopných lidí. Věřme, že díky nadcházející krizi převládne zdravý rozum nad osobními a stranickými zájmy a nebudou třeba případné další volby. Láme se doba a každý musíme svým dílem přispět k tomu, aby se lámala správným směrem.

Pár stovek lidí si dělá se světem co chce. Otázkou je jak dlouho si to může člověk a příroda dovolit. Ta nám vystaví poslední stopku, nebudeme-li schopni z Titaniku, jedoucího plnou parou do ledovce, vystoupit.

Po generace života ve lži, kdy nás okolí nutilo mluvit jinak než myslíme, jsme druhou stranou vnímáni jako neupřímní. To se projevuje i v politice. Proto se sami umanipulováváme v myšlení a konání s patřičnými dopady na naše životy a naši společnost.

My jsme se za naše předky po roce 1948 styděli. Ať se naši potomci nestydí za nás!

 

Jan Šinágl, 17.10.2021

***

Bez Přísahy by asi vyhrálo ANO. Šlachta fungoval jako vysavač, bral voliče úplně všem, říká politolog

Skutečný výsledek voleb - Nemluvě navíc o tom, koho by podporovali voliči Přísahy (250 tisíc)

Andyho drtive vitězstvi - Ale dokažete si představit, jake kvičeni nastane v našich probruselskych televizach? Jak se budu aktyvizovat všecky ty demogratycke chvilky a běhat po ulicach? A do teho nastupujici covidovy teror, kery ste si zvolili, bo zme masochisti... a do teho ten Zeman... a ekonomicky rozvrat nasledujici drastycke zvednuti cen všeckeho... Ni, tohle nevypada na poklidny podzim. Buch s nama

Plujeme do bouře, vážně chcete nechat velet politologa? - „Petr Fiala je akademik, teoretik. Je zřejmé, že to není žádný ekonom. Spíše filozof, politolog. Kdežto premiér Babiš je chlap z byznysu, ostřílený v zahraničním obchodě. V Evropě a ve světě se očekávají velké turbulence. Z tohoto pohledu by byl pro budoucnost Babiš lepší,“ domníval se mediální expert Jiří Mikeš. „Profesor Fiala na lidi působí velice elegantně, gentlemansky, střízlivě, ale loď naší republiky pluje do bouřlivých vod. Pak je lepší, když bude premiérem někdo pragmatický, možná i problematický, ale člověk, který se v těchto krizových situacích bude lépe orientovat,“ doplnil.

***

Spolupracovník KGB Jurij Bezmenov o propagandistických metodách Kremlu (1984)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (27 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #12 Jan Šinagl 2021-11-15 11:52
Mafián a spolupracovník Radovana Krejčíře Michal Redl, udržuje kontakty s vedením STAN. V roce 2007 upozornil na tuto skutečnost Radiožurnál, když také poukázal, že „papírově“ nesvéprávný Redl, udržuje blízké kontakty se Stanislavem Polčákem a dalšími lidmi z vedení Hnutí STAN. A to nám teď budou vládnout. Tak nevím, kdo je větší zločinec, jest-li Babiš, nebo starostové a nezávislí.

František Baláček
-7 #11 Jan Šinagl 2021-10-27 08:59
Budete chtít zrušit i slevy na jízdném pro seniory a mladé lidi?

Zbyněk Stanjura:

Tento systém určitě nebude fungovat jako dnes. Osobně považuji celoplošné slevy na jízdném za chybné, celý tento princip je chybný. Znám plno se­niorů, kteří z toho nic nemají, protože nepotřebují nebo nemohou cestovat. Systém, tak jak je teď nastavený, nepovažuji za spravedlivý. Každá pomoc musí být adresná.

Důchody by se snižovat neměly, ale mělo by se zavést povinné placeni zdravotního pojištěni důchodci, protože jsme jediná země Evropy, se Slováky, která ho nemá. Minimální výše pojištění pro OSVC je 2390 kč/měsíc a tam by se mělo začít u nejnižších důchodů, důchodci s důchodem 16.000 by měli platit jako zaměstnanec s průměrnou mzdou, tedy kolem 4000 kč za měsíc. Důchodci zneužívají zdravotní péči v ČR nejvíce z celé Evropy a neplatí ani korunu navíc.
-10 #10 Jan Šinagl 2021-10-22 17:24
ČESKO: Strany již ustavily poslanecké kluby, ve středu začala jednání o nové Sněmovně. Má to ale jeden háček. Právník Pavel Hasenkopf upozorňuje, co říká zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny – na žádný poslanecký klub nárok nemají.

Hasenkopf na svém facebookovém profilu upozorňuje, co stojí v § 77 odst. 5 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, v platném znění: „K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců.“

„Ergo poslanci ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN nemají nárok na poslanecký klub, a to ani společně (koalice není politická strana), ani každý zvlášť (žádná z jmenovaných politických stran nekandidovala samostatně),“ shrnuje.

V tomto znění § 77 odst. 5 byl zaveden zákonem 573/2006 Sb., s účinností od 27. 12. 2006. „Ergo Čtyřkoalice, zvolená v roce 2002, mohla mít klidně 2 kluby, v té době se to ještě smělo,“ podotýká.

Pod Hasenkopfovým příspěvkem se lidé často pozastavovali nad tím, že by tuto skutečnost koalice SPOLU s PirSTANEM přehlédly. „Udělají novelu. Ale těžko už ji udělají potají,“ podotýká k tomu Hasenkopf.

Zatím jednání dál pokračují a začíná boj o předsedu Sněmovny. Rozhovory o ustavení nové Sněmovny začaly již ve středu odpoledne. První schůze dolní komory po volbách by se podle pravicových uskupení mohla odehrát 8. listopadu.
-10 #9 Jan Šinagl 2021-10-22 17:22
*Ze sportu.* Vrchní soudce soudcovské asociace lehké atletiky p. Rychetský vydal nová pravidla pro soutěže v lehké atletice. Uskutečnilo se mistrovství republiky a v soutěži hodu oštěpem ve finále skončili čtyři závodníci s výkonem: Jan Železný 96m, Olda Dlouhý 78m, Pepek Vyskočil 62m a Tonda Fialový 58m. Vítězem a mistrem republiky se ale nestal Jan Železný, protože zbývající tři závodníci vytvořili v souladu s novými pravidly koalici a po sečtení všech délek s výkonem 198m se stali absolutními vítězi.
-13 #8 Jan Šinagl 2021-10-21 10:06
Podmínka návratu do rodné vlasti Josefa Mašína se naplnila - komunisté už nejsou v parlamentu ČR. Věřme, že naši zemi v příštím roce navštíví při slavnostním otevření rodinného statku - památníku v Lošanech u Kolína a připomene nám hodnoty, za které bojoval celý život a za které je třeba bojovat i dnes!
-13 #7 Jan Šinagl 2021-10-21 09:41
Zvýšení platů občanů zákonodárců o 6%: Vladislav Vilímec ODS: „Neznám nějakýho normálního člověka, který by souhlasil s tím, že si zmrazí platy na 5, nebo 6 let“. Senátoři nesouhlasí se snížením svých platů. Země je v krizi, zadlužená, přichází daleko větší krize a senátoři se chystají velkou většinou pojistit si do budoucny své už tak nemorálně vysoké platy. Bídou netrpí a netrpěli by ani v nadcházející krizi se současnými platy. To má být služba vlasti? To je veřejné přiznání vlastní neschopnosti, amorálnosti a především služby sami sobě!

ceskatelevize.cz/.../...
-12 #6 Jan Šinagl 2021-10-20 14:14
Andreje Babiše rozčílil rozhovor Seznam Zpráv s pravděpodobným budoucím ministrem zdravotnictví natolik, že vzal zpět svá slova. Původně chtěl, aby nová covidová opatření schválila příští vláda. Po dnešku na tom již netrvá.
Na tom, že bez stanoviska budoucí vládní koalice současný kabinet o plánovaných opatřeních proti covidu jednat nebude, se dohodl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Současná vláda se podle Babiše chtěla vyhnout tomu, že by přijala opatření v boji proti epidemii covidu-19 a příští vláda by je zrušila.
Seznam Zprávy ale dnes v pořadu Ptám se já přinesly rozhovor s Vlastimilem Válkem, místopředsedou TOP 09 a adeptem koalice SPOLU na post ministra zdravotnictví. Válek kromě jiného řekl, že nemá od vlády k dispozici data, na základě kterých by se mohl odborně rozhodovat.
A pustil se i přímo do Babiše. „Vláda teď nic nedělá, protože nemá žádného odborníka, který by byl schopen jí dát jakékoliv odborné doporučení nebo stanovisko. Kašlou na to a chtějí nám jako budoucí vládě předat zdravotnictví v co nejhorším stavu,“ řekl. Návrhy premiéra, aby vstoupil už nyní do jeho vlády, považuje za absurdní. „Ve vládě s estébákem bych nikdy neseděl. A budí to dojem pasti, aby to na nás hodili co nejdříve,“ dodal Válek. Už to, že se Babiš snaží vtáhnout do odborné debaty o řešení covidu, je lež. Chce nás vtáhnout do debaty s politiky ANO. O čem se mám bavit s právníkem Vojtěchem, s agrobaronem Babišem?“
19.10.2021
***
P.S.
Ze které hospody přišel pan Válek, že používá takový slovník a „argumentaci“? J.Š.
-13 #5 Jan Šinagl 2021-10-20 11:18
Vítejte ve Visegrádu!

Jedním z velkých vítězství parlamentních voleb má být odklonění České republiky od maďarské a polské cesty. A jak se tento zázrak uskutečňuje? Nejprve Ústavní soud změnil volební zákon tak, aby se malým stranám dostalo spravedlivějšíh o zacházení... a výsledkem bylo, že rekordních 19,9 % hlasů pro malé strany propadlo. Pak jeden z vítězů voleb, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, pohrozil prezidentovi zbavením pravomocí za „špatné“ politické rozhodnutí ohledně jmenování nového premiéra. Poté, co se třetí nejvyšší ústavní činitel dostal do podezření, že pomohl zfalšovat prezidentův podpis, brigádní generál ve výslužbě vydal dokument, kterým vybagroval cestu k poklidnému předání moci. Vítězné strany se nyní samy jmenují do čela země. Nového premiéra vybere Markéta Pekarová Adamová ze sedmiprocentní TOP 09. Ta pro Respekt uvedla, že by ČR neměla opouštět Visegrádskou skupinu a naopak by ji měla využít k reformování Maďarska a Polska.

20. 10. 2021 - Erik Best
www.fsfinalword.cz/.../
-13 #4 Jan Šinagl 2021-10-20 11:15
... Je mi smutno z toho, že pořád dokolečka dokola se honíme neproduktivně jak pes za svým ocasem, opakujeme ty stejné fráze… a pointa úplně uniká. Tak ještě jednou: Energie jsou drahé, protože jsme odstřelili tradiční zdroje a nenahradili je v plné výši zelenými. A ty zelené, které jsme v nedostatečné míře postavili, jednak nestačí, druhak jsou nestabilní a nespolehlivé, závislé na rozmarech počasí, a třeťak jsou drahé.
Takže co se asi stane, když spustíme dotační program ekologické výroby? No samozřejmě zdraží energie a bude jich míň! To je prostě ekonomický zákon. Učí se v druhém semestru na vysoké ekonomické škole – že dotace snižují kvantum a zvyšují cenu. Fyzikální a matematické a ekonomické zákony se nedají podvést a okecat. Ani tím, že jim někdo nerozumí, se z nich fakt nevyvlékneme. Tohle je celé úplně principiálně špatně. My potřebujeme emisní povolenky odmítnout, dotace zrušit, vykašlat se na tlačení se do údajně „ekologických“ energií....
-20 #3 Jan Šinagl 2021-10-17 10:44
EB: Andrej Babiš vyhodil 18 ruských špionů a rozbil dvě rezidentury, pak prohrál parlamentní volby.

Co jste očekávali? Putin v dubnu přece varoval, že jestli chce někdo spálit či dokonce vyhodit do povětří mosty, ruská odpověď bude asymetrická, rychlá a tvrdá.

facebook.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)