Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlada CR 17.12.2021Učiňte si názor sami z článku Petra Nováčka a z článku Jana Urbana, ze kterého mrazí. Pro takové nemravné praktiky voliči koalici určitě nevolili! Nechají se opět ministerstva, občané a země ovládat různými zločinými partami, pro které je skutečná služba zemi tím posledním na co myslí, pokud vůbec?

Cituji z článku Jana Urbana: Manželka Jana Hamáčka byla v minulosti poradkyní premiéra Mirka Topolánka (ODS) a byla i přítelkyní exministra a ve své době vlivného pražského politika Karla Březiny (ČSSD), později odsouzeného za protiprávní jednání v dozorčí radě Pražského dopravního podniku. Odsouzen byl i další její někdejší přítel, Topolánkův důvěrník Marek Dalík (ODS). Blízkým přítelem jí byl i kontroverzní starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS), jemuž dělala místostarostku. V roce 2013 v touze po vlastní politické kariéře v tandemu s Janou Bobošíkovou prohrála volby s výsledkem blízkým nule. O dva roky později ale byla zpět na výsluní pražské politiky, když se načas provdala za opět vlivného bývalého náměstka pražského primátora Jiřího Vávru (TOP 09). Svatbu měli v Parkhotelu Popovičky, který patří manželce miliardáře Tomáše Maliny, bývalého spolupracovníka zavražděného mafiánského kmotra Františka Mrázka a podnikatele Tomáše Pitra.

Jaroslav Bureš patřil k nejvlivnějším a zároveň nejkontroverznějším osobnostem polistopadové justice. Prošel řadou vysokých funkcí na Nejvyšším soudu v Brně i Vrchním soudu v Praze, byl ministrem spravedlnosti ve vládě Miloše Zemana a neúspěšně za ČSSD kandidoval na prezidenta. Ústavní soud musel zrušit jeho protiprávní jmenování předsedou Nejvyššího soudu prezidentem Václavem Klausem, a v roce 2010 na něj dokonce ombudsman Otakar Motejl podal žalobu pro podezření z protiprávního ovlivňování soudního řízení.

V roce 2020 Bureš rezignoval na soudcovskou funkci, údajně „ze zdravotních důvodů“. Shodou okolností na něj ale předtím prasklo, že jeho dlouholeté kontakty v nejvyšším vedení notoricky podezřelého českého fotbalu nebyly zadarmo. Od Fotbalové asociace ČR, vedené tehdy později trestně stíhaným a odsouzeným Miroslavem Peltou, si nechal zaplatit zájezd na evropský šampionát pro sebe a svého syna za více než sto dvacet tisíc korun. Novému ministrovi spravedlnosti má teď dělat „politického poradce“.

Radomír Daňhel. Ten je jedním z nejdéle sloužících ministrových přátel a spolupracovníků. Absolvent Fakulty týlového a technického zabezpečení Vojenské vysoké školy ve Vyškově, a držitel „průkazu radiotelefonisty letecké pohyblivé služby“ se po fungování v armádním školství a na Ministerstvu obrany objevil v druhé polovině devadesátých let v Brně jako podnikatel.

Dlouhá léta zaměstnával Pavla Blažka i jeho manželku ve svojí firmě DEUP. Společně nakupovali nemovitosti a v roce 2001 se pokusili založit i soukromou univerzitu Vysoké učení Brno. V jejích orgánech zasedali hvězdy tehdejší brněnské opoziční smlouvy Michal Hašek, Zdeněk Koudelka (oba ČSSD), ale i Radovan Novotný (ODS – později odsouzený na čtyři roky za korupci) a Markéta Vaňková, od roku 2018 primátorka Brna (stejně jako Blažek a Daňhel vyslýchána v minulém roce policií v rámci podezření na rozsáhlou organizovanou korupci v operaci „Stoka“).

Toto období patřilo asi k ekonomicky „nejúspěšnějším“, protože Blažek i Daňhel mohli před volbami 2002 shodně věnovat ODS dar čtyři sta tisíc korun za každého. V brněnských Zábrdovicích si tehdy také společně pořídili i dům.

Státu tak vznikla přímá škoda přes tři sta milionů korun a spor nebyl ukončen dodnes. Pokud ho stát prohraje, bude se škoda, zapříčiněná Daňhelovým „znaleckým posudkem“, počítat v miliardách…

Zbývá otázka, zda premiér Petr Fiala nechává vědomě na ministerstvu spravedlnosti vyrůst druhé mocenské centrum, které bude ve vládě a koalici prosazovat a chránit zájmy Hradu, nebo – a to by byla ještě horší možnost – se tak děje bez jeho vědomí.

V této chvíli je tak prokazatelná jen jedna věc. Přinejmenším na ministerstvu spravedlnosti můžeme na změnu zapomenout. Stejně tak nevěstí nic dobrého, jak k tomu mlčí vládní koaliční partneři.

***

Místostarosta Pirátů Vojtěch Pikal pozastavuje své členství:

… „K 10. lednu pozastavuji členství ve straně. Tohle nemám zapotřebí,“ napsal po diskusi bývalý místopředseda Sněmovny Pikal. Na fóru vzniklo následně diskusní vlákno na jeho podporu, ve kterém Pikal mimo jiné napsal: „Vy tu všichni děláte, jako by se pozastavené členství nedalo jedním slovem obnovit. Předpisy jsou nástroj a politická strana nemá být životní styl.“ …

Považuji Vojtěcha Pikla za charakterního člověka. Osobně jsem ho poznal na posledním rozloučení s paní Vlastou Chramostovou v Národním divadle, kde byl jako jeden z mála politiků.

Novináři, investigativci, publicisté, deníky, časopisy, televize,  kteří o Čapím hnízdě a Babišovi psali roky, náhle „zpasivněli“ a mlčí k tomuto znásilňování demokracie a svobody, místo aby burcovali.

Panama Papers se ukázaly jako novinářská kachna (vedly k prohře Hnutí ANO). Stejně tak rychle zmizel z médií Babišův syn, který otce pomlouval také těsně před volbami. Z čeho žije se svoji matkou ve Švýcarsku se ho novináři nezeptali. Spolek „Milion chvilek pro demokracii“ pořádal statisícové demonstrace proti Babišovi, klientelismu a korupci. Nyní zmlkl, proč asi?

Každý člověk něčemu slouží, mnozí jen někomu, mnohdy jen sobě…

 

Jan Šinágl, 5.1.2021

***

Otevřený dopis ministru vnitra Mgr. Vítovi Rakušanovi o fatálních poměrech u PČR!

Předsedo Rakušane, hodili jste místní samosprávu přes palubu - Blog iDNES.cz

Poselství Josefa Mašína dnešku, přednesené jeho dcerou - hodné otce, dědy a rodu!

***

Vlasta Chramostová: „Já vyznávám s panem profesorem Patočkou ducha pravdy a hledání pravdy a ne ducha pomsty.“

  „I nejtemnější noc se změní v ráno.“

„Za všechny tresty tvrdých slov krupobití, živote, děkuji ti.

Je krásné moci věřit v mravní řád,

Vědět, že za hříchy se nikam neuteklo.

Tvor tresty znavený se může lehčej smát,

Než kdo jim unikl a jehož čeká peklo.

Za všechny tresty zasloužený pláč.

Spravedlnosti času, jsem tvůj vyznavač.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2022-01-05 16:57
Vědeckotechnick ý park v Buštěhradu dluží stovky milionů korun a čelí insolvenci

Vědeckotechnick ý park v Buštěhradu čelí insolvenci. Státu a firmám dluží stovky miliony korun. Vyplývá to z údajů v insolvenčním rejstříku, na které upozornil server iROZHLAS.cz. Insolvenční návrh na park podalo loni v prosinci město Kladno. Ředitel parku Jan Malina iROZHLASU řekl, že je schopný dluhy splatit do deseti let. Samotnou výstavbou parku se zabývá Městský soud v Praze. Podle policie majitelé úmyslně předražili náklady a vybavení, které byly financované z evropských dotací. ČRo, 5.1.2022
P.S.
Sloužil a slouží tento "Vědeckotechnick ý park" tak dobře veřejnosti, jako sloužilo a slouží Čapí hnízdo? Kolik stovek miliard asi bylo zneužito z evropských dotací, které místo služby veřejnosti a společnosti, skončily z nemalé části v rukou zbohatlíků, resp. zlodějů a zločinců?
0 #1 Jan Šinagl 2022-01-05 16:41
Švýcarsko s 8,5 miliónem obyvatel je jedním z nejbohatších států na světě v přepočtu DPH na obyvatele a víte, čím to je?

Švýcarsko má 46 000 státních zaměstnanců.

ČR má 482 000 státních zaměstnanců.

Zdroj: havlicekpetr.blog.idnes.cz/... /

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)