Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Stan_USA„Jsou ve vězení proto, aby splatili dluh společnosti a ne proto, aby si pěstovali svaly proto, aby pak napadali nevinné lidi, jen co vyjdou z vězení.”

„Káva má nulovou výživnou hodnotu a vyhazují se tím peníze daňových poplatníků.Tohle není Carlton, nebo Ritz, jestli se vám tady nelíbí, tak už se sem víckrát nevracejte”.

„Kriminálníci mají být potrestáni za svůj zločin – a ne žít v luxusu do doby, než budou podmíněně propuštěni, aby vylezli ven a znovu páchali další zločiny, takže se vrátí zpátky a budou tu žít za peníze daňových poplatníků a budou si užívat věcí, kterých si mnozí poplatníci nemůžou dovolit.“

V den, kdy si vězni stěžovali na horko ve stanech, jim řekl: „V Iráku je v tyhle dny teplota kolem 49-55°C a naši vojáci tam jsou taky ve stanech a musí celé dny pochodovat na pálícím slunci a v plné polní a jsou pod palbou, a to přesto, že nespáchali žádný zločin jako vy, tak držte svoje nevymáchané zatracené držky”.

... Rozdíl mezi již mrtvým divokým západem a dosud kvetoucím divokým východem je ten, že na divokém východě gangsteři tvoří zákonodárce, soudce, věznitele i katy.

"Kriminálníci mají být potrestáni za svůj zločin, a ne žít v luxusu do doby, než budou podmíněně propuštěni, aby vylezli ven a znovu páchali další zločiny, takže se vrátí zpátky a budou tu žít za peníze daňových poplatníků a budou si užívat věcí, kterých si mnozí poplatníci nemůžou dovolit," Šerif Joe Arpaio.

Stejnou měrou jakou tato země v posledních několika letech chudne a všeobecně upadá, lze sledovat stejnou míru nápadů vládní úrovně, které ji k tomuto stavu přivádí. Dalo by se tedy říci, že je této zemi vládnuto těmi nejhoršími možnými způsoby a vlastně už nic, nemůže její obyvatele překvapit. Protože všechna špatná rozhodnutí již byla aplikována.

Ale to bychom museli hovořit o nějaké jiné zemi, než je ta naše, republička krásná, středisková. Vláda, složená ze subjektů, které na sebe jindy podávají navzájem trestní oznámení, nebo svádí neutěšený stav financí a věcí jeden na druhého, jako poslední hit nalezla i kouzelnou medicínu na úbytě domorodého vězeňství.

Jelikož jsou vězení plná a vězeň něco erár stojí, budou zločinci propouštěni na svobodu. Občanu se tak údajně uleví na berních a DPH se tedy nebude muset zvyšovat na třicet procent. Tak to vidíte, vy všichni škarohlídi, že vláda dbá o lid.

Režim výkonu trestu bude takový, že zločinec již v okamžiku rozhodnutí soudu o výši trestu, může vytáhnout kalkulačku a toto číslo dělit dvěma, neboť po odpykání poloviny, bude automaticky ředitelem věznice propuštěn na svobodu.

Rozum si žádá sice odpovědi na pár nepodstatných maličkostí. Jako třeba na to, jestli by nebylo ekonomicky nejvýhodnější vůbec zrušit zákony, policii a soudy a nechat to na volné ruce trhu. Prostý občan by, troufám si říci, snad ani nepoznal rozdíl. Neboť pomoci a spravedlnosti se pochopitelně stejně nedočká již nyní a jediné co lze zaznamenat, je kriminalizování osob za nesouhlas s kandidáty ODS, prostřednictvím tykadel.

Tolik k pohledu na tristní a neutěšený obraz vlasti milené.

Že to jde jinak a bez toho, aniž by bylo pošlapáváno, znásilňováno, překrucováno a dezinterpretováno právo a zákon, je pochopitelné. Ovšem nikoliv v zemi, jejíž normou je zločince netrestat, protože byla povýšena nejdříve na návrh a poté na zákon. O takzvaných lehčích, nebo bagatelních zločinech, který se bude pružně přizpůsobovat potřebám vlády současné, jakožto i zájmům vlád budoucích.

Není nad to, když si občané, kteří všechna ta teplá místečka křížem krážem státní správu, vládu a prezidenta platí, mohou sami říci, jakým způsobem a kdo, bude akt spravedlnosti a ochrany zákona vykonávat. To co je v naší zemi nemyslitelné, protože by to zásadním způsobem narušilo struktury zkorumpované a neefektivní státní moci, je například to, že si američtí občané mohou zvolit svého šerifa.

Ten kandiduje jakožto ochránce jejich bezpečnosti a garant výkonu spravedlnosti za patřičný okres, či město a pokud jsou voliči s tímto stavem spokojeni, bude po uplynutí svého období zvolen znovu, nebo se dostane na někoho jiného, který to dá pořádku.

Že v dobách divokého západu byl tento systém velmi efektivní a rychlý, je neoddiskutovatelné, protože náklady na věznění, na rozdíl od tržeb pohřebních ústavů, nestoupaly. Ovšem stejně jako se vyvíjela a rozvíjela i mladá americká spravedlnost až ke stavu, kdy někdy i tam rozhodují peníze, spousta toho z oněch dob zůstalo stále platné.

Způsobem jak zaručit co možná největší míru bezpečí a snižovat kriminalitu v arizonském okrese Maricopa, v němž šerif Arpaio bdí nad zákonem, bylo vytvořit systém nápravných ústavů s tvrdým režimem, ale zároveň dát těm, kteří přestoupili zákon druhou šanci tím, že se jim dostane vzdělání.

A jak je vidět to, že jsou vězni ošaceni v růžových ústavních oděvech na veřejně prospěšných pracích, které vykonávají svázáni v řetězech, aby se nerozutekli a náklady na ostrahu nepřevýšily příjem z této činnosti, má svůj efekt. 7% míra recidivy svědčí o tom, že 93% odsouzených nijak netouží znovu se setkat s Joem Arpaiem a jeho způsoby nápravy těch, kteří přestoupili zákon.

Uzavření jedné z věznic okresu Maricopa a snižování nákladů na bezpečnost, včetně počtu trestných činů, je toho hmatatelným důkazem. Aniž by byli trestanci propouštěni v polovině svého trestu na svobodu s vědomím, že příště tomu bude zase tak. Což za prevenci a odstrašení vůči přestupování zákona, považovat nelze.

Do jednoho z nápravných ústavů, který je postaven v poušti a skládá se z oplocení a vojenských stanů, coby válečných přebytků americké armády se dokonce můžete i podívat. Neuvidíte vypasené vězně užívající mobily a trénující muskulaturu, aby byli v plné formě po opuštění ozdravovny s názvem česká věznice, ale obraz trestu, aniž by byl jakkoliv pokřiven jeho význam.

Zákaz kouření, konzumace kávy a zevlování u televize je samozřejmý. Protože se na tom shodují občané i šerif Joe Arpaio.

„Jsou ve vězení proto, aby splatili dluh společnosti a ne proto, aby si pěstovali svaly proto, aby pak napadali nevinné lidi, jen co vyjdou z vězení.”

„Káva má nulovou výživnou hodnotu a vyhazují se tím peníze daňových poplatníků.Tohle není Carlton, nebo Ritz, jestli se vám tady nelíbí, tak už se sem víckrát nevracejte”.

„Kriminálníci mají být potrestáni za svůj zločin – a ne žít v luxusu do doby, než budou podmíněně propuštěni, aby vylezli ven a znovu páchali další zločiny, takže se vrátí zpátky a budou tu žít za peníze daňových poplatníků a budou si užívat věcí, kterých si mnozí poplatníci nemůžou dovolit.“

V den, kdy si vězni stěžovali na horko ve stanech, jim řekl: „V Iráku je v tyhle dny teplota kolem 49-55°C a naši vojáci tam jsou taky ve stanech a musí celé dny pochodovat na pálícím slunci a v plné polní a jsou pod palbou, a to přesto, že nespáchali žádný zločin jako vy, tak držte svoje nevymáchané zatracené držky”.

A když se ho ptali, proč jediný povolený televizní kanál, je ten o počasí, odpověděl: „Proto, aby tihle blbci věděli, v jakým horku musí pracovat, když makají u mě v řetězech”.

Ostatně soudím, že zvolit si svého šerifa, by mělo být i mým právem.

A konečně, taky trochu spravedlnosti západně od řeky Pecos, by neškodilo. Protože na lumpy Roy Bean, bratři Earpové a Joe Arpaio odjakživa spolehlivě platí. Rozdíl mezi již mrtvým divokým západem a dosud kvetoucím divokým východem je ten, že na divokém východě gangsteři tvoří zákonodárce, soudce, věznitele i katy.

Go west, Czech republic!

 

Miroslav Václavek

http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/251018/Policie-slusne-lidi-buzeruje-serif-je-chrani.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)