Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Informace 1Albert Einstein: „Blíží se doba obrovského rozvoje techniky. Začneme-li sloužit my jí,Informace 2 budeme produkovat generace idiotů.“

Dříve se masově šířily jen myšlenky respektovaných osobností a plnily svoji úlohu. Dnes se díky moderní technice, či manipulaci, šíří „myšlenky“ i bezvýznamných a také plní svoji "úlohu". Moudrá slova, myšlenky a názory zanikají v nepřehledném množství. Svět mravně, kulturně a intelektuálně zaostává. Je nepřirozená, náhlá potřeba milionů vyjadřovat se takřka ke všemu. Nekomunikujeme oboustranně, převážně konzumujeme jednostranně informace. Hloupneme, ztrácíme přehled a stáváme se o to snadněji manipulovatelnými. Je to jistě dané i následkem změny způsobu života a ztráty přirozené lidské komunikace. Nejsou-li slyšet slova a myšlenky moudrých, vítězí opačné hodnoty. Jako rodina dopadne špatně bez dobrého vedení, dopadne špatně stát či svět, není-li dán prostor těm nejschopnějším. Hledejte to správné „stéblo“ ve stohu slámy – samo vás „nepíchne“. Dnes musí doputovat názor k příjemci, chce-li být přečten, nebo mít naději na přečtení. Není divu, že nejvíce jsou sledovány videa, jako nejméně náročná forma šíření informací a nejsnadněji oslovující. Moderní technika umožnila projevit se individualitě, ale současně ji zabíjí a podporuje „stádovost“ jako za totality. V ní byla cílená a násilná, málokdo jí nepodlehl. Dnes je nenásilná a manipulaci podléhá snadno a dobrovolně nemalá část obyvatelstva. Zvolení Zemana na základě lži a porušení volebního zákona bylo odstrašující ukázkou. V podstatě byl Zeman zvolen nezákonně presidentem. Viditelně mu to nevadilo a nevadí. Lepšího příkladu stavu země netřeba.

Za nebezpečné názory se dříve zavíralo, názory moudrých a schopných dokázaly dobu měnit. Dnes může kdekdo říkat pomalu cokoliv, nic se mu nestane, nic se nezmění. Slova moudrých ztratila váhu, zanikají v moři nerozumu. Mnozí se považují za jedině „moudré“, jediné nositele „pravdy“ či „spasitele“. Jejich množství zabraňuje slyšet ty, co bychom slyšet měli. Moudré a silné slovo ztratilo svoji moc, už neohrožuje zlo. Příliš informací a názorů posiluje zlo a manipulovatelnost těmi, kdo média ovládají.

Žádná technika nemůže nahradit kvalitu osobního setkání a pěstování přirozených lidských vztahů. Hrozí, že se na ni staneme závislí a neschopni řešit stále více narůstající množství problémů v materiální a duševní oblasti. Technika přenese informaci, ale zabíjí přirozenost a lidskost, stane-li se člověk jejím otrokem. Člověk nemůže být strojem. Stane-li se jím končí člověk i smysl jeho života, tedy i prosperita a tvorba smysluplných hodnot.

Albert Einstein: „Blíží se doba obrovského rozvoje techniky. Začneme-li sloužit my jí, budeme produkovat generace idiotů.“

 

Jan Šinágl, 8.7.2015

* * *

Genetika je neomylná

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)