Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Policie auto znakElitní policista Stanislav Švábenský naplánoval svoji sebevraždu do detailu, píší LN ze dne 25.2.2016

Cituji ze článku v LN: Všechno zabavili: Švábenský starší se nyní vydal po stopách vyšetřování šestihodinové zpovědi. Je přesvědčen, že v ní leží klíč vysvětlující zkázu jeho syna. Policisté si podle něj stáhli záznam hned druhý den po sebevraždě. „Za necelé tři hodiny se vrátili a zabavili všechno: počítač, notebook a mobily. Dodnes jsme to neviděli,“ říká na adresu policie. Citlivá nahrávka posléze putovala na olomoucké vrchní státní zastupitelství a odtud na Generální inspekci bezpečnostních sborů, kde její obsah dodnes prověřují. Švábenský starší zatím ale naráží na hradbu mlčení. „Bylo mi řečeno, že nemám nárok na informace. Mluvil jsem ale s vyšetřovatelem, podle něhož může být řada věcí z nahrávky promlčena,“ vypráví o svém snažení. Boj za zesnulého syna však nehodlá vzdát. „Mně bude 74, ale rozhodl jsem se, že pokud mi budou stačit síly, očistím ho,“ je pevně rozhodnut. … Připomínám otřesný dokument ostravské ČT, vysílaný 10.3.2011 KDYBY MNE ZABILI také o likvidaci schopných policistů. Nedávno jsem hovořil s jedním policistou. Jeho postřehy a zkušenosti za 25 let služby u PČR jsou zdrcující.

Skutečnou práci odvádějí Obvodní oddělení policie (OO), kde každý dělá vše, zatímco vyšší organizační složky mají na vše specialisty. O to více ovšem rádi vyčítají OO každou chybu. Nedostatek lidí na tabulková místa s vysokoškolským vzděláním vede k tomu, že přicházejí vysokoškoláci i z jiných oborů, jsou hned povyšováni, bez zkušeností a praxe na místa, na která schopnostmi a zkušenostmi stačit nemohou (sám jsem měl s jednou čerstvou podplukovnicí vyššího policejního útvaru delší telefonní rozhovor, kdy jsem měl dojem, že mluvím se žákyní ZŠ). To vede k velké frustraci policistů s roky praxe. Chybí kvalitní kariérní řád. I proto schopní policisté odcházejí, nahrazováni neschopnými. Mnoho jich proto pracuje ve velké frustraci jen aby se dočkaly odchodného či důchodu. Samozřejmě k tomu přispívá i špatná legislativa, málo pravomocí, kdy policista pro samé obavy aby neporušil nějaký zákon či předpis, nemá možnost pracovat tak kvalitně jak by chtěl.

Při patřičných pravomocech policisty by stát ušetřil miliardy na přestupkové a soudní jednání, kdy by jasné věci řešil rychle, konečně a neodvolatelně. Mohl by mít i dvojnásobný plat a navíc úctu a respekt občanů. Ministr Chovanec má peněz dost, další nic nezlepší a nevyřeší – jen vyfutrování dalšího plýtvání. Je to o kvalitě lidí na všech stupních a především ve vedení policie, kde je hlavní problém její nefunkčnosti.

PČR je ve velké krizi, policistů vidíte stále méně na silnicích a ulicích. Nevíce ohrožuje PČR příliš velký počet neschopných velitelů. Jejich schopnost je často pouze umět sbírat „frčky“, funkce a pobírat za špatnou práci, pokud vůbec, stále více peněz. Jenom nemít, natož ještě převzít osobní odpovědnost za svoji práci či své podřízené. Zatím to spíše vypadá na to, že heslo „pomáhat a chránit“ uplatňují především ve svůj prospěch.

 

Jan Šinágl, 26.2.2016

* * *

Vyjádření Šlachty - Šéf ÚOOZ odmítl tvrzení, že útvar zanedbal metanolovou kauzu – je dost panické?! Proč má potřebu reagovat tak rychle? Proč nevyčká výsledku vyšetřování? Pokud špičkový policista spáchá sebevraždu za těchto okolností, je jeho smrt daleko spíše důkazem jeho pravdivé výpovědi než slova šéfa ÚOOZ bez důkazů. Policie ČR je v děsivém stavu, plná korupce, neschopnosti, klientelismu. Nepochybuji, že šestihodinové video je plné důkazů. To jak rychle bylo „uklizeno“ je za současného stavu policie spíše špatným, než dobrým signálem. Každý kdo tento sytém ohrožuje a je sám, stane se obětí, ze které mocní udělají snadno pachatele. Kdo je sám, nemůže vyhrát – jen nespravedlivě trpět a věřit, nebo dobrovolně odejít ze života, který pro něho ztratil smysl právě proto, že bez morálních a mravních zásad nemohl už déle žít. Ing. arch. Marek Řičář by mohl vyprávět a jistě je takových více. Věřme, že umlčeni a mlčet věčně nebudou!

J.Š. 1.3.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)