Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sociologický ústav v uplynulých dnech ukazuje, že vnímání ženských a mužských rolí je u české veřejnosti stále stereotypní. Většina si myslí, že muž by měl vydělávat a žena se starat o domácnost. (Novinky, 25. 3. 2016)

Kde je pravda? Krutá pravda je taková, že „blbost světem vládne“. Zapomíná ten svět, že žena hraje v životě, především a v souladu s potřebou lidstva, roli zachování rodu a vychovatelky svých dětí. Záležitost mateřství a otcovství je nutno dát na pořad dne: Ta největší odpovědnost za kvalitu populace leží na rodičích, a na matce především. Lidstvo snad nechápe, že ženy a muži si nejsou rovni biologicky, stejně jako jsou rozdílní anatomicky.

Kdyby lidé někdy používali víc rozum, místo ošidných emocí a předsudků o rovnoprávnosti mužů a žen, nedělalo by si těžkou hlavu s feminizmem a podobnými úchylkami, a neřešilo by něco, v čem se nevyzná. Pochopí dnešní člověk, pochopí někdy politik, že žena je přece od přírody muži nadřazena v záležitosti zachování populace? To je ale rozhodující idea pro chápání role pohlaví, rozdílných rolí mužů a žen, chápání, že existuje dělba povinností v životě dvoupohlavní společnosti.

Že žena nikdy nemůže, plní-li právě svou biologickou roli, být postavena muži na roveň v povinnosti financovat rodinu. Že nemůže ve svém plodném věku řídit dílny, podniky, vědecké týmy, ministerstva. Ona je přírodou povolána lidstvo tvořit, obnovovat, vychovávat. Nesmí věnovat čas nějakému hloupému vydělávání peněz, když má milionkrát větší zodpovědnost za dokonalou péči o plod ve svém nitru a o své narozené děti. O utváření domácího prostředí a lidských vztahů pro děti.

Neplačte, feministky, že maminka není vysokoškolskou profesorkou. Naopak jí zakažte jakoukoliv práci, jež ji odděluje od dětí. Ale plačte, že jako společnost nejsme schopni věnovat ženě zaslouženou úctu, a ani nás nenapadne jí za výchovu dětí, jak se patří, dobře platit.

Ne rodinným přídavkem k platu muže.

Matce rodiny, když ne víc, tedy aspoň minimální mzdu, osamělé matce průměrnou mzdou, dětem pak solidní přídavky. Dvojnásobným přídavkem na dítě adaptované do rodiny. Kojenecké ústavy a dětské domovy by měly být využívány co nejméně. Tam tragicky chybějí maminky. Asi budete láteřit, co je to za nesmysl, kde se na to vezmou peníze. K tomu řeknu jednu z možností.

Udělejme si pořádek v úřadech, institucích, zákonech, justici. Spusťme proces racionalizace správy věcí veřejných (státu). Volejme k účasti na racionalizaci všeho veřejného života úspěšné lidi, především úspěšné podnikatele. Máme příliš mnoho dobře placených lidí v administrativě, například. Seznam takových příkladů by byl velmi obsáhlý. Diskutujme o nich a dožadujme se náprav.

Zboží se vyrábí dostatek pro všechny, jen nejsou dobře rozděleny peníze na jeho prodej. Někdo si zoufá, jiný má na hazard. V záležitosti zapojení ženy do veřejného života je příležitost pro ženu účastnit se místní samosprávy už od školního věku nejmladšího dítěte. Pro vyšší politiku je pro matku dětí vhodná doba až po osamostatnění dětí a může trvat i do vyššího věku. Zapojení žen do politiky je samozřejmě žádoucí. Stejně je tomu v práci jakékoliv. Ale ne na úkor mateřství.

Pro feminizmus místo na slunci je. V zaměření se na práva a pozitivní prostředí pro roli ženy jako matky, a teprve v několikáté řadě o její postavení v zaměstnání a politice.

Poznámka:

Za feministicky nesmyslně pojatou rovnoprávnost žen právě bolestně platíme imigrací. Naše evropské ženy rodí méně, než 1 dítě, a tak paní Merkelová musela povolat Islám, aby vypomohl s nádeníky. Máme jich málo pro podřadné práce, a tak to vyřešíme pozváním vyznavačů Islámu s jejich početnými rodinami a velkými požadavky na sociální dávky. To je špatně, to je cesta k vymření Němců, Francouzů, Švédů, Italů, Angličanů, prostě Evropanů. Když Evropanka porodí 1 dítě, pak dvě ženy tu zanechají jen jedno děvčátko. A v další generaci opět dvě zanechají jedno. To je strom života dolů větvením. Výsledek – vymření národa. Přijde velice rychle. Jeden muslim si vezme 4 Evropanky. Ty porodí 32 dětí. Muslimů.

25. 3. 2016   Vrbík, Zlín

* * *

Téměř polovina dětí se loni narodila mimo manželství

Téměř polovina dětí v Česku, které se loni narodily, přišla na svět mimo manželství. Podíl každoročně roste. Nesezdané rodiče či svobodnou matku měli loni nečastěji narození chlapci a děvčata v Karlovarském a Ústeckém kraji, nejméně ve Zlínském. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) přibývá v ČR postupně lidí, podle nichž není nutné, aby rodiče byli manželé. V roce 1990 se mimo manželství narodilo 8,5 procenta dětí. O deset let později podíl překročil dvě pětiny. Loni podle statistiků dosáhl 48 procent. Pohled Čechů a Češek na manželství se v posledním čtvrtstoletí výrazně proměnil. Zatímco v roce 2005 považovala sňatek pro výchovu potomků za důležitý polovina lidí a čtvrtina si myslela, že roli nehraje, nyní se poměr otočil. Polovina lidí míní, že manželství není pro výchovu důležité. Zhruba čtvrtina má názor opačný. ČRo, 24.3.2016

* * *

Základem státu je rodina, vzdělání a výchova. Není-li toto v patřičné kvalitě zajištěno, dříve či později stát zanikne.

J.Š.27.3.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)