Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Altner - Postoj - ABB - Návštěva - Stížnost - Rozhodnutí v kause Pechanec bylo potvrzeno - Nečesaný

Altner

Tak prý Zdeněk Altner vyhrál ve druhém stupni spor o palmáre za vysouzení Lidového (nesprávně též: Lihového) domu pro sociální demokracii, což by spolu s příslušenstvím mělo obnášet nějakých 350 milionů korun (nesprávně též: mega). Případ neznám detailně, jen mám představu, jak to v této zemi reálně chodí, a tak nabízím realistický scenář věcí příštích: …

* * *

Postoj

Dopravní přestupky – čirá radost. Z authentického úředního záznamu Policie ČR: …

* * *

ABB

Ve vynikajícím americkém filmu All the King's Men (1949) sledujeme počátek politické dráhy guvernérského kandidáta, který jednou vystoupí s neslaným-nemastným projevem, jímž nikoho nemůže zaujmout, a poté, po nějaké době, ten samý člověk promluví jednoduše, k věci a tak, že elektrisuje dav (pokud film neznáte, pusťte si ho, je skutečně dobrý; Američané vždycky uměli točit výborné filmy o politice). Co to má co dělat s Adamem B. Bartošem, kterého policie v sobotu během projevu na Václavském náměstí zadržela a poté s nedůvodnou brutalitou zasáhla proti jeho příznivcům? Velmi mnoho. …

* * *
Návštěva

Návštěva čínského presidenta mne ponechává celkem v klidu, neboť díky svému věku si ještě pamatuji na podobné podlézavě pompesní vítaní státní návštěvy perského (íránského) šacha v r. 1977. Krátce poté, co byl onen Husákem málem povýšen do šlechtického stavu a darem mu věnován Karlštejn i s korunovačními klenoty, byl jeho režim poražen a nahrazen theokracií, a šach dožil své dny v exilu. Nebyl bych proti, kdyby stejně skončili i president a režim čínský. Leč dosti reminiscencí. Po právní stránce mne zaujaly tři detaily: …

* * *

Stížnost

No ano, jistě. Vím to. Jsem nesnesitelný, arogantní, agresivní, disociální kverulant, který kudy chodí, tam vyvolává konflikty. Příkladmo dnes. Já si prostě nemůžu pomoct: stížnost, zvukový záznam k oné přiložený. Asi by to chtělo nějaký kurs, třeba Jednání s úředníkem pro samouky; první lekce by mohla být Výcvik poníženosti.


J.Š.1.4.2016

* * *

Aktualizováno 3.4.2016

Rozhodnutí v kause Pechanec bylo potvrzeno

Poměrně rychle rozhodl Vrchní soud v Praze o stížnosti Vlastimila Pechance proti usnesení Krajského soud v Hradci Králové nepovolit obnovu jeho procesu. Samozřejmě, že v neprospěch odsouzeného.


Není arci důvodu nad rozhodnutím se rozhořčovat: krajský soud v lednu vydal znalci obhajoby ke zkoumání nůž a na něm je s největší pravděpodobností DNA skutečného vraha Otto Absolona, a vyjma možných nepatrných stop na vnějších plochách, které se tam dostaly během nahlížení do spisu, se tam nevyskytuje DNA odsouzeného. Jestliže sbírka a benefiční koncerty ve prospěch V. Pechance vynesou dostatečné prostředky, aby se znalecké zkoumání dalo provést, nepochybuji o tom, že soudy budou nuceny ve světle nových zjištění kapitulovat, obnovu povolí a Pechance zprostí obžaloby, přičemž jako premii by mohly – arci to spíš ke své nelibosti – odhalit skutečného vraha.

Nečesaný

O co jde v kause špatně odsouzeného vraha ve stadiu pokusu Lukáše Nečesaného, nám vysvětlil senátor Miroslav Antl. Totiž o kampaň organisovaného zločinu a další trestnou činnost. Souhlasíme, vřele: jen se s panem senátorem možná rozejdeme v posouzení, kdo takovou kampaň vede a novou trestnou činnost páchá. … Ale abychom byli spravedliví, nenadchla nás ani práce obhajoby. Např. argument, že policie nenašla všechny gelové nehty poškozené, nýbrž pouze osm. Člověk nemusí být detektiv Štika, aby ty dva zbývající objevil přímo na videu z nemocnice.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)