Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vyveďte toho advokáta!

O kouzelném světě postkomunistického dokazování jsme psali minule, dnes tu máme něco podobného: případ vyvedeného advokáta. Jak barvitě líčí na svém blogu advokátka Klára Samková, soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 Miloslav Sládek ji v pátek nechal vyvést ze soudní síně a poté nerušeně pokračoval v projednávání opatrovnické věci. Bez advokáta se panu soudci jistě jednalo pohodlněji, o tom žádná. Fascinující však je, nakolik si český soudce může být jist, že se mu nic nestane, přestože se dopustil jednání, které má všechny znaky trestného činu.

Nenávist soudců k advokátům je známá. V případě RWU (tzv. čarodějnických procesů) vyvrcholila arogance soudkyně Daniely Reifové tím, že přímo při hlavním líčení řekla obžalovaným, že je jí jich líto, jak špatně jsou obhájcem Robertem Cholenským hájeny. Po právu za to byla poté z projednávání kausy vyloučena, arci až po intervenci odvolacího senátu Felicie Hruškové; několik dalších senátů městského soudu toto extempore ponechalo v klidu.

Soudce Sládek – jenž se mimochodem už svou prací proslavil, když nechal odebrat dítě z rodiny za účelem lepšího odborného zkoumání jeho stavu – si může být jist nejen tím, že nebude stíhán trestně, ale v bezpečí je i před nevolí kárného senátu: pokud se tam vůbec dostane, čeká ho téměř s jistotou zprošťující rozhodnutí. Trestáni jsou tímto senátem totiž jen ti, kteří se znelíbili mocným, tak jako soudce Miloš Zbránek; ani nezákonné vzetí do vazby, jako v případě soudce Ondřeje Lázny, důvodem k potrestání není, a lze proto s pravděpodobností hraničící jistotou tvrdit, že kárný senát podrží i soudce Sládka.

http://paragraphos.pecina.cz/2016/11/vyvedte-toho-advokata.html

* * *

Tak to dopadá, když na místa soudců se dostanou lidé mravně a psychicky nezpůsobilí, kteří svoji neschopnost prokazují zneužíváním svých pravomocí. „Soudce“ Miroslav Sládek není žádnou výjimkou, byť si to co on ještě žádný soudce nedovolil, ani za komunistického režimu!

 

Jan Šinágl, 9.11.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #7 Jan Šinagl 2016-11-19 10:00
Můžete mi ten dopis z Brazílie přeposlat, pane Chlumský? Obratem ho zveřejním, případně jeho část, v rámci mých aktivit na podporu potomků Jana A.Bati. Nejsem si vědom, že bych někomu kdo má jiný názor nadával? Vážím si, že oceňujete moji práci, byť se ne ve všem shodneme. Děkuji Vám předem.
0 #6 Jan Chlumský 2016-11-17 20:10
A ještě o tom Baťovi. Mám tady dopis staré paní z rodiny Baťů v Brazilii. Je otřesné, čeho neschopný Baťa junior byl schopen. Nikdy jsem se s tímto špinavcem nesetkal jak si myslíte a již nesetkám, protože je již nějakou dobu pod drnem. Koupili si s manželkou Kanadskou veřejnost a žili si tu jako by nic. Ten dopis jsem poslal do Toronta redakci Nového Domova, ale pochopitelně o dopisu ani zmínka. Takže ten český charakter cloumá asi světem a ani Kanada se tomu nevyhnula. A to pan Baťa v Torontu byl daleko větší pán než byl náš poblitý šašek Vašek Havlů. Pokud toto na mne prozradíte, asi si již asi v Torontě na ČS dnu nezhraji. Jenže jak říkám, jde o pravdu a principy. A ty jak se zdá hodně našich krajanů nemá moc v úctě. Český nýrod prostě již není to, co býval. Proto se vrátit domů nehodlám, jen bych těm pár stále ještě žijícím kamarádům a kamarádkám z mládí rád přijel zahrát jejich muziku, ale to už je zas o něčem jiném. Mějte se hezky a nenadávejte mi. Děláte dobrou práci. JCh
+1 #5 Jan Chlumský 2016-11-17 19:46
9 dnů po mámině smrti bratr Miloš máminou kartou vyraboval její konto, předstíraje, že neví, že máma měla závěť na nás tři bratry. Jelikož jsem měl doma 4 letého synka, jehož mamka odmítla do emigrace jít, poslal jsem Milošovi přes Tuzex nové auto, aby dal peníze rodičům na alimenty, o něž má bývalá mé rodiče soudila. Miloš peníze rodičům nedal, ale nové autíčko neodmítl. Na ty půlgalony whisky, na letenky, pobyty venku a zlaté krugeranty ke svatbám jeho dcer Miloš conveniently zapomněl a vyhodil mne z bytu. V Česku tudíž nemám již ani kde hlavu složit a trochu jsem se zatvrdil. A nyní pane Šinágl, myslíte si stále, že dlužím té populaci Vaší domoviny nějakou činnost ke zlepšení jejího bytí? Česká země s její kulturou, klasickou hudbou, historií a hrady a zámky nám tady může být ukradená. Jde o principy. Je to jak mi známý žijící v Praze řekl "zlatý pohár, plný hoven". A z 90% si to tady myslí každý emigrant, protože jejich zkušenost je naprosto stejná. A pivař Havel nebyl jiný.
+2 #4 Jan Chlumský 2016-11-17 18:59
Moje matka byla u nás v Kanadě několik půlroků. V pražské ČS Spořitelně se jí penze akumulovala, její konto rostlo a my měli radost, že si doma může koupit co potřebuje bez ohledu na to co to stojí. Coby dlouholetá domovní důvěrnice byla ale na seznamech STB. Zjistil jsem to až po její smrti; nikdy se s tím nepochlubila. Dnes vidím, proč byla zadobře s těmi pár kovanými bolševickými partajemi u nás v činžáku. U vnoučat v Kanadě si hrála na Babičku Boženy Němcové, a v Sears oblečení a v business class na letadle se prý cítila jako paní. V Praze se nechala vyvézt z letadla na kolečkové židli (trpěla prudkým snižováním krevního tlaku díky rozedně srdeční aorty a atmosférické změny tlaku na letadle jí vadily). Rodině v Praze namluvila, že jsme jí v Kanadě nutili do práce, která ji naprosto vyčerpala. Pak přepsala domek po mé babičce, kterého jsme se s druhým bratrem venku na její žádost v její prospěch vzdali na pivního neschopného bratra Miloše a jeho ženu a tvrdila, že o tom nevěděla.
+2 #3 Jan Chlumský 2016-11-17 17:39
Povězme si tedy podle pravdy, jak to s naší emigrací na Západ bylo. Já odešel z principielních důvodů, neměl jsem již žaludek na tu bolševickou žumpu v níž jsem vyrůstal, a která se po 68 roce opět začala rozlévat. Z těch, kteří si odejít netroufli se stali závidějící vlastenci, omlouvající si svou zbabělost postavit se normálnímu životu tváří v tvář. Ano, na Západě když pracujete, tak slušně žijete. Když uděláte chybu, kopne Vás život do zubů. Tak to v normálním světě má být, tady to tak bylo a stále ještě je. A tak si Češi jezdili za prachy příbuzných na Západ na nákupy značkových jeans, které my si tady jen stěží mohli dovolit, a potajmu hledali, co Západu vytknout. Bratr Miloš zde fotil kdejaký slum s černochy válejícími se na Floridě pod mostem, jen aby si své rozhodnutí na Západ neodejít ospravedlnil. A po několikanásobný ch úspěšných návštěvách Kanady se mu u nás znelíbilo, protože prý jsme mu nedali klíč od domu (žena byla s dětmi doma a nás dát mu klíče prostě nenapadlo).
0 #2 Jan Šinagl 2016-11-17 08:56
Bohužel tento černobílý pohled je hodně rozšířen - jeden člověk může za vše. Jakoby šlo ze dne na den udělat z postkomunistick é společnosti dokonale demokratickou. Paradoxně většinou podobní kritici nedělají sami nic pro nápravu situace, vyjma kritiky všeho a všech. To je pohodlný, nic neřešící, typický český postoj, pomáhající nevědomě současný stav společnosti udržet. Smutně, že se k němu přidávají i lidé, kteří žijí ve vyspělých demokraciích. Je něco divného na české povaze, kdy jen menšina exulantů a emigrantů je schopna své myšlení a způsoby změnit. Jistoty předem, změnit hned, nepřipouštět naději, ale hlavně ať to za mne udělají jiní, nebudu přece nic riskovat a obětovat. To vše Václav Havel dobře věděl a předvídal, ale kdo z jeho kritiků si dá práci se s jeho myšlenkami a postoji seznámit. Svět ho pochopil a uznává, jenom v jeho rodné zemi je stále dost těch, kteří ho nemohou "ani cítit". Český charakter, česká tradice a neschopnost jednoty je příčina problémů, které si způsobujeme sami po generace. O tom psal už mistr Jan Hus, ale dodnes nemáme odvahu o tom mluvit. Nedivme se, že dodnes proto nejsme schopni uznat Jana Antonína Baťu. Uznáváme toho, kterého bychom měli odsuzovat - Tomáše Baťu jn., syna Tomáše Bati. Mimochodem s ním se pan Chlumský v Kanadě jistě stýkal. Ocenil bych, kdyby mu to řekl do očí. Řekl jsem mu to v budově Městského soudu v Praze. Rozhovor jsem nedokončil. Neodešel jsem já...
-2 #1 Jan Chlumský 2016-11-17 02:28
A kdo je za celou tuto situaci v justici zodpovědný? Nepoctivé, cynické, zkorumpované, komunizmem vychované soudce národu do kožichu nasadil náš slavný Václav Havel, který jak se dnes již ví, k této chátře patřil. A aby na ně nikdo nemohl, dal jim doživotní mandát. Neohebná poctivost v soudnictví se mu vzhledem k jeho rodinné minulosti a majetkovým poměrům ani nehodila. Proč se jenom stále hledají příčiny, píše se a nadává na nemravné soudce, a přitom se o pravých důvodech jejich přežití a existence poslušně mlčí? Je třeba věci nazývat správnými jmény, jinak se Česko z těch morálních sraček nikdy nevyhrabe. A ta přihlouplá polovina národa Havla zbožňující na tom všem nese svoji vinu ať již proto, že díky Havlovi přežili, byli necháni na pokoji, anebo proto, že jsou prostě slepí, naivní a blbí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)