Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MongoloveRuské pravdy a naše evropské jsou rozdílné. Buďme si toho vědomi. Je lépe být  připraveni nežli překvapeni. Někdo řekne, že je to zbytečné a zbytečně provokujeme. Jistě na zahrádce, plné květů, u řeky pod stanem a s obchody plnými tropického ovoce, s možností říkat co nás napadne to tak vypadá.

* * *

Často slýchávám nebo čtu o statečném postoji českých občanů za normalizace a v padesátých letech kdy obstát s čistým štítem bylo zvlášť obtížné ba nemožné. Mnozí z nás dodnes říkají: „ Za svou pravdu jsem čestně  bojoval i na veřejnosti. I před soudem. A svoje slova jsem neváhal změnit v čin. Dokazují to dokumenty, později žádosti o revizi procesu, o propuštění.  Českoslovenští letci, kteří přežili v leteckých soubojích po návratu z druhé světové války do vlasti byli souzeni, odsuzováni, vězněni degradováni, pomlouváni. Všichni tito čeští hrdinové trpěli námi Čechy oddanými komunistické Moskvě. Ať to bylo po únoru 1948 nebo po roce 1968.

Ti co sloužili sovětským názorům vyznávají pravdu zcela jinou, zcela odlišnou. Už Lenin pronesl jejich pravdu: „Vše co prospívá věci socialismu je potřebné a správné.“ Vše. Boj, zločiny, podvrhy, lži, lživé proklamace, donucování, násilí atd. Schází tam slova dialog, tolerance, vyjednávání. Proto zemřeli nebo byli zabiti desítky milionů ruských občanů z nichž mnozí hájili svoji pravdu. Rusům nikdy nešlo o socialismus, ale v první řadě o získání dalšího území.

Tak jako po druhé světové válce získali velkou část východního Polska, Podkarpatskou Rus, rumunskou Bezarabii. Bylo umravněno Československo přívalem tanků pro nápravu odlišného smýšlení. V Budapešti brutálním násilím byla konsolidována sovětská semknutost. Odejmuty dvě části, samostatnému státu Gruzie Jižní Osetie a Abchazie. Přivlastnění poloostrova Krymu, vyhnání části původního obyvatelstva. V ruském nazírání se tomu říká připojování  dalších území  nebo také sjednocování. V Evropě okupace. Nesouhlas, případně žádost o vyjednávání nepřichází v úvahu, protože připojením dalších území se posiluje  jednota narůstajícího území.

Ze stejných důvodů se naskýtá Ruské federaci potřeba narušit celistvost Evropské unie. S jednotlivými státy lze manipulovat jednodušeji. Jako s Gruzií, jako dříve s Finskem, jako dnes s Ukrajinou, jako s patnácti vazalskými státy kolem Sovětského svazu, nežli dostaly od presidenta Jelcina možnost svobodně se rozhodnout o přidružení či samostatnosti. V Leninově prohlášení třeba vyměnit slovo socializmus za dvě jiná slova, získání území. Získané území lze opanovat a donutit k jednotě. Varšavský pakt i když ne celý tak činil. Marx leninismus, proletářská revoluce socialismus se dodají, protože masy také myslí.

Chování východních Slovanů bylo od pradávna po více než několik století formováno zvyky těch, kterými byli po velmi dlouhou dobu ovládáni. Kočovní nomádi později Mongolové. Ti si nebrali při případném nesouhlasu  servítky. Absolutní moc jejich Chánů vládla nade vším. Pozastavili se pouze před dvěma vlivy. Podobnou silou jakou vládli sami, a sile přírody. Proto je zcela přirozené, že další generace, které nepoznaly nic jiného přejaly a používají absolutní moc svých předků.

Pozastavovat se nad chováním lidí, kteří vypadají sice jako my, ale způsoby, chování, rozhodování mají zcela odlišné, je naivní a zbytečné. Rusové berou chování nás Evropanů vážně pouze tehdy, vidí-li že vládneme obrannou silou, že máme možnost se postavit. Poláci trpěli od Rusů ve druhé světové válce i po ní mnohá příkoří. Je přirozené, že žádají Spojené státy o vojenskou základnu na svém území, vždyť  ruské raketové rampy již dávno míří na Evropu z východu, ano i na nás na Česko. Co jen dalo vyjednávání odvézt atomové bomby, z českých úložišť, které byly v Česku na třech místech. Dnes po jejich odvozu je jedno z nich pro veřejnost přístupné.

Ruské pravdy a naše evropské jsou rozdílné. Buďme si toho vědomi. Je lépe být  připraveni nežli překvapeni. Někdo řekne, že je to zbytečné a zbytečně provokujeme. Jistě na zahrádce, plné květů, u řeky pod stanem a s obchody plnými tropického ovoce, s možností říkat co nás napadne to tak vypadá.

 

K.Mrzílek, 21.9.2018

* * *

Ideologie je zástěrka, záměr je získat území

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)