Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV ZAKONHráz, obrana před příbojem - Kdy začneme snášet sami sebe?Hostin pamatnik 2018

Někteří lidé jejichž projekty, nápady byly za komunistické totality zašlapány dokázali se otřepat a vymýšlet, znovu to zkusit  uplatnit se, připomínali děti budující na mořské  pláži své hrady. Od rodičů ale vědí, že přijde příliv a s ním příboj a jejich výtvory zničí a odplaví. Jsou to děti, otřepají se a druhý den začnou znova. Nevědí, že za totality tvůrčí elán jejich otců smýval neustálý komunistický příboj. Ten příboj je komunistů program, a jejich mentalita, je k tomu, aby vše co nepovolí ústředí spláchnout. Po celých čtyřicet dva let bylo zašlapáno obrovské množství lidského umu, kreativnosti nadarmo jak to ukazují pořady televize o „Zašlapaných projektech“, o vynalézavosti Čechů. Tento totalitní příboj utopil a zničil spousty lidských zdrojů, nápadů a projektů, ale i životů.

Má-li někdo touhu překonávat překážky, nebo chuť stavět se proti komunistickému příboji bez pevné hráze, bez pevnosti působí jako děti na pláži, které, ale s příbojem počítají, vědí že jejich výtvor se zbortí.

Vycházet vstříc komunistickému příboji  v domnění, že si porozumíme je nabízení hodnot bez obranné hráze.

Měla by tím být jednota, společný postoj. Těm,  kteří nesouhlasí, jsou proti, je třeba oznámit, že se chovají jak migranti, kteří se v zemi ocitli sice legálně, ale svým chováním narušují hráz, postavenou k ochraně našemu způsobu života. Názor, že v demokracii na to mají právo neplatí ani v době kdy hráz ještě nebylo třeba stavět, protože demokracie má mantinely a ty má proto, aby se  ubírala jedním směrem i když mnoha různými způsoby, ale ne všemi směry tedy nikam.

Za vlády komunistů bylo heslo: „Buduj vlast, posílíš mír“. To je přeci pěkné heslo. Posílíš mír, ano.  Kdyby se za ním neskrývalo budování tajných úložišť atomových bomb Rusy v Česku na třech místech. Dnes už odvezených atomových náloží. Jedno z  nich je veřejnosti přístupné.

K.Mrzílek

8.10.2018

* * *

Mějme se rádi

Kdy začneme snášet sami sebe?

Rusínů jsme se zbavili zahanbujícím způsobem, tak že nevolená Gottwaldova vláda, která na to neměla právo, postoupila Podkarpatskou Rus Sovětskému svazu. Byl to jediný národ, který nás české občany chválil děkoval a dával to veřejně najevo. Byli nesmírně vděčni, že jsme se jich ujali a zbavili maďarského jha. Proto za nás ve druhé světové válce bojovali a umírali. My Češi jsme vyráběli zbraně proti přátelům. Slováci využili možnosti oddělit se a přihlásili se k Velkoněmecké říši.  České občany německy hovořící, které jsme po válce nepozabíjeli jsme vyhnali mimo české hranice, zatímco čeští vrazi  po vypršení trestu se mohou vracet do svých domovů.

Tak jsme se osvobodili od všech ostatních a zůstali sami. Na desetiletí jsme se nechali ovládnout Čechy sloužícím Moskvě kteří po čtyřicet dva let s námi ostatními jednali jako okupanti. Stali jsme se jednou z kolonií Sovětského Svazu. Po převratu a po mezihře s Václavem Havlem jsme se opět rozdělili na dvě části, které stojí proti sobě. Podařilo se to Klausovi a Zemanovi.

Nedokážeme být jednotní. Společnost, která se zbavila násilím svých německy hovořících občanů zhlouplých nacistickou propagandou sama udělala totéž. Propadla propagandě bolševiků jejichž mezinárodní socialismus pozabíjel dvacetkrát tolik lidí. Společnost si porozumět nemohla, protože obě ideologie byly totalitní. Komunistů jsme se nedokázali zbavit dodnes a stále je platíme v parlamentě. Už opět část občanů volí lidi loajálně sloužící státu, který neví kde jsou jeho hranice, neví co je to dialog, tolerance. Zato lež, podvody, násilí  nám dnes a denně předvádějí v oblastech Ukrajiny, Krymu, Gruzie. V minulosti desetiletou genocidou v Afganistanu, přepadem Finska,  bombardováním Čečny, znásilněním Berlína, Budapešti a nočním leteckým přepadem ČSR. Nyní a v budoucnosti zákeřným hackerstvím, falešnými zprávami, které provokují a falšují.

V myšlenkách často uvažuji proč jsme nesnášenliví, vůči ostatním i vůči sobě. Na druhé straně opět části nás se stýská po Východu, který nás všechny přesvědčil, že zisky dalších území jsou jeho hlavním zájmem.

Domnívám se že ruský establishment  se zabývá úvahou jak vyprovokovat Evropu, aby opět zasáhl, samozřejmě s patřičným „zdůvodněním.“

K.Mrzílek

8.10.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)