Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hej obcane„Proruští aktivisté tak, ať již vědomě či nevědomě, podporovali vlivové operace RF a prosazovali ruské zájmy na úkor zájmů ČR. Značný počet proruských aktivistů je motivován ideologickým spřízněním, obdivemJovanovic a rusti vojaci k režimu prezidenta Putina či adorací Ruska obecně. U některých osob nicméně existují indicie o jejich přímé provázanosti s ruskou státní mocí či řízení zpravodajskými službami RF,“ uvádí poslední výroční zpráva BIS.

V článku se blíže podíváme na jednotlivé (nejviditelnější) osoby z řad českých „vlastenců“ a „aktivistů“ a dalších, kteří pro Rusy a proti ČR – za úplatu, z přesvědčení, či jako tzv. užiteční idioti – v těchto záležitostech pracují. Za 24 hod. 50.000 přečtení!

Výčet samozřejmě není definitivní a (spíše) jako obhájci Ruska na úkor ČR a jejích bezpečnostních institucí vystupují prezident a jeho mluvčí, politici KSČM, SPD, Trikolóry a dalších „vlasteneckých“ stran.

Dále různí „aktivisté“ a „experti“, dezinformátoři, extremisté, tzv. domobranci, kteří pro Rusy a proti ČR z různých pohnutek pracují. Jinými slovy osoby, jejichž činnost popisuje Bezpečnostní informační služba, Ministerstvo vnitra ČR, Národní centrála proti organizovanému zločinu či Vojenské zpravodajství. Pro tyto osoby je Ruské středisko vědy a kultury oblíbeným místem, kam se rádi vrací.

Celý článek Romana Mácy: http://blog.aktualne.cz/blogy/roman-maca.php?itemid=36809#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

P.S.

Černohorského jsem naposledy potkal 27. února v Praze při přejmenování náměstí před ruskou ambasádou na Náměstí Borise Němcova a pojmenování Promenády Anny Politkovské. Primitivně, neustále rušil vykřikováním i při vzpomínkách na oba zavražděné Putinovým režimem. Nacisté i komunisté se dostávali nenápadně k moci díky tomu, že společnost začátky podceňovala. Potom už neměla sílu se bránit. Komunisté zkoušejí stále stejný scénář. Jsme opravdu tak nepoučitelní?!

O čem jednat s Ruskem? – Např. o snížení počtu zaměstnanců ruské ambasády v Praze, zpřístupnění ruských archivů o likvidaci čs. občanů. Tak by jednal svobodný, nezávislý stát. Tím stále nejsme.

I proto jsme na našem území naprosto protiprávně zatkli na žádost Ruska Vitalije Ginzburga, Putinova odpůrce, zatímco Lotyšsko a Francie to odmítly. Radami a doporučeními Ginzburga bychom se měli řídit – i ve vlastním zájmu. Pokud ne, tak v příštích volbách kolaborantské politiky vyměnit, jinak nás zavedou společně s komunisty znovu pod „ruský chomout“. Jsou ve všech stranách. I proto si zvolila Sněmovna předsedu KSČM Filipa, usvědčeného agenta StB (FALMER), svým prvním místopředsedou 75% anonymních hlasů. Naplňují svoji zásadu „My máme čas“ a slova Jana Masaryka: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“

Gen. František Moravec: „Velcí tohoto světa se vždy v dějinách dopouštějí téhož zásadního omylu: nemajíce dosti rozhodnosti opřít se rázně malému zlu, připravují zlo mnohem větší.“  - „U nás se už začíná žít v představě, že nám prostě spadne do klína nový 28. říjen…“. Aktualizoval bych na „nový Listopad 89“…

 

Jan Šinágl, 13.5.2020

* * *

Kdyby tyto informace zazněly v listopadu 89, nikdo by klíčky necinkal!

Zrůdnosti české justice a policie vyplouvají na povrch

PANE PREZIDENTE ZEMANE, PANÍ MINISTRYNĚ BENEŠOVÁ, MÁTE OBA PADÁKA!

Nejen u nás fatálně selhává justice

* * *

Koudelkovo tutlání

… Ve 168 hodin zaznělo, že podle vícero zdrojů vedou stopy k řediteli ruského střediska vědy a kultury v Praze. Podle vícero zdrojů? Kdo jiný než kontrarozvědka mohl něco takového vědět? Díky únikům do médií se agenti v BIS evidentně dopustili hned několika trestných činů a vystavili tak české špiony pravděpodobné možnosti odvetného odhalení. A pokud minulý týden šéf BIS Michal Koudelka klamal bezpečnostní výbor ohledně těchto úniků, ututlání skutečností je horší než samotný zločin. 

* * *

„V českém prostředí došlo k neuvěřitelné, ještě nedávno nepředstavitelné změně – němečtí okupanti a jejich zvěrstva zcela zmizela z obzoru. Hitler a jeho zrůdný režim a teror byli v našem mediálním mainstreamu proměněni v pouhou kulisu, o níž při tomto výročí vůbec nejde. Z Hitlera a nacistů se stala jakási neosobní monstra, s nimiž skuteční Němci neměli nic společného. … Mimořádnost a výjimečnost německé viny je v něčem jiném. Tato vina je v tom, že se tehdejší genocida a vraždění staly oficiální státní politikou a že byly bez emocí,  chladně, za použití byrokratických mechanismů moderního státu průmyslově uskutečňovány.“

Václav Klaus, „Kdo vlastně vyhrál světovou válku?“ (LN, 30.5.2020)

P.S.

Pan Klaus zapomíná, že média o zločinech nacistů informují takřka denně i dnes a nepřipomíná, že o poválečných zločinech a zločinech komunistů se 45 let mlčelo a dnes informuje stále méně. Máme snad slavit vítězství připomínáním známých zrůdností nacismu a nepřipomínáním 45 let zamlčovaného? Slova na adresu nacistického režimu a jeho zrůdnosti může adresovat i na ruský a čs. komunistický režim. Z německého obyvatelstva dělá pachatele a z československého oběti. Samozřejmě, že zamlčuje drastické reparace, které pomohly stvořit Hitlera. Německé obyvatelstvo jednalo v dobré víře před válkou, stejně jako české po válce. Němci mohou za zločiny Hitlera asi jako Češi za zločiny Beneše a Gottwalda. Jako obdivovatel Putina a nositele Puškinovi medaile, kterou od tohoto zločince obdržel, se tomuto českému Quslingovi nemůžeme divit. J.Š.    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #7 Jan Šinagl 2020-05-17 09:33
Vzájemné pochopení od Rusů nečekejme ...

Moc jednoho. Moc všech.

Neomezená moc jednoho člověka ovládá Rusko po tisíc let.

Před tisíci lety Evropané neomezenou moc jedince změnili na moc všech.

K.Mrzílek
-1 #6 Jan Šinagl 2020-05-15 17:56
Pro ruské režimy neměl lidský život nikdy cenu!
-1 #5 Jan Šinagl 2020-05-15 17:55
Nedívej se, neposlouchej, nemluv.

Nezávislá ruská média informovala, že mnozí zdravotníci, kteří si stěžovali na nedostatek pomůcek na ochranu proti koronaviru, se dostali do problémů. Tři z nich dokonce za podivných okolností vypadli z okna.

Vybral K.Mrzílek
-1 #4 Jan Šinagl 2020-05-15 17:52
Kolik pomníků postavilo Rusko obětem Gulagů?!
-1 #3 Jan Šinagl 2020-05-15 17:51
Sovětský svaz vzor pro ostatní.

Sovětské pracovní tábory.

Vznikaly od roku 1918 v odlehlých oblastech Sibiře, odkud se nedalo nikam utéct. Za dobu Stalinovy vlády jimi prošlo okolo 14 milionů lidí, které režim považoval za "nepřítele lidu". Tvrdá práce v nelidských podmínkách je měla převychovat.

Vězni byli zneužíváni na práci v uranových dolech, ale také na stavby absurdních projektů: nikdy nezprovozněnou železnici nebo Bělomořský kanál, při jehož stavbě zemřelo zimou, hladem a vyčerpáním přes 12 tisíc lidí.

Vězňům chybělo potřebné nářadí, nedostávalo se jim řádného jídla ani teplého oblečení. V táborech chyběla základní zdravotní péče.

Za Stalina byly do gulagů posílány celé rodiny, včetně nejmenších dětí. Kojence mohly matky vídat jen několikrát za den, aby je nakrmily; jakmile děti dosáhly dvou let, byly odeslány do dětských domovů a rodiče se už s nimi nikdy neshledali.

Ačkoli se ženy v táborech nesměly stýkat s žádnými muži, mnoho z nich tu otěhotnělo. Pro dozorce vězeňkyně představovaly snadný objekt sexuálního obtěžování. Některé se odevzdaly dobrovolně výměnou za větší porci jídla a lepší zacházení.

Vybral K.Mrzílek
-1 #2 Jan Šinagl 2020-05-15 17:46
V Číně postavili gigantickou sochu předsedy Maa

5. 1. 2016, 16:44 – Peking

novinky.cz/.../...


Gigantická socha někdejšího čínského vůdce Mao Ce-tunga nově dominuje krajině v čínské provincii Che-nan. Socha Velkého kormidelníka, jak se přezdívalo diktátorovi vládnoucímu nejlidnatější zemi světa téměř 30 let, je vysoká 36,6 metru a na její výstavbu přispěli místní podnikatelé částkou blížící se třem miliónům jüanů (11,5 miliónu Kč).

Sochu sedícího Maa dokončují mezi poli u města Kchaj-feng. Podle místních médií je ze železa a betonu. Povrch je natřen zlatou barvou. Výstavba začala loni v březnu.

Obdobnou obří sochu Džingischána postavili v Mongolsku. Kopyto koně, na kterém diktátor sedí je skoro tak veliké jako autobusy turistů stojící kolem.

Podobných velkých soch je ve světě více. V USA president Lincoln, Budha v Gale na Šrí Lance, také v Japonsku.

Nejsou to ale sochy vrahů.

Pozn. K. Mrzílek
-1 #1 Jan Šinagl 2020-05-15 17:36
Česká ostuda.

KSČM - strana s totalitními názory, která si i po 30 letech demokracie drží svou pozici na české politické scéně.

Nemalé procento z nás totiž žije v představě, že mučení lidí, politické vraždy, zavírání lidí do vězení kvůli špatným názorům nebo ničení lidských životů kvůli poslouchání odlišné hudby, je správně.

K. Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)