Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… jako představitel Okresní hospodářské komory Plzeň-jih nehodlám Váš email komentovat jinak, než že tuto Vaši pozvánku a cenu 11.500,- Kč!, kterou by si „Účastník zájezdu“ měl zaplatit, považuji za nehoráznost! …

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

WG: Změna termínu: Mise s premiérem do Maďarska

Datum:

Tue, 8 Nov 2011 10:47:53 +0100

Od:

Fuerst, Milosch <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Leinerová Kristýna <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Vážená pani Leinerová,

 

jako představitel Okresní hospodářské komory Plzeň-jih nehodlám Váš email komentovat jinak, než že tuto Vaši pozvánku a cenu 11.500,- Kč!, kterou by si „Účastník zájezdu“ měl zaplatit, považuji za nehoráznost!

Mám zato, že jsme my podnikatelé panu premiérovi již jeho plat i cestu zaplatili našimi daněmi, a to mnohonásobně. O našich finančních příspěvcích HK ČR na její „bohulibou činnost“, zejména pak její „aktivní pomoc“ při boji o existenci a přežití jednotlivých OHK v republice,  tvořících ten skutečný základ komorové činnosti už ani nemluvě!

Doporučil bych panu premiérovi Nečasovi i panu prezidentovi HK ČR Kuželovi postarat se o podnikatelskou veřejnost a podporu podnikání v České republice jinak a hlavně účelněji, než opět tahat peníze z kapes nás daňových poplatníků a nedobrovolných plátců desátek Hospodářské komoře České republiky, která nám tzv. mimopražským podnikatelům a členům jednotlivých Okresních hospodářských komor, kromě svých vlastních lobistických zájmů, není zhola nic platná!

Námětů bychom jakožto lidé z praxe měli víc než dost, jen kdyby se jimi výše zmínění pánové chtěli zabývat. Naše snahy zůstávají trvale bez odpovědi (viz příloha: Námět legislativní změny a Situace v ČR).

Řešení konkrétních problémů, které nás pálí by totiž rozhodně pro české podnikatele znamenalo více, nežli komorou neustále nabízená nestydatě drahá a bezúčelná školení, semináře apod. o níže avizovaném zájezdu do Maďarska už ani nemluvě.

 

S přátelským pozdravem

 

Ing. Miloš Fürst, Eq.M., Eq.V.

Předseda představenstva OHK Plzeň-jih a majitel firem ILV

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ilv.cz

* * *

Von: Leinerová Kristýna [mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Gesendet: 7. November 2011 13:29

Betreff: Změna termínu: Mise s premiérem do Maďarska

 

Dobrý den,

 

Dovolujeme si Vám oznámit, že došlo ke změně termínu mise s panem premiérem ČR do Maďarska. Mise se uskuteční dne 15.12.2011, přihlášky proto můžete posílat až do 18.11.2011. V příloze Vám zasíláme upravenou závaznou přihlášku.

 

Vážené dámy, vážení pánové,

 

Hospodářská komora České republiky /HK ČR/ byla pověřena organizací doprovodné podnikatelské mise premiéra ČR, pana Petra Nečase, do MAĎARSKA dne 15.12. 2011.

Dovolujeme si Vás pozvat k účasti v této podnikatelské misi. V programu počítáme s uspořádáním podnikatelského fóra pro české a maďarské podnikatele, s dvoustranným jednáním a pravděpodobně s neformálním společenským setkáním.

Cesta se uskuteční vládním speciálním letadlem a kalkulovaná částka v sobě zahrnuje dopravu, pronájem prostor pro podnikatelská setkání, služby HK ČR a občerstvení. Na podrobnějším programu nyní intenzivně pracujeme. Ve vládním letadle je omezený počet míst, a proto Vás žádáme o přihlášení co nejdříve. V příloze Vám zasíláme závaznou přihlášku a firemní profil v AJ.

Uzávěrka přihlášek je již 18.11. 2011 !

 

S přátelským pozdravem

 

Ing. Petr Talafús

zástupce ředitele – zahraniční odbor

 

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY

Freyova 27/82  |  190 00  Praha 9 – Vysočany

telefon: 266 721 499  |  fax: 266 721 692

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.www.komora.cz

 

Bc. Kristýna Leinerová

Project manager junior

 

CZECH CHAMBER OF COMMERCE

Freyova 27/82  |  190 00  Praha 9 – Vysočany

tel. : 266 721 354|fax: 266 721 695

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.www.komora.cz

 

* * *

NORMY

Jakákoli podnikatelská činnost , především v oblasti výroby a služeb,  je v  každé vyspělé společnosti regulována, omezována, svazována souborem státních norem, jejichž dodržování je státem pod citelnými sankcemi vynucováno. Jejich množství jde dnes  do tisíců a je v zájmu jak podnikatelských subjektů tak státní správy, aby jejich dodržování bylo co nejdůslednější a nejmasovější.  Předpokladem je jejich znalost a pokud možno co  nejsnadnější  a nekomplikovaný přístup k nim.

Z hlediska podnikatele jde v podstatě o nařízení státu, jakým způsobem se musí moje podnikatelská činnost v daném oboru odvíjet, s tím, že pokud se tomuto nařízení nepodřídím, budou následovat citelné sankce.  Něco, jako pro celou společnost jsou  platné zákony. Jako občan, pokud chci zjistit, co je zákonné nebo nezákonné, se připojím na příslušný webový portál stání správy a všechny zákony a zákonné předpisy jsou mi volně k dispozici. Jsme přeci ve věku internetu a informačních technologií. A je to tak správné - pokud někdo pod sankcemi po mě vyžaduje nějaké chování, mělo by být v jednadvacátém století jeho povinností, aby mě takovou informaci volně a zdarma poskytl.

Pokud jde o ČSN, tak tomu tak není. Z informací, které jsou v nich obsaženy si udělal Úřad pro technickou normalizaci, metrologii, a státní zkušebnictví a s ním svázané firmy podílející se na jejich tištění a distribuci zajímavý byznys. Pokud občánku nebo podnikateli potřebuješ nějakou informaci o tom co smíš nebo nesmíš dělat podle ČSN, co ti nařizujeme nebo nenařizujeme, tak nás pěkně o tuto informaci požádej, potom zaplať a následně tuto informaci dostaneš. Já potřebuji nějakou informaci,  která se nachází v tlustopisu normy ve dvou větách, a já si musím koupit normu za několik set korun!  Prostě feudální poměry.

V této souvislosti stojí za povšimnutí  rozhodnutí státu o volném přístupu ke všem platným, a kdysi jen placeným leteckým předpisům na portálu státního podniku Řízení letového provozu – např.

http://lis.rlp.cz/predpisy/predpisy/index.htm

http://lis.rlp.cz/ais_data/www_main_control/frm_cz_aip.htm

Tímto rozhodnutím se nepochybně zvýšilo povědomí jejich uživatelů s nepochybně kladnými důsledky pro bezpečnost letového provozu.

Je jisté, že podobný krok v oblasti všech ČSN, by vedl ke zvýšení povědomí o jejich existenci a především jejich obsahu, ke snížení četnosti jejich nedodržování, úbytku práce pro státní kontrolní orgány a snížení  přímých i nepřímých neproduktivních nákladů podnikatelských subjektů, které jsou povinny se obsahem norem řídit. Na druhé misce vah jsou lobbistické zájmy kartelu tvůrců, vydavatelů a distributorů jejich obsahu. Rozřešení tohoto problému by bylo pro podporu podnikání stokrát důležitější, než nekonečné omílání nejrůznějších pseudoproblémů, jakým je například počet dnů,  za které se dá v česku založit firma. Je na státu, jak rozhodne.

Za autora ing. J.F., kterému za jeho námět nejenže děkuji, ale kterého v jeho výše uvedených názorech jednoznačně podporuji

 

Ing. Miloš Fürst, Eq.M., Eq.V.

Předseda OHK Plzeň-jih a majitel ILV

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ilv.cz

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)