Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neas_a_korupce... Tím, že tito jmenovaní nadále pobírají ministerské platy, jsou Petrem Nečasem podpláceni z veřejných financí za poskytnutí protislužby, tj. umožnění dalšího vládnutí Petra Nečase v pozici premiéra. Na tomto nemění nic, co bylo v přímé souvislosti s Vítem Bártou  a  Jaroslavem Škárkou. ...

Ohlédnutí:

V pátek 13.4.2012 byla naše veřejnost seznámena s výrokem rozsudku nad šéfem poslanců vládních Věcí veřejných (VV) a exministrem dopravy Vítem Bártou a poslancem Jaroslavem Škárkou (dříve VV) v písemná verzi ústního odůvodnění tak, jak je poskytl předseda trestního senátu Jan Šott, otištěné na  http://aktualne.centrum.cz/analyzy-a-specialy/clanek.phtml?id=741069 .

Z tohoto rozsudku vyplývá že, obž. JUDr. Vít Bárta se dopustil - zločinu podplacení podle § 332 odst. 1, 2 písm. b) tr. zákoníku účinného ke dni 29.03.2011 (dále jen tr. zákoníku) a obž. Mgr. Jaroslav Škárka se dopustil - přečinu podvodu podle § 209 odst. 1, 3 tr. zákoníku.

Z odůvodnění tohoto rozsudku jsou zřetelné skutečnosti, že dle tr. zákoníku ;

-          Zločinu podplacení se podle § 332 odst. 1, 2 písm. b) tr. zákoníku dopustí ten, kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, a takový čin spáchá vůči úřední osobě.

-          Podle § 334 odst. 1 tr. zákoníku se úplatkem rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok.

-          Podle § 127 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku je úřední osobou poslanec Parlamentu České republiky, pokud plní úkoly státu nebo společnosti a používá při tom svěřené pravomoci pro plnění těchto úkolů.

Ve světle citované zákonné definice úplatku je především zřejmé, že neslučitelnost pojmů "půjčka" a "úplatek", jak ji přímo či nepřímo prezentovala nejen obhajoba, ale i obžaloba, je mylná. Definici úplatku může totiž zcela nepochybně naplnit i půjčka, pakliže je poskytována za podmínek, jež pro jejího příjemce představují přímé majetkové obohacení či jiné zvýhodnění. Stejně tak úplatkem může být i jiné zvýhodnění, například poskytnutí protislužby nebo, což je v projednávané věci relevantní ve vztahu k nabídkám obžalovaného činěným vůči poslancům.

Dále soud z hlediska aplikace § 334 odst. 1 tr. zákoníku dodává, že ani Jaroslav Škárka ani Kristýna Kočí neměli na neoprávněnou výhodu, které se jim touto nápadně výhodnou půjčkou dostalo, žádný právní nárok.

V žádném případě nelze akceptovat úvahu, že by trestněprávní ochrana před korupčním jednáním postihovala pouze případy poskytnutí úplatku v souvislosti s hlasováním o již existujícím konkrétním návrhu zákona. Proces přijímání zákonů je, včetně například zákonodárné iniciativy, která náleží každému z poslanců, částečně upraven již v Ústavě, částečně zákonem o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, který upravuje i sdružování poslanců v poslaneckých klubech.

Skutečnost:

-          V úterý 3.4.2012 špičky Věcí veřejných - trojice ministrů VV podá ve středu demisi k 1.květnu,  pokud jejich koaliční partneři nepřehodnotí koaliční smlouvu.

-          Ve středu 4.4.2012  vystoupil ministr dopravy Pavel Dobeš(VV) s prohlášením, že demisi nepodá ani nyní, ani později.

-          V úterý 17.4.2012 Karolína Peake oznámila odchod z Věcí veřejných a založení nové platformy.

-          Ve středu 18.4.2012 Poslanecký klub VV vyloučil Bártu a všechny rebelující poslance, kteří podpořili vicepremiérku Karolínu Peake a přestoupili do jejího nového politického uskupení. Peake opustila VV v úterý, přidalo se k ní dalších šest poslanců. Peake požádá o registraci nové strany.

-          Ve středu 18.4.2012 premiér Petr Nečas  oznámil vyvolání dohodovacího řízení, které je podle něj formálním krokem k ukončení koaliční spolupráce s Věcmi veřejnými. Vládnout chce dále s novou platformou seskupenou kolem vicepremiérky Karolíny Peake.

Z těchto bodů je zcela zřetelné,že zločiny podplácení, zločinného spolčení  a nekalé soutěže dále pokračují, ale nyní v režii premiéra Petra Nečase,který svým jednáním podplacení podle  § 332 odst. 1, 2 písm. b), tr. zákoníku, zcela  naplňuje skutkovou podstatu § 334 odst. 1, § 127 odst. 1 písm. c) tr. zákoníku, viz. shora citovaná zákonná definice úplatku dle odůvodnění předsedy trestního senátu Jana Šotta.

Toto osvědčuje jednání Petra Nečase, kdy zcela obchází koaliční smlouvu ve snaze tuto vypovědět s tím, že formou jiného zvýhodnění, například poskytnutí protislužby poslancům sdruženým kolem platformy Karolíny Peake, se dopouští podplacení. Úplatkem se rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok. Tedy za udržení vládní většiny obchází koaliční smlouvu s tím, že uplácí Karolínu Peake a Pavla Dobeše v současnosti již neoprávněným setrváním obou v ministerských pozicích, neboť již nejsou nárokovanou součástí koaliční smlouvy ze strany VV. Tím, že tito jmenovaní nadále pobírají ministerské platy, jsou Petrem Nečasem podpláceni z veřejných financí za poskytnutí protislužby, tj. umožnění dalšího vládnutí Petra Nečase v pozici premiéra. Na tomto nemění nic, co bylo v přímé souvislosti s Vítem Bártou  a  Jaroslavem Škárkou.

Vyzývám orgány činné v trestním řízení k neprodlenému konání ve věci podplácení, kterého se dopouští premiér Petr Nečas svým veřejně deklarovaným jednáním.

 

19.4.2012

 

autor: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)