Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Na jeho včerejší vystoupení v HP reagoval pan Stanislav Vrbík:

Pane Doležale,

voliči se mýlili? Tím, že volili ANO? Víte, ono je to s tou demokracií tak, jako v tom vtipu: článek jedna – volič má vždycky pravdu. Protože jemu patří všechna moc. Článek dva – pokud se volič mýlí, platí článek jedna. Ergo kladívko, volič se nemýlí. To je nejvyšší demokratická zásada. Kdo říká, že voliči se mýlili, nerozumí demokracii a neměl by příliš blogovat, jak jste se pochválil.

Tak to jen odlehčeně úvodem. Teď vážně. Je zajímavé, jak si sdělovací prostředky v období této vlády, již si zvolili voliči na zlost všem vyvoleným, kterým se tu dobře lovilo v kalných vodách politického systému, tedy jak si třeba televize pana Dvořáka den co den umí najít člověka, jenž bude šít do Babiše a do ANO. Profesionální eskamotér Kalousek nemizí z obrazovek, v novinách E 15 směle přirovnávají naprosto neznámí „autor je publicista“ Babiše k Mussolinimu, Hitlerovi a Stalinovi, a redakce se neomluví. Najednou jsou všichni odumírající politici a různí činovníci lidumily a zjišťují, kam všude je nutno přidat prostředky, odměny, náhrady, odstraňovat staré omyly – jen aby Babiš měl na MF problémy. Ministr zdravotnictví, jenž ještě nevrátil tu miliardu a něco, co vysál neoprávněně z VZP a už vypočítává, kolik miliard musejí dostat nemocnice, tu jeho nevyjímaje.

Všechny bývalé elity, namočené ve stovkách kauz, se snaží poslat Babiše do pekel, neboť on je snad schopen každému otevřít jeho skříň s kostlivci.

Tak tedy mýlili se voliči v roce 2013? Byla to jejich vůle a oni poprvé uvěřili naději, že se něco přece jenom s tím politickým bahnem, udělat dá. S tím rozvratem podniků, vyvezením desítek bilionů do rájů, zbídačováním lidí, všeobjímající korupcí, se zadrhávající se justicí, neochotou nastolit spravedlnost pro všechny, pokračujícím beztrestným podváděním, kmotry schovávající se za politické strany, propastný úpadek morálky, kdy hanba je nekrást, tomu dali voliči hlasy.

Ještě něco panu Doležalovi. Víte, který střet zájmů nás nejvíc táhne ke dnu? Je to střet zájmů poslanců a senátorů. Oni jsou ústavou chráněni před jakýmkoliv nátlakem od kohokoliv. Oni mají prosazovat vůli lidu a to pole svého slibu a nejlepšího vědomí a svědomí. Jaký je v tom střet zájmů? Oni jsou závislí na politických stranách, jež jim rozkazují podle libovůle a sestavují je do šiků při hlasování, jež musí být (většinou) jednotné, jak rozkáže šéf strany. Ten jejich střet zájmů je v tom, že jejich soukromá potřeba brát nějakých 130 tisíc i po dalších volbách, je nutí, v rozporu s ústavou, dát přednost stranickému šéfovi před svými voliči a lidem vůbec. Ten vysoký plat se tím stává korupčním.

8. 4. 2015     Vrbík, Zlín

* * *

Připojuji se k názoru pana Vrbíka. Ve věci návštěvy Zemana v Rusku a skandálu s velvyslancem USA se k názorům pana Doležala připojuji, byly věcné a srozumitelné. V druhé části, týkající se stavu politiky v naší zemi pan Doležal selhal. Hovořil nevěcně, nepřesvědčivě. Voliči se mýli-li pod tlakem histerické kampaně? Škoda, že nám neřekl koho volil on? Nemýlí se on? Jakoby vůbec neznal stav země a společnosti, kdy ji politické strany rozkrádají už 23 let. Chtít, aby hned bylo vše ideální je naivní. Tvrdit, že se udělalo i mnoho dobrého je alibismus. Ptát se máme proč se dobrého neudělalo mnohem více? Zmínka o sudetských Němcích byla také neférová. Zřejmě pan Doležal neví nic o nabídkách Wenzela Jaksche bránit se Hitlerovi, že mezi letci RAF byli i sudetští Němci, vyškoleni díky projektu Jana Antonína Bati a mnohé další. Výsledky Hnutí ANO začínají být vidět. Demokracie byla a stále ještě je v naší zemi zneužívána jako všude, kde byla přerušena její tradice, proto volili občané Hnutí ANO jako naději. I LN se staly mnohem kvalitnější o čemž svědčí stoupající náklad a obsah článků. Jejich koupí získaly nezávislost. V této fázi může pomoci naší zemi jen jiná forma singapurského modelu než společnost občansky vyspěje. Svým vystoupením ve druhé části udělal pan Doležal demokracii medvědí službu.

Připomínám slova Václava Havla o médiích, přečtená v Národním divadle dne 24.března na besedě o médiích, pořádané KVH. Debata byla o ničem až trapná, kdy jsem ji po nic neříkajících vystoupeních Erika Táberyho a Tomáše Sedláčka opustil a ztratil naději, že úroveň se časem zlepší. Kvůli slovům Václava Havla své účasti nelituji. Mají stále svoji platnost! Stejně jako aktuální slova Jana Urbana!

 

Jan Šinágl, 9.4.2015    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)