Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Události ČT (20.7.) Marocká tajná služba odposlouchávala francouzského presidenta a premiéra programem PEGASUS. Byl používán i vládami jiných zemí na odposlechy novinářů (23 z 35 zpráv, v délce 20 vteřin). Dokdy bude prezident Zeman krýt velvyslance Lorence, BIS a média mlčet a politici nekonat?!

***

Nezapomínejme, že bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec si po konci politické kariéry kromě výnosné advokátní praxe zařídil ještě jeden lukrativní byznys. Především vybraným politikům, byznysmenům, pracovníkům justice a „politickým podnikatelům“ dodával šifrovací systém do mobilních telefonů od roku 2014. Je pokládán za šedou eminenci tuzemské justice. Mezi jeho „klienty“ patří či patřili například „kmotři“ jako Roman Janoušek s Tomášem Hrdličkou a Ivo Rittigem, manažeři ČEZ, expremiér Petr Nečas s Janou Nagyovou Nečasovou, bývalý místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera či třeba místopředseda Sněmovny Petr Gazdík z TOP 09. Kdo  kontroloval či kontroluje Pavla Němce? Za jeho ministrování byl zaveden zločinný exekuční systém. „Proslavil“ se také propuštěním katarského prince Sáního. Dnes žije v luxusu…

***

Macron Emanuele mobil Pagasus 7 2021V roce 2019 byla pro možný dohled nad spywarem vybrána čísla hlavy státu, jeho předsedy vlády a čtrnácti tehdy sloužících ministrů. Elysée, kterou kontaktoval „Le Monde“, řekla: „Pokud jsou fakta pravdivá, jsou zjevně velmi vážná. Veškeré světlo bude vrhnuto na tato odhalení “.

Emmanuel Macron miluje své mobilní telefony. Pro francouzského prezidenta jsou pracovním nástrojem, prostředkem vládnutí a dokonce symbolem jeho moderny. Dva iPhony sedí vedle něj na jeho oficiálním portrétu a na videu natočeném v květnu s YouTubers McFly a Carlito je viděn v salóncích Elysée, kde jeden nakreslil fotbalistu Kyliana Mbappého.

Použití těchto zařízení se však mohlo obrátit proti němu. Jedno z čísel prezidenta republiky, které podle našich informací používá pravidelně nejméně od roku 2017 a do posledních dnů, se objevuje v seznamu čísel vybraných bezpečnostní službou marockého státu, uživatelem spywaru Pegasus , pro potenciální hackerství. Zaměřena byla také telefonní čísla patřící tehdejšímu předsedovi vlády Edouardovi Philippovi a dalších čtrnáct členů vlády.

Tato telefonní čísla jsou součástí seznamu více než 50 000, který konzultovala organizace Forbidden Stories a Amnesty International před sdílením se šestnácti médii, včetně Le Monde, sdružených v „projektu Pegasus“. Podle analýz konsorcia a Amnesty International přítomnost čísla v tomto seznamu znamená, že se o něj zákazník Pegasus zajímal a zvažoval možnou infekci.

Pravost tohoto seznamu a jeho propojení se spywarem Pegasus byla zjištěna zejména analýzou několika desítek telefonů, jejichž čísla jsou na něm uvedena. V naprosté většině případů zde byly nalezeny technické stopy, které zanechal Pegas, často během několika sekund od objevení se na seznamu odpovídajícího telefonního čísla. ...

https://www.lemonde.fr/projet-pegasus/article/2021/07/20/projet-pegasus-un-telephone-portable-d-emmanuel-macron-dans-le-viseur-du-maroc_6088950_6088648.html

***

Emmanuel Macron sledoval Maroko? Čemu rozumět

VYSVĚTLENÍ USA - Emmanuel Macron je jedním z cílů spywaru Pegasus. A právě Maroko by bylo na počátku.

Jedná se o druh odhalení, které může vyvolat diplomatickou krizi mezi Marokem a Francií. Pegasus je izraelský špionážní software pro mobilní telefony. Izrael jej prodává státům, oficiálně v boji proti terorismu. V neděli se vyšetřování médií po celém světě a Amnesty International dozvědělo, že Pegasus cílil na 50 000 čísel.

A právě marocká bezpečnostní služba se údajně zaměřila na jedno z telefonních čísel prezidenta republiky, ale také na číslo Edouarda Philippe, 14 ministrů, poslanců, poradců prezidenta nebo novinářů. Pegasus je na tomto seznamu téměř tisíc Francouzů.

Jak je možné, že byl Emmanuel Macron poslouchán, aniž by si to naše zpravodajské služby uvědomily?

Pegasus je super sofistikovaný software, je nenápadný, maskuje se. Nezanechává téměř žádnou stopu: ani Apple není schopen přelstít Pegase. Trvalo roky práce bezpečnostní laboratoře Amnesty, aby bylo možné detekovat stopy softwaru v telefonu.

A pak je to většinou velmi rušivý software, mnohem rušivější než odposlechy. Říkáme tomu malware, může převzít kontrolu nad vaším mobilním telefonem, extrahovat e-maily, váš adresář, vyhledat vás, přistupovat k vašim fotkám. Ani šifrované zprávy mu neuniknou. A co je vážnější, může aktivovat váš mikrofon a kameru.

Používá Emmanuel Macron cílený telefon?

Ano, víme, že ji pravidelně používá minimálně od roku 2017 a používá ji velmi nedávno. Ale všechno, co je tajnou obranou, obvykle prochází konkrétním ultra zabezpečeným telefonem. Má k dispozici několik, například Teorem, telefon navržený Thalesem. Ale je to vůbec nepohodlný telefon. Je složitý, těžký, takže ho používá pouze pro svou nejcitlivější komunikaci.

Znamená to nutně, že Macrona špehovali?

To možná nikdy nebudeme vědět. Zejména proto, že izraelská společnost, která Pegasus uvádí na trh, tvrdí, že Emmanuel Macron „nebyl a nikdy nebyl terčem svých zákazníků“. Ale dobře ; nestojí to moc, protože je téměř nemožné zjistit, zda je to pravda.

Na druhou stranu Maroko uráží, že si člověk dokáže představit, že špehuje francouzského prezidenta. Přátelská země. Naše zpravodajské služby spolupracují v boji proti terorismu. Je tedy špatné být chycen s rukou v tašce.

A pak Maroko dokonce tvrdí, že není klientem Pegasu; a v každém případě jsme si jisti, že to je lež. Ale špionáž nebo ne; pouhá přítomnost tohoto čísla na tomto seznamu je nepřátelským činem Maroka vůči Francii.

Není to poprvé, co byl poslechnut prezidentův telefon?

Ne, je to koneckonců téměř triviální. Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Francois Hollande poslouchali americkou rozvědkou. Odhalení provedené Wikileaks v roce 2015. Pegas však není jen odposlech, může vás špehovat, je to něco jiného.

Dokážeme si představit, nebo alespoň doufáme, že Macron neříká nic o obranném tajemství o svých nezajištěných telefonech. Existuje však riziko, že soukromé fotografie budou použity například jako prostředek k vyvíjení tlaku na prezidenta. A necelý rok před prezidentskými volbami to bude velmi znepokojivé.

https://rmc.bfmtv.com/emission/emmanuel-macron-espionne-par-le-maroc-ce-qu-il-faut-comprendre-2046286.html

***

Skandál Pegasus: Emmanuel Macron na seznamu cílů Maroka

Maroko si v roce 2019 vybralo jednoho z počtu hlav státu pro možnou infekci svého telefonu softwarem Pegasus, odhaluje France Info.

Odhalení pokračují o projektu Pegasus. Toto úterý 20. července France Info a dalších 16 médií naznačují, že Emmanuel Macron byl jedním z cílů Maroka. Jedno z čísel mobilních telefonů hlavy státu si v roce 2019 vybrala marocká zpravodajská služba pro možnou infekci spywarem vyvinutým společností NSO.

Několik čísel, která patří členům doprovodu Emmanuela Macrona, jako je jeho bývalý šéf bezpečnosti Alexandre Benalla, byla marockými službami také vybrána jako potenciální cíle. Le Monde zdůrazňuje, že počty bývalého předsedy vlády Édouarda Philippeho a 14 dalších ministrů, včetně Jean-Yves Le Drian, Christophe Castaner, Gérald Darmanin, Bruno Le Maire nebo François de Rugy, byly také vybrány spywarem Pegasus. Na seznamu byli také poslanci a politici jako François Bayrou z MoDem, náměstek pro La France insoumise Adrien Quatennens nebo Gilles Le Gendre.

„Zjistili jsme tato telefonní čísla, ale zjevně jsme nebyli schopni provést technické vyšetřování na telefonu Emmanuela Macrona“, abychom zkontrolovali, zda byl nakažen tímto softwarem, a proto „to nám neříká, zda byl prezident skutečně špehován,“ vysvětlil Laurent Richard, ředitel Zakázaných příběhů, na zpravodajském kanálu LCI. Ale podle něj, bez ohledu na to, zda byl prezident špehován, to „v každém případě ukazuje, že je o to zájem“.

Společnost NSO popírá fakta

"Pokud jsou fakta pravdivá, jsou zjevně velmi vážná." Veškeré světlo bude vrhnuto na tato odhalení tisku, “reagovala Elysejka. Software používaný Marokem byl určen pro vstup do telefonu Emmanuela Macrona za účelem shromažďování různých údajů, přístupu ke konverzacím a dokonce možná k aktivaci mikrofonu nebo kamery hlavy státu, vysvětluje France Info. Shereefianské království zpochybňuje své zapojení do této špionážní záležitosti.

V úterním prohlášení NSO tvrdil, že prezident republiky „nebyl a nikdy nebyl terčem nebo nebyl nikdy vybrán jako terč klienty NSO“, aniž by upřesnil, o co jde, je založen na jeho potvrzení. Společnost skutečně „nemá přístup k údajům svých zákazníků, kteří však musí tento typ informací poskytovat“.

François de Rugy na otázku France Info chtěl, aby „Maroko poskytlo vysvětlení Francii, francouzské vládě a osobnosti jako já, která byla členem francouzské vlády, když došlo k pokusu o vniknutí a zachycení. Data z mého mobilního telefonu“ , zatímco Gilles Le Gendre na Twitteru odsuzoval „extrémní gravitaci této rozsáhlé špionáže“ odhalenou Le Monde.

Cíloví lídři z celého světa

Francouzský prezident není jedinou hlavou státu, jejíž telefon mohl být špehován prostřednictvím Pegase. Podle Radio France je marocký král Mohammed VI a jeho doprovod „na seznamu potenciálních cílů“ a podle Washington Post, dalšího člena mediálního konsorcia, který případ vyšetřuje, obsahuje čísla dalších dvou prezidentů., Irácký Barham Saleh a jihoafrický Cyril Ramaphosa.

The Washington Post rovněž předkládá jména tří sedících předsedů vlád, jmenovitě Pákistánu, Imrana Chána, Egypta, Mostafy Madbouliho a Maroka, Saad-Eddine El Othmaniho, a celkem sedmi tehdejších předsedů vlád, kde byli vybráni. na seznamu, včetně libanonského Saad Hariri, ugandské Ruhakana Rugunda a belgického Charlese Michela.

Ještě předtím, než byla tato nová informace odhalena, zahájilo francouzské soudnictví v úterý vyšetřování, aby prošetřilo stížnost novinářů, na které se podle konsorcia zaměřilo také Maroko s využitím Pegase.

https://www.lepoint.fr/societe/scandale-pegasus-emmanuel-macron-sur-la-liste-des-cibles-du-maroc-20-07-2021-2436255_23.php

***

Ve věci skandálu na ambasádě ČR v Rabatu, už přes rok médii utajovaného před veřejností, jsem oslovil ministra zahraničí ČR Jakuba Kulhánka

J.Š. 21.7.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)