Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Muslimky… A obecně k právu vyjadřovat vlastní názor, Varvařovský tehdy napsal: „Jistě nemusíte s mými názory souhlasit. Jako organizace hájící lidská práva a svobody byste však měli hájit i moje právo vlastní názor svobodně projevovat a ne mne okři­kovat jako zlobivého žáčka. Jsem na to už trochu starý a snad i alergický.“Trochu starý jsem, alergický sice nikoliv, ale lépe bych své pocity nad celou touto trapnou událostí vyjádřit nedokázal.

Slovenská ochránkyně práv Jana Dubovcová podepsala 12. září petici „Zastavme Putina“ a při této příležitosti uvedla: „Jsem přívrženkyní občanské společnosti. Myslím, že když se něco děje a dotýká se mě to, tak se snažím svůj názor vyjádřit.“

Opravdu si nemyslím, že každý, kdo byl zmíněn v denním tisku, by ne­zbytně musel publikovat své odlišné stanovisko, ale pokud jsem opakovaně označen za ne­konstruktivního škůdce tak slo­vutné instituce, jakým je úřad veřejného ochránce práv, snad bych pár slov k tomu sdělit mohl.

Nad výzvou Anny Sabatové týkající se sociálního bydlení (Přineste konkrétné řešení, pane zástupce, LN 1. října) jsem poněkud na rozpacích. Po vybudování a řízení desetitisí­cové organizace nájemníků, po publikování stovek článků a pu­blikací, mně asi nezbude, než těm, kteří si toho dosud ne­všimli, sdělit: činím tak již dva­cet let!

LN satky Kabatova 091014Bylo mi již poněkolikáté vy­týkáno, že se veřejně vyjadřuji k aktuálním otázkám veřejné­ho života a tím úřad veřejného ochránce práv poškozuji. „Já to nedělám, pokud to není v mé působnosti...,“ uvedla jako pří­klad Anna Sabatová v MFD.Naproti tomu ovšem slovenská ochránkyně práv Jana Dubov­cová podepsala 12. září petici „Zastavme Putina“ a při této příležitosti uvedla: „Jsem přívr­ženkyní občanské společnosti.Myslím, že když se něco děje a dotýká se mě to, tak se sna­žím svůj názor vyjádřit.“ Zdá se tedy, že představa ombudsma­na jako sfingy mlčící k veřejnému životu není v ombudsmanských kruzích obecně sdílena...

K opakované výtce, že se nepřikláním vůbec, natož pak s nadšením, ke v kanceláři ombudsmanky silně preferované­mu názoru (nemám-li přímo napsat posedlosti) o všeobecně panující diskriminaci, mohu jen poznamenat, že ani v tom nejsem sám. Podobná výtka totiž směřovala i k předchozímu veřejnému ochránci práv Pavlu Varvařovskému. A to v roce 2011 od Helsinského výboru, jehož byla Anna Sabatová před­sedkyní. Na dopis této instituce Pavel Varvařovský odpověděl takto:

„Na rozdíl od Vás si nemyslím, že svými názory ohrožuji důvěru ve svoji nezávislost a nestrannost a ,útočím na samot­nou podstatu či smysl ochránce. Z reakce jiných čtenářů nao­pak vyplývá, že jsou rádi, že český ombudsman (a v mém pří­padě - dovolím si neskromně parafrázovat - jeho zástupce, pozn. SK) má vlastní rozum a soudnost... To, že se o něčem hodně mluví (v našem případě o údajné všudypřítomné diskri­minaci), ještě neznamená, že se to také hojně vyskytuje.“

A obecně k právu vyjadřovat vlastní názor, Varvařovský tehdy napsal: „Jistě nemusíte s mými názory souhlasit. Jako organizace hájící lidská práva a svobody byste však měli hájit i moje právo vlastní názor svobodně projevovat a ne mne okři­kovat jako zlobivého žáčka. Jsem na to už trochu starý a snad i alergický.“

Trochu starý jsem, alergický sice nikoliv, ale lépe bych své pocity nad celou touto trapnou událostí vyjádřit nedokázal.

LN, POLEMIKA,8.10.2014, Stanislav Křeček, zástupce ombudsmanky

* * *

http://www.novinky.cz/komentare/349600-komentar-maji-byt-ceske-skoly-tolerantni-i-ke-kanibalum-z-nove-guiney-vaclav-klaus-ml.html

* * *

Učitelské Noviny 30/2014: MUSLIMSKÝ HIDŽÁB ANO, KŠILTOVKA NE?

ZOI k rukám veřejné ochránkyně práv Mgr. Anny Šabatové Ph.D.: Kauza „muslimské šátky“

Petice na podporu dr. Ivanky Kohoutové!

* * *

Zpráva z šetření zákazu nošení pokrývek hlavy na střední zdravotnické škole – Anna Šabatová 6.10.2014

* * *

Šabatová se v Hydeparku pokusila obhájit neobhajitelné. Marně. Navíc sama přiznala, že v “kuřimské kauze“ naletěla. Bude se stejný scénář opakovat i tentokráte?

* * *

J.Š.9.10.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)