Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman opilec25.2.2016 Daniela Drtinová Video Aktuálně.cz: „Myšlenka nenávisti vůči někomu, kdo přivandroval, je velice nosná, musíme dát prostor lidem s charakterem“, říká psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák. Hoaxy podle něj mají směřovat dav, člověk totiž potřebuje vedení. Honzák zároveň tvrdí, že v moderní době se rozbila komunikace mezi lidmi, chybí blízkost druhých a upřímné podněty.

Národ změníme za staletí, dav za pár hodin – Jsme stádo, moc se od ovcí nelišíme – Kam půjde beran, půjde stádo – Je možné očekávat alespoň od půlky národa, že bude myslet. To se zatím neděje – Hlad člověka po struktuře, která se rozpadla do blázince – Nejsou podněty – Komunikace se rozbila – Není blízkost druhých – Dostanete 50 SMS, ale nikdo Vám neřekne, jak Vám to dnes sluší – 99% psychologické práce udělá nevědomí – Nejsme jednoúčelová mašina kopírování DNA – Potřebujeme do houfu ve kterém nejsme, o to snáz se do něho dostaneme strachovým impulzem – Kdo chce ovládat národ, musí udržovat tradice shromáždění velkého množství lidí - Národ se dnes shromáždí jen při hokeji či velkým funuse – Emoce nám pomáhají přežít – Po 150 letech se vracíme k tomu co vymyslel Darwin, že máme stejné emoce jako živočichové žijící v tlupách – Sny jsou práce mozku ofline – Tři teorie snu: vyhazuje odpad, konstruuje realitu, naprostá zmatečnost – Sny jsou nabuzením organismu, abychom nebyli snadnou kořistí – Během snu se vypnou antigravitační svaly, aby se nemohlo chodit – Agrese odbouráváme ve snu či v životě.  

Zajímavý, podnětný rozhovor se skvělou moderátorkou Danielou Drtinovou. Ptejte se proč musela opustit ČT (spolu s Martinem Veselovským), kdy její místo nahradila zcela neschopná Světlana Witowská. Přesně takovéto pořady potřebuje veřejnoprávní ČT, naše země a společnost. Vedení ČT si toto nebezpečí uvědomuje, proto kvalitní pořady postupně ruší, nahrazuje podbízivými až trapnými a nezávislé moderátory propouští pod různými účelovými záminkami. Nepochybuji, že v nezávislé anketě by diváci dali výpověď vedení ČT. Měli by, když si ho tak nemravně platí.

Zazněly i jiné zajímavé postřehy: Silná vůle je součet motivů a energie - Přestat bojovat s úzkostí, když chcete pozvednout racionalitu – Emocí se zbavíte koncentrací na něco jiného. Výrok dr. Honzáka: „Je to zajímavé, že jsem dal racionalitu na levou ruku“, pobavil v narážce na levici.

Walter Koch velvyslanec Německa v Praze ve 20-tých letech: „Největší hnací silou této země je strach.“

Zemřelý psycholog a soudní znalec Slavomir Hubálek prohlásil veřejně: „V této zemi žijí 2/3 blbců a pitomců“. Ano, jistě i v jiných zemích. Bavit se můžeme o poměru a kolik obyvatelstva představuje skutečnou elitu. My jsme tu svoji vyhnali, vyvraždili a okradli, tedy slovy Edvarda Beneše „vylikvidovali“. Jsme nyní jedním z etnicky nejčistších národů, myslíme provinciálně, známe nejbližší kopec, hospodu, neznáme cizí řeči a zvyky, nevíme nic o světě. O to více si myslíme, že „víme že víme“ - o světě ve skutečnosti nevíme takřka nic. Pro se s námi tak snadno manipuluje – i za pomoci veřejnoprávní ČT, která svoji snahou o „vyváženost“ se stává sama obrazem rovnostářské společnosti, kde být výraznou osobností je nebezpečné – pro politiky!

 

Jan Šinágl, 27.2.2016

* * *

Naše obava? Kam uhnout.

Odborné vysvětlování v ironickém tónu v tomto případě prof. Honzáka se mě nejeví jako pravdivé, spíše zkreslené. V našem národě nevládne podle mne strach, ale spíše obava a opatrnost, případně bázlivost zaměňovaná některými lidmi za moudrost.

Dříve jsme takoví, ani ryba ani rak, nebyli. Uměli jsme být stateční a odvážní. Je to vidět z první svět. války, kde legie, bratříčci když mohli samostatně rozhodovat, uměli si poradit s rudými a i jinde. Nadšení se kterým se vrátili zadupal Beneš nežli ulít, když naše táty a dědy odvolal z hranice a sám použil plán aeroplán, pomluvil neskutečně Háchu, zatím to co mu vytkl měl statečně udělat on. A tak za nás bojovali jiní. Národ to vzdal a vše předal totalitě. Byli jsme na kolenou neměli jsme padlé, ani hrdiny statečnost se vytratila a byla nahrazena výmluvami. Zbylo jen nečinné očekávání co bude, hloupá zbytečná víra v Beneše a útěky, mnohdy zbabělé.

Bolševik se postaral, aby legionáři zmizeli ze scény, pomluva stíhala pomluvu, vyhrůžky a inscenované procesy navodily strach a obavu a roubíkem předem i zadem se stal ruský režim, protože neumíme být samostatní tak slepě napodobujeme.

Bolševický protektorát byl horší, navodil vzájemný strach před vlastními lidmi. Tento stav se táhne do dnešních dnů, kdy české opatrnictví zasáhlo českou elitu, takže hrubost a drzost bolševika mohla působit podle jejich libovůle. Poslanci se domlouvají s komunisty a charakter a morálka se stávají neznámými pojmy i u soudů. Společnost, která dokáže pár svých hrdinů z druhé světové války degradovat, pomluvit a fyzicky ničit je laciný úspěch, těch kteří umí bezostyšně jenom napodobovat zrůdný režim nežli je sám. Český bolševik je a byl pouhým kopistou a ostatním zbývá divení se, být zděšeni, či lhostejnost, zaujímat postoje neumějíce se postavit.

K. Mrzílek, 27.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)