Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Filip StalinUsvědčený agent Stb „Falmer“ potvrzuje i dnes svým chováním svoji bezcharakternost. Co vypovídá o stavu Sněmovny a naší společnosti, když si tohoto darebáka zvolila 75% anonymních hlasů do svého vedení jako prvního místopředsedu v listopadu 2013?! Myslí si snad někdo, že by se členem Bundestagu mohl stát člen NSDAP, či dokonce jeho vedoucí funkcionář? Byl snad komunismus lepší než fašismus?! Obě byly a jsou zločinné ideologie, kdy komunismus připravil o životy mnohem více nevinných lidí a kteří nám i světu chyběli a stále chybějí. Více v tomto článku, jak se bývalý agent StB chová, mlží, lže a až dětinsky vykrucuje a z něhož cituji:

Šéf komunistů a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip na přelomu let 2017 a 2018 lobboval za První chráněnou dílnu, nejvýnosnější byznys obviněného ústeckého podnikatele Tomáše Horáčka. Nevybíravě se za ni přimlouval na Finančním úřadu Ústeckého kraje. Vyplývá to z interní korespondence mezi Filipem a ředitelem úřadu Janem Havlíčkem, kterou má Právo k dispozici.

JANUV ZAKON… finanční úřad na základě těchto kontrol vydal vůči dílně před pár měsíci zástavu v celkové výši 21 milionů korun. Filip však v minulosti médiím pouze , že se s Horáčkem setkal na dvou oficiálních schůzkách, při kterých podnikatel lobboval za své firmy v Kazachstánu a Vietnamu. 

…Na dotaz Práva, zda se přimlouval za První chráněnou dílnu u finančního úřadu, Filip redaktorům nejprve odpověděl, že ne. Když mu redaktoři sdělili, že mají k dispozici dokumentaci, která skutek potvrzuje, reagoval, že se „pouze ptal“.

Jak ale vyplývá z korespondence, Filip se pouze „neptal“, ale postup úřadu, který ve firmě prováděl daňovou kontrolu, především negativně hodnotil. „Ano, a to nemůžu jako advokát?“ reagoval.

… Ze strany politika jsem se s tím (dotazy a zájem o konkrétní podnik – pozn. red.) setkal poprvé. 

… Hned v úvodním dopise, ve kterém Filip hovoří o možném „šikanózním jednání“ ze strany finančního úřadu, Havlíčka například upozorňoval: „Vážený pane řediteli, doufám, že si uvědomujete, že společnost První chráněná dílna zaměstnává řádově stovky zaměstnanců, včetně vysokého počtu osob se zdravotním postižením (společnost je dle údajů úřadu zařazena do kategorie 50 až 99 zaměstnanců – pozn. red.) a ukončení její činnosti by mělo nepříznivý dopad na zaměstnanost v širším regionu.“

Kritický dopis na adresu ústeckého finančního úřadu zakončil větou: „Jsem si vědom, že k podrobnějšímu prověření postupu správce daně je příslušný kontrolní výbor Poslanecké sněmovny a Nejvyšší kontrolní úřad, věřím však, že obsah vaší odpovědi nevyvolá potřebu jejich zapojení.“

Havlíček Filipovi poskytl shrnutí dosavadního průběhu kontroly, ze které dle nashromážděných důkazů úředníků mimo jiné vyplývalo, že Horáček nakoupil za evropské peníze žehlicí a prací linku, které ale ani nezapojil.

Ředitel šéfovi komunistů tímto vysvětloval, proč má úřad podezření, že došlo k porušení rozpočtové kázně. Filip si však stál za tím, že úřad proti dílně „postupuje nezákonně a diskriminačně“ a že veškeré důkazy úředníci hodnotí v neprospěch Horáčkovy společnosti.

Podle Filipa finanční úřad prý „není odborníkem v oblasti prádelenství“, nemůže tudíž posoudit instalaci technologie nebo její konkrétní provoz.

…Při své kritice úřadu se Filip „obul“ i do neziskové organizace Transparency International (TI), jež fungování dílny dlouhodobě kritizuje a na jejíž poznatky upozornil i Havlíček.

„Předkládáte o této společnosti pouze negativní, a to ke všemu zcela lživé informace, opírající se o výroky Transparency International, organizace, která je hojně využívána ke konkurenčnímu boji mezi obchodními společnostmi. I toto mne jen utvrzuje v přesvědčení, že je celá daňová kontrola vedená účelově a se záměrem společnost poškodit,“ psal Filip.

Ten si za svými výroky na adresu TI stojí. Na otázku, zda si myslí, že TI vypracovává své výstupy na zakázku, odpověděl: „To nevím, jestli na zakázku, ale já to tak hodnotím. Nesmím mít právní názor?“

Filip Havlíčka rovněž „upozorňoval“ na to, že případ již „osobně rozebíral“ s ministryní financí Alenou Schillerovou(za ANO). „Pan předseda Filip se mnou na vámi dotazované téma nemluvil,“ odpověděla však ministryně na otázku Práva.

Filip Havlíčka dále „varoval“, že se o postup jeho podřízených zajímají i jím konkrétně jmenovaní novináři. Když si redakce informaci ověřovala u jmenovaných žurnalistů, rovněž se setkala se zamítavou odpovědí.

… Podle informací Práva stížnost na postup finančního úřadu Filipovi oficiální cestou, coby místopředsedovi Sněmovny, na podzim roku 2017 zaslala tehdejší jednatelka dílny a zároveň Horáčkova sestra Barbora Horáčková.

Neoficiální dlouhodobou „spojkou“ mezi ním a Horáčkem měl však být Filipův bývalý osobní poradce, někdejší novinář Lukáš Gibiec. Ten v minulosti pracoval jak pro Filipa, tak pro Horáčkovy společnosti.

S lobbistou Gibiece, dle informací redakce, pojí rovněž „členství“ ve dvou spolcích a jako „skrytí“ akcionáři spolu údajně působí v evropské společnosti CO4C SE.

Horáček se k tématům odmítl písemně vyjádřit. Gibiec odpovídal většinou vyhýbavě. „S Horáčkem se známe léta, nevím, jestli jsem byl první, kdo Vojtěcha Filipa a Horáčka seznámil,“ napsal redakci.

To, že Gibiec, Filipův exporadce, pracoval i pro Horáčka, ale místopředseda Sněmovny údajně nevěděl. „Nevěděl, to mě nezajímá. Pro mě pracoval jen v mediální oblasti. Minulost svých lidí si nezjišťuju,“ argumentoval Filip.

Celý článek: https://www.novinky.cz/domaci/501737-sef-komunistu-filip-tlacil-kvuli-horackovi-na-financni-urad.html

* * *

Nacistický koncentrák na Karlově náměstí v Praze – kdy začneme ukazovat naše komunistické koncentráky…?!

Také komunismus - Pol Pot: Největší masový vrah v dějinách. Obyvatelstvo nechal ušlapávat slony

https://www.novinky.cz/domaci/501821-filip-by-mel-kvuli-lobbovani-za-podnikatele-horacka-odejit-z-cela-snemovny-vyzyvaji-starostove.html

* * *

Mimochodem poradcem předsedy KSČM Filipa je bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček! Zázračné zbohatnutí firmy VIAMONT nemusím snad připomínat. Už zase žijeme ve falešném světě. Pokud si na to opět zvykneme jako na „normální“, doplatíme na to stejně jako dříve. Minulost a budoucnost nelze změnit, pouze dnešek. Pokud ho nechceme, neumíme, nebo nemůžeme změnit, bude vždy minulost i budoucnost věrným obrazem naší přítomnosti.

 

Jan Šinágl, 5.4.2019

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)