Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vesely Xaver Lubos

Václav Moravec: „Myslím, že věnujeme příliš času a prostoru v médiích lidem, o nichž nemá smysl se vůbec bavit. Oni jsou jen symbolem doby. Doby vzestupu buranství a nekompetentnosti.“

* * *

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci!

Jako občan této republiky považuji za zcela nepřijatelné, aby dohled nad veřejnoprávní televizí vykonávaly a členy Rady České televize byly osoby, které se ve veřejném prostoru, v médiích, dopouštějí vulgárních verbálních útoků na ženy.

… Vulgárnost k ženě není názorový či kulturní proud, ale sociální patologie. Proto vás tímto žádám o urychlené odvolání pana Bc. Lubomíra Veselého z funkce člena Rady České televize. Je autorem výroku "Johana Hovorková, pamatujte si to jméno! Až uslyšíte, že má besedu ve škole, kam chodí vaše dítě, jděte tam a žeňte ji svinským krokem.“ A pak označil (mimo jiných) novinářku paní Janu Hovorkovou slovy „zrůdy“ a „svině“. Tyto vulgární útoky z úst pana Bc. Veselého jsou zveřejněny na serveru Youtube v pořadu Xaver ŽIVĚ #72 na adrese: https://youtu.be/XP5xypBkaEY od cca 50. minuty.

… Funkcí Rady mimo jiné je hájit veřejný prostor a vysílání ČT před sprostotou. Bc. Veselý nedokáže vulgarismy na adresu ženy potlačit ani sám ve svém vlastním projevu. Proto samozřejmě nemůže rozpoznat případný vulgární či urážlivý obsah ani ve vysílání ČT. Proto Vás tímto jako občan ČR a volič žádám o odvolání pana Bc. Lubomíra Veselého z funkce člena Rady České televize.

(petici 12. července, měsíc po odvysílání zmiňovaných výroků pana Veselého, předám v podatelně Poslanecké sněmovny poslankyním a poslancům).

https://www.petice.com/petice_za_odvolani_pana_luboe_xavera_veseleho_z_funkce_radniho_rady_t_pro_vulgarnost_k_en

Doplňuji o další výroky z pořadu: Dementní Forum 24, každý průměrně inteligentní jezevčík ví, manipulativní lhářka, lež jako věž, to si necháte od takovýchto dementních blbců, sežral jako prase, ještě pořád z toho neblejete, žeňte ji svinským krokem, tyhlety zrůdy přece nemají co dětskám vyprávět, dementní články, taková soudružka, která má zapotřebí říkat něco vaším dětem o fake-news, bohapustí lháři a já dodávám svině – na adresu Jany Hovorkové a Pavla Šafra. K tomu všemu si klidně ještě veřejně kouří? Komentuje se samo, že si oponenty nepozve, jen je nízce, primitivně  pomlouvá, aniž by se mohli bránit.

Nedivme se, že si tento pán pozval do svého pořadu i usvědčeného podvodníka JUDr. Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové, se kterým si tykal a nechal ho hrubě pomlouvat moji osobu. Samozřejmě, že si moderátor netroufal ptát se podrobně na jeho zločinnou minulost a nově i jeho syna Antonína Michala… Moje okamžité snahy vystoupit v pořadu a moci se bránit byly marné. Až na zasedání Rady ČT 24. června jsem s radním ČT Veselým navázal kontakt. Překvapivě mi oznámil, že to nebude problém a dal mi svůj e-mail.

Můžete se podívat na pořad XTV s rozhovorem s JUDr. Martinem Michalem (ročník 1956), pilota dopravních letadel, jehož maminka zemřela v nacistickém koncentráku a má židovské předky, jak tvrdil v bulvárních médiích…

2. 7. 2020 v 0:33, Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>:

Dobrý den pane Veselý,

připomínám Vaši nabídku na zasedání Rady ČT ohledně mého vystoupení ve Vaší XTV. Rád bych v ní reagoval i na některá vyjádření Vašeho hosta JUDr. Martina Michala na adresu mé osoby. Jistě Vám neuniklo, že působnost tiskového zákona právě Ústavní soud ČR rozšířil i na internetová média.

Ať se daří!

Jan Šinágl

+420 775 239 14

 

2. 7. 2020 v 0:43, Luboš Xaver Veselý <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;:

Vážený pane Šinágle,

díval jsem se na Váš web. Chápu, že si můžete psát o kom chcete a co chcete, proti tomu nic. Zmiňujete tam moji osobu v mnoha souvislostech a také jste se mně nikdy nezeptal na vyjádření. Myslím si, že by naše povídání nebylo úplně příjemné. Za vyjádření pana Michala si odpovídá on, stejně jako každý z nás. Tedy případné výhrady musíte směřovat k němu.

Po dohodě s majiteli XTV jsme se rozhodli rozhovor s Vámi zatím do naší produkce nezařazovat.
Přeji vám vše dobré.

S pozdravem,

Luboš Xaver Veselý

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
xaverahost.cz
xtv.cz

* * *

Předpokládám, že rozhovor s majiteli proběhl dříve, když majitelé zasedají v pondělí? Ne během 10 minut o půlnoci před odpovědí. Nicméně kdybych nenapsal, asi bych se žádné odpovědi nedočkal.

* * *

Aktualizováno 8.7.2020:

7.7.2020 v 16:05, Luboš Xaver Veselý <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;:

Pane Šinágle, zdvořile prosím, přestaňte mne obtěžovat nevyžádanými maily. Děkuji za pochopení.

Veselý

8.7.2020 v 10:49, Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;:

Pane Veselý,

nabízím, nevnucuji - Váš email je odstraněn. Nevyčítal jste mi, že jsem se Vás předem nezeptal? Neříkal jste, že Vás zajímá také názor druhé strany? To, že jste udělal PR usvědčenému podvodníkovi a zločinci JUDr. Martinu Michalovi Vám nikdo neodpáře. Neomlouvá Vás ani to, pokud jste to snad nevěděl. Vědí to už roky statisíce čtenářů, včetně čtenářů bulvárního tisku. Dosvědčuje to jen, že Vás pravda vůbec nezajímá. Souhlasím s Václavem Moravcem má pravdu:

https://www.facebook.com/ondrej.sap/posts/10216403499939692.

S Pánem Bohem

Jan Šinágl

* * *

Kdyby pan Veselý vystupoval v cirkuse jako klaun, živil by se určitě poctivěji…

Malá podobnost:

Starosta Pavel Novotný měl domluvený box s poslancem Foldynou. Měli domluvené místo, datum a všechno včetně finanční odměny. Foldyna nakonec „vyměkl“ a zápas odmítl. Radní ČT Lubomír Veselý na moji nabídku vystoupení v XTV na zasedání Rady ČT přikývl, stačilo jen domluvit datum. Nakonec také „vyměkl“ a rozhovor odmítl, tedy po domluvě s majiteli XTV.

O takovýchto lidech se říká, že nemají „koule“, vždy couvnou před rizikem boje a možné prohry, aby nepopudili a neohrozili svůj ničím nezasloužený blahobyt. Nejde jim o pravdu, ale sloužit „partám a partičkám“ v pozadí.

Bylo by zajímavé, kolik radních ČT by zbylo při jejich přímé volbě občany? Petici jsem samozřejmě podepsal. Radní s takovýmto „profilem“ je ostudou Rady ČT, Sněmovny i České republiky.

Tak jako petice požaduje odvolání Lubomíra Veselého z Rady ČT, měl by dostat výpověď i z ČRo jako veřejnoprávního média! Bude zajímavé sledovat, jak se odpovědné orgány a instituce s výroky Radního ČT vypořádají? U neveřejných osob následují běžně velmi rychle žaloby, odsouzení a tresty.

Pokud se těchto trestných činů pomluvy dopouští veřejná osoba s potenciálem oslovení statisíců diváků a posluchačů, měl by být trest daleko přísnější. Je zde negativně působeno na společnost, jsou vědomě šířeny lži, pomluvy a zamlčovaná pravda. Ukážou zase jednou „party a partičky“ jak dokážou ochránit své lidi v nebezpečí? Občané nebudou věčně přihlížet těmto lumpárnám - na svůj účet.

Prohlédl jsem si, na čem stojí XTV s.r.o. (dříve PowerMind s.r.o.). Jediný jednatel JAKUB ČERNÝ, dat. nar. 26. ledna 1995 (25 let). Vlastník je PowerMind a.s. Za 2018 nulové příjmy i výdaje, statutární ředitel a zároveň předseda správní rady = opět neznámý JAKUB ČERNÝ. Založil si pan Lubomír Veselý  podnikání na bílém koni, aby skryl skutečné vlastníky XTV? Tato otázka se tady vyloženě nabízí. XTV s.r.o. měla za rok 2018 provozní výsledek hospodaření – 690.000,-Kč, za rok 2017 to bylo 899.000,-Kč. Počet zaměstnanců k 31.12.2018 = 1! Osobní náklady: 413.000,-Kč. Ten jediný zaměstnanec nemusí být pan Lubomír Veselý, to může být i pan Jakub Černý.  Luboš Veselý si odměny mohl vyfakturovat. Podobně nesledujeme stovky dalších youtuberů, co každý den vysílají...

Luboš Xaver Veselý jednou tímto způsobem útočil na Hlídacího psa. Našel si v OR zapsanou adresu a zajel tam, aby se dokonale ztrapnil:-)

4.7. 2020: Projev velvyslance USA v Praze ke „Dni nezávislosti“

Když se člověk podívá na podnikání pana Veselého, musí se chytit za hlavu:-) Proč tento hejtr skrývá vlastníky? Samozřejmě má pro to své dobré důvody, protože nic takového se neděje bez důvodů. Ale proč se pak diví, že Ústav nezávislé žurnalistiky měl v roce 2017 jednoho zaměstnance?  A ještě se divil, že náklady na tohoto zaměstnance byly 550.000,-Kč za rok 2017. Pokud naznačuje, že to je špatné a že je to prázdná schránka, pak v čem je toto jiné od XTV?

Tím chci říci:

- není nic špatného na tom, aby firma měla adresu sídla kdekoli (třeba u tetičky přes 5. koleno, nebo na adrese, kde má registrované sídlo dalších 2000 firem);

- není nic špatného skrývat vlastníky;

- není nic špatného zaměstnávat na dohodu a na IČ;

- v ČR legální a zcela normální.

Někdo by to mohl panu Luboši Xaverovi Veselému říci a vysvětlit:-)

* * *

Věra Chytilová 12.3.2008: "Vy jste velkej poštěvák, teda…, nejste odvážnej…, chyba, že jste tady…"

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10169664204-cafe-x/308292320200011/

Xaver byl z „velkého poštěváčku“ evidentně otřesen. Bude to Veselý poštěvák :) Václav Moravec: „Myslím, že věnujeme příliš času a prostoru v médiích lidem, o nichž nemá smysl se vůbec bavit. Oni jsou jen symbolem doby. Doby vzestupu buranství a nekompetentnosti.“

***

* * *

Můj podpis petice má pořadové číslo 2648. Prosím o podepisování a šíření – ve vlastním zájmu!

Dnes vzpomínáme 605.výročí upálení Mistra Jana Husa: „Hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdubraň pravdu až do smrti, neboť pravda tě vysvobodí.“

 

Jan Šinágl, 6.7.2020

* * *

Kauza Rady České televize: Hysterie versus fakta

Radní ČT obdrží za svoji „práci“ – fiktivně - 1.000.000,-Kč měsíčně!

* * *

9. výročí založení Sodales Solonis z.s. a 1. výročí exekuce za svobodu slova

IV. dražba mého domu zrušena. Boj za svobodu slova a práva veřejnosti na informace pokračuje

Redukce vzdělanosti je cestou ke všeobecnému úpadku

* * *

Ronald Reagan: "Svoboda není nikdy více než jednu generaci vzdálena od svého zániku." Nepředali jsme ji našim dětem v krvi. Musí se o ni bojovat, chránit ji a předávat ji, aby udělaly totéž, nebo jednoho dne strávíme naše západy slunce vyprávěním našim dětem a dětem našich dětí, jaké to bylo kdysi ve Spojených státech, kde byli muži svobodní.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)