Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sobotní odpoledne na hřbitově v Bohuňovicích, nedaleko od Olomouce bylo až neskutečně nádherné a důstojné. Přesně ve 14:00 hodin přeletěly dva Gripeny nad rodinným hrobem Bryksových, aby následným druhým přeletem vzdaly čest těmto skvělým lidem. V normálních zemích se takovýmto lidem staví pomníky… Čest Trudie Bryksové a brig. gen. letectva im Memoriam Josefu Bryksovi!

 

 

 

Bohunovice_ucastnici_160711Doporučuji poslech celého slavnostního aktu, zvláště slova kněze,ˇjehož jméno jsem bohužel nepochytil (od 2:50 min. a především závěrečnou řeč 42:25 min.!). ŘečBohunovice_Verner_160711 zástupce rodiny Trudie Bryksové z Anglie, pana Dellera v českém překladu od 28:45 min. (videozáznam jeho řeči) a skvělou řeč velitele vzdušných sil Armády ČR brig. gen. Jiřího Vernera – od 35:00 minuty. Zajímavé jsou také spontánní rozhovory, dva s panem Drahomírem Langeremprvní a druhý - a s panem Vladimírem Lakvou. Mám slíbeno i video z celého slavnostního aktu, které přidám k tomuto článku později. V této fotogalerii naleznete 37 fotografií z bohuňovického hřbitova (chybí 15 fotografií – budou doplněny).

Z médií se dostavil pouze novinář z MFD Luděk Navara, v pondělním vydání MFD tak zřejmě vyjde jeho článek. Dostavili se i političtí vězni z KPV ČR, nepochopitelně odmítali kopie článků o manželech Bryksových, které jsem rozdával návštěvníkům – místo toho se vulgárně o mně, dle svědků, vyjadřovali…?! Tři lidé omdleli, z nich jeden mladý muž z Kanady - naštěstí záchranka přijela rychle a i s pomocí přítomné zdravotní sestry, se všichni rychle zotavili.

Tento dokument ČT doporučuji: Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse Angličané o něm natočili film, u nás nesměl být ani pohřben. Unikátní příběh dlouho zapomenutého letce, který dostal Řád britského impéria a v komunistickém lágru ho umučili k smrti.

Na shledanou zítra od 8:00 hodin v Míčánkách v Praze, na demonstraci za osvobození politického vězně Ing. Jiřího Fialy a od 9:00 hod. na soudním jednání za přítomnosti pana Fialy. I on je pronásledován, po více než 50. letech zločinnou českou justicí, podobně jako brig. gen. Josef Bryks. Nepochybuji, že bude brzy propuštěn a naváže svoji činností na nikdy nekončící boj za svobodu a demokracii, za níž položil svůj život i Josef Bryks.

 

Jan Šinágl, 17.7.2011

 

Bohunovice_detail_nahrobek_160711Bohunovice_hrob_160711

MFD_Navara_180711

 

 

 

 

 

 

 

 

Antoine de Saint-Exupéry

SVOBODA

„Je snadné založit společenský řád na podřízenosti každého jedince pravidlům. Je snadné vytvořit slepého člověka, který by přijal bez odmlouvání jakéhokoliv pá­na a jakýkoliv korán. Ale mnohem cen­nější je jistě, podaří-li se nám osvobodit člověka a naučit ho, aby si vládl sám. Ale co to znamená „osvobodit"? Osvobodím-li na poušti člověka, který nic nezakouší, co znamená jeho svoboda? Exis­tuje jen svoboda někoho, kdo někam jde. Osvobodit toho člověka by znamenalo naučit ho žízni a naznačit mu cestu ke studni. Teprve tehdy se mu naskytne možnost činů, které už nebudou bez výz­namu. Osvobodit kámen neznamená nic, není-li tíže. Neboť kámen stejně nikam nepůjde, i když bude svobodný.“

Válečný pilot

* * *

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #2 LOUKA 2011-07-19 13:48
PĚKNÝ DEN PO DOPLNĚNÍ FOTO PANEN J. ŠINÁGLEM SE JEDNÁ O FOTO Č. 29---DĚKUJI LOUKA.
+1 #1 LOUKA 2011-07-19 09:01
PĚKNÝ DEN VŠEM, POTVRZUJI POUZE SLOVA PANA JANA ŠINÁGLA,ŽE MUŽ NESOUCÍ KYTICI POL. VĚZNŮ Z OLOMOUCE SE PŘED SAMOTNÝM OBŘADEM NAPROSTO NEVHODNÝM ZPŮSOBEM CHOVAL---HOVOŘI L HLASITĚ K PANÍ NA FOTO Č.26 K OSOBĚ J. Š. (BLONDÝNA V ČERNO-BÍLÝCH ŠATECH S BRÝLEMI)CITUJI DOSLOVA:CO TU TEN BASTARD DĚLÁ?.....ZŘEJM Ě SI NEUVĚDOMIL VÝZNAM SLOVA "BASTARD" ALE ANI ŽE JE NA HŘBITOVĚ !!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)