Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU rozbíjí mravní řád, ničí demokracii, chová se stále více jako politbyro, mnozí europoslanci se chovají jako jeho bývalí členové – levice a komunisté se radují. Silnou Evropu mohou vytvořit jen silné evropské státy a zdravá konkurence. Schopní nemohou trvale sponzorovat životní úroveň neschopných a líných!

Takováto nemravná lůza nás zastupuje v Europarlamentu – neuvěřitelné?! Myslíte si, že čeští europoslanci podají okamžitě stížnost na porušování svobody tisku a návrh na prošetření tohoto donebevolajícího skandálu…?! Jen můžeme doufat, že se tak nikdo z nich nechová…?! Šiřte prosím tato videa všemi možnými způsoby. Životní úroveň většina slušných občanů a svoboda, jsou v bezprostředním ohrožení - i budoucnost naší země a těch, co přijdou po nás. Nebudeme-li sami nic aktivně dělat, budeme i my viníky. Je nejvyšší čas se proti této zhovadilosti, kdy odpovědná místa trvale po dlouhé roky obsazují neschopní a nezodpovědní, se odpovědně postavit! Už František Palacký před ní varoval.

„Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvyklí říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu.

V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás povzneslo z poválečné bídy, pracovat a šetřit  a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání.

Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry. Technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze. Důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

Výrok Tomáše Bati z roku 1932

 

Jan Šinágl, 9.9.2011

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #7 Jirka 2011-09-19 18:24
Cituji Franta Kopecky:
Ten chlapek co mluvil . Tak to byl politik.
Kam se serou čecháčkovský komunistický breptové.
A že jsem vulgarní ?
To nejde říci jinak.

Františku, rád bych to řekl nějak slušně, ale jde to obtížně, prostě se Vašeho obdivu k extrémnímu anti-evropanstv í a k svalnatým řečem rázných politiků trochu obávám - zřejmě byste řekl i o jiném rázném politikovi (třeba Hitlerovi nebo Le Penovi nebo Haiderovi), že "to je chlápek, kam se "serou" čecháčkovští breptové". Prostě není vše pozlacené, co vychází z úst eurofobů, kteří se eurofobismem populisticky živí velmi výnosně v Evropském parlamentu, který údajně chtějí zbořit... Nepřipomíná to naše komunisty, kteří v únoru 1948 využili parlamentní demokracie, aby ji co nejrychleji a nejrazantněji položili na lopatky, a ty, kteří je demokraticky tolerovali, nechali postřílet, pověšet a umučit? Franto, zamyslete se: neměli bychom být fakt vděčni za to, že jsme v EU ve spolku demokratických národů, to už jsme zapomněli na to, jak nám bylo v ruském područí? Navíc nejvíc jsou proti EU ti nejzkorumpovaně jší z nejzkorumpovaně jších, tj. ODS! Cui bono, opět, komu to slouží, ne lidem, ale těm mafiánům nahoře, kteří si na našem euroskeptickém rybníčku loví kapříky!!! Čím více se "rozpustíme" v Evropě, tím více budou mít problémy, čím více legislativy EU, včetně eura, tím více transparentnost i a férovosti, to přece ví i malé dítě. Neboli rovnice je zřejmá: eurofob/euroske ptik = mafián nebo jejich (vědomý či nevědomý) pomocník. Jinak to IMHO nevidím. Ani americké cesty papalášů ODS to nespraví - žijeme v Evropě, ne v Americe (přitom si ale titíž američtí patolízalové z ODS nevezmou příklad z americké zodpovědnosti, viz americký boj proti prostituci, hazardu a alkoholu, ve srovnání s naším Macaem, bordely, hernami na každém rohu). Tzv. amerikanismus ODS je pokrytectví non plus ultra - i Američani sami jim nevěří, byť se snaží sebevíce.
-1 #6 Jirka Pelka 2011-09-12 14:21
Cituji Sid:
Cituji Jirka:
Naprostý souhlas s Josefem - Nigel Farage je eurofob, kterého i v Anglii samotné ignorují jako naprosto extrémního "bojovníka", který se plete do věcí, které mu naprosto nepřísluší, protože UK má od začátku výjimku z eurozóny a vůbec jej to nemusí trápit, protože mají svou libru. ...


Ve Vasem svatem zapalu Vam uniklo, ze ma Nigel Farage pravdu a ze se nemylil. Na rozdil od Eurohujeru, Sarkozyho, Merkelove a Rompeye.

Side, jak víte, že Sarkozy, Merkelová a Rompey se mýlí? Nebo si to ve své eurofobii přejete? A kde se ve vás ta eurofobie bere? Raději byste do náruče matky Rusi otevřeně nebo latentně (už si nás stejně kupují, počínaje Karlsbadem)?
+1 #5 Jirka Pelka 2011-09-12 14:18
Ve Vasem svatem zapalu Vam uniklo, ze ma Nigel Farage pravdu a ze se nemylil. Na rozdil od Eurohujeru, Sarkozyho, Merkelove a Rompeye.
Nejde o svatý zápal, ale o to, že na rozdíl od vás si dobře pamatuju dobu totality (je mi 58) a možná i na rozdíl od vás jsem i emigroval do NSR a USA, kde jsem získal občanství - dívám se na věci s nadhledem - jestli je eurohujerština to, že jako Moravan chci, aby moje rodná vlast byla spojena se západem a tedy s EU, a nikoli s rádobykapitalis ty, kteří využili své dobré startovní čáry v r. 1989, zahodili legitimace KSČ a vrhli se do mafiánského kapitalismu, a jestli je svatý zápal, když se snažím objektivně věci okomentovat, tak ok, klidně mi říkejte svatě zapálený eurohujer. Zajímavé ale, že to říkají většinou lidé, kteří po 20/40 let kolaborovali nebo alespoň normalizačně přežívali, a teď si hasí žáhu na EU (když máme tu demokracii a vše se může:-). Ještě jednou, přímá úměra: čím více evropské integrace, tím více jsme "podobní" Rakousku, Německu, Francii, Beneluxu atd., a to přece chceme, nebo ne? (Přejeďte hranice na západ a jih z naší strany plné prostitutek a trpaslíků materiálních i duševních, a dostanete se na stranu, kde je čisto a první reklamou je evangelická/kat olická mše a baumarkt. To je vám opravdu, páni euroskeptici a eurofobové, tak dobře v našem evropském "Macau"/"Las Vegas", bez zákona o státní službě, s nenaplněnou ústavou, korupcí, justicí prolezlou mafiány s podvodnými tituly atd. atd.?
-1 #4 Sid 2011-09-12 12:56
Cituji Jirka:
Naprostý souhlas s Josefem - Nigel Farage je eurofob, kterého i v Anglii samotné ignorují jako naprosto extrémního "bojovníka", který se plete do věcí, které mu naprosto nepřísluší, protože UK má od začátku výjimku z eurozóny a vůbec jej to nemusí trápit, protože mají svou libru. ...


Ve Vasem svatem zapalu Vam uniklo, ze ma Nigel Farage pravdu a ze se nemylil. Na rozdil od Eurohujeru, Sarkozyho, Merkelove a Rompeye.
-5 #3 Jirka 2011-09-12 10:46
Naprostý souhlas s Josefem - Nigel Farage je eurofob, kterého i v Anglii samotné ignorují jako naprosto extrémního "bojovníka", který se plete do věcí, které mu naprosto nepřísluší, protože UK má od začátku výjimku z eurozóny a vůbec jej to nemusí trápit, protože mají svou libru. To, že se k němu přisírají lidé jako Zahradil, je dílem směšné, dílem smutné, jako vůbec euroskeptici u nás. Po 60 letech hnědé a rudé totality je každý rozumný člověk šťasten, že jsme v Evropě demokratických států. Je nerozumné a hodně kazící náš obrázek u sousedních vyspělých států (zejména Německa a Rakouska), když někdo brojí proti euru a proti EU - vždyť je to pro nás jediná šance a je zřejmé, že platí přímá úměra, a to čím více evropské integrace a evropské spolupráce, tím méně postkomunistick ého mafiánského vlivu. Eura se samozřejmě také bojí jako čert kříže zejméne politici zkorumpovaní dvaceti lety postotalitních podvodů na všech stranách politického spektra. Samozřejmě tito mafiáni v Čechách, na Moravě a ve Slezsku tedy blokují zákon o státní službě, který mají v celé EU (a tak každá garnitura si dosazuje své lidi už od ředitelů odborů na ministerstva i do krajů), blokují zákon o referendu, který je i v ústavě, dosud nenaplněné (protože se bojí vůle lidí), rozdělili si - divide et impera - naši krásnou republiku na své pašalíky (tzv. kraje), namísto zemského zřízení, které tu existovalo od nepaměti, i za Rakouska-Uhersk a, i (na papíře) za 1. republiky, i za protektorátu (CECHY A MORAVA), ani komunisté se neodvážili sáhnout výrazně na hranice zemské v rámci krajského zřízení. Nová mafie samozřejmě nejlépe panuje v tzv. "městských" krajích, karlovarském, plzeňském, ústeckém, libereckém, hradeckém, pardubickém atd. atd. Jestliže se pro euro rozhodly všechny státy kolem nás (kromě Polska, které jej ale chce přijmout, až to půjde), jestli euro mají v celé Unii (kromě UK s tradiční librou a kromě Dánska a Švédska, jež ale nikdy neřekly, že nikdy), proč je asi ODS tak silně proti???
-7 #2 Josef 2011-09-09 23:56
Ten politik mi je z duše protivný a Zahradil vedle něho také. Je to rozbíječská darebácká sorta.
+5 #1 Franta Kopecky 2011-09-09 22:59
Ten chlapek co mluvil . Tak to byl politik.
Kam se serou čecháčkovský komunistický breptové.
A že jsem vulgarní ?
To nejde říci jinak.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)