Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havel_Jaromir_oblicej_171111Potkal jsem na Národní třídě 17.11.2011 utajovaného bratra presidenta Václava Havla…?!

Po tradiční návštěvě vzpomínkového místa na události ze dne 17.listopadu 1989 se u mne náhle (při čekání na přechodu pro chodce), objevil mně dosud neznámý člověk, který mne poznal, oslovil a tvrdil, že je bratr presidenta Václava Havla. Podoba obličejů obou je překvapující, působil důvěryhodně, možné je leccos. Vyloučit  myšlenku, že jsem potkal bratra Václava Havla, zvláště po tomto setkání a rozhovoru, nemohu. Jeví se velmi pravděpodobná. Chápu, že pravda může být někdy i nepříjemná a nevítaná. Její představitel a hlavní symbol z roku 1989, Václav Havel, by jen získal, pokud by sám aktivně přispěl k vysvětlení a svým mlčením zbytečně neoddaloval pravdu a nepodporoval tak její neodhalení. Vyjde stejně najevo, tak jak tvrdil krátce před svoji smrtí Jan Antonín Baťa: „Pravda vyjde najevo jako olej na vodu.“

 

Poslechněte si můj krátký rozhovor s pane Jaromírem Havlem a posuďte sami…?! Pan Jaromír Havel hledá dobové svědky. Jedná se o paní Kateřinu Kočendrlovou, Alžbětu Kuglerovou a Marii Ciprovou ze Starého Pltence, Řesenice, případně z Rokycan. Fotogalerie z Národní třídy dne 17.11.2011.

Názor slovenského signatáře CH77 Vladimíra Pavlíka na pana Andreje Babiše ( autor www.necenzurovane.sk a www.diamantovabana.cz ): "Prakticky viem len to, co sa o nom pise. Na rozdiel od ostatnych podnikatelov nefunguje v danovych rajoch, dane plati v CR a nie male. Organizovany politicko - ekonomicky zlocin v CR a SR je tak silny, ze potrebuje silneho a drsneho protivnika. Pokial by si bol Babis vedomy, ze nieco konkretneho na neho maju, tak by do toho nesiel. A na rozdiel od inych ludi jeho typu je kriticky aj voci sebe a hovori o svojej minulosti. Taktiez si myslim, ze moze reprezentovat istu skupinu ludi ktora uz pochopila, ze CR sa ruti do pekla a do zahuby. Kedze do tychto aktivit vraza svoje peniaze a ma kladny vztah k pode - zivitelke naroda, ako aj k hospodarskym zvieratam, co vyplyva z toho v com podnika, momentalne v CR predstavuje jedinu realnu silu proti tomuto bordelu."

Pana Andreje Babiše a výzvu ANO 2011, je třeba plně podporovat, ne útočit a zpochybňovat, v rámci osvědčené české tradice, vše potřebné, nutné a nadějné. Připomínám biblické: "Kdo jsi bez viny, hoď po něm kamenem."

Např. uznávaný dokumentarista Martin Vadas, podporovatel odbojové skupiny bratří Mašínů a autor dokumentu ČT o dr. Miladě Horákové, za totality studoval v Paříži a pracoval v armádním filmu. Má být snad také odsuzován a pranýřován jako Andrej Babiš? Jen proto, že se snažil dělat pořádně svoji práci a co nejvíce se odborně vzdělávat? Ve svém oboru se snažili naučit se za daných podmínek co nejvíce. O zločinném systému si mysleli a věděli jistě své, jako většina obyvatelstva. Na druhé straně malé země nebudou mít nikdy dost těch nejlepších a nejschopnějších, navíc ještě „svatých“, pokud vůbec jsou, resp. mohou vůbec být. Podstatné je, že mohou předstoupit před veřejnost s poctivou prací a s čistým svědomím, kterým mnozí z jejich kritiků, obávám se, zrovna moc neoplývají a o to více si uzurpují právo kritizovat a moralizovat. Nemáme jinou volbu než to společně se stejně smýšlejícími zkusit i když nás vládnoucí kmotři mohou snadno zničit různými způsoby dříve, než nabudeme na potřebné sile.

Mimochodem i já jsem byl kdysi v učňovském věku příspěvkovým členem SSM. Snažil jsem se tak vylepšit svůj pošramocený „kádrový profil“, abych se jako budoucí externí montér ČKD Hořovice pokusil odejít do exilu. Podařilo se mi to až o 10 let později – soudruzi byli pozorní a do zahraničí vysílali méně schopnější, zato členy KSČ. Táta mi členství v SSM ještě toleroval, za členství v KSČ by mne asi vydědil, ne-li rovnou zabil. Ostatně soudruzi mi nikdy členství v KSČ nenabídli. Příliš dobře znali mne a mého tátu. Tož kamenujte, kdo jste sami bez viny a neste sami „kůži na trh“. Dělejte něco smysluplného mimo hloupé kritiky, kterou darebáci a zločinci jen vítají. Tak jak činí pan Babiš, pan Vadas, paní Mašínová, mnozí další a snažím se i já. Zatím vás vidět moc není. Jen hloupá kritika a psaní z pohodlí domova nikomu a ničemu nepomůže – jen těm, kteří ničí naše životy, zemi a její budoucnost. Tak do práce!

Připomínám známý výrok bývalého německého kancléře Konráda Adenauera:  “Lidi musíme brát jací jsou. Jiné nemáme.”

Respekt: Švýcaři oceňují škodu, již ČR utrpěla v MUS, přes 8 mld.

Škodu, kterou způsobili správci někdejší Mostecké uhelné společnosti (MUS) českému státu, švýcarští žalobci oceňují na osm miliard a několik set milionů korun. Ve svém nejnovějším vydání to uvedl týdeník Respekt s odvoláním na švýcarskou žalobu, kterou má k dispozici. Ze stejných dokumentů podle něj vyplývá, že hlavní vinu na tom, že stát se zatím nepřipojil k švýcarskému řízení, nesou ministerstvo financí a bývalé špičky Vrchního státního zastupitelství v Praze. Respekt také píše, že Švýcaři při vyšetřování MUS dospěli k závěru, že pochybnosti zahalují i osm let starý prodej Škody Plzeň firmě Appian, pod jejíž hlavičkou privatizovali nyní obvinění manažeři už MUS. Bernská prokuratura je přesvědčena, že tichým společníkem nových majitelů Škody byl i Martin Roman, uvádí týdeník. Připomíná, že Martin Roman léta pracoval jako šéf firmy ČEZ, od níž získávala Škoda zakázky. ČRo 20.11.2011

Svědectví diplomata: Vláda byla k miliardám MUS netečná - Regli nyní přístup české vlády k švýcarské nabídce v rozhovoru pro Aktuálně.cz označil na diplomatické poměry celkem silným slovem. Netečnost Prahy pro něj byla „zklamáním". „Nechci komentovat postoj české vlády v této věci," odpověděl nejdřív velvyslanec na otázku, zda se Česko vymyká tomu, jak je Švýcarsko zvyklé spolupracovat s jinými státy na vyšetřování. „Samotný fakt, že jsem nedostal žádnou odpověď od české vlády, bylo pro mě zklamáním," řekl pak pro Aktuálně.cz André Regli.

Mimochodem ve stávajícím sporu o akcie IZIPu by neměl zapadnout prodej 46% akcií neznámému vlastníkovi europoslanci za ODS Milanem Cabrnochem a Miroslavem Ouzským. Jak je možné, že akcie v tomto množství vlastnili, pokud vůbec? Kde na to vzali peníze? O jakou částku se jednalo…?!

Včera v sobotu večer jsem se nestačil divit na ČT 24 - d 20:00 hod. tedy v hlavním vysílacím čase běžela komunistická agitka z roku 1971 po celých 25 minut! Úspěchy SSSR, Karel Gott, Helena Vondráčková, projev předsedy vlády Lubomíra Štrougala atd. Připomínám, že Strouhal jako ministr vnitra je zodpovědný za zavedení elektrického proudu do drátů na hranicích, které nás měli chránit před západními diversanty. Nevím, kolik jich zabil elektrický proud, nevím o žádném, jen nevinná zvířata z kapitalistických lesů. Zato vím o stovkách mrtvých, kteří chtěli opustit tento komunistický ráj. Pan Štrougal si dnes užívá vysoké penze ve svém domku na Šumavě, místo aby seděl někde úplně jinde! Doufejme, že ho tam alespoň straší duchové zavražděných, která má na svědomí stejně tak jako pověstní nacističtí vrazi v tzv. „bílých rukavičkách.“

I po 22 letech má naše vláda problém předat rozhodnutí o zákazu KSČM soudu, přestože zde máme jasné stanovisko Ústavního soudu o protiprávnosti této zločinné ideologie a její realizátorky – preferuje raději rozhodnutí MV! Bue zajímavé, jak ve věci komunistické minulosti soudců rozhodne dne 22.11.2011 Ústavní soud ČR? V Německu po skončení II.světové války nacističtí soudci asi těžko v takové míře a bez problémů nastupovali na tak společensky odpovědná místa!

Včera jsem shlédl I.část OVM za účasti ministra Alexandra Vondry, právničky Hany Marvanové, senátora Jiřího Dienstbiera a právníka a podnikatele Miroslava Jansty. Jako by se Václav Moravec snažil o „vyváženost“ vzhledem k posledním OVM s Andrejem Babišem. Paní Marvanová mluvila nejrozumněji a nejvěcněji. Pozoruhodné bylo, že pan Jansta nazýval všechny přítomné (na Moravce si netroufl) křestními jmény Sašo, Hanko, Jirko…?! Výrok pana Jansty: „Komunismus a fašismus jsou rozdílné“ mne šokoval, ale nepřekvapil, zato mne překvapilo společné mlčení všech účastníků diskuze…?! Senátor Dienstbier byl proti rozhodnutí u NSS ve věci zákazu KSČM. Jeho výrok, že „ČSSD je garantem a ochráncem lidských práv“, zůstal také bez komentáře! Zastávání se Kocourka ministrem Vondrou bylo vrcholně trapné a nedůstojné.

Zadarmo už nedělám, nejsem vůl - Někdejší vysoký funkcionář komunistického režimu Miroslav Štěpán považuje za nejlepšího polistopadového politika Václava Klause. Sám je šéfem neparlamentní KSČ a fandí čínskému modelu ekonomiky pod dohledem strany.

Není proto divu, že už 2/3 občanů je přesvědčeno o špatném mezinárodním kreditu České republiky. Není se co divit – a kdyby všichni znali skutečný stav země, byli by to nepochybně všichni – samozřejmě až na politiky. Ti žijí ve svém ireálnu a světě prázdných slov, kdy často říkají i co je pravda a co by se mělo udělat, ale dělají vše proto, aby k tomu nedošlo. I pan Jansta je na diagramu ČESKÁ PARTA – co chcete více občané, nebo už jen ovčané…?!

Ve Španělsku vyhrála volby Konzervativní lidová strana a jasně porazila socialisty – získala 186 z 350 hlasů v Parlamentu.

Roman Joch: „Jedna věc je jistá: úkolem konzervativců je zápas za západní civilizaci všude tam, kde existuje. Jí po právu patří jejich pozemská loajalita. Kdyby na ni rezignovali, ztratili by důvod vlastního bytí. Je možné, že nakonec podlehnou. Ale má-li se nám dostat tohoto osudu, půjde-li západní civilizace skutečně ke dnu, ať je to pod vlajícími prapory a za plné palby děl! Až jednou bude vzpoura konzervativců proti revoluci dvacátého století minulostí – nikoli z toho důvodu, že konzervativci revoluci potlačí, nýbrž proto, že revoluce na všech frontách zvítězí a konzervativci jeden po druhém podlehnou přívalu barbarských hord – jejich heroické, i když v posledku neúspěšné vztyčení praporů bude mít přesto svůj význam a smysl: zůstane jako inspirace pro ty, kdo přijdou po nás, a bude zdrojem jejich síly, odhodlání a odvahy do dalších, nových zápasů příštích věků. I kdyby konzervativci již nemohli dosáhnout ničeho jiného, přece jen jednu věc stále učinit mohou: můžeme dát vědět budoucím, že ve dnech, kdy zanikala civilizace a Západ přicházel o svou svobodu, nedívali jsme se se založenýma rukama, nepřihlíželi jsme nečinně, nestáli jsme nečinně bokem. Naši vnuci a pravnuci budou moci o nás říct: ´Učinili vše, co bylo v jejich silách.“

 

Jan Šinágl, 21.11.2011

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #2 Jarda Lamr 2011-11-22 18:01
K pánovi, který o sobě tvrdí, že je bratr V.H., ale který to nemůže dokázat, jedině snad za pomoci porovnání DNA. Nevím zda dotyčný oslovil Havla a požádal jej, zda uspěl či nikoliv. Jednu radu mu mohu dát.Okolo r. ´85 se slavný disident spustil s Miladou Langerovou, redaktorkou Českého rozhlasu, která následně přišla do jiného stavu a za otce svého syna Václava označila pana disidenta. Ten se obrátil na IKEM v Praze Krči se žádostí o určení otcovství a samozřejmě zde byl podroben příslušným testům, které jeho otcovství vyvrátily. Tak-že, na IKEMU mohou být archivovány výsledky zkoušek, tedy i krevní skupina. Pochybuju však, že i kdyby existovaly výsledky, že je IKEM vydá, ALE, dle informací si bývalá StB v IKEMU vyžádala vše, co se okolo disidenta odhrávalo. Výsledky tesků z IKEMU by mohly být v materiálech disidenta, snad ješět uložených v archivu MV. Ať zkusí štěstí tam.
+2 #1 embé 2011-11-21 16:21
Honzo, kdybys potkal celou armádu bratrů Václava Havla, co nám tím chce básník vlastně sdělit ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)