Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

st čvn 19 @12:45 -
MS Praha - Spálená: Lenka Dubovcová versus MZV ČR
pá čvn 21 @20:00 -
Žebrák: 70 let hvězdárny
so čvn 22 @08:00 -
5. HUDLICEFEST 2024
po čvn 24 @09:00 -
KS Zlín: Vražda ve Slopném
st čvn 26 @13:00 -
ODROČENO: OS Břeclav: Vražda dvou Rakušanů
út čvc 16 @13:00 -
OS Břeclav: Vražda dvou Rakušanů

Nejnovější komentáře

  • 17.06.2024 12:39
    Martin Michal byl několikrát upozorněný na osobu LP. Jak se LP ...

    Read more...

     
  • 17.06.2024 10:28
    Svůj komentář jsem napsala pod tento Váš příspěvek na FB. Mám ...

    Read more...

     
  • 17.06.2024 10:23
    Jsem zvědavá, jaké dopady to bude mít na soudkyni a další ...

    Read more...

     
  • 14.06.2024 08:49
    Naši vládní politici jdou ve stejných stopách jako pokrokářští ...

    Read more...

     
  • 13.06.2024 12:29
    „Žádné morální zábrany“. Spekulanti útočí na majitele podílů ...

    Read more...

     
  • 10.06.2024 16:07
    Půlroční angažmá se po návratu domů vydávalo za velký úspěch ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Spravedlivost pro Petra CZKSE Papez 27.5.2024

Aktualizováno 11.6.2024: Seznam.cz - „Alláh si ho vzal.“ Manželka diplomata chce omluvu a odškodnění od Saúdů – Třináctý den protestu… Paní Dubovcovou navštívil i představitel odborů MZV ČR pan Putík, petici podepsal. Nepochybuji, že petici anonymně podepsali i mnozí zaměstnanci MZV. Jako mediálního zástupce mne, ani po 13 dnech protestu, nikdo nekontaktoval. Fotogalerie byla doplněna o exponáty v parku, v těsném sousedství ambasády a Ulice Borise Němcova na podporu Ukrajiny. Budova velvyslanectví KSA patřila původně židovskému majiteli. Po znárodnění v ní bydlel Rudolf Stránský – byl zatčen, když opouštěl dům zádními vrátky (dle svědectví pamětníků).

***

Aktualizováno 1.6.2024: EVROPSKÝ ROZHLED také informuje - Před ambasádou Saudské Arábie stanuje rodina českého diplomata. Veřejnoprávní ČT stále mlčí - cenzuruje! Potvrzuje svoji (ne)závislost, komu ve skutečností slouží a koho poslušně poslouchá - stejně jako Rada ČT

***

Aktualizováno 30.5.2024: Doplňuji o FOTOGALERII. „Krev na rukou“ je kulturní zvláštnost, v arabských zemích je to vnímáno jako korupce. Na seznamu shromáždění tato akce není. Samotný islám je mírumilovný na rozdíl od islamismu. Islám nám má co dát. Překlad arabského nápisu: „Naše práva jsou ústavní, naše požadavky zákonnéVšechna česká média dosud mlčí s výjimkou bulvárního deníku BLESK (29.5). Petiční archy můžete podepsat na místě, nově i PETICI na internetu. Hned první den protestu zavolal paní Dubovcové český anonym a zaval ji „ZUB“ (arabsky č*rák“, nejhorší nadávka). Stanoviště je přímo před budovou PČR. Policisté jsou korektní, stejně tak jako personál KSA, včetně vyšších úředníků. Stasek Miroslav velvyslanec v USAKSE dar 27.5.2024Mohl jsem s nimi bez problémů hovořit. Finance jsou pro vdovu důležité. Stejně tak se snaží o napravení poměrů na MZV ČR i v KSA, aby se tato nešťastná událost už nemohla nikdy opakovat. Paní Dubovcovou přišli osobně podpořit a petici podepsali i bývalí skvělí diplomaté Karel Stehno (91 let) a Miroslav Belica. BLESK Dubovec 29.5.2024Tito tři skvělí diplomaté by si zasloužili státní vyznamenání ke dni 28.října. Jejich jména mezi letos navrženými kandidáty opět nenalezneme, zato opět množství osob, které toho pro zemi udělali mnohem méně. Český Nicola Tesla Emil Kolben, zakladatel ČKD, se mezi nimi opět nenachází. Od občanů vyznamenání mají už dávno.

***   

Aktualizováno 28.5.2024: Na žádost rodiny upřesňuji (aby nedošlo k nedorozumění). Výraz „černí záchranáři“ byl v soupisu událostí použit ne ve smyslu označení barvy pleti, ale jako označení černé barvy oblečení lékařské záchranné služby v KSA. JŠ

***

Protest proti neposkytnutí první pomoci a nevyplacení odškodného rodině. Petiční stánek.

***

KSE Dubovcova 27.5.2024KSE arabsky citat 27.5.2024Petr Dubovec na ZÚ Kuvajt a ZÚ Damašek zastával funkci chargé d´affaires a.i. ( a.i. znamená, že do zmíněné země nebyl vyslán velvyslanec - zastával nejvyšší post na ambasádě, v obou zemích celkem 10 let). Čest jeho památce a práci. JŠ

***

Dovoluji si Vás informovat o protestní akci paní Lenky Dubovcové, jejíž manžel Petr Dubovec, dlouholetý zaměstnanec MZV ČR, rada-vyslanec, pracovník Zastupitelského úřadu ČR v Rijádu, zemřel při pracovním výjezdu v Rijádu v důsledku neposkytnutí první pomoci v únoru 2019.

Dubovec Klaus VondraDubovec a HybaskovaO smrti Petra Dubovce média bezprostředně a z nevyjasněných příčin neinformovala. Proto se vdova Lenka Dubovcová, bývalá zaměstnankyně konzulárních oddělení v arabských zemích, domáhala  finanční kompenzace na vlastní pěst. Ani po pěti letech komunikace s MZV ČR i se saúdskou stranou, se rodině nedostalo omluvy, přiznání pochybení a náležité finanční kompenzace.

Z tohoto důvodu se vdova po Petrovi Dubovcovi uchyluje k následujícím krokům. Chce celý případ a proces komunikace s MZV ČR a Saúdskou Arábii co nejvěrněji oznámit veřejnosti. Snahou o možná co největší otevřenost ze strany paní Dubovcové má být i stručně sepsaný (byť obsáhlý) soupis událostí k celému případu, které najdete v této PŘÍLOZE (Iniciály, jména a pozice osob v případu).

Dubovec a HavelKSE Simon Perez 27.5.2024Paní Dubovcová se s pomocí rodiny připravuje na protestní akci. Všechny její dosavadní snahy o nápravu selhaly. Začne před budovou Velvyslanectví Královské Saúdské Arábie (Na Zátorce 622/32, 160 00 Praha 6 – Bubeneč) v pondělí 27. května od 9:00 hod. Datum ukončení bude záviset na postoji druhé strany. Informační letáček v češtině a angličtině - viz výše, bude na místě protestu k dispozici pro zájemce z řad médií a veřejnosti.

Je třeba životně nutně návratu skutečných diplomatů, vzdělaných, schopných, morálně, charakterově pevných osobností, sloužících zemi. Ne, aby se z jejich pozic stal zkorumpovaný obchod z funkcemi, jak zažíváme dnes všeobecně v politice, bohužel nejen v České republice. Takovým skvělým diplomatem byl i Petr Dubovec. Volby do EP budou další zkouškou vyspělosti dnešní společnosti.    

Můžete mne kdykoli kontaktovat.

 

Jan Šinágl

mediální zástupce

+420 775 239 148

***

MZV ČR v Rijádu nepomohlo svému diplomatu, zemřel. Odmítá odškodnit pozůstalé

Vyhozený zaměstnanec MZV ČR kritizuje ministra Lipavského za vytvoření prokorupčního precedentu!

Diplomat - opilec Moravec skončil, diplomatka Hybášková - za opilost povýšena, skvělá diplomatka Chaloupková - za čestnost vyhozena…

Aféry MZV ČR: Ve Vídni poslal Lipavský na Šinágla policii - v Praze cenzora !

XII. DÍL: Czech-Marokogate: Vzestup a pád Přísahy versus marocká kauza

***

Dubovcova Mag. Oznameni 20.5.2024

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2024-05-26 19:46
MZV ČR takřka obratem vždy informuje na svém webu a v médiích o menších či větších potížích českých občanů v zahraničí. Zemřeli občan-diplomat za podivných okolností, raději mlčí. Tím přiznává své pochybení, selhání a vinu. I tak se projevuje korupce a pokrytectví u instituce, která by měla být vzorem. Jaká země, takoví diplomaté...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)