Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

BratriKolben Edison Tesla

Aktualizováno 4.11.2023: Řád kropenatého lva potřísněný krví. Není po letech čas na změnu názvu?

***

Aktualizováno 2.11.2023: Slavíme vznik státu, který neexistuje – sami jsme si ho zničili - Kampaň presidenta Pavla sponzoroval jelen? Jsem z toho jelen… - Miloš Zeman: Evropská unie a teď nemluvím jenom o České republice, téměř nemá výrazné podnikatelské osobnosti - Porovnání : 2. a 3. odboj : Kdo to měl snazší ? - Brutálně zlikvidovaná "kulacká" rodina - to si nedovolili ani nacisté !

***

Prof. Pavko: „Kdo chce jít dopředu, musí se také podívat dozadu,

aby tu cestu spíš našel.“

 

CKD avers 2014Vyhověl „společenské objednávce“ a neocenil činy a členy Odbojové skupiny bratří Mašínů. Nemá mravní sílu jako TGM, postavit se, když je třeba, i proti všem. Koben Emil JindrichPodlehl i v neocenění Emila Kolbena, kde „společenská objednávka“ nepochybně byla. Emil Kolben se narodil 1. listopadu, stejně jako president Pavel a zpěvačka Marta Kubišová (návrh na vyznamenání našeho velkého podnikatele a člověka podpořila svým podpisem). Mohla to být skvělá „mravní trojosa“ propojující generace a staletí. President Pavel ji nevyužil a potvrdil, že obou osobností není hoden. Další velké hanba a ostuda České republiky v podání nejvyššího představitele země před celým světem ... Věřme, že film "BRATŘI" prestižní cenu OSKARA obdrží!

***

Cituji z Wikipedie: Významnými událostmi v Kolbenově životě byly oslavy jeho 70. a 75. narozenin. Při druhé jmenované příležitosti mimo jiné pronesl:

CKD reversCKD Kolben Sinagl„Vyzbrojen rozsáhlými vědomostmi a zkušenostmi ve všech odvětvích silnoproudé elektrotechniky a drže krok s tehdejším nejmodernějším pokrokem ve výrobě elektrických strojů a zařízení, pomyslel jsem v srpnu 1896 na to, že dám své bohaté znalosti a zkušenosti do služeb své české domoviny. V tehdejším Rakousku bylo jen málo menších elektrotechnických výroben, a to pouze v počátečním stadiu vývoje. Zdálo se mi nejlepším, abych sám zřídil moderní elektrotechnickou továrnu ve středu velké průmyslové oblasti, v tradičním sídle vysoce rozvinutého strojírenství: v Praze. Tak vznikla továrna, která se stala základem dnešního největšího elektrotechnického podniku československého.“

Dne 6. června 1943 byl ve věku 80 let deportován Emil Kolben se synem Hanušem a vnukem Jindřichem do koncentračního tábora Terezín. Protektorátní vláda pro něho žádala výjimku, ta  nebyla udělena. Zemřel 3. července 1943 ve věku 80 let v Podmokelských kasárnách. Podle svědectví vnuka Jindřicha měl u sebe kromě pár osobních věcí kufřík se 180 akciemi ČKD...

***

Český Tesla: Nacisté Emila Kolbena umořili v Terezíně, do poslední chvíle měl u sebe akcie

Praha 8. 4. 2023: Kolbenova vila - o českém Edisonu a Teslovi

Příběh Emila Kolbena Comics 2023

***

Ve svém projevu hovořil president i o důležitosti podnikatelské sféry, ale vyznamenal pouze jednoho podnikatele… Slouží mu ke cti vyznamenání našich příslušníků RAF. Mimochodem dnes si připomínáme 130. výročí narození arm. gen. Karla Janouška, jedinného čs. maršála britského letectva a vrchního velitele čs. složky britské RAF. Média mlčí. O tom, jak jsme je po válce brutálně likvidovali naše příslušníky RAF svědčí skvělý film Hřbitov pro cizince – i ten by měla vidět mladá generace aby věděla a starší, aby nezapomínala. Naše příslušníky RAF jsme mohli přivítat doma až v srpnu 1945, kdy se čekalo až se ukončí oslavy Rudé armády… 

Máme mnoho příkladných hrdinů a osobností v naší minulosti i v přítomnosti, ale přednost dostávají převážně ti mediálně známí. To také vypovídá o stavu dnešní české společnosti.

Ve Strančicích stojí dodnes Kolbenův rodný dům, taktéž se tam nachází Náměstí Emila Kolbena a Základní škola Emila Kolbena. Podle Emila Kolbena se dnes nazývá stanice pražského metra (linky B) Kolbenova ve Vysočanech, kde byla umístěna i jeho busta. Neznámí pachatelé ji odcizili koncem července 2013. Ulice ve Vysočanech, která vede podél plochy, na níž stávala Kolbenova továrna, byla po roce 1989 přejmenována na Kolbenovu. Na náměstí OSN v Praze 9 byl na podzim roku 2014 vybudován pomník k uctění památky Emila Kolbena.

Emil Kolben se vypracoval do čela budovatelů té nejlepší technologie výroby a přenosu elektřiny ve světě. Spolu s dalšími 25 členy své rodiny zahynul při holocaustu. Jeho vnuk Jindřich přežil hrůzy koncentračních táborů a pochodů smrti jako jedinný a ještě se stačil zapojit, vyzáblý a s poraněnou nohou do Svobodovy armády ke konci války. Emigroval do Německa, kde jeho syn je primářem soukromé ženské kliniky v Michově. Jeho manželka Andreé Kolbenová, žijící v Mnichově (91 let) v nedávném rozhovoru řekla: „Na příběhu rodiny Kolbenových by se daly vyprávět dějiny českého národa. Vzpomínám na to, jak jsme se s manželem po letech v emigraci v roce 1990 poprvé vrátili do Československa. Stáli jsme na Václavském náměstí u sochy sv. Václava a přáli českému národu, aby opět povstal. Byli jsme komunistickým režimem pronásledováni celá léta a tak moc jsme se těšili, že bude vše zase vzkvétat. A místo toho pak přišlo zklamání, že v zemi bují korupce, lidé kradou a firmy místo růstu zanikají.“ (Z knihy Petra Čecha "A tak si tady žijeme", str. 64).

***

Komunisty zasetou mravní špínu lze odstraňovat pouze postupnou výměnou lidí v odpovědných funkcích s nezpochybnitelným charakterem a kteří ho prokázali svoji prací a svým životem – práce na generace. Je smutné, že nově se objevující "podpresidentské praktiky“ stále více snižují důvěru k presidentovi, jeho úřad a že se k nim osobně nevyjadřuje a nekoná? To jeho voliči jistě neočekávali. Měli by se probudit, dokud je ještě čas  - podle (ne)činů poznáte je…

Žijeme v nejvíce klientelistické a zkorumpované zemi EU. Poradí si i s presidentem Pavlem, pokud se bude takto podbízivě chovat i nadále.

Připomínám, že vyznamenaný Pavel Rychetský napsal svoji dizertační práci na téma „Budování socialismu v Itálii“. Je uložena v Senátu (její autor mi odmítl dát souhlas k prostudování). Oceněný prof. Tomáš Halík sloužil mši za zemřelého Otakara Motejla. Ten zabil člověka při dopravní nehodě. Beztrestnost si „vykoupil“ jako obhájce disidentů, na které StB donášel. Je zvláštní, jak se ÚSTR mohl „přetrhnout“ při pátrání v minulosti soudce Roberta Fremra, ale jiné osoby a kandidáty už tak hloubkově neprověřuje? Proč asi?

Člověk je nezměnitelný, odsouzený ke stále stejnému opakovaní stejných chyb. První generace položí základy, k moci se dostanou schopní, druhá vybuduje, třetí z blahobytu hospodářsky a mravně kolabuje, rozpadají se mravy, rodiny, k moci se dostanou neschopní a jsme opět na začátku. Otázkou je, zda to bude řešit opět příroda (návrat do džungle, vláda silnějšího), nebo se včas objeví noví Kolbenové, Baťové a Komenští?

Můžeme změnit jen sebe, své okolí, tím měníme i svět. Je rozdělen na zájmové party zemské i globální. MZV ČR je také jednou z nich, zkorumpované skrz nazkrz. Dnešní technika umožňuje masovou manipulaci finančně silnou menšinou s většinou. Jsou-li v ohrožení, spojí se. Dokážou tak umlčet i média a informace, které je ohrožují. Je čas na obnovu skutečné občanské společnosti, nebo můžeme na svobodu a demokracii zapomenout.

Tyto hodnoty nebyly nikdy zadarmo - stály vždy krev. Film BRATŘI nám to opět připomněl. Škoda, že ne presidentu Pavlovi, vojákovi. JŠ

***

Nečtěte recenze a shlédněte sami film „BRATŘI“!

I. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - Maroko, velmistr odposlechu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2023-11-05 09:10
Strašná ostuda České republiky díky Evě Pavlové - komunistická výchova nese své ovoce... Čím vším nás ještě tento manželský pár asi překvapí? Uměl a umí se přizpůsobit každé době a každému režimu. Stud a omluvu za nereprezentaci země "první dáma" nezná - nezná toho více. Debata ukázala nebetyčný rozdíl mezi Západem a Východem, mezi kultivovaností a plebejstvím.

Doufejme, že se alespoň vyrovná svými činy Martě Gottwaldové, která v několika případech osobně pomohla pronásledovaným komunistickým režimem. I dnes je takových lidí dost...

www.youtube.com/.../

www.nasepraha.cz/.../
-1 #1 Jan Šinagl 2023-11-05 08:35
Byl to Mašínovský týden. V úterý na dokumentu v pojetí J. Nováka, ve čtvrtek v salonu u Havlů na Rašínově nábřeží, včera na filmu Bratři. Mašínové jsou ultimátní hrdinové! Film Bratři je v pohodě. Rozvědčík na Hradě je slaboch, loutka bezcharakterníc h čarodějů druhé kategorie.

twitter.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)