Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Blesk_zavrit_do_vezeni_081211Majora Rogerse - "Cesta na Severozápad": "CHCEŠ-LI SE DOSTAT DO VELKÉHO MALÉRU, UDĚLEJ NĚCO PRO STÁT.“

To, že je Andrej Babiš stále více pomlouván a napadán, pomalu stylem Rudého práva z 50.let, kdy se to této hanebné kampaně zapojují i známé časopisy a co předvídal a předpokládal, jen potvrzuje, že „udeřil přesně pomyslný hřebík na hlavičku“. Stále se najdou mezi „novináři“ ochotní slouhové. Avizovaný cíl získat podporu nejméně 60% občanů už potenciálně dosáhl. Jeho otevřené vyhlášení skutečně účinného a efektivního boje proti všeničící korupci, občany viditelně oslovilo.

 

Pavel Šafr vystihl a pojmenoval dnešní situaci přesně: Je něco shnilého ve státě českém. … V senátu starověkého Říma opakoval na konci každé své řeči Marcus Porcius Cato slavnou větu »Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno «. Je namístě, abychom každý den zopakovali větu: Korupce v České republice musí být zničena a Stanislav Gross by měl jít sedět. A s ním i ostatní gauneři české politiky. Tahle země, kterou milujeme, si nezaslouží ty tuny špíny. …

Doplňuje ho Drahomír Hron: Pan Babiš je správný a rovný člověk - … Zapřisáhnul jsem se, že do českého politického hnoje už nebudu přispívat, jelikož je to ztráta času a energie, protože náš národ si dá líbit absolutně vše…..  Co mne ovšem zase dostalo ze židle, je účelová mediální PR kampaň v mainstream mediích proti Babišovi, placená darebáky z nejrůznějších zájmových skupin, napříč celým politickým spektrem. P.Babiš je, na rozdíl od všech těch, kteří by prodali zahraničním finančním skupinám i své orgány kdyby z toho něco měli, alespoň národohospodář, který uhájil své pozice i po vstupu naší republiky v roce 2004 do EU, která byla pro všechny velké tuzemské podnikatele likvidační. …

Doplnil jsem své trestní oznámení na MUDr. Naděždu Kavalírovou – je neuvěřitelné, jak nespolehlivé, často nefunkční a nedostupné, jsou drahé informační systémy MsP (Obchodní rejstřík), takže jsem nemohl získat další informace ve věci Emingerovi nadace. Věřme, že PČR bude úspěšnější. Totéž platí pro ARES ministerstva financí (Administrativní Registr Ekonomických Subjektů) – také věc trpělivosti, víry, doufání a naděje, často marné…?!

Už popáte jsem „doplnil“ trestní oznámené na náměstka ministra obrany Ing. Michaela Hrbatu a doufám. Že už naposledy…?! Všichni uvedení odpovědní činitelé už mají toto „doplnění“ v datových schránkách, vyjma prezidenta Václava Klause (Hrad nemá DS). Poslal jsem tedy e-mailem, s žádostí o potvrzení příjmu, k rukám prezidenta a v kopii pánům Jaklovi, Weiglovi, Hájkovi a Obchvatovi. Dle tradice očekávám pouze reakci tajemníka Ladislava Jakla „smazáno, nečteno“ a tiskového mluvčího Radima Ochvata „přečteno“.

7.12.2011 jsem v Sazka Aréně navštívil zcela vyprodaný koncert Marie Rottrové. Úžasná atmosféra, přes dvě hodiny trvající koncert bez přerušení. Skutečná osobnost a dáma s velkým „D“ české hudební scény. Jako hosté vystoupili i Petr Spálený a Jaroslav Vykrent, který přišel na podium o berlích - okamžitě všichni lidé povstali. Nezapomenutelný moment. Je ochrnut na pravou ruku, na milovanou kytaru už nám nemohl zahrát – o to nádherněji zpíval. Při jeho konstatování. „Jsem národní kulturní památka“ se celá hala zasmála a mnozí přitom asi mysleli i na jinou „národní kulturní památku“

Děkuji všem gratulantům k mým včerejším narozeninám. Takové množství jsem fakt nečekal – i od mně neznámých lidí. Moc se omlouvám, že nemohu poděkovat všem osobně. Činím tak touto cestou a přeji všem lidem dobré vůle krásný třetí Advent.

 

Jan Šinágl, 10.12.2011

* * *

Václav Cílek: "Posunuli jsme se ze sféry rukodělek do sféry služeb. Pracujeme čím dál účinněji a sféra služeb začíná být nasycena. Vzniká následně potřeba nějakého dalšího zaměstnání. To, co vidíme, je návrat asociálního státu – rostou ceny potravin, energií. Platíme víc, ale příjmy jsou redukovány. Následovat musí nutně zchudnutí. Před rokem 1950 byly poměry sice skromnější, nebyly ovšem hrozné. Budoucnost bude v nových globálních strategiích a v nových lokálních strategiích. Stěžejní roli bude hrát  rodina, komunita nebo určité místo. Správná cesta vědy vede přes úspory – třeba právě na energiích a jídle. Většina potíží se bude odehrávat v hlavách lidí.“

Z pořadu ČT 24 HYDE PARK 9.12.2012 - Hrozbou budoucnosti je drahá energie a asociální stát doporučuji! To, že vystoupení Václava Cílka ocenilo 94% diváků dává této zemi naději. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+5 #16 Jiri Vanek 2011-12-17 21:53
Je mi jedno co si o me myslis kolaborante Milane. Komunisti jsou u mne svine, vzdycky byly a vzdycky budou. Muzes me zazalovat!!


Zlocinecka STB
jiri-vanek.blogspot.com/
-3 #15 Milan 2011-12-17 13:47
Vańku, namyslím, že je vhodné použít oslovení "pane", protože jste Bůh ví kdo. Než začnete svým trapným způsobem kritizovat např. p. Babiše, kterému mimochodem nesaháte ani po kotníky, doporučil bych vám naučit se alespoň češtinu, než budete někdy příště zase přispívat. A ještě jedna věc: jak jste bojoval před. r. 89 proti komunistům? Rád si přečtu o vašich hrdinských činech. A na závěr: "Kdo jsi bez viny, hoď kamenem!"
+4 #14 Jiri Vanek 2011-12-16 10:34
Pane sinagl, po prestehovani z Prahy do Karlovych varu v 51. roce jsem vyrustal a kamaradil se sudetskymi detmi ktere nebyly odsunuty. Par z nich jsou dodnes mymi kamarady. Nikoho z Nemcu neodsuzuji za minulost. Babise nijak specialne nehodnotim, hazim ho do jednoho pytle z komunisty. Kdo jednou vstoupiil do zlocine KSC tak dnes nema co delat v politice. Stejny nazor ma i josef Masin a jini znami lidi. Znova opakuji ze vam vas nazor na Babise neberu. A znova opakuji ze jste ztratil narok kritizovat kohokoliv kdo se s bolsevickym zlocincem za totality zapletl.
-2 #13 Jan Šinagl 2011-12-16 10:20
Pane Vaňku, na rozdíl od Vás, neuvažuji kolektivně, ale vždy se snažím nezaujatě hodnotit konkrétního člověka bez ohledu, zda měl či neměl legitimaci KSČ. Pro Vás jsou snad všichni čeští Němci nacisté a fašisté jen proto, že hovořili i německy? Je smutné, jak po tolika letech zkušeností a slovního boje proti následkům komunismu z daleké Austrálie, naivně věříte, přebíráte a propagujete ubohou pomlouvačnou, dezinformační kampaň vůči panu Babišovi, z veřejnoprávních médií. Jako byste najednou ztratil zdravý rozum a úsudek? … Pane „Kene“, obdivuji Vaši jistotu tvrzení, kdy vůbec nepochybujete a přitom nepředkládáte žádný důkaz? České voliče bych tak moc nepodceňoval a volební systém nepřeceňoval. … Zajímavé je, že se k pomluvám mé osoby začínají připojovat i dosud nezávislé servery, které nikdy nic, nebo výjimečně, něco ode mne zveřejnily? To je pro mne docela positivní zpráva i z hlediska „kdo za koho kope“, bez ohledu na možné příčiny ať už vědomé či nevědomé. Na druhé straně mne těší, že se objevují nezávislé servery mladých lidí, s desetitisícovou , denní návštěvností, které jsem neznal a žádají mne o souhlas k otištění mých článků. To je positivní vývoj. Ke kontraproduktiv ním až hloupým komentářům, se už nebudu vyjadřovat. Nemám čas a hlavně, vůbec nic ke konkrétnímu neřeší problému naší země nepřinášejí. Paradoxně, jsou tak jejich autoři sami proti sobě a svým veřejně avizovaným názorům. To už patří k české tradici – kritizovat kdeco, kdekoho, ale hlavně nic sám konkrétního neudělat a tím také nic ani nepokazit a zůstat „čistým a bezchybným“. J.Š.
+5 #12 Jiri Vanek 2011-12-15 23:08
Tuzemský agromiliardář Andrej Babiš už asi ví, kdo bude příštím českým premiérem. Jiří Paroubek! Právě on Babišovi otevřel nejnovější továrnu na zpracování řepkového semena v Lovosicích. Proč si Babiš vybral Paroubka, a ne třeba předsedu vlády Jana Fischera, nebo alespoň ministra vnitra Martina Pecinu, s nímž se jinak vídá inkognito v autosalonech na pražské periferii, je zajímavou otázkou. "To nemůžeme komentovat," uvedla tisková mluvčí Agrofertu. Nicméně dnes v Lovosicích barvy ODS hájil alespoň vlivný šéf zemědělského výboru sněmovny Jiří Papež. Komentář tedy zbývá doplnit: Babiš zřejmě pro další čtyři roky sází na oranžové: tyden.cz/.../...
0 #11 Honza 2011-12-14 10:32
Neco o panu Babisovi taky dojinud...

reformy.cz/.../...
+4 #10 Braun 2011-12-13 09:08
Biopaliva jsou jako LTO. Jeden z největších tunelů na lidi a stát.

V České republice se schyluje k naprosto bezprecedentním u lobbyistickému kroku. V poslední den svého mandátu chtějí poslanci napříč politickým spektrem legalizovat další ekobyznys, který jde proti smyslu selského rozumu, proti peněženském lidí, ale i proti odborným studiím, které sama Evropská unie chtěla utajit. Řadě poslanců nejde tentokrát o to, co bývalo zvykem, když prezident vetoval nějaký zákon: Postavit se Klausovi. Tentokrát jde o víc. Potopení Klause je jen druhotným efektem prosazení ekonomického lobby. Tím základním cílem je nyní vytvoření legálních podmínek pro výdělek dalších miliard na úkor nás všech do kapes lidem, jako je Andrej Babiš. To, že se s tím řada z poslanců nějakou formou sveze i v případě, že už nebude hned druhý den zvolena, je z tlaku na to, aby se kvůli biopalivům konala mimořádná schůze den před volbami, více než zřejmé. A kdo je také Andrej Babiš? Díky postavení jeho otce měl za komunistů šanci vystudovat kvalitní gymnázium ve švýcarské Ženevě a následně Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě. Výtečné vztahy měl se Zemanovou i Grossovou vládou, výhodně privatizoval několik podniků – od Lovochemie až po Unipetrol. O schůzkách Babiše s šéfem antimonopolního úřadu Pecinou bylo napsáno už mnohé. Dnes je Pecina ministrem vnitra, nominovaný za ČSSD a znovu kandidující. Podle vlastních slov sháněl kvůli boji o Setuzu, o kterou měl Babiš zájem, „střelivo“ (jak informacím říkal) například i František Mrázek, když svého času seděl ve svém oblíbeném hotelu Esplanade v Praze a měl se setkal s lidmi z tajných služeb Polska, jak je známo z uniklých odposlechů. Na skutečné střelivo pak sám Mrázek dojel. Třetí nejbohatší člověk v zemi Babiš byl také členem KSČ a agentem StB. Byl vyšetřován v řadě ekonomických deliktů, které mu nakonec nebyly prokázány - měl o svých odposleších informace předem, což sám přiznal bez toho, aniž by uvedl od koho.
+4 #9 Ken 2011-12-13 08:34
Cituji Jan Šinagl:
Pane Němče, pan Babiš i já jsme své podrobné životopisy na internetu už zveřejnili. Předpokládám, že i Vy. Jistě nepředpokládáte, že občané budou vstupovat do neznámé strany RAS jen na základě výzvy člověka, kterého by nikdo neznal a nic o něm neví. Tím spíše, že se znedůvěruhodňujete Vaším tvrzením, že mne pan Babiš platí aniž byste předložil důkaz. V demokracii mnoho lidí nechápe a diví se, často jen proto, že jsou pohodlní ověřit si fakta. Kdo nic, nebo málo ví, nepochybuje a má ve všem "jasno". Čtenáři jistě uvítají odkaz, kde naleznou Váš podrobný životopis, aby ve Vás a RAS vzbudil důvěru. Věřím, že potvrdí, Vaše dosavadní činnost a výsledky, že jste hoden jejich důvěry a žádný mluvka, který ví vše nejlépe a přitom nedělá zhola nic reálného pro nápravu věcí veřejných. J.Š.


Vážený pane Šinágle,

životopis pana Babiše, lépe řečeno jeho "verze pro tisk", zcela evidentně neobsahuje veškeré relevantní údaje, se kterými by měl být občan od člověka, který chce být veřejně politicky činný, přinejmenším seznámen.
Diskutujícím nejde o nic jiného, než se vyhnout situacím, kdy občan dá svůj hlas někomu, kdo o sobě ČESTNĚ neřekl vše a později vyplave na povrch nepříjemná pravda. Tomu se v České kotlině říká podvod na voličích.
Situace s Vámi forsírovaným panem Babišem je o to pikantnější, že se jedná o bývalého komunistu (sic!!) a dle stále houstnoucích příspěvků i aktivního spolupracovníka StB. Pokud se jeho fízlování neprokáže, budou to jeho kladné body.
Nepodceňujte diskutující, mnozí z nich si opravdu dávají záležet na tom, aby svého výsostného práva, které mu demokracie dává - tedy hlas ve svobodných volbách - využili co nejefektivněji a v souladu se svým přesvědčením a se svými zásadami. Jasno má mít člověk před volbami a ne (jak jsme tomu svědky za posledních dvacet let)až po nich.

S úctou

Ken
+3 #8 ŠINÁGL ABSURDNÍ 2011-12-13 08:33
Šinágle, ať se oháníte sebevíc, nemůžete obhájit rozpor mezi Vašimi slovy a skutky. Jste podporovatelem sudetoněmeckého krajanského sdružení, ale zároveň se lísáte ke generálu Bryksovi (ten se z toho chudák musí v hrobě obracet), teď zase Vám nevadí podporovat vlivného komunistu a spolupracovníka StB..., prostě morální zásady jak stehno! Ze všeho nejvíc to vypadá na pořádnou schýzu - zatímco halasně kritizujete prezidenta Klause, dokonce na něj žalujete, ve skutečnosti operujete podle jeho hlavního životního hesla "peníze jsou až na prvním místě". P.S.: Až si najdete chvilku ve svém zaměstnání (??? svého času jste tvrdil, že jste nezaměstnaný a žijete ze svých úspor... ha-ha-ha, to se Vám opravdu povedlo), přečtěte si také toto: Miliardář bagatelizuje své členství v komunistické straně a spolupráci se Státní bezpečností - viz: neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...
+6 #7 Jiri Vanek 2011-12-13 08:25
pane sinagle, kdyz chcete tolerovat byvale komunisty, mate na to pravo, tak musite tolerovat vsechny kteri meli stranickou legitimaci a ne si vybirat kdo je prijatelny a kdo ne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)