Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PF_2012.jpg_bigSkandál kolem zatykače na pokračovaní, ODS na konci cesty, další TO Agentury MM a šokující pozadí kolem Mgr. Jany Gavlasové, Zdeňka Mašínová versus bolševické nestvůry, Christian Wulff versus Václav Klaus, aneb ARD versus ČT, KPV ČR se činí, podivnosti ohledně složení Etických komisí pro III.odboj…

… nešťastná je země, která nemá hrdiny. Galileo, který musel zřejmě o věci dost přemýšlet, odpálil, že nešťastná je země, která POTŘEBUJE hrdiny. …

AKTUALITY: Bláznovi začala hořet půda pod nohama bravo předsedkyni NS ČR JUDr. Ivě Brožové!

Dobré dílo se chválí samo... - Senát rozhodně odmítl Klausova kandidáta na soudce Ústavního soudu JUDr. Jana Sváčka!

Článek DALŠÍ BRIGÁDNICE informuje o průběhu soudního jednání ve věci žaloby Agentury MM na Ing. Jiřího Fialu a Ing. Jiřího Štefka před KS Praha dne 2.1.2012.

Článek ZASTAVENÍ HONIČKY u stejného soudu ze dne 5.1.2012, Stejného dne jsem byl přítomen podání stížnosti u KS Praha na jeho tiskovou mluvčí pro nečinnost, alespoň pokud jde o dotazy ze strany občanského sdružení K213.

Agentura MM, jejímž vlastníkem je zpěvačka Helena Vondráčková, zřejmě VYHLÁSILA VÁLKU K 213 v zastoupení advokátky Mgr. Jany Gavlasové. Obdivuhodné, co tato drobná žena, navíc nyní ve vysokém stupni těhotenství, vše stíhá. Ostudné, že při četných soudních procesech je ponechávána, navíc v požehnaném stavu,  sama, bez účasti zástupců Agentury MM, tedy Martina Michala, Heleny Vondráčkové a Michaely Kocourkové. Přitom zpěvačka Helena Vondráčková je prakticky nyní bez práce, tedy i její manžel a měli by jistě oba dost času se soudních jednání zúčastnit.

Tento článek hovoří za vše, kdo a co vše asi za nastávající maminkou stojí - Vybraná společnost Jany Gavlasové pod lupou – máme se na co těšit!

Mimochodem město Hořovice vypovědělo městu Žebrák k 1.1.2012 smlouvu o zastupování ve věci jednání přestupkové komise. Důvěryhodné zdroje mi potvrdily, že příčinou je lavina „papírů“ od Mgr. Jany Gavlasové, především ve věci Jana Šinágla ze Žebráku. Alespoň to nebudu mít tak daleko i když netuším, jak bude tento viditelný problém zvládat PK města Žebrák, když od něho dává ruce pryč i právně jistě dobře fundovaná PK města Hořovice…?!

Článek Jiřího Kotka ODS NA KONCI CESTY není také jistě bez zajímavostí, nejen s ohledem na dění na Karlovarsku!

Cituji z článku: Mašínová vs. bolševické nestvůry

Zajímavé byly reakce čtenářů pod článkem o tomto případu, který vyšel na internetových stránkách iDnes.cz. Ve značné většině totiž čeští čtenáři spílali bratrům Mašínovým, že se dopustili vražd, a když si někdo troufl pripodotknout, že bojovali proti vražednému režimu, který vlastně vyhlásil válku všem národům tehdejší republiky, málem by takového čtenáře ostatní utloukli. Ne čepicemi. Přinejmenším holemi.

Článek v MfD cituje (ale cudně a až v závěru) také historika Jaroslava Čvančaru: "Občané vlastenecky orientovaného Polska či baltských států by o Mašínových vůbec nepochybovali. Proč u nás jejich odboj vzbuzuje vzrušené debaty, které mají navíc ideologický podtext? Proč veřejnost odsuzuje ty, kteří proti zločinnému režimu něco dělali? Velká část veřejnosti je proti Mašínovým. Znamená to, že má problémy se svou minulostí nebo nemá jasno v hodnotách, v identitě?"

… Jenže zveřejněné průzkumy veřejného mínění, ať už jsou výsledky průzkumů veřejného mínění všeobecně jakkoliv pochybné, dávají najevo, že spoustě obyvatel České republiky nevadí komunisté, ale zato jim zatraceně vadí ti, kteří měli tu odvahu, že místo toho, aby drželi hubu a krok, případně aby si ve chvílích, kdy se nikdo nekouká, trochu zašvejkovali, zvedli zbraně a vyjádřili odpor vůči zločineckému režimu i přesto, že věděli, že je to může stát život.

… nešťastná je země, která nemá hrdiny. Galileo, který musel zřejmě o věci dost přemýšlet, odpálil, že nešťastná je země, která POTŘEBUJE hrdiny.

Česká republika je nehezky nešťastnou zemí. Země, která připustí, aby komunisté, když už jim to samotným nedojde, že mají zalézt do koutka a být hodně zticha, tedy aby tihle komunisté měli dokonce řádně zvolené poslankyně, které navíc mají tu chucpe (nikoliv drzost, tady se paní Mašínová spletla), že označují odpor proti svému zločineckému režimu za zločin, taková země by se měla stydět do hloubi své kolektivní duše. Pakliže se nestydí, měla by se stydět úplně nejvíc.

Je zajímavé sledovat komentáře k mému zpravodajství na mých webových stránkách. K závažným tématům např. projev Václava Klause k 1.1.2012, výstava o Čečně v Havlově knihovně, článek „Bez dogma světového komunistického hnutí“, mé soudní prohry s Grebeníčkem, Haló novinami a Šedivým, není připojen žádný komentář. Překvapuje to u Havlových kritiků, Klausových zastánců, či anonymních, viditelně levicově zaměřených, byť ne přímo členů, nebo sympatizantů KSČM, kteří se jinak snaží vyjadřovat často ke všemu, včetně časté kritiky mé osoby. Že by jim docházely argumenty, když vše věděli dosud nejlépe? Zřejmě si ještě nestačili vše přečíst? Tentokrát čtou ovšem opravdu, ale opravdu velmi nezvykle pomalu. Samozřejmě jejich podpisy na petici - www.bezkomunistu.cz – těžko najdeme, natož pod NEO 2011 či ANO 2011…?!

Sledoval jsem nedávno přímý přenos veřejnoprávní televize SRN ARD a rozhovor jejích dvou redaktorů se spolkovým presidentem Christianem Wulffem. Smekl jsem před otevřeností rozhovoru, jasných a nepříjemných otázek nejvyššímu představiteli země, ve věci jeho utajené půjčky ve výši 500.000,-Euro. I před způsobem, jakým president obhajoval neobhajitelné a že našel odvahu vystoupit před svými občany. Porovnáme-li „ochotu“ prezidenta Václava Klause – viz např. poslední volby a jeho takřka panický strach se střetnout s Janem Švejnarem v přímém duelu, vidíme jaký nebetyčný rozdíl je i na této úrovni mezi oběma zeměmi.

Naše veřejnoprávní média často nemají problém nás denně "krmit" z velké většiny naprosto nepodstatnými až bulvárními informacemi, které nemají mít v hlavních večerních zprávách vůbec místo, kdy jiné, podstatné s dopadem na celou společnost, často zamlčuje či se zmiňuje jen okrajově. Stačí porovnat obsah vysílání hlavních zpráv např. ARD (20:00 - 20:15) se zprávami ČT, které trvají hodinu. Za 15 minut vysílání hlavních zpráv ARD se dozvíte podstatné o dění v SRN a ve světě, kdy na prvním místě je dění ve světě - u ČT ani za 60 minut často ani to podstatné ze světa a z ČR – a to nemusíte ani umět německy, aby jste viděli ten obrovský rozdíl ve kvalitě, nemluvě o vysoké kultuře projevu redaktorů ve všech ohledech.

Kdo máte možnost sledovat např. skvělého Güntera Jaucha při jeho moderování na RTL či v diskusních pořadech, nemůžete nevzpomenout na vysokou kultivovanost projevu Vladimíra Dvořáka. To je to, co u dnešních moderátorů ČT i jiné televize postrádají a co se nedá naučit. To musí mít v sobě člověk už od narození.

Umíte si např. představit, že by si Václav Moravec pozval do svých OVM prezidenta Václava Klause a kladl mu přímé otázky „na tělo“ ve věci na něho podaného trestního oznámení a levně získaného bytu v Praze, či proč udělil např. milost takovému prokazatelnému darebákovi jakým byl podnikatel Zdeněk Kratochvíl - Spravedlnost po česku, resp. podle Václava Klause - člen ODS, který ji obdržel dokonce ještě během policejního vyšetřování ze zpronevěry desítek milionů korun, z údajně „zdravotních důvodů“…?! Vůbec mu ale  nebránili, aby obratem opět řídit svoji firmu, byť byl na „smrtelné posteli“, dle mínění prezidenta Václava Klause…!!!

Můžeme se pak divit, že Václav Klaus prohlásil o současném ministru školství, že je ten nejlepší, jakého jsme od roku 1989 měli…?! Asi nechodí mezi lid, aby si vyslechl poměrně jadrná vyjádření na tohoto ministra, kdy terčem kritiky není jen jeho žalostná intelektuální úroveň a schopnosti, ale i jeho nekultivovanost, neupravený vzhled a společenské způsoby 5. cenové skupiny…?!

Kdysi jsem Václava Moravce na TO podané na Václava Klause upozornil, řekl mi, že by ho Janeček vyhodil, kdyby se tomuto tématu věnoval. Myslím, že by mu „vyhazov“ také hrozil od nynějšího gen. ředitele Petra Dvořáka…?! Časy se pomalu mění, doufejme konečně k dobrému a tolik potřebnému!

Zvláštní, jak nezvykle rychle oznámili političtí vězni na svém webu úspěch svého místopředsedy Ing. Františka Šedivého u NS ČR ve věci mé žaloby…?! O tom, že stejně úspěšný byl ve věci mé žaloby i syn sadistického bachaře a nynější poslanec za KSČM Miroslav Grebeníček – ani slovo…?! Stejně úspěšné byly u NS ČR i komunistické Haló Noviny ve věci mé žaloby – opět ani slovo…?! Doufejme, že zdravý rozum dojde uznání u Ústavního soudu ČR, kdy bych byl velmi překvapen, pokud by KPV ČR na svém webu byla stejně tak rychlá jako v případě usnesení NS ČR – samozřejmě jen v případě rozhodnutí v můj prospěch.

Opravdu zvláštní, jak se komunisté a jejich oběti shodují v „hodnocení“ mé osoby. Nedivme se proto, že se KPV ČR a její předsedkyně MUDr. Naděžda Kavalírová nepřipojili k trestnímu oznámení na komunistu JUDr. Vojtěcha Filipa, podané jejich snad nejmladším členem – a dosud ani žádná pobočka. Budou zřejmě raději „bojovat“ o ocenění svých členů za hrdinný boj ve III.odboji, kde zřejmě většina „bojovala“ podobně jako dnes…?!

Pokud bude rozhodovat komise MO pod vedením Ing. Michaela Hrbaty a Etické odvolací komise ÚSTR, pod nepochybným vlivem MUDr. Naděždy Kavalírové, jako předsedkyně Rady ÚSTR, objeví se brzy nepochybně další stovky „hrdinů“ o jejichž hrdinném boji proti komunistům nikdo nikdy neslyšel…?! Pochybuji, že všichni vyznamenání budou schopni doložit nevyvratitelnými důkazy svůj boj „na život a na smrt“ proti zrůdnému systému a ideologii. Jen takoví, kteří to doloží, si ocenění a naší nejvyšší úctu zaslouží. Tlachalů a podvodníků, když šlo o peníze a výhody, se v naší zemi našlo vždycky dost. Mají opět velkou šanci – složení komisí MO a ÚSTR je dosud tajné…?!

Každá společnost, která tak masově jako česká dává přednost pasivnímu „pobytu“ před televizí, v chatách a supermarketech, tedy netvořivému konzumu materiálních „hodnot“, před aktivní, tvořivou, nezištnou účastí a prací na veřejném životě, nemůže očekávat, že se na místě odpovědných objeví lidé, preferující jiné hodnoty. Dělají stejné co oni, jen s tím rozdílem, že nepracují a nemravně materiálně, nezřízeně konzumují materiální hodnoty ve velkém. U obou skupin dochází k deformaci myšlení a hodnot konzumem (u druhé i mocí) a jsou tedy o to více a snáze manipulovatelní a závislí. Dokud bude co konzumovat či nedojde k duchovní změně, o jejíž potřebě mluvil i Václav Havel, nemůžeme očekávat změnu poměrů, ale jen zhoršování současného stavu.

 

Jan Šinágl, 9.1.2012

 

„Člověk nikdy neví co se stane když se věci změní, ale víme co se stane, když se věci nezmění?“

Elias Canetti

* * *

„ÚSPĚCH MÁ JEN TEN, KDO NĚCO DĚLÁ, NE TEN, CO ČEKÁ.“

T.A.Edison

* * *

Niccolo Machiavelli


Kapitola XVI.

O tom, jak těžko národ uvyká nové či znovu nabyté svobodě po období monarchistické vlády


Potvrzení této myšlenky opět můžeme najít v Římě, v období po vyhnání Tarquiniů. Národ, který delší dobu žije v monarchii a náhle se mu dostane svobody, se chová jako zvíře puštěné z klece. Stane se kořistí prvního lovce a znovu upadne do zajetí, protože neví, kde hledat potravu a jak ji vybojovat, nezná úkryty ani obranné manévry. Všemu je život v kleci odnaučil. A právě tak je tomu i s lidmi, takže zpravidla upadnou vzápětí do jha mnohem krutějšího než to, které ze sebe před nedávnem setřásli. …

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-3 #3 Jarda Lamr 2012-01-15 15:02
Pro "MIPO" a stanovisko MUDr. Kavalírové ke III. odboji. Bylo by dobré brát v potaz, že "zdrženlivost" paní MUDr. K. může být motivována jejím členství ve Svazu Československos ovětského přátelství, jehož členové, dle zákona, NEMOHOU být uznání za členy/členky III. odboje, narozdíl třeba od členů Socilistického svazu mládeže. "Zdrženlivost" paní MUDr. K. tedy spatřuji zejména v tom, že "když ne já, tak nikdo"! Nebo alespoň s problémy!
Kteří poslanci: odpověď jistě není nijak těžká!!!
Etická komise: pokud vím, jsou známa zatím tři jména: Jiří Liška, Miloslav Nerad a Marie Rút Křížková. Ostatní buď jmenováni ještě nebyli nebo mi kompetentní instituce na můj dotaz neodpověděli. Tažte se Vlády,obou komor Parlamentu,Pres identské kanceláře a ÚSTRu.
-2 #2 Mipo 2012-01-10 08:20
Zákon o III.odboji je paskvil a je třeba jmenovat poslance, kteří coby hrdinní bojovníci proti komunismu jej prosadili.Ti si v parlamentu užili svoji hodinu slávy! Pokud si pamatuji, stanovisko paní Kavalírové k tomuto zákonu bylo spíše zdrženlivé.Já sama jsen dostala z MO dopis, že řízení ve věci mého manžela se přerušuje a že konečné slovo bude mít skutečně etická komise.Jsem zděšená, dle jakých kritérií bude tato "komise" posuzovat "hrdinství"!Nem luvím o důkazním materiálu /po více jak 60 letech/.
+5 #1 Martin 2012-01-09 15:24
Roztomilé, zejména článek "Vybraná společnost..." je vskutku vrcholem debility. Škoda že autor nezmínil, co tím blábolem chce vlastně říct.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)