Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hornek_1968Na Slovensku a v Rusku zdá se už začíná? Bude zneužito, nebo konečně začátkem nelehké a nesnadné cesty za skutečnou svobodou, demokracií  a spravedlností...?!
„Tak může některý národ dávat přednost svobodné vládě, avšak jestliže pro lenivost nebo bezstarostnost, zbabělost nebo pro nedostatek veřejného ducha nestačí na skutky, které jsou třeba k jejímu udržení, nechce-li pro ni bojovat, kdykoli je přímo napadena, dá-li se svádět lstivými skutky, obvyklými u těch, kteří jej chtějí jí zbavit, jestliže okamžitým ochabnutím, nebo pro náhlý strach, nebo z návalu nadšení pro některou osobu dá se svést k tomu, že skládá své svobody k nohám třeba velikého muže nebo odevzdává mu moc, která mu dává možnost, že může podvrátit jeho řády - ve všech těchto případech je více nebo méně národ k svobodě neschopen, a jakkoli mu to může být prospěšné, že ji měl aspoň na krátkou dobu, nebude se jí zajisté dlouho těšit.“
Diskutujte: Státní zástupkyně JUDr. Zdeňka Galková by se zřejmě uplatnila i v 50.letech!

JUDr. H.T. 2012-02-05 15:05

Prakticky snad jen příspěvky pana Alana a pana Šinágla jsou realistické a postihující správně ten problém a svinstvo dneška. Páni Deweter a Leho, kteří tu popisují, jak je "fajn", že nějaké blbé hovado/"veřejný činitel" prakticky zavraždil mladou ženu, bych doslova ihned naložil do velmi dlouhého prasečáku, a odtransportoval panu Kim Čong Unovi; tam by mohli svou zrůdnou povahu využít beze zbytku. Jsem sice jen obyčejný podnikový právník, ale svůj velký doktorát jsem dělal v oblasti Ústavního práva a LZPS + kompar. Úst. systémů zemí EU, takže snad o tom něco vím, ale to co se tady děje, to už ne. Zvrhlá policajtka Kropáčová "mete věci pod koberec", až se z ní kouří. Přitom to co policajti popisují do médií, samozřejmě není pravda, ale logický nesmysl: policista střílel na vůz totiž zcela prokazatelně přímo zezadu a téměř přesně v ose jeho odjezdu. Krom toho už vím z nanejvýš hodnověrných kruhů, že střílel zamířeně a téměř z pokleku; jednou kulí trefil pravé zadní kolo, dalšími dvěmi vědomě mířil do pravého středu zadních dveří a dvě kule tudy skutečně prolétly, když jedna z nich pak skrze konstukci sedadel až do srdeční krajiny usmrcené ženy. Taková je pravda a já jen doufám, že GIBS to nevyhodnotí jako bývalá inspekce, ale jako zabití z hrubé nedbalosti. Kde to jsme, aby policajti doslova vraždili lidi na ulici??? Jsou to ti samí policajti, co se nám v 89. roce se sevřenou řití od hrůzy, co s nimi národ udělá, "omlouvali" z ochozů Sparty na Letné, až se z nich kouřilo.... Nu a dneska částí ti samí, a částí jejich školenci, bezdůvodně odkládají desetitisíce věcně důvodných trestních oznámení, nadržují svým kamarádíčkům a dramatická část policajtů jede zjevně úmyslně ve větší či menší kriminalitě; ---když dlužno dodat, že to co vyleze jako skandály až do médií, je doopravdy jen špičička ledovce. Nu nic, uzavírám s tím, že Česká republika nebyla NIKDY TAK DALEKO OD STATUSU "PRÁVNÍHO STÁTU" JAKO DNES; A TO SNAD ANI ZA BOLŠEVIKA... to píšu jako právník, bývalý disident, který skutečně NIKDY nebyl v jakékoliv politické straně -a to ani týden, ani den. A jen nakonec: kdo by měl dojem, že žehrám na všechny policisty, nechť se nemýlí; i mezi nimi je mnoho spolehlivých, zodpovědných a více či méně férových a znalých, -a zaplaťbůh, že ve vedení PČR se udržel Mgr. Lessy, který je pro nás dost lidí, jež znají poměry v dnešní PČR, poměrně velkou nadějí, že se věci začnou ubírat směrem skutečného práva- ale poměr vůči těm hovadům, kteří jednají tak jako aktér-policajt, co dle nejen mého názoru zabil bez právního důvodu mladou ženu, a zejména pak zavrženíhodná, vědomě lhající mluvčí Policie Kropáčová, -z těch se slušnému vzdělanému člověku musí vždycky jen naplno zvedat žaludek.....
Diskutujte: Postřehy z Nového Zélandu
Co mne mrzi je, ze Cesi jsou v sebou udelane dobe Temna. Tak je s litosti nachazim. Jsou experti na to jak TO neudelat. Pred prevratem si namlouvali ze jsou delnickeho puvodu aby mohli na skolu, po prevrate o sobe rikali, ze jsou Obeti totality co nemohli studovat. Dnes zase svadeji VSE na perestrojene komunisty co VSE rozkradli. Ja v nich nachazim velmi malo vzdelani a selfreflexe - osobni zkusenosti. Stale jim nekdo ublizuje, zabranuje v rozletu. Treba cikani. A jak ja je nachazim jsou velmi malo zivotem produktivni, lzou o svych lzich. A jake dnes maji vedeni tak je to v celem spektru. Vysmech sve vlastni zemi. Jako lide jsou lini az nejak RASISTICKY. Ztratili schopnost se smat jen se posmivaj a chlastaj jako universitni teenagers v Dunedin. Dnes nekteri nostalguji o jakesi Pevne Ruce, ale nejak si nejsou jisti, jestli by to mela byt Levacka nebo Pravice. Tak se zde moc skutecneho nedeje jen na to ma kazdy papir. Alibi si buerocracie dela jako mala domu - za vse muze EU. Lide jsou lini, lzou o svych ja a podvadeji jeden druheho zbytecnostmi. A zeme se na to tise diva. Tak vypadaj Cechy po 30 letech - nic se nezmenilo od Ilji Ehrenburga ktery poznamenal "Cesi jsou Ostentatiously efficient ..", asi mel tenkrat experience s cisniky a pingly, tak jak dnes zeme vypada. Mene Tekel Perez

Do zahraničí odešlo loni nejvíc mladých lékařů od roku 1989
V loňském roce odešlo pracovat do zahraničí nejvíce čerstvých absolventů českých lékařských fakult od roku 1989. Informovala o tom Česká televize. Stalo se to navzdory úspěchu nátlakové akce odborů Děkujeme odcházíme, kterou si lékaři loni vymohli podstatné zvýšení platů. Odchody zkušených lékařů se naopak přibrzdily. V roce 2011 zamířilo do zahraničí, především do Německa, 172 absolventů, tedy asi pětina nových lékařů, uvedla ČT s odvoláním na údaje České lékařské komory. V roce 2010 jich bylo 135. Zkušených lékařů odešlo 501, zatímco v roce 2010 to bylo 557. Celkem tak loni zamířil za prací do ciziny téměř stejný počet lékařů jako v roce 2010. ČRo 16.1.2012

"Člověk pozná sám sebe do té míry, do jaké pozná svět..." J.W.Goethe (Jak můžeme znát sami sebe, když vůbec neznáme svět. J.Š.)

"Kdo neví co je, neví kde stojí a kam jde." F.J.Strauss

"Kultura je vše, co po nás neopakují opice."

„Na co by nám byl úspěch, kdybychom byli soukromně nešťastní.“ Will Smith, americký herec

 

Ronald Reagan kdysi pronesl tato slova, ještě před vznikem EU: "Když se to hýbe zdaňte to. Když se to ještě hýbe, zregulujte to. A když se to už nehýbe, dotujte to."


Jan Šinágl, 4.2.2012

P.S.
Harmackova_a_Havel

Včerejší soudní spor paní Boženy Harmáčkové versus JUDr. Ivan Archibald Vávra byl odložen na neurčito. Pan Vávra předložil soudu další "důkaz", který musí ověřit soudní znalec. OOSP2_BH_Vavra_030212 jeho pravosti, vzhledem k podvodnické minulosti pana Vávry, lze důvodně pochybovat. Víme, že lze dnes takřka vše zmanipulovat a pokud je k disposici i potřebná vůle mocných a vlivných v pozadí, může to mít spravedlnost někdy velmi těžké. Typické, že pan Vávra si nepřál pořizování zvukového záznamu, nezná zákon. Mladý soudce JUDr. Jan Montag působil velmi solidně i když vulgární až sprosté E-maily JUDr. Ivana Vávry, raději nečetl. TV NOVA dnes oslavila 18 let. V retrospektivě úspěšných pořadů v dnešních hlavních večerních zprávách, kupodivu opomenula jeden z nejoblíbenějších, KOTEL? Zde byli hosty politici a v přímém přenosu vystaveni otázkám občanů. Zúčastnil jsem se posledních třech v roce 2005. Kladl jsem otázky jak tehdejšímu předsedovi KSČM Miroslavu Grebeníčkovi, ministru spravedlnosti Pavlu Němcovi a vnitra Františku Bublanovi. Moderátorka Jílková mi slíbila udělit slovo, musel jsem si ho doslova vykričet v posledních vteřinách pořadu. To byly poslední vteřiny pořadu KOTEL na TV NOVA. ČT mi oznámila prodloužení doby na odpověď o 10 dnů, ohledně mé ZOI ve věci "Stalo se před 25 lety". J.Š.




John Stuart Mill o NÁRODU A SVOBODĚ

„Ale jsou i případy, kdy určitý národ, ač se nevzpírá některé vládní formě a snad po ní i touží, může být neochoten nebo neschopen splnit její podmínky.“

„Může být neschopen splnit mezi nimi ty, které jsou nezbytné, má-li se vláda i jen podle jména udržet.“

„Tak může některý národ dávat přednost svobodné vládě, avšak jestliže pro lenivost nebo bezstarostnost, zbabělost nebo pro nedostatek veřejného ducha nestačí na skutky, které jsou třeba k jejímu udržení, nechce-li pro ni bojovat, kdykoli je přímo napadena, dá-li se svádět lstivými skutky, obvyklými u těch, kteří jej chtějí jí zbavit, jestliže okamžitým ochabnutím, nebo pro náhlý strach, nebo z návalu nadšení pro některou osobu dá se svést k tomu, že skládá své svobody k nohám třeba velikého muže nebo odevzdává mu moc, která mu dává možnost, že může podvrátit jeho řády - ve všech těchto případech je více nebo méně národ k svobodě neschopen, a jakkoli mu to může být prospěšné, že ji měl aspoň na krátkou dobu, nebude se jí zajisté dlouho těšit.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)